Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 28 maj 2011

Det var längesedan...

vi gjorde sushi här hemma. Har mest blivit take-away av den varan den senaste tiden. Men i dag var det dags. Det var även premiär för Ludvig som sushi kock. Han gjorde alla nigirisushi men det tog lite lång tid för honom så jag gjorde norimakin, annars hade vi fått mat vid midnatt. ;-)

Och här är resultatet!

Dagen har varit väldigt lugn. Vi är alla rätt slutkörda efter förra lördagnattens händelser och även veckan har varit ganska påfrestande, på många vis detta.

Linnea, vår 18-åriga dotter, jobbar på flera krogar i Göteborg och förra lördagen skulle hon och en kollega åka till Kungsbacka för att kolla in en DJ som de eventuellt skulle anlita. När de hade gjort det valde kollegan att stanna kvar en stund men Linnea var trött och genade en kort bit över ett grönområde till pendelstationen. På denna korta sträcka blev hon överfallen, nedsparkad och utsatt för ett försök till våldtäkt. Nu var det ganska tidigt på kvällen och det var ganska mycket folk i rörelse i området, så killen gav sig och stack därifrån.

Det var en väldigt liten och skärrad flicka som Labbe plockade upp efter att hon hade pratat med polisen. Hon hade verkligen änglavakt och kom undan med blotta förskräckelsen och blåmärken. Och en lärdom som hon aldrig kommer glömma...

Hon har fått en helt annan förståelse för vårt "tjat" om att vi måste veta var hon är och att hon måste se till att ha telefonen laddad och påslagen. Och att man, som tjej, inte kan gå själv ute...

Linnea mår ganska bra och har valt att fortsätta jobba i Göteborgs nattliv, om än mycket, mycket försiktigare och klokare.
Published with Blogger-droid v1.6.9

Barnlösas Dag!

I dag är det Barnlösas Dag!

Det är så många som kämpar för det som så många andra ser som en självklarhet! 

Ett eget barn! 

De flesta av oss funderar inte ens i de banorna, utan räknar kallt med att kunna planera in att då ska vi ha barn. För alla där månad läggs till månad utan att något händer ser tillvaron helt annorlunda ut.

Kampen blir många gånger mångdubbel eftersom det inte bara handlar om kampen för ett barn, utan även kampen mot myndigheter och mot omgivningens fördomar.

Jag följer flera bloggar där kampen för ett barn står i fokus. Gå gärna in och läs och lämna en kommentar! Uppmuntran och stöd behövs i obegränsad mängd!
Dessa tre bloggar handlar om olika stadier i längtan efter ett barn. 

Mycket tänk- och läsvärt!


fredag 27 maj 2011

Bilder från Särö Västerskog

Här kommer lite bilder från vår underbara utflykt till Särö Västerskog med Casa.

Promenad genom den lummiga skogen.

Theo smälter in fint i blåbärsriset.

Konstig pool det här...

Med storebrors hjälp vågar sig Molly ned i vattebrynet.

Patrik och Theo studerar blåstången.

Näpp, detta var för läskigt, jag vänder upp på trygga land igen!

Allt eftersom dagen gick blev det varmare och varmare och plagg efter plagg åkte av.

Theo och hans kompisar byggde barkbåtar. Här är det sjösättning på gång.

Men båten kantrade hela tiden. Säkrast att köra på land... ;-)

Middag!

På bordet!

I ugnen!

På grillen!
Published with Blogger-droid v1.6.9

Särö Västerskog

Vi är på plats! Regn utlovat. Ösregn... Men än så länge ser det lovande ut. Riktigt lovande med sol och blå himmel mellan varven.


Published with Blogger-droid v1.6.9

torsdag 26 maj 2011

Lycka...

Visst är det så! ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.9

Vilken konsert!

 Denna sommaren innehåller två stora musikhändelser, enligt Theo. Den första var gårdagens konsert med Markoolio och den andra är nästa onsdag när Petter och September kommer till Liseberg. Han springer ju runt och sjunger "Mikrofonkål" hela tiden, det är nog tidernas bästa låt, kanske med en hårsmån slagen av Peps "O'boy".

Spänd förväntan över vad som komma skall!

Molly klappade takten HELA konsterten. Det enda hon inte gillade var när de smällde av fyrverkerier, för hon fick massa bös i ögonen. Så när andra barn höll för öronen när det smällde, så höll Molly för ögonen.

 Hela gänget var iförda OnePiece i olika mönster och färger...

Hela publiken sjöng med.

Ser ni tjejen i rosa? Hon var med och körade för Azerbadjans bidrag i melodifestivalen. Så duktigt sångerska och hon bjöd verkligen på sig själv. Det gjorde hela gänget och det var mycket upptåg och många skratt under hela konserten.

Massa gamla "godingar" och då menar jag låtarna, även om Markoolio själv inte är purung längre ;-)

Lite Knatterally hann vi också med. Theo raceade med dem som jobbade där och fick åka hur länge som helst. Han var såå nöjd!


Molly gillar att krama gosedjur och här kommer de ju och kramar henne! Helt jättetoppenbra!


Disco i kaninhuset. Linnea och Labbe jobbar på sina DJ-drömmar.


Lite svårt att koppla bara, går den knappen till de lamporna, eller vad?

Theo dansar (självklart) och Molly sjunger.

Och äntligen! Cykeln är inköpt! En jättefin blåvit Rex-cykel. Stänkskärmar och pakethållare ska på. Theo fick cykla från parkeringen vid Lisebergs södra entré till Le Baron vid Korsvägen, där vi åt middag i går. 

onsdag 25 maj 2011

Markoolio

Party-Theo väntar och väntar på detta:

Markoolio på Stora Scenen på Liseberg!

Men den som väntar/längtar mest är Linnea ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.9

tisdag 24 maj 2011

Theo på Mix Megapol

Theo är såååå lycklig!

Äntligen fick han träffa Pipistrello! Han hade ju tom det som namnförslag när Molly låg i magen och vi hade  jättesvårt att övertala honom att det inte var ett helt opimalt namnval på en liten bäbis...

Först fick han vara med i studion.

Och här är föremålet för Theos beundran!

Anna och Pipistrello

Tommy och Theo

Utsikt från balkongen mot Göteborg

Här arbetas det flitigt.

Helt klart mycket knappar att hålla ordning på.

Lite gitarrspel

Full koncentration.

Kompisarna! :-)

Tommy och Anna i The Tommy och Anna Show.

En mycket lycklig kille som ska ge sig ut och jobba som trafikreporter.

Sitter säkert i bilen.

Dags för avfärd!

Och där åker de.

Det blev en lång resa för Theo för naturligtvis körde hela Göteborgstrafiken ihop sig och det var köer åt alla håll. Så när Labbe skulle möta upp dem så slutade det hela med att de fick ta sig hela vägen bort till Majorna för att lösa detta. Men Theo var inte ledsen för det! ;-)

Tack snälla Pipistrello, Tommy och Anna på Mix Megapol, för att ni har gjort en liten kille väldigt glad!

Theo, Mix Megapols trafikreporter

Theo har fått sin dröm uppfylld! Just nu är han ute och åker med Mix Megapols trafikrepoter, Pipistrello!
Published with Blogger-droid v1.6.9

måndag 23 maj 2011

Mamma arg Ja.

Det berömda 2-års trotset slår till med full kraft! Det är en helt otroligt envis tjej vi har! Hon tog en av Theos saker i går, slet den ur handen på honom. Jag blir ju självklart arg på henne och ber henne ge tillbaka den till Theo. Nä, får jag till svar! Då tar jag den ifrån henne och ger den till Theo. Molly står en stund och blänger på mig och Theo, varpå hon marscherar in på sitt rum, kryper upp i fåtöljen och inleder operation tjurning. Hon startar med att gråta hjärtskärande, för tårar brukar ju alltid fungera. När den önskade effekten uteblir övergår hon till formatet "Tyst protest".

Jag går in till henne efter någon minut och frågar om hon ska komma ut till oss andra. Hon höjer långsamt blicken, tittar surt på mig och vänder bort ansiktet och försöker korsa sina korta, knubbiga armar.

Jag går ut ur rummet och kommer tillbaka en stund senare och precis samma procedur utspelar sig. Det är först efter 20-25 minuter som fröken tycker att vi lidigt länge nog och kommer ut.

I dag blev det en diskussion vid middagen om att äta eller inte. Molly var helt bestämd på ett inte och jag och hennes far var av motsatt åsikt. Tillslut tar hon en torskbit i munnen bara för att spotta ut den. Molly, nu blir jag arg på dig, när du spottar ut maten. Hon tar en ny tugga, spottar ut den och jag blir arg igen. Haha, mamma arg Ja, får jag då glatt till svar! Tror barnet att det är något positivt när någon blir arg på någon annan, eller vad??

Detta upprepas några gånger till med samma glädje över arg mamma mellan varje varv och sedan tröttnar vi och lyfter ned henne och säger åt henne att gå ut ur köket. Snabbt stolpar hon in på sitt rum och upp i fåtöljen och börjar stortjuta! Länge! Till sist går Labbe in till henne och lyfter upp henne, då snyftar hon, mamma arg Ja. Nu hade poletten trillat ned. ;-)

Resten av kvällen har vi fått ägna åt att försäkra henne om att ingen är arg på henne längre. Inte mamma, inte pappa, inte Pia (Lisa), inte Nea, inte Lolo (Ludvig) och inte Theo heller. Och när vi gått igenom alla, så har vi fått börja om igen...

Linnea är sjukskriven den här veckan och låg och sov när jag, Molly och Lisa åkte ned till Allum. Vi väckte henne och frågade om hon ville följa med men hon orkade inte men det var ok att vi åkte. När vi sedan precis ska åka från Allum ringer hon och stortjuter. Då har hon drömt massa läskigt, vaknat mitt i drömmen och inte haft en aning om var vi var, trodde att allt det jobbiga i drömmen var verklighet. Jag börjar då skratta åt henne och förklarar för henne att vi är ok och att vi faktiskt hade pratat med henne innan vi åkte. Till slut upphörde snyftningarna och hon lugnade sig. Hon hade inte den blekaste om att vi faktiskt hade pratat med henne och vart vi åkt. Då är man trött!

Published with Blogger-droid v1.6.9

Le Pain Français

Nu har vi städat, tvättat, och ska strax hämta upp veckans storhandling på ICA Landvetter, så nu pausar jag, Molly och Lisa en kvart på Le Pain Français och struntar för stunden i allt vad viktnedgång heter! Och så fantastiskt gott det är att strunta i sådant!
Published with Blogger-droid v1.6.9

Detta med barnkläder....

Jag kikade in hos Smulan nyss. Hon skriver om detta med barnkläder, uppdelningen av mängder med jättefina/söta tjejkläder och några tråkiga killkläder på HM. Dessutom är killkläderna ofta dyrare också.

Men om man är händig (vilket jag absolut inte är...) så är ju detta lätt avhjälpt. Kolla in Jungfruns tyger, där finns det massvis med jättehärliga tyger (mamma?) som man själv kan sy (mamma!) fina barnkläder av. Och nu säljer de även begagnade barnkläder också!

Första Lisebergsbesöket 2011!

Klockan 10.30, lördagen den 21 maj, klev vi igenom grindarna till Liseberg. Årets första besök! Vi firar alltid morsdag på Liseberg, tillsammans med Adam, Erika och Peter men i år fick vi flytta fram det en vecka. Och vilken tur att vi gjorde det, vilken toppendag det blev. Alldeles precis lagom med folk, de flesta hade ju varit där dagen innan och kollat Veronica Maggio och just denna lördag gick Göteborgsvarvet av stapeln och det är ju en folkfest utan dess like. Massor med folk som står runt varvet och hejar. Mao, nästan folktomt på Liseberg. Jag menar, när vi tvekar för att vi tyckte det var lång kö till Lisebergsbanan, då var det 10 minuter...

Vi började lite lugnt med ponnykarusellen medan vi väntade på att de andra skulle komma.

Hmm, Lisa smygfotade mig när jag laddar med energidryck inför dagen...

Molly gick in helhjärtat för att försöka hålla bilen på vägen och rattade för glatta livet i kurvorna.

Kan ju säga att vi blev mäkta förvånade över att de satt i samma bil, Theo och Adam, annars har det varit väldigt, väldigt viktigt vem som har suttit fram...

När vi var på väg uppför första backen, ångrade sig Erika...

Jag åkte med Adam i Lisebergsbanan och kände alldeles otroligt tydligt att det var dags för lite lunch efter den kurviga, snabba åkturen.

Killimagenkillar 

Och som alltid, det är föräldrarna som är nervösast ;-)

Molly köar till Trummeliten.

Och med tanke på att köerna i övrigt var väldigt korta, så var köerna här näst intill obefintliga. Detta utnyttjade Molly till fullo och åkte (till Lisas förtvivlan) om och om och om och om och om igen. Runt, runt, runt, runt, runt, runt, runt, runt, runt. 

Mina småtroll är ju ganska korta sådana och det är inte alltid positivt. På Liseberg har de längdgränser och de allra flesta attraktioner har 90 cm som gräns. Det når förhoppningsvis Molly till nästa sommar men det är lite tveksamt. 10 cm på ett år...

När jag var iväg med Theo och Adam fick Molly en lakritsnapp av ett förbipasserande gäng som tyckte hon såg lite ledsen ut. Inte riktigt vad mamman hade tänkt sig men hon blev överlycklig

Och detta är vad buskillarna pysslade med under tiden. Flera gånger. Det är ju fördelen med åkband, barnen kan åka sina favoriter hur många gånger som helst.

Moster och morbror.

Gänget i Kaninresan.

Sötaste kaninen på Liseberg.

Och detta pysslade Lisa med under tiden.
Jag försökte få med både Erika och Labbe men de ville inte?? 
Konstigt! ;-)

Men Rabalder fick jag med Erika på i alla fall. Eller Rabarber som Adam säger. Den herrn höll på att fasta i kön, bokstavligt talat. Han såg nämligen en enkrona bakom ett nätstaket och stack in handen så långt han bara kunde, tills den satt fast. Men efter lite panik och lite lirkande och löfte om en annan peng sedan så kom han loss.

Järnvägsrestaurangen brukar ju vara ett säkert kort att gå till med barnen men i år hade de totalt ändrat sin meny. Hade vi inte varit så trötta och hungriga vid det här laget så hade vi gått vidare...

Här här tröttnissarna som inte ville/orkade gå vidare. ;-)

Men pysslet var uppskattat och maten var faktiskt väldigt god, tyckte vi allihop, även om det inte var just den maten som vi hade tänkt oss.

Sedan sprang vi på Lisas kompis Annie och hennes pojkvän och de tyckte det var ypperligt att få ta med sig småkillarna på alla roliga attraktioner som man inte alltid "kan med" att åka om man är vuxen. Men först, ytterligare en tur i Flume Ride.

Fisketuren är ju faktiskt jättekul, även om man är vuxen.

Och om man är barn.

Likadant med sagoslottet.

Mycket spännande att titta på.

Theo tyckte att vi borde åka fler gånger.

Som tur var kom kungen och räddade oss, sedan glömde de bort att de ville åka igen. För nu var klockan 19.30 och vi hade gått och åkt precis hela dagen med bara några korta stunders vila. Nu orkade inte vi vuxna och inte barnen heller, de visste bara inte om det än.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...