Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 20 september 2013

Dans! Igen...

Titta på Theos hiphoplektion med Tobias på Sinclairs 3 på YouTube Mycket dans blir det! I dag under danslektionen blev jag och många andra föräldrar väldigt lyckliga! Gardinerna för fönstren in till danssalen var inte fördragna! Många foton och filmer blev det under den 50 minuter långa lektionen!

Om två veckor kommer jag få se lite mer dansande. Då är det regionstävling i Örebro där Theo ska delta, så han och jag åker upp tiiiidigt på lördagsmorgonen och kommer hem jättesent och Theo bara längtar.

Molly missade Theos dans i dag men hon var faktiskt väldigt nöjd med detta. Hon fick följa med Mattias hem efter skolan och har haft det toppenmysigt med dem! Hon tycker så mycket om Mattias, det gör vi allihop. En supergo liten kille, snäll, omtänksam med en massa humor, precis som sin storebror!

Nu ska jag krypa till kojs, så jag orkar upp i morgon till Mollys dans. Labbe är ute och jourjobbar och har varit ute hela dagen. Det har varit två dagar med en massa riktigt tunga jobb men snart är det klart!

torsdag 19 september 2013

Andra vabomgången.

Theo mår skräp. Trött och ont i hela kroppen, så han har varit hemma i dag. Vi hoppas på att det vänder nu när han har fått vila lite.

Molly däremot mår alldeles förträffligt bra! Full fart hela dagen! När hon kom hem var hon vrålhungrig, trots att jag hämtade precis efter mellanmålet. Och jodå, hon hade ätit massor till mellanmål men var väldigt hungrig ändå, så hon och Theo satte igång att skala morötter. Detta var så himla kul så de fortsatte att skala av bara farten och jag tänkte att; jaja, vi kan väl äta morötter till middag i dag. Men ack så jag bedrog mig. När de var färdiga smet de iväg från köket som var alldeles tomt på morötter, förutom de två oskalade som låg kvar i påsen. Jag frågade dem var alla morötterna var och två frågande ansikten vänder sig emot mig. Vadå morötter? Ja, alla de ni skalade? Jaha, dem, ja vi åt upp dem! Hmm...

Visst att det är nyttigt med morötter och bättre att de frossar i det än i till exempel kakor men en timme innan middagen...

Mätta och belåtna, slog sig morotsmarodörerna ned på vardagsrumsgolvet och spelade Monopol medan jag fick färdigt middagen. Allt hade nog varit frid och fröjd om de hade följt de spelregler som följer med spelet men de här trollen är mer kreativa än så. De hittar på egna regler allt eftersom och det förstår ju alla som varit barn själva hur det går...

Middagen blev kvar och till min stora förvåning åt båda barnen med god aptit och ville till och med ha efterrätt! Då fick de faktiskt glass, lyckliga barn och en lycklig pappa blev resultatet av det!

Nu har vi tittat på Niklas Matresa och nu ska Theo bli kock också. En dansande, sjungande kock med egen servicebil!

onsdag 18 september 2013

Trötter...

Gråa, regntunga skyar mötte oss när vi vaknade i morse. Regnet vräkte verkligen ned och man hade ingen större lust att ge sig utanför dörren alls. Theo var dessutom genomtrött, mådde inte riktigt bra. Han ville dock inte stanna hemma från skolan så vi kompromissade lite. Jag kom och hämtade honom innan fritidsutflykten till Naturhistoriska, vid 12.30, så det blev en kort dag i skolan. Det hade gått bra i skolan och han hade arbetat på fint men det var nog en lagom dag för honom.

På väg hem, åkte vi förbi Labbe som var ute och bytte lite små däck...

Theo blev överlycklig när han fick hjälpa till lite! Det är inte det lättaste att byta däck på dessa maskiner, tungt och otympligt och näst intill omöjligt att klara på egen hand.

Molly fick också provsitta trucken, lycka!

När kompressorn kördes igång, ville hon inte sitta kvar, hon tycker att den låter på tok för högt när hon inte har sina hörselskydd på sig.

Gissa om Theo blev lycklig när han fick lov att klättra upp i hytten!

Sedan åkte vi hem och packade upp ett oerhört efterlängtat paket som vi hade hämtat upp på posten. Kläderna från me & I!! Det var rena rama julaftonsstämningen här hemma!

Sedan körde jag igång lite tvätt, förberedde maten och så gav vi oss bort till Sinclairs i Mölnlycke och Theos danslektioner. Det är knepigt, det spelar ingen roll hur trött han än är, till dansen finns det alltid energi över! Även Molly gillar Theos dans och idag smög hon innanför dörrarna till danssalen och satt där, tyst som en mus och tjuvkikade på dem. Allra helst hade hon förstås varit med och dansat...

Nu sover trollen och jag ska hänga upp en tvätt och sedan krypa ned under en filt i soffan tillsammans med min värmekudde, jag fryser just nu så jag skakar.

tisdag 17 september 2013

Bjuden på pannkaksfest

hemma hos dottern!

Mixad, eller snarare krossad (i brist på mixerstav) grönsakssoppa och nygräddade pannkakor mötte Linnea oss med när vi klev innanför dörren till lägenheten som hon delar med två vänner. Nu får hon verkligen nytta av åren på Ester Mosessons, att kunna koka soppa på en spik är a och o när man ska sköta hushållet själv!

Duka fint kan hon visst också!

Barnen gillade hennes lägenhet skarpt!

Theo tyckte att han passade utmärkt in i färgskalan!

Många, goda pannkakor slank ned efter soppan!

Det var dock inte lättast att hitta dit, Eriksberg är ju inte direkt hemmatrakterna för oss. Verkade inte som om GPSen var så hemmastadd i de krokarna heller, för den lurade ned oss i Lundbytunneln två gånger. Så nu har vi åkt på en rejäl sightseeing på the Hisings Island!

Bjuden på pannkaksfest

hemma hos dottern!

Mixad, eller snarare krossad (i brist på mixerstav) grönsakssoppa och nygräddade pannkakor mötte Linnea oss med när vi klev innanför dörren till lägenheten som hon delar med två vänner. Nu får hon verkligen nytta av åren på Ester Mosessons, att kunna koka soppa på en spik är a och o när man ska sköta hushållet själv!

Duka fint kan hon visst också!

Barnen gillade hennes lägenhet skarpt!

Theo tyckte att han passade utmärkt in i färgskalan!

Många, goda pannkakor slank ned efter soppan!

Det var dock inte lättast att hitta dit, Eriksberg är ju inte direkt hemmatrakterna för oss. Verkade inte som om GPSen var så hemmastadd i de krokarna heller, för den lurade ned oss i Lundbytunneln två gånger. Så nu har vi åkt på en rejäl sightseeing på the Hisings Island!

Väl hemma igen, blev det en favorit i repris, spaghetti och köttfärssås!

Nu ligger barnen nedstoppade i sina sängar och jag vilar med värmekudden i soffan.

måndag 16 september 2013

Simskola med bonus!

Vi fick med oss en bonus till simskolan i dag. Theos skolkompis Ellen följde med oss. Det är så kul när någon kompis följer med, för då blir barnen så där extra duktiga, sträcker ut armarna lite längre, sparkar lite hårdare, dyker lite mjukare. De är så stolta när de får visa vad de kan!

Ellen ska följa med oss några gånger för att få lite rutin på simningen och klara lite längre sträckor. Hon har en fantastisk teknik, behöver bara få lite uthållighet, så är hon helt simkunnig sedan. Och just uthållighet är något man verkligen får öva på, på våra simskolemåndagar. Det plaskas för full från ungefär klockan 14.30 till klockan 17.30. Tre timmars intensivt badande och simmande. Det är ju ingen som med all vilja i världen kan låta bli att lära sig simma då.

När vi var på väg hem, kände jag hur totalt slut jag var. Jag är nere i en ganska djup dipp just nu, vad gäller mina leder och detta påverkar orken rätt friskt, så jag ringde faktiskt Labbe så han fick åka förbi Yanking på Redbergsplatsen och plocka med lite kinamat. Mmmm, gott!

Mätta, trötta och nöjda har barnen somnat snabbt ikväll, Labbe har gett sig ut på jourjobb och jag ska krypa till kojs med en värmekudde!

Den här dagen har varit riktigt bra, på många underbara vis!

Bild: Lisa Harald

söndag 15 september 2013

Söndagar är Mollys favoritdagar.

Söndagar är favoriter för då får man sitta i soffan och äta frukost och kolla på Bolibompa. Lääänge! Ibland kan det till och med hända att man får kolla utan mamma eller pappa, för de vill ligga och dra sig och då kan man välja kanal helt själv! Storebrorsorna är ju sådana sjusovare, så de kommer inte och lägger sig i programvalen, utan man kan lugnt kolla på Fifi, Nalles stora blåa hus, Sportacus och andra kul program som killarna tror sig vara för stora för. Fast skulle de, mot förmodan, komma inrammlandes i vardagsrummet, så fastnar de ändå i dessa program, så de är nog inte så stora som de säger sig vara!


Resten av dagen brukar lunka på i godan ro och det gillar också Molly, för så kan hon pyssla! Hon kan ägna timmar åt att klippa, klistra, måla, dega, pärla och rita. Och när hon gått igenom allt, ja då börjar hon om igen.

I dag blev det ett gott pyssel! Molly vann ju en Lisebergskaninform härom veckan och den ville hon så gärna inviga i dag. Först fick vi åka och handla, socker är inget vi har hemma till vardags och då blev hon ännu lyckligare. Ytterligare en favoritsysselsättning!

Vi bakade en chokladkaka med massvis med krossad vit och mörk choklad i smeten. Den blev god men lite torr, kaninformen är nog lite för grund för att följa det receptet jag har. Theo älskade den dock och satte i sig tre stora bitar på raken. Barnen var så sugna när den kom ut ur ugnen, så vi glömde fota det nybakade mästerverket innan öronen blev uppätna men med lite fantasi så kan man nog föreställa sig hur den skulle sett ut.

Nu är det sängen, för i morgon är det vardag igen. Får se om det kanske blir några vab-dagar, Molly hostar som en tok här och det har tagit evigheter att natta henne. Misstänker skarpt att febern är i antågande och att det blir en trasslig natt...

Lördagar är Mollys favoritdag!

Och här är den främsta anledningen till det! Molly räknar dagarna tills hon får äta godis och har därför lärt sig alla veckans dagar redan i tidig ålder. Godis i alla former är godast, sött, segt, surt, lakrits, choklad, kolor, you name it och hon älskar det! Med ett fåtal undantag, till exempel skumgodisar och sötlakrits.

En annan stark anledning till att lördagar är Mollys favoritdag, är dansen! Klockan 10 på morgonen befinner vi oss på Hulebäcksgymnasiet, där vi möter upp med Totte för att dansa med Funky Kidz! 45 minuters ren lycka! Dels dansen men även att få göra det tillsammans med världens finaste Totte!

Nu verkar det som om vi infört ytterligare en anledning till att just lördagar är en favoritdag! Runt i kring där vi bor fullkomligt kryllar det av hästar och Molly har haft en riktig tjatkampanj här hemma om vikten av att få sitta på dessa, i mitt tycke, livsfarliga djur. Nu gav vi efter och efter ett tips mailade jag en ridskola där de hade pröva-på lektioner och så fick både Molly och Theo plats.

Theo verkligen älskade att sitta i sadeln. Han fick rida på en häst som hette Trollet!

Molly njöt av varje sekund, under den halvtimme hon red på Atlas. De lärde sig att man ska luta sig bakåt när man rider nedåt och ställa sig upp när man rider uppåt. Mamman lärde sig att Atlas tycker om att buffa mammor i rumpan...

Theo

Molly

På kvällen blev det lite favoritdag för mamman och pappan! Det var dags för Freddies 40-årskalas! God mat, god dricka, rolig underhållning och fantastiskt trevligt sällskap! Himla kul hade vi och söndagsfrukosten blev gaaanska sen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...