Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 18 maj 2013

Hög feber igen...

Molly vaknade nästan feberfri i morse, pigg och glad. Men efter lunch steg febern snabbt och landade på dryga 40 grader igen. Dessutom visade det sig ( Hon vågade inte berätta, jag råkade komma åt magen och hon gnydde till. Efter förra omgången är hon livrädd för att hamna på sjukhus igen) att hon hade ont i magen igen, högersidan igen...

Jag ringde 1177 för att rådgöra men de tyckte att vi kunde avvakta till i morgon om hon inte blev sämre innan dess. Har hon lika hög feber i morgon och fortfarande ont så får vi åka direkt till barnakuten på Östra.

I övrigt har det varit en mysig och mycket varm dag. Pannkakslunch för barnen på altanen. Lite varmt, till och med för mig, vi måste få ut parasollet snart.

Theo och Zingo busade på gräsmattan och Molly satte sig på första parkett och hade hur kul som helst åt storebror och myshunden.

Efter en stund orkade hon inte mer, utan gick in och la sig i min säng och somnade. Hon sov som en liten gris i två timmar. När hon vaknade ville hon duscha och därefter fick hon lite alvedon och kvicknade till efter en stund. Labbe kom hem med kinamat och Molly åt lite ris och några kycklingbitar.

Efter maten låg hon och myste en lång stund med Zingo innan hon var trött och ville gå och lägga sig.

Theo har, för stunden, tröttnat på sina julskivor och somnade ikväll till Mozarts Trollflöjten. Theo har gjort en liten grej ikväll men jag väntar nog till i morgon med att berätta vad det är!

Attans också


Boken jag skulle läsa på semestern, som jag bara skulle kolla lite på...

Den är snart slut...

Bara att fixa ny bok nu då.

fredag 17 maj 2013

I denna ljuva sommartid!

Vilken underbart härlig dag det har varit i dag! Barnen börjar pigga på sig rejält, vädret har varit helt underbart och vi har bara myst hela dagen. Vi fick till och med ett litet fikabesök i dag, Annika och barnen kom över en sväng på förmiddagen och vi satt en lång stund i solen på altanen och barnen busade runt. Även Molly busade, även om hon bara orkade korta stunder men det har varit så skönt att se henne glad och skratta.

Ännu gladare blev hon när Zingo kom hem till oss på eftermiddagen. Han ska vara här i en hel vecka!

Theo och de andra ungarna badade i grannens pool men jag vågade inte låta Molly göra det i dag. Nästa vecka ska hon också få bada.

Molly fick en försenad födelsedagspresent i dag. En halsband med ett hänge i form av en grodprins. Hon blev så lycklig och bytte raskt ut guldhjärtat hon fick av oss i julklapp, till förmån för detta.

Nu sitter Theo och kollar på Let's Dance men han höll på att missa det. Han och Olivia var nämligen ute och röjde tills klockan var 20.45! Känns som om han har tjuvstartat sommarlovet lite.

Själv ska jag hälla upp ett stort glad iskallt vatten, det behövs verkligen efter en dag i den här värmen!

torsdag 16 maj 2013

Dubbel sjukstuga.

Jag vaknade tidigt i morse, var det något som kändes annorlunda? Det tog mig en stund innan jag kom på vad det var. Jag hade plats i sängen! Jag gick ut i vardagsrummet och där låg de! Mysungar!

Labbe körde Theo till skolan men fick vända halvvägs. Theo kändes jättevarm!

Två småtroll i sjukstugan.

Molly mår bättre i dag, hon hade "bara" 39, 2 i morse och har ätit en del. Linnea har varit här och underhållit dem under tiden som jag var tvungen att uträtta några måsten. Hon lagade baconlindad kycklingfilé till dem och det gick hem kan jag säga!

Nu sover de och jag tror att de faktiskt mår ännu bättre i morgon, båda två. Själv väntar jag på Labbe, att han ska komma hem med något gott att äta till oss.

Så här har det sett ut i dag när jag var borta, frisersalong i sjukstugan!

onsdag 15 maj 2013

Fortsatt sjukstuga...

och så lär det nog vara resten av veckan också. Lilltrollet har haft dryga 40 grader i dag och inte velat äta någonting. En isglass och två skedar ris är allt hon fått i sig. Trött och ledsen har hon varit och har inte orkat med annat än att sitta under sin filt i soffan.

Vi hoppas att botten är nådd nu och att det vänder i morgon. Och att ingen annan i familjen blir sjuk nu!

Det har varit härliga sommartemperaturer här i Göteborg i dag, dryga 20 grader och ännu varmare ska det bli i morgon. Hoppas trollet mår lite bättre, så hon kan orka ut i solen en stund.

tisdag 14 maj 2013

Jodå, hon blev sjuk...


Nästan 40 graders feber när hon vaknade i morse. Ingen bra start på dagen.

Efter en lång tupplur, en slurk alvedon och ett stort lass spaghetti med olivolja, kvicknade hon till såpass så hon kunde ge sin gamla mamma storstryk i Hello Kittymemo. Jag hade inte en chans, hon har ett nästan läskigt bra minne...

Theo dansar ju med Evelina på tisdagar men jag kände att Molly skulle inte orka med att sitta där och vänta i en timme och Labbe var iväg till Jönköping i dag. Då ställde Linnea in sina planer och åkte och hämtade barnen på Casa och tog med dem ut till Frölunda på vagnen! Sedan kunde jag och Molly bara åka ut och hämta dem. En liten stund fick vi vänta och då passade Molly på att mysa lite. Först med Linnea...

och sedan med Tobias.

Just ja, jag hade lite tur i dag och vann en film, Tim Burtons "Frankenweenie" i Mix Megapols tävling,  "Vilken film? " Är det någon som har sett den filmen?

Nu hoppas vi på en lugn natt och att Molly mår bättre i morgon!

måndag 13 maj 2013

Fullt normala

Det är sällan man har långtråkigt i det här huset...

Vi kom lite sent till skolan i morse, det hade hänt en trafikolycka på vägen och vi fick stå och vänta jättelänge innan vi kunde köra förbi. Det har blivit så mycket trafik på de vägar vi kör på sedan trängselskatten infördes, så det är inte klokt. Helt stick i stäv med de miljöargument som förespråkarna alltid kommer med. Trafiken i Göteborg har inte minskat alls, den har bara flyttat sig från de stora lederna som är anpassade till den trafikmängden, till de betydligt mindre vägarna. Detta innebär ju i praktiken att det numera släpps ut MER avgaser, eftersom det nästan alltid är långsamma, ringlande köer på småvägarna. Och så säjer nästan alla partier nej till en folkomröstning, trots att man har fått in alla underskrifter som behövs, med råge! Detta att lyssna till folket, det är inget som våra folkvalda politiker behöver göra tydligen.

Det var egentligen inte alls detta jag skulle skriva om, det rann bara ur mig. Försöker ju hålla bloggen så fri från sådant som det bara går men detta är en fråga som stör mig enormt!

Det jag egentligen skulle skriva var att Molly brukar bli lite ledsen och orolig de få gånger vi är sena till skolan. Hon vill säga adjö ordentligt och vinka i fönstret när jag lämnar och det hinner hon ju inte när de har börjat arbeta. Fast i dag var hon inte det minsta ledsen, trots att hon visste att hon inte skulle hinna vinka, hon var ji uppklädd i födelsedagskläderna! Blommiga byxor, vit blus, glitterkoftan, nya rosa jackan, Hello Kittyskorna och Hello Kittyglasögonen! Då kan man ju inte annat än att vara kvittrande glad!

Det fick bli en kort dag i dag. Barnen är helt slut efter helgen. Molly är dessutom lite, lite varm men vi hoppas på att det bara är tröttheten. I morgon ska hon ju firas på Casa med solvandringen och allt! "Jag kan ju inte bli sjuk när jag ska födelsedagsfiras på skolan heller"

Dagens Mollycitat

Mamma, det var inte jag som kladdade ned mig, det var kakan!

Merida och Tandlöse

Här är en närbild på tavlan som Lisa ritade till Molly!

söndag 12 maj 2013

I dag är en mycket viktig dag!

För fyra år sedan, fick vi nämligen den finaste gåva man kan få! Vår underbara lilla busfia föddes klockan 07.10 till tonerna av Jason Mraz' I'm Yours.

Fyra år senare;

En Hello Kittyglitterrosa prinsessa!

Molly är ju den som är morgonpiggast av oss och självklart vakanade hon innan klockan ringde. Labbe fick underhålla henne i sängen medan jag sprang runt som en skållad höna och försökte få liv i övriga familjemedlemmar och få i ordning frukostbrickan. Till slut är vi redo att gå in och sjunga. Jubilaren blir överlycklig, som hon har väntat!

Det är så kul att ge Molly presenter, hon blir såå lycklig för allt. Glädjetjuten var precis lika höga för Hello Kittybaddräkten som för trosorna.

Nöjd och glad 4-åring med önskefrukosten!

Mys med storebrorsan som gav henne en jättefin bil.

Även en storebror kan behöva en eller annan present, när lillasyster fyller år.

En andrafrukost med ost och oliver fick det bli.

Innan gästerna kom, hann Molly och Lisa sätta upp Lisas present på väggen, en målning som Lisa har gjort. Motivet är Mollys favoritfilmfigurer, Merida och Tandlöse. Molly blev helt mållös och tårögd när hon hade öppnat paketet och insett vad det var för något!

Jag började förbereda lunchen, hamburgare!

Strax började gästerna anlända och ett nytt paketöppnande började. Många Hello Kitty har vi här hemma numera, helt enligt födelsedagsbarnets önskemål.

När alla paket var öppnade, var alla redo för hamburgarna. Stekt, rå och torkad lök, sallad, gurka, tomater, ost, dressing, ketchup och senap serverades till. Molly åt sin à la LCHF, utan bröd, med grillkrydda och salladsblad, precis som hon brukar.

Efter maten tog fröken Tobias med sig ungarna och Labbe ut i trädgården för att spela innebandy. Så kul de hade! Tobbe och Ludvig spelade mot Labbe och småknattarna men om vem som egentligen vann tvista de lärde... Kul hade de i alla fall. Alla kom in dyngsura av svett!

Då hade de gjort lite plats för dagens höjdpunkt, Hello Kittytårtan! Det är världens bästa tårtmakare, Sussi, som har gjort denna fantastiska skapelse. Det var Sussi som gjorde den underbara Lisebergskaninstårtan som Molly fick på sin 3-årsdag och årets tårta var minst lika fin och god! Hon är verkligen superduktig på att göra tårtor!

Gissa om Molly blev själaglad när hon fick se sin drömtårta!

Hon är otroligt nöjd med sin 4-årsdag! Hon har haft jätteskoj, fått massa fina paket, ätit god mat och en jättegod tårta!

Hon och Theo avslutade dagen med lite chips framför Bolibompa, en bra avslutning på en bra dag!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...