Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 9 oktober 2010

Oj, vilken dag!

Kl 8 smög alla utom Theo upp för att förbereda morgonfirandet. Vi gjorde nutella smörgås och varm choklad med vispgrädde till vår 5 åring. När vi är nästan färdiga så kommer Theo upp och måste gå på toa! Jag hjälper honom snabbt och leder in honom i vår säng igen och säger till honom att det är mitt i natten och han kan sova en stund till. Mmm, säger han och kurar ihop sig.

Jag smyger ut och samlar ihop gänget och vi går in och sjunger för honom. Där i sängen har han nästan somnat igen! Men han vaknar snabbt och får öppna sina paket. Verktygslåda, flygplansbyggsatser, pennset, namnskylt till elbilen, nyckelring med lampa, experimentsats, darttavla med magnetpilar, tröja, skjorta, Nintendo DS i rosa, Mario Kart till DS, många grattiskort och pengar. Det känns som jag har glömt nåt...

Sen följer duschande, frukostätande, påklädande och iordningplockande där vi glömmer ungefär hälften... Theo får frågan om han vill ta hål i örat idag och det vill han. Så vi kommer överens om att vi kollar om det går idag, på väg till Liseberg, annars tar vi det på onsdag. Vi hoppar in i bilen och ger oss av. Labbe åkte lite före oss, för han fick jourjobb.

Vi stannar till hos en frisör i Landvetter men den var stängd. Men när vi har parkerat utanför Liseberg hittar vi en.

Han är jätteduktig och får ett fint rosa örhänge. Men det får räcka med ett för det gjorde jätteont...

Sen springer vi mot ingången för nu är det folk som väntar på oss. När vi står i kön kan jag inte hitta Theos Guldpass!! Lisa går in i förväg med Molly medan vi letar febrilt. Vi går till informationen och berättar läget. Det går att gå in och få ut åkband, utan kortet, en gång per säsong. Men precis när vi ska lösa det, så ringer Lisa. Hon har Theos Guldpass!

Väl inne möter vi upp alla: Rebecka, Totte, mamma, pappa, Henrik, Frida, Erika, Peter, Adam, mormor, Ditte, Gabriel, Sissi, Mikael, Sebastian, Maria, William, Marie, Sofia, Kerstin och Arvid. Ja och vi sju också, förstås.

Theo får ännu mer presenter: bok, Levisjeans, pengar, bilar, lego, helikopter, eltandborste med Blixten McQueen, svampbok, kantareller (!) och återigen känns det som jag har glömt nåt...

Sen blir det åka av! Theo är lite ledsen först. Dels råkade nån komma åt det ömma örat och dels var en storebror lite obetänksam :-( men det gick över efter en stund.

Sissi och Kerstin tog med sig Gabriel och Ludvig och åkte såna grejer som de små inte får åka. Arvid blev kvar med oss och fick åka karusell, Farfars bilar (för dagen omdöpta till morfars bilar), Kaninresan och fiska i fiskdammen och smaka godis! Han var otroligt nöjd med läget och somnade efter ett tag i vagnen.

Det var ganska mycket folk idag. Vädret var ju fantastiskt, nästan som en sommardag! Men då blev det ju ganska långa köer också och med massa viljor och mycket inväntande på varandra, så blev det inte så jättemycket åkt. Men Theo var väldigt nöjd ändå.

Vid lunchen delade vi upp oss lite. Några ville gå in på nån restaurang medan vi andra ville vara ute i solen. För vår del blev det Burger King. Molly tryckte i sig nästan en hel cheeseburgare under djup koncentration och Theo åt upp hela sitt meal med chicken nuggets!

Helt plötsligt är klockan 16.45 och det är dags att gå till Le Baron. Där möter vi dessutom upp Marianne och Reine. Men några av våra långväga gäster passar på att åka hem istället för att följa med till restaurangen så vi blir bara 13 som äter. Theo bestämmer sig för pasta med ketchup och idag får han som han vill! Jag, Marie, Marianne och. Reine tar Libanesisk middag, min favorit! Så gott och så mycket mat! Följt av det godaste kaffe som finns! Mmmm! Fast å andra sidan är all mat god där! Molly fick också pasta men hon hjälpte oss med den libanesiska maten och William med hans pommes frites. Sofia åt också pommes frites och sen var det en salig blandning av fisk och kött.

Till efterrätt blev det glass och Theo fick "fyrverkerier" i sin och sen blev det jamåhanleva för full hals till övriga gästers roade miner.

Och helt plötsligt var klockan 21 och vi var rejält trötta! Ludvig skulle till sin pappa och fick skjuts av Marie och Sofia.

När vi kom hem fick Theo spela på sitt DS en liten stund och blev då överlycklig!

Han säger att han har haft en fantastisk födelsedag och att han är jätteglad för att så många ville komma och fira honom! En mycket nöjd pojke har somnat i sin säng när han har lyssnat på en av ljudböckerna som han fick av Marianne och Reine.
Published with Blogger-droid v1.6.2

Födelsedagsmiddag på Le Baron

Published with Blogger-droid v1.6.2

Å här är bildbeviset!

Bilden kom visst inte med men här är han. Stolt och lite lätt tårögd!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Hål i örat!

När man fyller 5 får man ta hål i öronen om man vill. Och det ville Theo! Han var jättemassvis duktig!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Theo är 5 år!

Published with Blogger-droid v1.6.2

fredag 8 oktober 2010

Sista dagen med 4 årig pojke i huset.

Det är Theos sista dag som fyraåring! I morgon fyller han fem år! Stora killen! Det blir Lisebergsbesök i morgon. Det har blivit lite av en tradition att gå sista lördagen för säsongen eftersom vi gjorde det 2005. Då hade jag gått 5 dagar över tiden med Theo och var beredd att göra nästan vad som helst för att köra igång det! Så då blev det en heldag på. Liseberg och jag åkte allt jag vågade mig på.

På natten mot söndagen satte det igång och kl 11.47 är han född. Detta firades med fyrverkerier på Liseberg ;-)

Nu är alla paket inslagna, barnen sover, gäster inbjudna och restaurangen bokad. Ja, det har ju blivit ytterligare en tradition, att gå till Jean på Le Baron och äta!

Dags att sova och samla krafter inför morgondagen!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Theos saga

Isabell Linnéa Hope

Har ni sett vilken otroligt söt liten flicka! Detta är Isabell Linnéa Hope. Det är John och Veronicas lilla tjej som har hunnit bli en hel månad nu.

Nuttyfrutty

Jag har gjort en godispåse på Malaco.se. Om de väljer den som veckofinalist så vinner jag 2 kg godis! Och vinner man finalen så kommer de tillverka just min påse!


Jag tycker i alla fall att det är en perfekt blandning.

torsdag 7 oktober 2010

Hmmm...

Gissa vem som ligger och brer ut sig i vår säng och har det så bra så?

Ja, inte är det jag i alla fall, för där får jag inte plats...
Published with Blogger-droid v1.6.2

I dag har det hänt massor!


Nä, skoja bara ;-) Jag har varit hemma med sjuka småtroll idag också och blir det i morgon med. Det ger sig liksom aldrig och de har en jättejobbig hosta. Den fastnar på vägen ut och då känner de att de inte riktigt kan andas och så blir de rädda. Och naturligtvis blir hostan värre på natten, trots att vi pallar upp dem.

Men de blir bättre för var dag, även om det går långsamt.

Så dagen idag har varit lugn och långsam. Vi har läst Gruffalon, Lilla Spigg och Herr Pinneman eftersom nästa månadsbok i Barnens Bokklubb i Theos åldersgrupp är ett bokpaket med två böcker skrivna av samma författare som Spigg och de, Julia Donaldson & Axel Scheffer. Spigg var Theos favorit när han var 2-3 år. Han kunde hela boken utantill och kan fortfarande, trots att det säkert var 1 1/2 år sedan vi läste den senast. Vi har i alla fall inte läst den sen vi bodde på Gundla Mosse. Han har minne som en elefant, den pojken! Säg Spigg, Spigg till honom och han svarar: Spigg är sen igen!

Nu sover Molly. Hon blev akut trött efter att ha tryckt i sig en jätteportion med spagetti och köttfärssås (Labbes recept) och en satsumas efter det. All energi gick väl åt till att ta hand om all mat...

Så jag tänkte försöka lägga henne i spjälsängen och bre ut mig ordentligt i vår och läsa lite i boken (en av dem) som jag håller på med, Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson. Man kan ju hoppas i alla fall!
Published with Blogger-droid v1.6.2

onsdag 6 oktober 2010

Middagskassen.

På ICA i Landvetter kan man numera beställa en färdig middagskasse med 5 middagar för 4 personer. Plus att man via nätet kan beställa av övrigt sortiment. Man kan välja om man vill ha det utkört eller hämta det färdigpackat i affären. Detta ska vi testa! Allt som kan spara tid är bra! Vi kan tyvärr inte få det utkört eftersom de bara kör ut middagskassen på eftermiddagen på tisdagar. Då har ju Theo sin simskola och Lisa är på Hikarikai. Så vi kommer åka dit efter Mollys simskola på måndagar och hämta upp våra matvaror. Vid den tidpunkten brukar vi ju veckohandla och detta gör ju att vi kan komma hem flera timmar tidigare.

På 90-talet hade Willys också internethandel med utkörning och detta provade jag då och tyckte att det var supersmidigt. Där kunde man tom välja om man ville ha mycket eller lite fett på kotletterna, vilken mognad det skulle vara på bananerna och om man ville ha stora eller små frukter. Och det var alltid jättebra kvalité.  Det var jättesynd att de slutade med detta men nu är det dags igen!

Nu kom Labbe hem, han ska få stekt lax, potatis, ärtor och Hollandaisesås och jag ska natta Molly!

Recension av Lisas 24-timmarsserie.

Jag undrar om det finns nåt för Lisa att lära på serietecknarhögskolan...

http://www.24timmarsserien.com/goteborg/lisa-harald/
Published with Blogger-droid v1.6.2

tisdag 5 oktober 2010

Vårt husdjur.

Vi har skaffa husdjur! Det bor i garaget. Fast det har nog för mycket päls för att vi pälsdjursallergiker ska kunna behålla det ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.1

Min 40-års present!

Jag var hos tandläkaren idag. Och efter det besöket inser jag att det blir varken presenter eller kalas i november när jag fyller 40... Jag fick ett kostnadsförslag: 15 000:-!!! Det blir minst 4 besök till, varav ett hos en specialisttandläkare. En gammal lagning ska göras om, ett litet kariesangrepp ska lagas för säkerhets skull och sist men absolut inte minst, tanden som var den egentliga anledningen till dagens besök. Rotfyllningen (visste jag inte ens att jag hade gjort...) ska göras om, röntgas med skiktröntgen, nåt ska skruvas fast i detta och en krona ska tillverkas och skruvas fast däri...

Men i övrigt var mina tänder jättefina. ;-)

Vi har haft lite hantverkare hemma idag. De har gjort en grundlig besiktning av vårt köksgolv som blev vattenskadat i somras. De kommer skriva i rapporten att de rekomenderar att hela golvet byts och även sockeln under lådorna bredvid kylskåpet. Men fuktmätningskillen sa att det inte var någon fukt kvar i golvet längre, bara lite i sockeln och det var inga tecken på något mögel och då blir man ju glad! :-D

Theo missar simskolan idag eftersom han fortfarande är sjuk. Febern har gått ner mycket men han är inte helt feberfri än, så han blir hemma i morgon och antagligen på torsdag också. Molly är också ganska krasslig. Hon har ingen feber men är jätterosslig och hostar massor.

Vi håller tummarna för att de är friska till på lördag, i alla fall. Theos 5-års dag!

Nu ska jag göra middag. Ris- och kycklinggratäng! Mmmums!
Published with Blogger-droid v1.6.1

måndag 4 oktober 2010

Ett litet troll bor här hos oss.

Ett litet troll flyttade in här för ett antal månader sedan.

Ett troll som håller oss vakna på nätterna och igång på dagarna.

Ett troll som protesterar högljutt så fort det går henne minsta lilla emot.

Ett troll som inte ger sig förrän hon fått smaka på allt vi stoppar i munnen.

Ett troll som tar andras saker och betraktar dem som sina och vakar som en hök över dem.

Ett troll som ratar mat som en matar med bara för att i nästa ögonblick glatt glufsa i sig samma mat, bara för att det är någon annan som matar.

Världens sötaste lilla trollunge som stultar emot en med uppsträckta armar när man har varit borta en stund.

Som sätter på radion själv och dansar med ett stort leende.

Som klappar och pussar massor när man tar upp henne.

Som klappar i händerna när hon tycker att hon är duktig.

Som tar fram pottan själv och sen kissar i den när man hjälper henne av med blöjan.

Som skrattar högt när man säger att maten är klar.

Som kryper nära, nära och nyper i kinden när hon sover på natten.

Som bara är världens bästa, sötaste, roligaste, charmigaste Molly!

Som vi tycker så mycket om!
Published with Blogger-droid v1.6.1

En helt ok måndag.

Molly var, med hennes mått mätt, riktigt samarbetsvillig idag på simskolan. Det var bara när hon skulle dyka från kanten andra gången och när hon inte fick fånga fler skatter som hon protesterade högljutt. Men hon är ju släkt med Theo som gastade sig igenom året som Bronsdelfin...

Ringen, korven och ryggsäcken gick fantastiskt bra. Framförallt korven var riktigt kul idag och hon simmade runt på egen hand, jagande efter ankan och småfnissade och lallade hela tiden! Där är hon ju INTE lik Theo, han verkligen hatade korven fram tills han lärde sig simma vid 2 års ålder.

Efter lektionen åkte vi den gröna rutschkanan en gång, tillsammans med Jenna och. Benjamin och deras mammor. Men det räckte med en gång, tyckte både jag och Molly, det var lite för kallt idag, så vi värmde oss i Champagnepoolen en stund.

Sen skyndade vi oss hem för Lisa skulle till skolan och jag ville inte att Ludvig skulle vara själv med Theo så länge.

Nu är det nattning som gäller och sen ska jag försöka peppa mig för morgondagens tandläkarbesök... :-S
Published with Blogger-droid v1.6.1

Ludvig är hemma välbehållen!

Ludvigs tåg kom äntligen in till stationen, 40 minuter försenat. Det var en lycklig men mycket trött kille som var först av tåget! Han var vrålhungrig så det var bara att slänga sig in i bilen, ta vägen förbi Maxi på Allum och sen raka vägen hem och fixa lunch. Nudlar och grillkorv (!) på sonens begäran... Lisa är tackolov hemma på förmiddagen i dag så hon fixade en tonfisksallad till henne och mig istället. Men Ludvig, Theo och Molly var mer än nöjda med Ludvigs lunchval ;)

Nu har vi ätit färdigt och Molly och jag skall alldeles strax åka till hennes simskola. Hon är ganska hostig idag men hennes luftrör brukar må lite bättre när de kommer in i den fuktiga miljön på Vattenpalatset, speciellt när de är extra irriterade. Lisa och Ludvig passar Theo under tiden. Kollar på film och sånt mys.

Nä, nu måste jag skynda mig!

Det stämde!

http://mobil.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article7895571.ab
Published with Blogger-droid v1.6.1

Tåget är försenat

Nu sitter jag på stationen och får information om att tåget är försenat med en halvtimme! Tur att Espresso House finns!
Published with Blogger-droid v1.6.1

Åh, vad söta de är när de sover!

Sjuka barn och trött pappa.
Published with Blogger-droid v1.6.1

Detta hoppas jag stämmer!

Det vore på tiden om det stämmer!
http://mobil.aftonbladet.se/nyheter/article7892812.ab;jsessionid=9D39C2FE06067B038B588E919D3BAADA.mobil-www3
Published with Blogger-droid v1.6.1

söndag 3 oktober 2010

Ludvigs tågmiddag.

Nu sitter min äldste son på nattåget hem. Jag tror att han har haft det bra däruppe.

Bilden fick jag nyss av honom och det är kvällens tågmiddag. Jag ser inte riktigt vad det är... Förslag?

Jag kom på en grej som hände igår innan bion. Theo, Molly och jag strosar lite i Saluhallen medan vi väntar på Linnea. Det är inte mycket folk där så jag låter Molly gå. Och som vanligt med dessa småttingar, blir det massa kommentarer från människor vi möter. Bla är det en som jobbar bakom disken på ett ställe som ropar om Molly: "åh vilken sötnos! Får man låna henne?" Självklart, svarar jag, kl 4 på natten lånas hon mer än gärna ut!

Vi vandrar vidare och efter några minuter säger Theo med orolig röst: "mamma, du ska nog inte säga såna saker, att de får låna Molly. Tänk om nån tror på dig!"

Min stora, älskade lillplutt! Vad duktig du är! <3

Den duktiga lillplutten är fortfarande sjuk, så nu blir det VAB-ande det första jag gör när jag kommer tillbaka till jobbet efter föräldraledigheten...
Published with Blogger-droid v1.6.1

Pingis i Skellefteå.

Den här, något suddiga, bilden skickade Ludvig til mig idag. Det är hallen i Skellefteå där de spelar pingis den här helgen. Men nu är tävlingarna slut och det är snart dags för dem att sätta sig på tåget hem. Eller, det blir ju snarare att lägga sig... Och jag har inte fått veta hur det har gått idag, han hinner som sagt inte prata så mycket. Men då vet man att han har kul i alla fall! :-D

Nu ska jag åka hem från jobbet, allt har gått jättebra idag!
Published with Blogger-droid v1.6.1

Piraterna anfaller!

Pirathinderbana på dagens schema. Skattjakt på botten och slöa pirater får gå på plankan.

Har lite paus nu för min andra privatelev dök inte upp idag. :-(
Published with Blogger-droid v1.6.1
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...