Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 23 mars 2013

Lite av varje.

Mollys feber var helt borta i morse, så hon fick välja om hon ville dansa eller inte och det ville hon! Det är ju snart avslutningsshow, så det gäller ju att öva ordentligt!

Efter dansen åkte vi in till Göteborg för att handla presenter. Theo ska på ett trippelkalas och Molly ska ju på Natalies kalas i morgon, så fyra presenter skulle införskaffas. Nu visste vi precis vad vi skulle köpa, så det gick väldigt snabbt. Molly hade sedan länge bestämt vad hon ville ge till Natalie. Hon önskar sig en precis likadan när hon själv snart fyller fyra...

Vi åkte hem och passade på att njuta av vårvädret. Solen värmer så otroligt gott och på altanen är det lä, så det var så varmt och skönt där. Jag satt i bara t-shirt och drack kaffe och det var nästan en sommarkänsla över det! Åh, vad jag längtar efter sol och värme nu!

Jag hittade en så fin laxsida hos fiskhandlarn, så det fick bli ugnsbakad lax av en del. Resten stoppade jag i frysen, för om två veckor får vi besök här och då ska vi bygga sushi tillsammans! All fisk som används till sushi bör ju ha varit fryst minst två dygn innan man använder den. Allt för att ta död på eventuella kvalster som man inte vill få i sig.

Middagsgäster fick vi också,  Maria och William. Det var alldeles för länge sedan vi träffades men nu slumpade det sig så bra så att vi båda hade tid.

Alla åt den citronbakade laxen med god aptit. Grön sparris,  hollandaise och potatis serverades till. Och citron...

En liten fika hann vi också med efter maten.

Sedan var det dags för det riktigt roliga! Maria hade med sig kolsyreis!

Man börjar med en stor gryta med varmt vatten.

Sedan häller man i valfritt antal skopor kolsyreis.

Genast börjar det hända grejer!

Och strax händer det massor!

Man kan fortsätta ösa på kolsyreis och hälla på nytt varmt vatten tills det slutar att ryka,

eller så kan man hälla i lite diskmedel och se vad som händer!

Röken fångas upp i bubblor som växer och växer...

tills de spricker och gasen rinner ut.

Efter leken åkte Maria och William hem och vi kröp ned i badet en stund.

Äntligen är pannan lagad så vi kan bada igen! Det blev nästan för varmt, temperaturen låg på 40 grader!

Sedan var det dags att stänga av all el och tända levande ljus och kramas en stund.

Earth Hour 2013!

Earth Hour 2013


Det är väl ingen som har missat Earth Hour i kväll? Mellan 20.30 och 21.30 släcker ni väl ned? Självklart gör ni det! Ni är ju förståndiga människor! :-)


Det är ju dessutom himla mysigt med levande ljus, eller hur! Spela spel, Monopol, olika kortspel, eller bara kramas och njuta av stillheten och tystnaden!

fredag 22 mars 2013

Vi kör väl en runda med vabande till då...

Molly var väldigt trött i morse men eftersom de kom i säng lite för sent i går, så tänkte jag inte så mycket på det först. Sedan såg jag hennes dimmiga blick. 38.6...

Labbe var hemma med henne på morgonen eftersom det skulle komma en kille och fixa vår värmepanna, som hade behagat gå lite sönder just nu när vi behöver den som mest. Gissa om vi har varit kvicka med att stänga ytterdörren efter oss och snåla med vädringen under de här dagarna.

Jag körde Theo till skolan och körde bort till jobbet för att fixa ett par måsten innan vi byttes av i vabandet. Labbe kom ned med henne till verkstan och då var hon väldigt mycket piggare och ville absolut inte åka hem... Hmm

Theo däremot blev bara tröttare ju närmare vi kom skolan och det blev en riktig fajt i dag igen med tårar och tandagnisslan. Jag fick in honom i klassrummet under milt tvång och där fångade fröken hans uppmärksamhet med en katalog med påskpyssel. En stor kram fick jag innan han uppslukades helt av allt fint man kunde göra. Det börjar kännas väldigt tröstlöst detta. Han trivs ju fantastiskt bra i skolan bara han väl kommer dit...

Efter skolan bar det av ut till Sinclairs i Frölunda. På vägen dit säger Theo att han vill ha ledigt från dansen en fredag och jag kan lugna honom med att nästa fredag är det ingen dans. Skönt tycker han.

Han hade varit ingen som helst lust att dansa i dag. Trots allt gick han i alla fall in i salen och dansade jättebra. Efteråt kom han ut med en lapp i handen och vrålar; "Jag ska på danscamp på påsklovet! Två dagar och dansa massor! Och äta pizza! "

Eh... Hur var det nu med detta att ta det lite lugnt från dansen?

"Jamen detta är ju hela dagarna!"

Jaha? Ok? Jag tror inte att jag och Theo har riktigt samma syn på detta med att ta det lugnt...

Molly blev sämre nu på kvällen, febern steg och hon blev jätteseg. Tills de spelade Gagnam Style på TVn och hon bara var tvungen att dansa! Tror minsann att mina småtroll gillar detta med dans?

Theo och Labbe har pappa-pojk mys framför Gladiatorerna med chips och dip. Fredagsmys på hög nivå!

Nu håller vi tummarna för att Molly är bättre i morgon! Hon är ju bjuden på kalas på söndag. Hon bästaste, finaste kompisen Natalie! Natalie skulle haft sitt kalas i söndags, när vi var på Adams kalas men så blev hon sjuk och kalaset fick flyttas på. Molly blev så glad för att Natalie blev sjuk, då kunde hon ju gå på kalaset... Så, som sagt, tumhållning pågår...

torsdag 21 mars 2013

En torsdag...

Torsdagar är bra dagar tycker Theo. På torsdagar har han både tennis och kören och det gillar han. Jag var ganska tveksam till att ha två aktiviteter på samma dag men eftersom tennisen är i samma lokaler som gympan och i direkt anslutning tidsmässigt, så tänkte jag att vi i alla fall kunde testa och det har verkligen fungerat bra. Vi är ett gäng föräldrar som turas om med att köra barnen mellan tennisen och kören, så det blir bara någon gång då och då.

I dag hämtade jag Molly efter mellanmålet och så åkte vi bort till kyrkan. Hon älskar att följa med, eftersom hon brukar få varm choklad där och att så många av Theos roliga kompisar är där och busar med henne innan det börjar.


Vi brukar ha med lite papper och kritor som hon får pyssla med under tiden, så väntan inte blir för lång.

Hon har börjat upptäcka tjusningen med det skrivna språket och skriver en hel del. I dag skrev hon både Molly H och mamma och pappa!

Theo fick pausa en stund efter kören innan vi åkte hem. Lite varm choklad smakade gott då.

Theo har varit ganska glad i dag och lämningen gick jättebra! Efter kören åkte vi direkt hem och bara tog det lugnt. Barnem fick pannkakor som jag hade i frysen och Labbe köpte med sig mat hem till oss, vegetarisk pizza med skinka till honom och kebabsallad till mig. Barnen blev jättelyckliga över att få pizza och kebab... Skönt i alla fall att slippa laga mat någon gång då och då. Just nu har jag så ont, så det hade inte fungerat...

Nä, nu är jag så trött så jag knappt vet vad jag skriver, dags att krypa ned under filten i soffan.

onsdag 20 mars 2013

Ork

är något man borde kunna köpa på ICA!

I går var en mastig dag med massa bokslutsarbete. Nu är allt överlämnat till revisorn och jag kan pusta ut lite. Fast nu kör ju strax vårsäsongen igång med allt vad det innebär...

Även Theo är jättehängig. Inget är roligt och vredesutbrotten duggar tätt, varvat med gråtatackerna. Var har vår glada kille tagit vägen, han som älskade livet och tyckte att allt var roligt?

Att jag just nu har väldigt ont gör ju att tålamodet inte är riktigt på den nivån han behöver just nu, gör ju absolut inte saken bättre.

I dag ville han inte gå till skolan alls men till slut kom vi överens, tillsammans med fantastiska Marie, att han skulle försöka och att jag hämtade honom tidigt, direkt efter lunch. Men det var en tårögd pojke jag lämnade kvar på skolan. Då känns det inte helt ok att åka till jobbet.

Här hemma har han fått gå och skrota bäst han vill, spelat lite på datorn, läst, varit ute en liten sväng och legat i sängen och bara varit. Nu ligger han i sängen och försöker sova så att han ska kunna vara lite piggare i morgon.

En som är bubblande glad och lycklig är den här tjejen! Extra lycklig blev hon i dag när hon fick tillbaka sin Chleo, Molly och Hello Kitty, som har varit hemma hon Frida och Sofia sedan i lördags. Det var ett kärt återseende och hon har inte släppt dem en sekund sedan hon fick dem när jag hämtade på skolan. Ninna kom nämligen förbi jobbet med dem i dag. Hon skulle hämta stolar som de hade beställt av våra grannar, Chilli och tog då med dig gosisarna.

Det ska bli skönt med påsklov snart och bara en kortvecka nästa vecka. Lite lugn och ro är nog vad hela familjen behöver nu.

Fick förresten en bild på min näst äldsta dotter. Hon har visst tagit fel på flaskan med schampo och den med klorin... ;-)

måndag 18 mars 2013

Babysim

Något av det mysigaste som finns är ju babysim! Det saknar jag verkligen från när jag jobbade på Vattenpalatset! Små, knubbiga bäbisar som bara njuter i det varma, sköna vattnet! I dag fick jag chansen att vara med ännu en gång. Rebecka mötte upp oss, tillsammans med Totte, som jag har haft som elev och lillebror Charlie. Totte var lite ringrostig, det var ett tag sedan han gick i simskola men det släppte snabbt. Han dök från kanten och simmade runt som om han aldrig gjort något annat. Jag hoppad verkligen att de får möjlighet att börja igen!

För Charlies del var det första gången. Märktes absolut inte. Han är född fisk den pojken, precis som sin storebror! Vi simmade både på mage och rygg och han bara njöt! Eftersom han tyckte att det var så härligt så testade vi att dyka och dyken gick hur bra som helst! Samma sak här, hoppas verkligen att han kan få gå i simskola!!

Molly var i toppform i dag och simmade som en tok under hela drop-in, för att visa Totte hur man gör och ändå höll hon igång nästan hela lektionen och sa till mig på skarpen, att jag behöver inte vara med, gå och sätt dig på bänken, mamma. Till slut kraschade hon ordentligt och då orkade hon inte en sekund till. Som tur var, så var lektionen precis slut och vi skulle sjunga "Kalle Kamel" som avslutningssång och den piggar ju alltid upp.

Theo är riktigt trött efter den här helgen, han var väldigt svårstartad och ville först inte alls. Sedan gick han med på att försöka i alla fall och när han väl kom igång så var det ingen hejd på honom.

Båda två var vrålhungriga efteråt så de fick varsin hamburgare som de slök som vargar. När vi kom hem och Labbe och jag skulle äta, så var Molly hungrig igen och åt en jätteportion till...

I morgon har jag lovat Theo att hämta tidigt och bara åka hem direkt, han längtar enormt efter att få leka med Isak, båda killarna har varit ganska upptagna den senaste veckan...

Astmacheck

Nu på morgonen var det dags igen för en koll av Mollys astma. Hon var inte alls bekväm med detta rutinbesök. Sjukhusvistelsen var i alldeles för färskt minne och jag fick gång på gång försäkra henne om att de inte skulle skära i hennes mage, inte ens klämma hårt på den och hon skulle inte behöva sätta dropp eller något annat obehagligt! Hon trodde mig inte riktigt...

Vi fick komma in till doktorn och jag förklarade direkt hennes oro och doktorn tittar då Molly djupt i ögonen och lovar henne att inget stickande eller skärande kommer ske i dag! Molly blev märkbart lättad!

Allt gick bra och hon har vuxit fint sedan i höstas och faktiskt gått upp i vikt för första gången på 1 1/2 år, trots alla sjukdomar som hon har startat året, så nu har hon passerat 14 kilosgränsen! 94 cenimeter över havet ståtar hon dessutom med! Jippi!

Doktorn ville dock att vi skulle göra ett nytt allergitest igen och det innebär ju lite stickande, antingen som blodprov eller som pricktest. Molly fick välja hur hon ville göra och hon tyckte att det var ok med ett pricktest med lite rispande redan i dag. Amnars hade vi fått komma tillbaka en annan dag och då förberett henne på stickandet.

Molly var så tapper och sa inte ett pip när sköterskan rispade och fick välja en liten present från hemliga lådan. En otroligt vacker ring blev det. Dessutom visade proverna inte på någon pälsdjursallergi alls! Underbart!

Nu ska jag försöka få i mig lite lunch, sedan är det simskoledags och i dag får vi fint sällskap!

söndag 17 mars 2013

Dagens Mollycitat, 8-årskalas och kometer.

"Mamma, jag vill att du ska vara helt rosa och göra pärlarmband till mig!"

I morse satte vi oss i bilen för en ny dagsutflykt. Den här gången styrde vi kosan mot Lidköping och Adams 8-årskalas! Det är helt otroligt att det har gått 8 år sedan jag och Ninna satt i lunchrummet på Frej Jonsson, där vi jobbade tillsammans och var lite smånervösa och undrade hur det gick, om vi skulle få någon liten kusin snart. För Adam är ju faktiskt vår kusin, inte barnens, även om de är väldigt bestämda med att de absolut är kusiner.

Det var fullt hålligång och mycket trevligt prat och skratt. Korv med bröd hade jubilaren bestämt att det skulle bjudas på och det var alla utom vår lilla korvvägrare, Molly,  väldigt nöjda med.

Detta med korv ligger ju annars i släkten, morfar har ju i (nästan) alla dagar haft korvkiosk på torget i Mariestad, så det har ju blivit en och annan korv där genom åren.

Det var så kul att mormor och morfar kom också. Det var jättelängesedan som vi träffade dem. Det har ju varit så mycket ivägen hela tiden, med sjukdomar och allt men nu fick vi till det.

Efter korven var det dags att spela bingo. Finfina priser fanns i potten, choklad, frukt och kaffe! Tyvärr vann jag inget av det...

Men då dukades tårtorna fram, så jag blev nöjd ändå! Molly tyckte att tårtorna var otroligt fina. Hon vet ju att hon fyller fyra år snart och hennes kalasplanering är i full gång redan. En Hello Kitty-tårta står högst på önskelistan...

Klockan hann bli ganska mycket innan vi började hemfärden. Tur att det inte blir mörkt så himla tidigt längre, vi kom ganska långt innan mörkret föll. Theo har ju läst om den här kometen som passerar jorden just nu och han har i flera kvällar försökt se den men vi har för mycket träd runt oss här hemma, så det har inte lyckats. Men nu, på vägen hem, fick han syn på den! Han blev så lycklig! Molly ville ju också se den men den var ju bakom henne, så vi fick stanna och plocka ur henne ur bilen så hon också kunde se den.

Nu är vi hemma och trollen ligger och snusar sött i sina sängar. Labbe är iväg och jobbar massor, just nu är han på väg upp till Torp i Uddevalla för att byta hjul.

Den här helgen har varit så himla roligt men otroligt intensiv, så nu ska jag faktiskt krypa isäng och försöka sova, för i morgon är det ju (redan) vardag igen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...