Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 23 november 2013

Mollys dansshow!

Äntligen var det dags för Funky Kidz avslutningsshow för Molly! Temat för i år var pirater och dessa båda var kvällens sötaste pirater!

För Molly hände dock något i dag, som slog högre än alla shower i världen! Rebecka och Totte skulle hämta henne på skolan och sedan skulle hon få följa med dem hem, äta mellanmål, leka och byta om! Theo skulle ju köra finjusteringar inför tävlingen i morgon, så det blev, om inte omöjligt, så åtminstone riktigt körigt för mig att få i hop dagen. Det är så skönt att man har så fantastiska vänner!

Nu hann vi i tid till genrepet trots allt men Molly var väldigt nöjd med att få ha kommit hem till Totte!

Vi har ju dansat på Funky Kidz i flera år nu och showerna har alltid fungerat bra, det har flutit på och hela upplägget har kännts proffsigt. I år är just proffsigt ett ord man inte förknippar med showen. Totalt kaos kommer nog närmare. Bara det att alla medverkande fick stå ute i svinkylan och frysa häcken av sig innan de fick komma in till genrepet. Sedan skulle ALLA in genom EN smal dörr, där alla föräldrars biljetter skulle kontrolleras. Samtidigt var det en strid ström med föräldrar som hade lämnat sina större barn därinne, på väg ut genom samma dörr och genom kön med små barn som skulle in. Molly fick minst tre väskor i huvudet, varav en så hårt att hon började gråta och ville gå hem direkt. Väl inne i Lisebergshallen, så hade de placerat varje grupp på två rader en bit från varandra, istället för intill, så Molly hamnade långt från sina kompisar som kom ifrån henne i kaoset på väg in. Det blev hon också ledsen över och ville gå hem ännu mer. Och försöka byta med någon var inte att tänka på, folk blir lite hysteriska över sina platser när det är sådana här tillställningar.

Genrepet genomfördes under fortsatt kaos. Ingen verkade riktigt veta vad de skulle göra och när...

Till slut släpptes publiken in och ljuset släckes och Molly var då så ledsen så hon bara grät. När det var hennes grupps tur kvicknade hon till och de gjorde en fantastisk uppvisning! Alla barnen var utklädda till de sötaste pirater man kan tänka sig och de var jätteduktiga på att dansa, alla kunde sina steg felfritt! Och det var en mycket lycklig liten pirat-Molly som showade runt på scenen! Så den biten, som ju faktiskt var det allra viktigaste, var otroligt lyckat! Efter dansen bockade hon och tog emot publikens jubel med ett stort leende!

Sedan tog all energi slut! Att lägga en sådan här show, för små barn från 2-års åldern, klockan 18 en fredagskväll, känns ju inte helt genomtänkt. Nu ville hon bara hem och sova! Fast samtidigt ville hon ju stanna kvar och se kvällens gästartist, Sean Banan, som ju var anledningen till att hon fortsatte en termin till på Funky Kidz.

En mycket trött och mycket tapper liten flicka höll ut hela kvällen och äntligen...

där kom han, Sean Banan! Nu var hon lycklig igen! Han spelade några låtar och berättade om när han var liten och hade blivit grymt mobbad under hela sin uppväxt. Det är en grej som jag gillar, när barnens idoler går ut och "erkänner" sådana saker. Att det absolut inte är något att skämmas över och att till och med "coola" killar som Sean Banan har varit utsatta för mobbing.

Efter showen fick Molly bestämma vad vi skulle äta och valet föll på Gyllene Måsen!

Efter maten var det en liten tjej som somnade gott, riktigt lycklig och nöjd med dagen till slut!

Nu har jag packat det sista inför i morgon och ställt klockan på 04.45, så nu säger jag godnatt!!

fredag 22 november 2013

En dag med Molly på Casas förskola


Förra måndagen hade jag den äran att få vara med Molly i skolan! Vi började lite lugnt med att läsa om siffror. Siffror och bokstäver är så roliga just nu! Molly kan liksom inte få nog av dem!

Därför blev det ännu mer räknande! 0-9 är ju otroligt bra att förstå sig på, så det jobbar de massor med!

Djupt koncentrerad, räknar Molly.

När man har lärt sig att räkna siffrorna, så vill man ju gärna skriva dem också! Ettor är roliga att skriva! Sedan ville hon skriva bokstäver. Bokstaven M är en väldigt användbar bokstav i Mollys liv, liksom T, O, H, Y, P, A, S, N, U, D, V, I och E. G jobbar hon för fullt med!

Med dessa bokstäver kommer man långt, enligt Molly. Hela familjen får plats inom dessa.

När man har jobbat hårt så länge, så behövs det fyllas på lite energi. En stor favorit just nu är morötter. Det går åt kilovis med morötter hemma hos oss just nu, för båda barnen har snöat in på just morötter och

knäckebröd som "frukt" till skolan. Molly vill dessutom alltid ha med sig marinerade vitlöksklyftor...

En liten medicinpuff efter frukten.

Sedan ska tallrik och glas diskas innan man kan fortsätta jobba.

Nu ville Molly jobba med geografi och kontinenterna. Ett pussel med alla kontinenter i olika färger, där Molly och pedagogen hjälps åt att berätta vad de heter och vilken som är vad.

Molly vill göra en egen världskarta. Varje pusselbit plockas upp och ritas av på ett papper i samma färg som på pusslet. Sedan prickas kontinenten ut med hjälp av en nål. Molly ville börja med den finaste kontinenten, det är Sydamerika.

Så fint blir det när man har suttit och prickat tålmodigt i ungefär 15 minuter. Mycket bra träning för finmotorik och koncentration!

När Molly har gjort färdigt Sydamerika, så städar hon undan och lägger ned Sydamerika i en mapp i sin låda och sedan går hon ut i hallen och tvättar händerna.

För nu är det lunchdags!

Potatisbullar, bacon, pizzasallad och lingon! Smaskens! Alla barn serverar sig själva, ibland med lite assistans av pedagogen, man kanske inte behöver ta 40 baconskivor direkt, även om det är det godaste som finns, utan börja med 5 och se sedan om man orkar mera. Och så får man hälla upp dricka upp till strecket mitt på glaset. Blir minst spill då och maten får bättre utrymme i magen.

Efter lunchen är det dags att gå ut och ute finns det massor att göra! Molly älskar att vara ute och leka och få ruscha av sig ordentligt. Hon visar mig allt hon brukar göra, gunga, springa, klättra, cykla, gräva, sparka boll och massa, massa annat. När klockan är 14 och vi ska gå hem och de andra barnen ska in och äta mellanmål, är det nästan att hon inte känner sig färdig.

Men det är mamman! Det är så aktiva hela tiden de här barnen. För att inte tala om personalen. En sak man fascineras av här är ljudnivån inomhus. Det är så tyst! Det är många barn på förskolan när alla grupper är samlade men det låter som om det bara är några stycken som viskar med varandra. En annan sak är personalens förmåga att se barnen! Alla blir, på något vis, sedda hela tiden. Det är nästan som om de känner på sig innan barnet behöver hjälp.

Det är helt enkelt en helt fantastisk skola våra barn går på! Klart värt allt körande och trixande det innebär att inte välja närmsta skolan. Och om man bortser från den pedagogiska biten och tittat på det sociala, så är det också helt underbart! Allt tjafs barn emellan tas på allvar, inget är för litet eller för stort för att reda ut. Alla ska trivas! Och det gör de!

Mollys världskarta!

torsdag 21 november 2013

Snö och danskläder i kubik.

Morgonen började vit! Minusgrader under natten och ett stilla snöfall under morgontimmarna gjorde hela världen ljus! Det är ju så vackert med snö.

Tyvärr räcker det att komma ned för backen, in till Göteborg, så ser det helt annorlunda ut och när vi kom hem på eftermiddagen så var snön borta även här.

Vi åkte förbi zoobutiken på vägen hem från skolan. Igår hände det nämligen något sorgligt. Theos silvermollyhanne dog! Med tårarna rullande nedför kinderna plockade Theo upp den döda fisken och spolade ned den i toaletten. Mycket modig kille! Jag lovade honom då att vi skulle köpa en ny och i dag infriades det löftet. Han passade på att köpa en till kuhliål och två glasmalar också.

När vi höll på att pytsa vatten i påsarna för att få i de nya fiskarna i akvariet, så hände nästa trauma! En blackmolly hoppade ut ur akvariet och ned på golvet där den hoppade runt helt hysteriskt! Minst lika hysterisk blev då Theo! Nu var det inte tal om några stillsamt trillande tårar, utan här var det mera Lille Skuttvarianten med störtfloder som sprutade ur ögonen under tiden som han vrålar; du måste rädda den, mamma, du måste rädda den!

Jag och fisken hjälptes åt, den hoppade rakt in i öskaret när jag höll fram det och jag kunde snabbt släppa ned rymlingen i akvariet igen! Nu simmar alla fiskar runt och bekantar sig med varandra i godan ro.

Mitt i allt fiskkaos försökte jag hinna plocka upp diskmaskinen, duscha, fixa middag och inte minst, packa danskläder för glatta livet! I morgon har Molly sin dansuppvisning och hon ska vara pirat! Rebecka och Totte kommer hämta henne på Casa och så får hon följa med dem hem och äta lite och byta om innan showen, medan jag och Theo är på hans dans. Det är just den biten hon ser fram emot mest just nu, att bli hämtad av Rebecka och Totte. Dansuppvisningen kommer en bra bit längre ned på listan...

Jag har även förberett Theos tävlingskläder inför lördagens resa till Hallsberg. Mollys dansshow börjar ju inte förrän klockan 18, så vi lär ju vara hemma rätt sent i morgon kväll och så går bussen tiiiiiiiiidigt på lördag morgon.

Efter lördagen blir det lite lugnare på dansfronten. Trodde jag... Theo vann ju en privatlektion och valde att boka den med Ludvigs streetinstruktör. På söndag, direkt efter Ludvigs dans. Men sedan får det varvas ned ett tag. Då dröjer det till den 14/12, när Sinclairs stors dansshow går av stapeln. En show där även vår nyaste dansare ska delta i! Ni kan ju gissa hur nervös han är över detta!

onsdag 20 november 2013

En dag på Casa, i 2an!

I måndags gick jag i 2an! Jag fick vara med Theo hela dagen i skolan och det var så kul. På måndagar har tvåorna slöjd och just nu är det träslöjd för Theos grupp. Theo gillar ju att göra saker ordentligt, så han bygger en lekstuga. Så klart...

En som passar för både Zingo, Molly och honom själv.

Efter slöjden var det lunch, korv och makaroner! Mums!

Liten stunds arbete hann vi också med innan det var dags att gå ut.

Fotboll är tydligen det roligaste man kan pyssla med på rasterna just nu. Nästan alla ungar höll på med någon variant på denna sport. Fotbollsjage är en fantastiskt kul lek!

Återigen blir jag så förundrad över vilken underbar skola våra barn går på. Vilket tålamod och engagemang från personalen! Och vilka kunskaper de besitter!

Efter en stunds utelek, passade vi på att ta terminens utvecklingssamtal. Allt går så bra för Theo! Han utvecklas och trivs i skolan och är så duktig i alla ämnen! Sådana utvecklingssamtal önskar jag till alla föräldrar! Inte ett moln på himlen!

Sedan var dagen slut och vi plockade med oss ett gäng fiskar och drog ut till Vattenpalatset i Lerum för lite simning. Väl där stupar Molly med munnen först ned i stengolvet, så vi fick rusa in i badvaktshytten med kläder och allt, för att få stopp på blodet och kolla så alla tänder satt fast. Allt såg helt ok ut!

Precis när vi kommer tillbaka till de väntande barnen i foajen ringer Ludvig. Han och en kompis har busat lite väl vilt, så han fick en sten i huvudet och befann sig just då på Vårdcentralen. Strax därpå ringer sköterskan därifrån och berättar att allt såg ok ut även för honom. Fast då ringer Ludvig igen. Nu har han ramlat från en gunga, landat på foten som nu inte går att stödja på... Suck!

Simningen gick i alla fall bra och

när vi kom hem blev vi rejält bortskämda! Ena tjejens (som är med oss i badet) föräldrar hade med sig mat till oss! Pizza och pasta! De tyckte så synd om oss som alltid äter middag så sent på kvällen på måndagar! Vilka vänner man har!

Dagen i dag har innehållit ett besök hos Ludvigs psykolog, för ett sammandrag av utredningen så långt. Att han har ADHD råder absolut inga som helst tvivel om. Inte heller att han har en mycket hög intelligens och en alldeles otrolig verbal förmåga. Nu väntar vi på läkarbesöken innan den slutliga diagnosen kan ställas men bara detta att utredningen är i rullning är en stor lättnad för oss alla, inte minst för Ludvig som har önskat detta i många år, tillsammans med mig. Tyvärr har det, av olika anledningar, inte gått att genomföra en utredning förrän nu och detta känner jag en enorm sorg för. Ludvigs liv hade blivit så mycket enklare om han hade fått göra detta redan i början av skolåldern, som jag ville. Så mycket ångest och bekymmer han (och vi) hade sluppit då! Men men det går ju inte att göra något åt det nu, bättre sent än aldrig!

måndag 18 november 2013

Dagens Theocitat

Theo älskar Septembers Mikrofonkåt men fick höra Petters original varpå han utbrister; woah, har Petter gjort om Septembers låt, coolt!

Titta på Petter Mikrofonkåt 1998 Original på YouTube

söndag 17 november 2013

Jul på Liseberg

Molly kände sig krasslig i dag på morgonen, klagade på ont i mage och huvud, så vi fick raskt sjukanmäla henne från kalaset hon skulle gått på. Man vet ju inte vad det kan utveckla sig till, en kräksjuka på en kalas med 16 barn och dess föräldrar är inte något drömscenario. Hon blev så besviken över detta och när eftermiddagen kom och hon började må bättre, kände jag att vi fick hitta på något trevligt som kompensation för det uteblivna kalaset.

Det fick bli en tripp till Jul på Liseberg tillsammans med Lina och Linnea. Hur mysigt som helst, med all snö och glitter!

Vagnen fick följa med, dels som praktiskt packåsna men framförallt för att Molly skulle kunna vila om det behövdes.

Det behövdes dock knappt. Hon och Linnea hade fullt upp med att åka massor och när Theo fick en liten stunds egentid med storasyster, så åkte hon med mig istället. Morgonens "sjuka" gick snabbt över! Såå skönt!

Vi åt lunch på Järnvägsrestaurangen. Theo ville absolut inte äta något julbord, vilket serveras på de allra flesta restauranger på Liseberg just nu, förutom just Järnvägsrestaurangen och ett fåtal andra. Att de tydligen serverar universums godaste pasta med köttfärssås kan ha bidragit till hans val av restaurang.

Efter maten körde jag bort en lycklig Theo, som hade vunnit två vinterkaniner, till Strike & Co. Han skulle på en klasskompis bowlingkalas på kvällen. Linnea och Molly stannade kvar på Liseberg under tiden och fortsatte att åka. Och spela lite. Molly vann en kanin, en isbjörn, såpbubblor och en stor låda tomteskum! När jag kom tillbaka gick vi till Tomtelandet där Molly fick träffa tomten. Man får skriva en önskelista och Molly ritade och skrev HÄST på sin... På frågan om vad hon önskade sig löd svaret; en häst och en drake. Men det behövde tydligen inte vara levande djur, funkade, tackolov, med leksaksdito!

Sedan var det middagsdags. Theos kalas slutade inte förrän klockan 19 och jag kände att det var dödsdömt att försöka äta något hemma, efter kalaset. Då skulle Molly vara så trött, så hon inte orkade äta. Nu fick Molly bestämma och hon villa absolut äta där "pappa vill äta". Eh, va?? Ja, kebab... Så det blev till att bege sig till Äteriet för en kebabtallrik. Vi beställde en tacotallrik också och så delade vi systerligt på maten.

Mätta och mycket nöjda med dagen begav vi oss sedan mot bilen, för att åka och plocka upp en mycket nöjd kille på bowlinghallen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...