Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 19 maj 2012

Barbiedockor

Molly fick en väldigt fin Barbiedocka av Arvid på sin 3-års dag. Jag har själv aldrig förstått detta med docklek, jag lekte mycket hellre med bilar. Av mina barn har det väl varit fiftyfifty. Men Molly är en riktig dockmamma och Theo, en riktig dockpappa! De har varsin dockan som de kör runt sina dockor i, har tebjudningar i lekstugan och pysslar och grejar tillsammans med dockorna. Nu är Theo såå avundsjuk på Molly för denna Barbie, så nu står en sådan högst upp på hans önskelista! Jag har för mig att Linnea också hade en Barbie, ska kolla med henne om hon har den kvar. Annars blir det, för husfridens skull, en tur till BR för att se vad de har i sitt sortiment...

Fick precis ett samtal från vår konfirmand. Han sitter på bussen och skall precis påbörja hemfärden från Krakow och beräknas anlända till Landvetter kyrka strax efter lunch i morgon. Detta var lite tidigare än vi hade räknat med. Vi ska ju på Ingrids barnvälsingnelse i Kinna Missionskyrka i morgon förmiddag. Hmm, någon som har en teleportör att låna ut till oss?

Litet kusinbesök.

Frida och Sofia har varit här och hjälpt oss äta upp lite bullar. En hel massa bus hann de med också, både i lekstugan och uppe i lekrummet.

Theo tröttnade lite på småtjejerna och tog en sväng på sina inlines men sedan började de regna, så han fick ge upp.

När kusinerna skulle gå, kom Frida på att hon hade glömt en sak. Hon hade ju plockat en jättevacker blomma till mig!

Henrik var inte med i dag, för han har grabb(gubb?)dag i dag och precis när Ninna och barnen kom ringde han mig och ville den här länken: Titta på Bedövad Henrik på YouTube, för att visa för sina kompisar... ;-)

Nu ska jag börja fixa middagen, det blir fläskfilégratäng och ris!

Cykeltur

Äntligen har Molly fattat detta med trampföring! Så nu cyklas, cyklas och cyklas det. Hela tiden! Och mamma får motion!

fredag 18 maj 2012

Dagens Theocitat

"Morfar, någon borde verkligen skriva en bok om Christer Himmelfärd!"

Premiär för lunch på uteserveringen!

God lunch i hungriga magar efter en mycket lyckad shoppingrunda!

Vår svenska vildmark!

Tänk att det som är vardagsmat för oss, kan ses som exotiskt för andra. Sverige har fått storfrämmande från Holland den här veckan.
Pim och hela hans familj är här på besök. Pim och Marlene har varit här många gånger och nu fick de med sig resten av gänget. De har hyrt ett hus en vecka och åkt runt här i Kinnekulletrakten. I går var vi och hälsade på dem och tog med dem till "vår" badvik där det finns mycket exotiskt att se, t ex älgbajs och ugglespyor, blandat med skog, klippor, vass och vatten.
Men det ÄR vackert här, vi själva älskar ju stället. Här är det en av jättegrytorna som studeras.

Som en liten, djup pool ;-)

Även våra småtroll tyckte att det var hur kul som helst att hoppa bland klippor och fallna trädstammar.

Och att försöka få mamman nervös är också superkul.

Molly och Tessa fann varandra direkt, inga som helst språkproblem där inte, de förstod varandra hur bra som helst, trots att den ena bara pratar holländska och den andra svenska.

Att rulla sten är himla kul.

Alla var väl kanske inte lika smidiga som de små när det kom till bergsklättringen. Mamma tyckte att det var bättre att ta det säkra före det osäkra och kröp uppför klippan.

Det blev en lång och härlig promenad med mycket prat, blandat på svenska (Pim kan faktiskt en hel del svenska eftersom han har bott här), holländska och engelska och vi hade hur trevligt som helst! Theo fick en jättefin båt som Jaspar gjorde till honom som han bara älskar. Han hade helst sovit med den i natt...

Efter promenaden åkte vi förbi Gamlegårn och tittade på sågen, smedjan och den nya dasset!

Nu skiner solen och vi ska bege oss in till stan och kika lite.

torsdag 17 maj 2012

Nej, det är inte den färjan Ludvig åkte med till Polen!

Aftonbladet: Polenfärja körde in i lastkran Han åkte, tackolov, via Tyskland till Polen och har det himla bra just nu, enligt det mycket korta samtal han hann med och ha med sin oroliga moder ;-)

Vår vid Vänern.

Lidköping, nästa!

Inpackade i bilen, barnen utrustade med varsitt DS, bilen tankar och jag har mitt vatten. Nu är vi redo att åka.

Fast ett tag funderade jag på om vi inte var tvungna att vända och åka till sjukhuset. Theo tackade NEJ till GODIS!?!? "Det är inte lördag i dag, mamma!" Hehe, lite av tjatet har visst gått in, trots allt!

onsdag 16 maj 2012

Myskväll!

Med Diamanten

Tintin

och chips med dip!

I morgon åker jag och småtrollen till Lidköping för lite trevlig samvaro med släkt och vänner!

Nu sitter han på bussen.

Om cirka 20 timmar är han framme här, i Krakow. Det var väldigt pirrigt när vi kom fram till kyrkan, han ville att jag skulle stanna kvar en stund!! Min lilla fjortis! Stor och liten på samma gång.

Jag tror det kommer gå jättebra och der kommer bli en oerhört givande resa för honom. Skoj och flams blandat med djupaste allvar.

Nu är Molly upphämtad och vi kör mellanmål i bilen i väntan på att Theo och hans kompisar ska komma tillbaka till Casa. Sedan är det lååååånghelg! Så skönt!

Bieffekter av tandläkarbesök

Henrik var hos tandläkaren förra veckan och hade, minst sagt, lite otur med bedövningen...

Vardagslycka 32

Det är ljust ute när man går upp på morgonen!

tisdag 15 maj 2012

Social samvaro och valutaproblem.

I ett svagt ögonblick i går, lovade jag Theo och Molly, att de skulle få spela på sina DS hela eftermiddagen i dag, ända tills vi skulle äta middag. Självklart kom trollen ihåg detta löfte, så...

Social samvaro på hög nivå.

Linnea fick vara barnvakt en stund och tyckte visst att det var himla långtråkigt när de bara spelade.

Barnvaktandet kom sig av att det blev lite problem när vi skulle växla pengar till Ludvig inför konfirmationslägret i Polen. Några Zloty verkade inte finnas att få tag på någonstans! Jag fick besked om att de var tvungna att beställa valutan och att vi tidigast kunde få den i morgon eftermiddag. Han åker i morgon klockan tolv! Till slut var det en vänlig kvinna på Forex i Partille som sa att på flyget brukar de alltid ha alla valutor, så vi åkte dit och tackolov, så fanns det Zloty där!

Det har varit en hel del trassel med detta konfirmationslägret men nu är han redo, provisoriskt pass, pengar och packning klart! I morgon drar han utomlands utan föräldrar för första gången och lämnar en nervös mamma här hemma...

Så här hittade jag Linnea och Molly när vi kom hem, kaninmys! Strax därefter somnade Molly, på tok för tidigt, så just nu ligger hon och vrålsjunger; "Jag vill inte sova, jag vill inte sova!"

I morgon är det onsdag men eftersom vi är lediga på torsdag och fredag, så räknar vi den som fredag. Em perfekt lagom lång vecka har vi då haft, tycker jag!

Miss Wedding Cup Cake!

Sussi som gjorde Mollys fantastiska Lisebergskaninstårta, deltar i en cupcake-tävling! Snälla ni gå in och rösta på hennes bidrag!

wedding | misscupcake.se:

'via Blog this'

måndag 14 maj 2012

Prinsessa

På Mollys önskelista inför 3-års dagen, stod rosa, fluffigt, lila, gulligt och glittrigt. Detta härstammade Anniie, för i paketet från henne låg denna vackra kreation:

Molly blev helt salig och hade helst haft den på till Mammut i dag.

Efter viss förhandling, godkände hon dock de nya, fräcka jeansen till slut! Lite lämpligare när man härjar runt på förskolan.

Där har hon blivit firad ordentligt i dag, med sång och ett fint hjärta. Sedan har vi haft utvecklingssamtal med fröken Annike. Molly fick med beröm godkänt! Hon har utvecklats enormt, framförallt under det sista halvåret. Språket har tagit stormsteg, likaså grovmotoriken. Alltid skönt med sådana samtal.

Har ni sett vilka härliga tomater. De köpte jag på Lisebergs trädgårdsmässa i går. De är dessutom fantastiskt goda!

Nu är det dags att natta småtroll. Theo är jättetrött, han har ju varit på Sinclairs och dansat cha-cha i dag! Hur kul som helst, var betyget. Tip, tip, cha, cha, cha!

Krakow, se upp, här kommer Ludvig!

Till det "facila" priset, 980 kronor, löstes passdilemmat. Ett provisoriskt pass, som gäller för denna resan, utfärdades. Vi passade samtidigt på att göra ett riktigt pass till honom, så vi slipper detta krångel igen.

Ett rosa pass blev det, Theo kommer bli såå avundsjuk!

Ja, jag är vaken!

Jag är på väg!

Tur att vi bara har en kortvecka framför oss...

söndag 13 maj 2012

Segt Internet och lika seg mamma...

Vårt Internet strular så det står härliga till. Att föra över ett album med 400 bilder till mitt webalbum, som tidigare kanske tog 15 minuter, tar just nu cirka 12 timmar! Skulle någon annan använda internet samtidigt, så förlängs tiden markant. Bilderna från kalaset, som jag startade i går kväll, är snart färdiga, sedan har vi bilderna från Lisebergsbesöker i dag, som också ska föras över... Suck.

Filuren, kanske...

Själv är jag nog ännu segare. Intensiv och lång helg tar på krafterna. Att Theo och Adam fick för sig att det var morgon klockan 04.30, hjälper ju till att öka på segheten. Skönt att få åka till jobbet i morgon och vila upp mig! ;-)

Ludvig var inte med på LiLiseberg i dag. Det var pingisturnering som gällde för hans del. Tyvärr gick det inget vidare för honom i dag men han hade haft kul ändå, han fick ju döma ett gäng matcher också.

Nu har Lisa åkt tillbaka hem till Vingåker igen. Tomt... :-( Nu dröjer det visserligen inte lika länge tills vi ses igen, hon kommer hem över sommaren!

Nu ska jag fixa inför morgondagen och sedan vila mina melerade och ladda inför ytterligare en kortvecka. Ludvig åker, förhoppningsvis till Krakow på konfirmationsläger på onsdag. Jag skriver förhoppningsvis, för "någon" hade tyvärr missat att fixa hans pass... Så hjälp oss att hålla tummarna för att vi kan få tag på ett snabbpass!!

Gissa hur lycklig man kan bli?

Anniie vann den här jättekaninflickan till Molly. Vet ni hur brett en 3-åring kan le?

Mollys 3-års dag och Lisebergskaninskalas!

Molly är ju det enda av mina barn som är född på morgonen och morgonpigg har hon fortsatt att vara genom hela livet. Detta ställer ju krav på övriga familjen, framför allt när det kommer till födelsedagsfirande. Vi har ju som tradition att gå in och väcka jubilaren med sång, paket och frukost på sängen...

Jag smög upp (hade ställt klockan tiiidigt) och började förbereda firanden men hann nog fixa i ungefär 2 minuter innan det kommer en ruffsig trollunge ut till mig i köket. Snabbt in med henne i sängen med stränga order om att ligga still och vänta. 
Molly hade själv beställt sin frukost, blomsalami, små köttbullar, lilla osten, yoghurt och juice i paket och självklart fick hon det! Ljus på brickan och lite fina paket från släkten i Märsta och Uppsala och brickan var fulländad. Alla syskon väcktes och pappan smög ut. Dags för firandet att börja!

Skönsång, paketöppning och mycket glädje! Molly skrattade sig igenom hela morgonen, hon var så underbart lycklig. Hon kände verkligen att det här var hennes dag! Många fina presenter fick hon och den bästa var nog, förutom ryggsäcken som hon ska ha på Casa, hårklämmorna, de fina kläderna, spökboken, armbandet, Lisebergskaninsväskan, -kepsen och -portmonän, och annat, var nog det rosa DS'et hon fick av Theo, vilken kram Theo fick!  

Vi 13-snåret började alla gäster anlända.

Ännu mer paket att öppna, pussel, Barbiedocka, halsband, pyssel, ödleklocka, kläder, insektsundersökningskit, docka och en jättefin Tandlöse som vår fantastiskt duktiga Bella har sytt!

Visst är den helt underbart söt! Det tycker Molly i allra högsta grad!

Sedan var det äntligen dags för mat!
Salladsbuffé.

Grillspettsbuffé.

Två av våra största grillar fick tas i bruk för att klara av alla våra gäster. Alla lät sig väl smaka och det var inte mycket som blev kvar på faten. Mollys favoritdrickor gick åt i mängd också, för solen tittade faktiskt fram efter en stund, tro det eller ej!

Efter maten förökte vi få till en fin bild på alla kusinerna. Inte helt enkelt med alla dessa vildingar. Själv tog jag ungefär 80 bilder...

Äntligen var det sedan dags för kalasets höjdpunkt enligt Molly!

Lisebergskanintårtan!!
Visst är den supersöt! Det är Sussi som har gjort den här fantastiska tårtan. Den var dessutom helt fantastisk god också!

Ja må hon leva, hurra, hurra!

Det blir ju inget riktigt kalas om man inte har fiskdamm, så det fick vi ju självklart ha. Små fina presenter, lite godis och en liten chipspåse låg som överaskning i påsarna.

Även de stora grabbarna, Gabriel och Ludvig ville vara med på fiskdammen och det fick de, så klart!

Tack snälla alla som var med! Ni har gjort en liten flicka väldigt, väldigt lycklig!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...