Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 26 maj 2012

Sommar!

Varmt, varmt, skönt med svalka i vattenspridaren!

Små, lätta moln som bara skuggar lite, lite, ibland.

Bilen som jag leker i.

Det otroligt fina, hembygda dockskåpet som Molly och Theo ska få leka med.

Nu är jag och min underbare sambo ute och cruisar i Porschen. Jodå det går faktiskt att köra långsamt också.

Jag vann en ängel!

Sjubarnsmamma hade en tävling för ett tag sedan där jag vann och i går kom min vinst!

Ett pyttelitet, gulligt kuvert, hittade jag längst ned i vår brevlåda.

Jag öppnade kuvertet och i det låg en fint minipaket.

Detta var vad paketet innehöll. Två otroligt gulliga skyddsänglar! Jag vann egentligen en men snälla, fina Smulan skickade med en extra, som present, till mig! Visst är de vackra!

Den ena ska få hänga i mitt familjehalsband och den andra har jag hängt på en kedja och har den i bilen, däri färdas vi ju många och långa mil, min familj och jag!

Tack, snälla, fantastiska Sjubarnsmamma för den fantastiska vinsten!

Framme!

Två härliga dagar i soliga Bovall blir set för oss nu!

Tid för njutning!

Vi är på väg!

Vart? Hemlis!

Ofrivilligt Barnlösas Dag

I dag är det Ofrivilligt Barnlösas Dag!

På söndag är det morsdag. Många är ofrivilligt uteslutna från detta firande. Det är så många som kämpar för det som så många andra ser som en självklarhet!

Ett eget barn!

De flesta av oss funderar inte ens i de banorna, utan räknar kallt med att kunna planera in att då ska vi ha barn. För alla där månad läggs till månad och till och med år, utan att något händer ser tillvaron helt annorlunda ut.

Kampen blir många gånger mångdubbel eftersom det inte bara handlar om kampen för ett barn, utan även kampen mot myndigheter och mot omgivningens fördomar.

Jag följer flera bloggar där kampen för ett barn står i fokus. Ni hittar dem bland mina bloggfavoriter. För att nämna några, har vi Wilda Mathilda , LadyBond och Jagvilljagkan… | Jag vill jag kan…

Gå gärna in och läs och lämna en kommentar! Uppmuntran och stöd behövs i obegränsad mängd!

fredag 25 maj 2012

Solen är härlig!

I lagom dos. Jag passade på att njuta lite av solen medan killarna satt inne i mörkret och kollade på film. Det både syns och känns nu...

Killarna, ja. De mår bättre och vi har klurat ut att det nog var som Motvalls Kärring föreslog, på grund av värmen. Svalka, dricka och potatischips har kurerat dem ordentligt, så nu ruschar de runt som om de aldrig varit sjuka!

Molly fick följa med till badet i dag, Åby igen, och visa de stora tjejerna hur man simmar och dyker från kanten. Och i dag släppte det rejält för dem alla! Både rygg och mage börjar flyta ordentlig, alla simmar med ansiktet ned i vattnet och Guldpingvinen är inte långt borta! Två gånger till ska vi träffas nästa vecka och sedan får föräldrarna med sig 3 sjöjungfrur på semestrar!

Nu har vi grillat och ätit kyckling och det är dags att stoppa vildingarna i säng! I morgon hoppas vi komma iväg på en liten weekendresa till ett riktigt semesterparadis nämligen, så vi går (förhoppningsvis) upp ganska tidigt!

Casa tur och retur

Jag körde in pojkarna till skolan. På vägen börjar Theo gråta, han har så ont i huvudet. Han får vara hemma i dag, så vi åker förbi jobbet och hämtar min dator som har blivit kvar där. Då kräks han...

Vi åker hemåt, då ringer Ludvig. Han mår skit han med. Tur att vi inte kommit så långt, bara att plocka med den pojken också...

Vi fick besöka både skola och jobb i dag i alla fall. Nu är det helg!

torsdag 24 maj 2012

Tävling hos Meekatt igen!!

För sån é jag!: Tävlingsdags! Kolla in den fina barnstolen du kan vinna!

Dagens Mollycitat

"Theo, jag är duktig på att säga Anton Hysén!"

Glassfika på Munkebäckstorg

Theo ska på klassfest klockan 17, så vi åker inte hem mellan. Perfekt väder för att ta en glassfika! Vi hade tänkt oss Lejonet & Björnen på Danska Vägen men den idén var vi absolut inte ensamma om, så det blev Munkebäckstorg istället och det är ju ok det också.

Nu är det dags att hoppa in i bilen och åka tillbaka till Casa! Partytime!!

Mammutdag

Molly och jag är på Mammut och busar! Så himla kul! Bildkavalkad kommer senare, det är ett löfte!

Brand på Limtorget i Lidköping

När jag och barnen var i Lidköping senast, promenerade vi genom det som är bland den äldsta bevarade bebyggelsen i staden, det som kallas Limtorget. Aftonbladet: Flera bränder i Lidköping

Jag hade aldrig sett dessa små söta hus tidigare, så välbevarade. Nu läser jag detta i tidningen:

"Flera bränder i Lidköping

Under natten mot torsdagen upptäcktes flera bränder i centrala Lidköping, bland annat i ett kulturminnesmärkt hus i stadsdelen Limtorget, den enda del av det gamla Lidköping som kunde bevaras efter en brand 1849. Polisen utreder händelsen som mordbrand och har spärrat av för att göra teknisk undersökning. Vid tre tillfällen brann det även i containrar runt om i staden, rapporterar TV 4 Nyheterna Skaraborg."

Man undrar ju hur folk är funtade som går och tänder på byggnader och annat.

För några år sedan var det ju en stolle, i Lidköping, som tände på sin lägenhet, lokaler han hade och sin bil. Med sig själv i...
Fyra bränder i Lidköping - en död - DN.SE Den vindsvåningen han bodde i låg i mina föräldrars hus, en gammal träbyggnad och det var rena turen att någon upptäckte branden mitt i natten innan det var för sent. Alla klararade sig (ja, utom han som tände på allt och sedan även sig själv...) och huset kunde renoveras. Men tänk om branden inte hade upptäckts, den startade ändå mitt i natten, när folk vanligtvis sover...

Jag förstår inte vad det är som kan få en människa att bete sig så respektlöst mot andra människor????onsdag 23 maj 2012

Poolpremiär och duktiga tjejer!

Vi blåste upp poolen och fyllde på med härligt, svalt vatten. Temperaturen har legat på dryga 28 grader i dag och då är det svalka som gäller.

Jag drog iväg till Vattenpalatset utan Theo i dag, han var väldigt upprörd över att inte få träffa tjejerna men på fredag ska vi träffa dem igen och då är han, förhoppningsvis, fit for fight igen.

Tjejerna var riktigt duktiga i dag och alla tre vågade hoppa från kanten och doppa huvudet och simningen börjar släppa riktigt bra nu, både på mage men framförallt på rygg.

Just nu sitter vi på altanen och äter en lite sen middag, grillade karrébitar, sallad och potatissallad! Så helt otroligt underbart att sommaren äntligen är här!

I morgon ska jag vara med Molly på Mammut, det ska bli så kul! Ännu roligare hade jag i dag, när jag sa till Ludvig att nästa torsdag var det hans tur att ha med mamma i skolan. Han blev inte riktigt lika glad som hans småsyskon blev. Och han tror fortfarande på det... ;-)

Nu testar vi en ny barnmedicinmottagning.

Ludvig ska gås igenom för att se varför han är så trött och i princip kan somna stående. Blodprover tagna, narkolepsi uteslutet och epilepsi ska vi förhoppningsvis snart uteslutas med hjälp av ett eeg.

Nu ska Ludvig forslas tillbaka till skolan men Theo får jag med mig hem. Han har sådana huvudvärk, så han får pausa hemma i dag.

Ovan känsla...

Jag vaknade i morse och hade ont i magen. Nej, inte magsjuka nu, var min tanke. Jag vågade knappt äta något alls av rädsla för den fruktade åkomman. Ångesten var högst påtaglig.

Så drog jag mig till minnes gårdagen. Jag gjorde visst något jag inte gjort på länge. Situps. Och vad det verkar, på tok för många...

tisdag 22 maj 2012

Plötsligt händer det!

Att natta Molly är en låååång historia numera, när hon är napplös. Det ordnas och grejas och pratas och pysslas och bråkas och kramas om vartannat. Men så, helt plötsligt, utan någon som helst förvarning, somnar hon liksom mitt i det hon håller på med för stunden. På två sekunder går hon från klarvaken till djupsovande. Häftigt!

Simningen gick jättebra! Tjejerna var så himla duktiga och gjorde precis allt som jag bad dem om! Theo var också duktig och hjälpte till så bra!

Nu ska jag sätta mig på altanen och njuta av värmen i kvällssolen. Kanske ska fixa till en god smoothie först?

Här händer det stora grejer!

Vi ska testa ett annat badhus! Theo, jag, Theos syssling Vilma och två av hennes kompisar. Vi hoppas att det ska resultera i 3 simkunniga tjejer!

Så här kul har vi på jobbet när vi har brandövning.

Vår egen brandman Rasmus visar vad han går för...

Självklart skickade jag denna bild till Rasmus sambo, Jenny, och snabbt kom det ett svar:

Så de kan, de här två!


Grattis på 3-års dagen, Susanne P

Ytterligare en 3-åring ska firas! 

Den här gången en fantastisk blogg!

Check it out!


Där inne pågår firandet för fullt med en hemlig tävlig och allt!

Jag är bra på...

Jag fick (för ett bra tag sedan...) en utmaning från bästaste Joanna där jag skulle skriva åtta saker som jag är bra på! Attans vad svårt detta var! Jag har hållt på och fnulat på den här listan sedan dess, tänkt och tänkt om. Så himla mycket enklare det är att tala om vad andra är bra på...

Nu har jag emellertid tänkt färdigt och här är resultatet, utan någon som helst rangordning.

* jag är bra på att laga mat
* jag är en bra mamma
* jag är (oftast) bra på att se saker från den positiva sidan
* jag är bra på att kramas
* jag är bra på att köra bil
* jag är bra på att strunta i lite smuts i hörnen
* jag är en bra simfröken
* jag är bra på att vara mig

Den här utmaningen ska skickas vidare till andra bloggare som jag tycker är bra och här kan jag verkligen inte välja eftersom jag följer bloggar för att de är just bra. Men snälla ni, testa att ta er an den här utmaningen, det är jättenyttigt att tänka igenom vad man faktiskt är bra på!

Slutligen vill jag tacka Joanna för att hon tycker att jag är bra, det värmer!måndag 21 maj 2012

Säger bara det...

Sol ute och huvudvärk inne.

Det blir inte mycket skrivet här idag. Har en huvudvärk utan dess like, inga värktabletter biter. Har, med nöd och näppe tagit mig genom arbetsdagen och är nu på väg in på Sinclairs för Theos dans.

Men tur att solen skiner i dag i alla fall! ;-)

Återkommer i morgon, förhoppningsvis med ett friskare huvud...

söndag 20 maj 2012

19.30 är det dags igen!

Nytt avsnitt av Nils Holgersson på Barnkanalen! Väl värt att titta på! Och kom ihåg att kika på eftertexterna, någonstans bland attributmakarna står det Annabella Sofran, vår egen fina Bella! Ni vet hon som är mamma till Vincent och som gjorde Mollys älskade Tandlöse.

Sonen är hemma!

Ludvig är hemma från Krakow igen och han har haft det jättebra! Han hade t om tänkt på presentre till småtrollen! Varsitt fint träsvärd som han köpte i en riktig smedja!

Han fick vänta en liten stund på oss och vi hann med att vara med hela stunden i kyrkan och en liten men ack så trevlig stund på det efterföljande kalaset.

Nu är jag så trött så jag knappt hänger ihop, en hektisk helg med dålig sömn gör ju inte så man blir pigg direkt...

Ingrids barnvälsingnelse i Kinna Missionskyrka.

Flickebarner skötte sig exemplariskt, likaså hennes föräldrar!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...