Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 19 juni 2010

Kronprinsessbröllop och sjuka barn.

Stilig Theo, eller hur!


Idag har både Molly och Theo varit sjuka, vrålförkylda, så det blev till att ta en lugn dag hemma framför TVn. Theo fastnade för Kronprinsessbröllopet, det är mycket med prinsar och prinsessor för honom just nu. Han köpte ju en prinskrona häromdagen som han helst vill ha på sig dygnet runt. Det blev mycket frågor om allt från att Daniel blir prins och riddare (wow!) till varför det springer massa folk bredvid vagnen (SÄPO) mm, mm. När han ser hur finklädda alla är så springer han in på sitt rum och hämtar ut sin kostym, den måste han ha på sig, NU! Men nån vit skjorta skulle han inte ha, rosa tröja skulle det vara.


Här fick jag ta kort på det nygifta paret på order av Theo. "Det är prinsessan Veronica och John som har gift sig idag, det såg vi på TV", berättade Theo för Lisa när hon kom hem från mormor och morfar ;) 


Här gör Theo honnör för brudparet när de kommer åkande i sin vagn förbi där honom ;)

Kronprinsessan valde en bra dag att gifta sig på, mamma och pappa firar ju som nämnt 40-årig bröllopsdag idag! Det blir spa-vistelse på Lundsbrunn för deras del, supermysigt!


Här väntar vi på att Labbe ska komma hem från en dag full av jourjobb, så ska vi äta entrecôte!
Men först får vi stoppa lilltrollet i säng, hon är supertrött nu!

fredag 18 juni 2010

Syskonen Hansson kör cab!


Theo har ju en Volvo C70, han fick den för några år sedan när jag hade en likadan fast blå. Den har han kört mycket i på verkstan. Han har ju dessutom hunnit med att tvätta den med grus, när den var alldeles ny och i vintras skrapade han den rent från is med en vass iskrapa. Tilläggas bör att karossen är tillverkad av plast... Men Labbe har ju fixat till den mha en riktig rekond och lackförsegling(!) så nu är den fin igen!

Nu var det dags för Mollys premiärtur men hon är ju som bekant lite liten så Theo fick köra henne. Man får en liten försmak av vad som komma skall om sisådär en 15-17 år...
Posted by Picasa

torsdag 17 juni 2010

Babypoolparty!

Idag var det dags för babypoolparty! Sofia, Frida, Arvid och Molly hade party i Mollys pool! Till en början var det bara tjejerna och Arvid anslöt lite senare. Det började bra, mycket lek och plask men sen blev det lite tokerier... Molly är INTE (trots att hon är femte barnet) van vid att dela med sig av sina leksaker! Det är ju en sak när EN kompis kommer på besök men någonting helt annat när det är tre vildingar här, varav två dessutom kan gå (=springa iväg med HENNES leksaker!!!) Det blev mycket gråt och tannagnisslan från lilltrollet men det är nog bara nyttigt!!?!

Ett gäng vana badare är de i alla fall! Molly, Frida och Arvid simmar ju i samma grupp och Sofia har jag haft som elev på söndagarna när jag har jobbat. De älskar att plaska och jag fick torka av både telefon och kamera, fast de låg på ca 1,5 m avstånd....

Efter allt plaskande åt de små lite lunch ute på altanen och därefter var det dags för oss vuxna. Vi gjorde en av de godaste förrätter jag vet (på nå´t vis blir det nästan alltid den jag äter som förrätt på Korsika...), Chevre Chaud med vitlökshonung! Smaskens! Så nu går vi nog allihop och rapar vitlök och stackars Ninnas förra arbetskamrater som skulle på middag med henne ikväll... ;)

Mätta och belåtna gav vi oss ut på en liten promenad. Jag hade aldrig gått just den vägen förut men Lisa sa att den tar max en timme. Vi måste ha gått fel någonstans för det tog oss närmare 1½ timme och då gick vi väldigt fort i slutet. Jag hade ganska bråttom för Theo skulle hämtas senast 15.50, pga personalaktiviteter efter skolan, så det blev till att bara slänga in vagn och allt i bilen och åka innan gästerna hann iväg... Jag hann med 2 minuters marginal!

Efter upphämtning av Theo åkte vi för att möta upp Labbe vid verkstan, vi skulle till Lasses grav. Igår, den 16/6 var det tre år sedan han dog. Vi satte lite blommor och tände ljus. Theo blev lite ledsen för han brukar alltid ta med sig någon ny leksak och visa för farfar men idag hade han glömt det men vi tröstade och sa att farfar blir ju glad bara han får se dig!



Man blir hungrig av att hälsa på Lasse så vi gick och åt middag på Halta Lottas Krog vid Redbergsplatsen, mycket gott, som vanligt! Labbe fick tyvärr jobb och fick slänga i sig maten och rusa iväg, så det blev bara Theo, Molly och jag kvar. Lisa är ju i Lidköping hos mina föräldrar på lite "semester"!

Nu sitter jag här och försöker skriva, samtidigt som jag snyter och snyter mig. Jag är så otroligt allergisk nu, bara nyser, snörvlar och kliar sönder ögonen. Blä, vad trött jag är på detta!! Man kanske ska emigrera till Norra Ishavet på sommarhalvåret??


Här är mina föräldrar som den 16/6 firade 30-årig bröllopsdag och den 19/6 firar 40-årig bröllopsdag! Japp, de gifte sig, skillde sig och gifte om sig, nästan på dagen 10 år efter det första bröllopet! Men därefter har de slutat att vela och har som sagt nu varit gifta i 30 år i sträck! Vi barn skickade en blomma till dem idag för på lördag ska de åka till Lundsbrunn och fira ordentligt!

Kramar till er, mamma och pappa!

onsdag 16 juni 2010

Lisebergsbesök med Ninna och Frida.


Molly tycker om sin moster Ninna (eller monster Ninna som Theo på fullt allvar kallade sin moster för när han var mindre...) och blir så jätteglad när de träffas! Idag sträckte hon sig tom mot Ninna och det är ju stort, det vet ju alla ni som känner vårt envisa lilla troll! Dessutom får Ninna en jättekram när vi möttes på Liseberg idag. Vi tänkte att småflickorna skulle få åka lite karuseller tillsammans! Lisa och Theo var med också men de sprang iväg och åkte Flumeride mm medan vi gick bort mot barnkarusellerna.

 
Full båt i Kaninresan. Visst är det kul med bilder när man har barn med? Alla vuxna sitter och pekar febrilt mot kameran; titta där, kolla på kameran och barnen tittar åt alla andra håll ;)
Snart får jag åka Små Grodorna, snart får jag åka Små Grodorna, snart får jag åka Små Grodorna... För femtitolfte gången i dag!
Typ 20 cm kvar tills Molly får åka alla roliga saker! Hon tittar alltid såå längtansfullt när Theo och de andra åker alla roliga saker på Liseberg och skrattar högre ju fortare det går.
Snurra fortare, Lisa, tycker både Theo och Molly och tjuter av skratt! Molly blev så yr så ögonen fortsatte att snurra efter att de hade klivit ur!
Frida tar det lite lugnare...
Och lite godis är ju alltid gott, typ 4 kg så där...

tisdag 15 juni 2010

Mollys provtagning är nu avklarad!

Nu är det äntligen gjort! Mollys provtagning. Molly, Linnea och jag åkte till Klinisk Kemi på Drottning Silvias Barnklinik idag. Vi hann precis innan lunchstängningen, jag hade blivit liite, bara lite trött om vi hade missat det! Men vi hann! Vi fick en värmepåse som vi skulle hålla mot Mollys hand för att det skulle bli lättare att ta proverna, det var ju en del som skulle tas! Försök att hålla en varm sak mot en vild ettårings hand när hon ser alla roliga leksaker som hon bara måste få undersöka... Vi fick ganska snabbt komma in på ett provtagningsrum.

Efter 5 minuter på rummet kommer sköterskan in för att ta proverna. Till saken hör att Molly HATAR när man håller fast henne och framför all när man håller fast hennes händer. Hmm. Vi fick hjälpas åt alla tre för att försöka hålla fast henne så sköterskan kunde ta proverna men hon lyckades gång på gång korva sig loss... Samtidigt skriker hon i högan sky, inget kunde distrahera henne, inte ens nappen eller en ballong som hon fick!

Efter vad som kändes som en halvtimme (var nog inte mer än max 2 minuter) var proverna i alla fall tagna och jag tröstade en högljutt snyftande Molly. Hon var jättearg på sköterskan och ville inte ens vinka hejdå...

Väl i bilen slocknade lilltrollet på direkten! Helt utmattad! Vi åkte då och mötte upp Labbe på verkstan för vi skulle hjälpa honom med en bil som skulle till Älvdalens Lackcentral. P
Efter att vi hade lämnat av bilen åt vi en delikat lunch på Gyllene Måsen, Happy Meal för Molly, FrölundaMålet för Linnea, den där nya menyn för Labbe och sallad för mig. Sen blev det glass och jordgubbspaj till efterrätt och jag festade till det med en kaffe latte!

Nu har småtrollen gått och lagt sig, Linnea och Ludvig är hos sin pappa och Lisa är på Hikarikai, vilket, dagen till ära, håller till i Slottsskogen. Toppenväder hade de ju prickat in! Kunde knappast bli bättre!

Nu ska jag ta en kopp te och läsa lite i Dan Browns "Den förlorade symbolen" medan jag väntar på att Labbe ska komma hem från alla jourjobb som det har blivit ikväll.

måndag 14 juni 2010

Farmor och Reine- besök!

I söndags kom Marianne och Reine och bushunden Bessington på besök! Så trevligt!

På idag åkte vi in till stan för att äta lunch tillsammans med Labbe. Marianne var nyfiken på Jensens Böfhus vid Brunnsparken så vi gick dit. Det var inte speciellt mycket folk där när vi kom eftersom klockan var lite efter lunchdags så vi fick ett bord direkt! Men sen började strulet! Vi fick vänta säkert en halvtimme på att få beställa maten! Jag ber då om att få barnens mat direkt (korv och chicken nuggets med pommes frites tar ju inte så lång tid) för de höll på att gå under av hunger. Vi får in drickan med en gång men sen väntar vi och väntar och väntar. Efter 15 minuter kommer de ut och säger att den hakkeböffen som Theo beställde var slut och undrade vad han ville ha istället! Vi återgår därefter till vår väntan. Vi försöker desperat fånga någons uppmärksamhet med vi ignoreras effektivt av all personal som springer fram och tillbaka i den halvtomma lokalen. Tillslut kommer en servitris till oss med mat, vår mat, de vuxnas mat! Vi bad om att få in barnens mat direkt, var har den tagit vägen, frågar jag? Hon kommer med den strax...

När vi alla hade fått mat så visar det sig att de som har beställt sitt kött medium har fått det välstekt eller lättstekt och vise versa... Eh, service=0!!!! Vi kände ganska tydligt allihop att vi nog INTE går till just den restaurangen någon mer gång! Tråkigt, för i början var det jättebra där, snabb och effektiv service och alltid perfekt mat men jag tror de har fått lite storhetsvansinne, de har blivit så stora så nu behöver de inte vara så måna om sina gäster längre. Ja, det spelar ju faktiskt oss ingen roll längre för det finns ju såå många andra fantastiska restauranger i Göteborg som förstår att det är faktist gästerna de lever på!

Sen strosade vi runt i Nordstans alla klädaffärer, Marianne tänkte shoppa loss lite. Tyvärr hittade hon inte något direkt så det blev lite hårgrejer mm. Jag sprang in på Hung Fat och handlade risvinäger, ostronsås, chiliflakes och risnudlar, så nu är lagret påfyllt för ett tag i alla fall.

Det blev ganska sent pga den otroligt låångsamma servicen på Jensens så vi kom inte hem förrän kl 20. Då hade Lisa varit en ängel och gjort spagetti och köttfärssås till oss! Hon är verkligen en ängel!

Och på tal om änglar; jag har köpt skyddsänglar till Labbe och barnen från en tjej som gör dem själv! Gå gärna in och kolla alla hennes smycken! De är verkligen jättesöta!

För ett år sedan...


Tänk för ett år sedan... Lillpluttan!

För ett år sedan hade vi Storebrorsfesten! Massvis med folk kom för att gratulera en liten kille som blivit stor storebror! Vi dukade upp med buffé i partytält i trädgården på Gundla Mosse och alla åt för glatta livet och barnen lekte sig trötta! En väldigt trevlig tillställning tyckte vi alla!
Faster Annika med lilltrollet som bara var en månad vid den här tiden!

Ett försök till gruppfoto men barnen hade så mycket spring i benen så det gick bara inte ;)


Föremålet för festligheterna, lite trött men mycket lycklig!


En tid att minnas!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...