Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 4 februari 2012

Kylig dag på båtmässan.

Inte kyligt inne, där var det sommarkänsla med alla fina båtar. Men ute...

Minus 18 grader! Det kände jag väl av när jag gick ut utan jacka för att lasta i bilen. Fingrarna förvandlades omgående till istappar och detta tillstånd spreds raskt över hela kroppen, så jag fick avbryta mitt uppdrag och gå in och pälsa på mig.

Men som sagt, inne på båtmässan var det en helt annan temperatur. Man kände nästan de ljumma sommarvindarna fläkta när man satt på akterdäck på något vrålåk och drömde sig bort...

Tyvärr var det inte jättemånga båtar som föll oss i smaken i år. Modet har blivit så kantigt och det tycker inte jag passar på sjön. Sjön är mjuk, då bör formerna också vara mjuka. Jag brukar älska Windybåtarna men jag såg inte en enda snygg Windy i dag. Däremot hittade vi några få andra trevliga båtar, bla Ryds, som är och förblir en favorit, främst beroende på hur fantastiskt de går i vattnet. Vi hade en 620 DC för några år sedan och det är få båtar som slår den.

Sedan har jag en viss förkärlek för stora, röda muskelpaket! En otroligt vacker Stingray har hamnat väldigt högt upp på "vill-ha-listan". Ferrarirött skrov och cremefärgad inredning. Sååå vacker!

Vacker var även en Oceancraft också med cremefärgad inredning. Denna båt blev både min och Labbes favorit. Precis lagom för oss, utan att vara för åbäkig. Man vill ju kunna lägga till i gästhamnar och vid klippor utan större problem.

Men vi ska inte köpa ny båt just nu, vi hinner ju inte med att åka i den vi har i dag...

Det fanns, som vanligt, massor att göra för barnen på mässan och det klappades på sjöstjärnor, gicks flera tipspromenader, diskuterades vilken färg som morfar skulle tycka var häftigast på de blinkande haspelrullarna, provades vattenskotrar, knöts knopar, åts godis, klättrades i båtar, talades om för pappan vilka av alla miljonbåtar han borde köpa till dem och mycket, mycket annat. Vi handlade dock bara lite småsaker, som diverse rengöringsmedel och charkprodukter...

När vi tillslut tröttnade på båttittandet kom vi på att vi var ganska utsvultna, så vi ringde Jean, på Le Baron för att kolla om de hade plats för oss men de hade de tyvärr inte. Vi promenerade då till Focus och handlade med oss lite kamben och annat smått och gott för att äta hemma istället. Men när vi precis har handlat färdigt ringer Jean till mig och säger att det löser sig! Så då fick vi en suveränt god middag i dag och så har vi ribs som väntar på oss i morgon!

Molly somnade i vagnen på väg till restaurangen och blev överlycklig när hon vaknade och såg var hon var någonstans! På två röda förvandlades hon från en sovande flicka till en ätande flicka! Det mumsades på vitlöksbröd, pizza, kött, klyftpotatis och grönsaker i mängd! Jag och Labbe tog varsin plankstek, Theo åt pizza och Ludvig valde en fkäsknoisette. Jag tog dessutom en löjromstoast till förrät och Labbe en räkcoctail, så det var ingen av oss som orkade efterrätt i dag.

Nu ska vi slänga oss i varsin soffa och njuta av vår lediga lördagskväll, för nu sover hela högen småtroll! Kanske ett glas gott och en skål smarrigt till det...

Båtmässan!

Drömmässan!

fredag 3 februari 2012

Bowlingtime igen!

Vi kör en favorit i repris, bowling på Vattenpalatset i Lerum, tillsammans med Sissi. Men den här gången har vi lyckats lura med den jourfria pappan också!

Let's bowl!

Nu kommer det lite simskolebilder!

Äntligen fick jag med mig både kamera och undervattenshus till simskolan i onsdags. Tyvärr blir det ju inte mycket bilder på Theo den här terminen, eftersom vi simmar samtidigt. Men några fick vi till och även ett par på Ludvig. Dessutom lyckades jag filma lite.

En mycket glad Molly som äääälskar att simma!

Att simma på rygg är det nästan inga småknattar som gillar, ljudvolymen brukar höjas betänkligt när det är ryggsimsdags. Men Molly tyckte visst att det var riktigt roligt att simma på ryggen med hjälp av korven, även om jag tycker att det borde vara enklare att ha den bakom nacken men det vägrade hon.
Ett litet badkollage med uv-huset i mitten...

Detta med barnkläder...

Theo älskar ju rosa! Men om man handlar kläder till honom på t ex H&M, så är det väldigt svårt, näst intill omöjligt att hitta kläder på "killavdelningen". Fast vi handlar glatt på "tjejavdelningen" till honom och det går så bra så. Oftast...

Här är två t-shirtar han gillar, båda inköpta på H&M, samtidigt och båda i storlek 110/116. Varför i hela fridens namn, är alltid tjejkläderna mindre? Är en tjej som är 112 cm mindre än vår Theo, som också är 112 cm? Är det någon som förstår logiken i detta? Jag gör det inte i alla fall!

torsdag 2 februari 2012

Once in a lifetime!

Ibland undrar man ju; "How did I get here?"
Titta på Talking Heads - "Once In A Lifetime" på YouTube

Vardagen rullar på med lämningar, hämtningar, tvätt, matlagning, städ mm, mm men en hel del guldskimrande detaljer gömmer sig mitt ibland allt rutinarbete.

Att kunna lämna en hel låda med stjärtlappar till Theos fritids piggar ju upp! Särskilt som Labbe har tömt Göteborgs däckverkstäder på gamla däck och placerat dem längst ned i pulkabacken.

Och det skulle behövas fler däck men det får vi ta allteftersom.

En härlig laxsoppa med karibiska toner förgyller tillvaron för såväl öga som gom och mage! Molly jublar när hon får se den "röda fisken"! Theo placerade sig så långt åt andra hållet på glädjeskalan, det ska vara vit fisk för den pojken. Men middagen bestod ändå av idel glada miner som späddes på än mer när plättarna kom fram!

Mycket bus och glada skratt kan man få fram med hjälp av Spotify och en småtokig buspappa. Och busandet blev vildare och vildare i takt med att tempot på sångerna skruvades(?) upp.

Me is in da jobb!

Alla barn utpytsade på rätt ställen (om än liiite sent) och mamman och pappan också! 

Nu är det bara att hugga i och jobba häcken av sig, för nästa vecka ska bokslutet in...

Molly var helnöjd med att få komma till kompisarna och fröknarna på Mammut. Hon skuttar fram till Camilla och kramar om henne och säger att hon ska måla med pensel i dag på Mammut! Vad bra, svarar Camilla, för det är precis vad vi ska göra i dag! Lyckan var riktigt påtaglig i lokalen!

Nej, nu är det dags att skriva lite verifikationer, registrera lite leverantörsfakturor och stämma av Babsen och annat småtrevligt som jag pysslar med under dagarna, här på Göteborgs Däckcenter...

Kanske är dags nu...

att göra något åt det? Jag skulle gärna ha slingor men då helst i härliga färger och på rätt ställen, inte grått och i klump. Inte i mitt hår!

onsdag 1 februari 2012

Godis är gott!

Jag brukar inte vara speciellt godissugen i vanliga fall men nu!! Åh, saltlakrits, sura nappar, colaflaskor, punchpraliner, döskallar, foxkolor, hallonbåtar, cocosprickar... Men inte då! Inte en godisbit och inga kakor eller bullar heller! Förutom i går, på Linneas födelsedag. Det blev en chokladfondant istället för tårta men födelsedagar skulle vara undantagna, så den räknas inte. Och vad jag njöt av den! Så underbart krämig och en otroligt fyllig chokladsmak!

Faktum är att maten överlag på Chez Amis, på Vasaplatsen var fantastisk! Så smakrik och vällagad, vi rekomenderar varmt ett besök där om ni är i Göteborg. Vi kommer garanterat gå dit igen.

Här har jag haft med ett gäng trotsungar på simskola på eftermiddagen. Det absolut viktigaste var att göra så mycket tvärtemot vad deras moder önskade. I alla lägen. Så Theo blev mer eller mindre ikastad i vattnet och Molly tvångsduschad. Bara för att nämna två tillfällen... Så nu ligger jag här med en huvudvärk som heter duga. Tror jag ska fjäska lite med Labbe, han har ju inte någon jour i kväll, så då kanske en rygg- och nackmassage kan hinnas med...

Glad Pippitjej

men ganska rosslig...

Ficktjuv fick fem års fängelse...

Aftonbladet: Ficktjuv fick fem års fängelse En ficktjuv döms till fem års fängelse för 21 fall av bedrägerier, där han sammanlagt har förskingrat 300 000 kronor. Fem år i fängelse är detta brott värt.

En man som systematiskt har misshandlat sin hustru riktigt grovt, ren tortyr, under många, många år, b la under graviditeten, t om på väg in till förlossningen, döms till fyra års fängelse. Denne man släpps fri i sommar. Kvinnan döms till livslång skräck för vad mannen ska kunna göra och måste själv se till att ansöka om besöksförbud när det går ut med jämna mellanrum. Fyra år i fängelse är detta brott värt...

Kontentan av detta är att i det svenska rättsväsendet är pengar betydligt mer värda än ett människoliv...

tisdag 31 januari 2012

Födelsedagsmiddag på Chez Amis.

God mat, trevligt sällskap och fina presenter! Tror dottern är rätt nöjd med sin födelsedag hittills!

Tänk om man kunde förstå sig på de små barnen...

Molly fick ju välja vagn själv och har suttit och kramat bilden i en vecka nu. Längtat!

På förmiddagen i dag ringer de från Mölndals Babyshop och berättar att vagnen har kommit. När Molly får höra detta jublar hon och klappar händerna!

Vi åker till barnvagnsaffären och får syn på vagnen direkt! Molly går fram till den och talar om för alla i butiken att den vagnen vill hon INTE ha, går fram till en lära-gå-vagn, den ska det vara?!?

Linnea fyller 19 år i dag!För 19 år sedan fanns ABC-kliniken på Sahlgrenska sjukhuset fortfarande kvar och söndagen den 31 januari föddes Linnea Mimmi Charlotta där. En verklig drömförlossning i ordets rätta bemärkelse! Jag var så förberedd och supertaggad så allt flöt bara på, ingen smärtlindring överhuvud taget behövdes! Vi hade med en förlossningsterapeut som arbetade på en bok om ABC-förlossningar och flera kapitel kom att handla om vår förlossning. Tyvärr köpte vi inte boken då och nu kommer jag inte ihåg vad varken bok eller författare hette. :-( Men det gör inte så mycket, jag fick ju mitt andra mirakel, 3600g och 49 cm, minstingen av mina fem barn.

När den nyblivna storasystern kom till förlossningen någon timme efter att lillasystern kommit till världen, slängde hon bara en snabb blick på knytet som låg på fällen i korgen och kröp snabbt upp till mig i dubbelsängen istället och bluddrade på om allt hon hade gjort under dagen med sin mormor och morfar. Men så rör Linnea (eller Elin som vi faktiskt kallade henne de två första veckorna) på sig och gnyr lite grand. Då blir Lisa först knäpptyst och sedan far hon ned på golvet och fram till korgen. Sedan utbrister hon: "Mamma, bädis där, titta morfar bädis, mormor, bädis, min bädis!" Hon var så exalterad över upptäckten hon hade gjort så hon upprepade detta om och om igen i säkert 10 minuter! Det låg en riktig bäbis där i korgen!

De första dygnen var hon en riktig ängel med sedan slog koliken till och på den vägen är det. Jag var 22 när jag fick mina första gråa hårstrån och märkligt nog sammanföll detta med Linneas födelse ;-) Hihihi, nejdå, riktigt så illa är det inte men det är en oerhört bestämd och envis dam vi har att göra med. Hon var inte ens tre år när vi hade en riktig fajt och jag frågar henne i skarp ton vem det är som egentligen bestämmer här hemma. Svaret kommer blixtsnabbt och med uppsträckt hand; JAG!


måndag 30 januari 2012

Mera sanering.

Alla våra sängkläder har tvättats och när de torkat har de fått tillbringa åtskilliga timmar ute i minusgraderna på altanen. Alla handdukar är utbytta och toaletter är grundligt skurade. Har jag nämnt att jag är panikslagen bara inför själva ordet kräksjuka? Men nu ska det väl inte finnas några virusmonster kvar här i huset, så jag kan pusta ut, för den här gången...

Molly har blivit rejält förkyld nu istället, hostig, snuvig och febrig. Så det blir fortsatt vabande i morgon också. Jag hoppas så att hon är frisk tills på söndag när dansen börjar och allra helst tills på lördag, för då tänkte vi gå på båtmässan. Vi måste ha ett nytt kapell till båten, det gamla fyller inte helt sin funktion kan man lugnt säga.

Den här har vi fått hit igen och det gillar vi allihop! Småtrollen gillar inte alls när Ludvig måste åka till sin pappa, de förstår inte alls varför han behöver hålla på och åka fram och tillbaka hela tiden. Men desto mer efterlängtad är han ju när han kommer tillbaka. Och eftersom Ludvig och Theo båda går på Casa, så kan de ju träffas på veckorna även de veckor Ludvig är borta.

Här i huset har vi en hop nybadade, fräscha ungar som sover gott i sina sängar och strax ska även jag följa deras exempel. Sömn har vi ju inte direkt haft ett överskott av de senaste dygnen...

I morgon går näst äldsta dottern in på sitt sista år som tonåring! Uuuh, vad fort tiden går...

Iceroad truckers

är ett alldeles otroligt spännande program att titta på klockan 04.30 på morgonen, när man är en väldigt hostig 2 1/2-åring. Vi har fått se mycket snö, en docka som "skakar rumpan", älgar, en lastbil som ramlar och t om en däcklagning. Allt under förtjusta små glädjeyttringar från Molly.

Extradoser av samtliga mediciner intagna, nu väntar vi enbart på att de ska verka, så vi kan få sova en liten stund till.

söndag 29 januari 2012

Nya skolväskor och GAIS är bajs!

Theo och jag tog oss ned till Allum för skolväskjakt. Det är inte det lättaste när man har en liten pojk med höga krav. Framför allt om man ska försöka jämka dessa bestämda krav med mammans...

Vi tog oss igenom Stadium och Intersport men inget kändes så där klockrent, det jag gillade, ratades av Theo och vise versa. Vi kikade in på väskaffären där vi köpte hans gamla hajgapsväska men inget där heller. Strax därefter ligger Polarn o Pyret och där får han syn på en blå, snygg väska!

Den väskan ville han ha och mamman höll verkligen med! Massa bra fack och utrymmen och dessutom fanns det med ett sittunderlägg i ett praktiskt fack. Den var tillräckligt stor för att få plats med både gympapåsen och läxmappen men ändå smidig på den lilla 6-års kroppen. Så det var ju absolut inget att tveka på. Vi passade på att köpa en likadan, fast storleken mindre och röd till Molly, som hon ska få på sin födelsedag. När vi skulle betala kom jag på att jag hade några bonuscheckar som behövde gå åt och dessutom får jag reda på att man som klubbmedlem får 10% rabatt. Det blev riktigt billiga väskor tillslut, knappt 300:- för båda två! Ibland är det extrakul att shoppa!

Vi firade detta med att köpa en slags pulka som Theo har önskat sig länge. Det är en slags vadderad platta med två handtag längst fram, som man antingen sitter på knä på eller ligger ned på och åker med huvudet först. Låter helt livsfarligt men en sådan ska tydligen alla små tuffingar ha...

Övrig dag har gått i rengöringens tecken, som nappkok, tvätt, mattrengöring mm. Men vi har även hunnit med lite trevliga besök. Mamma och pappa har varit nere hos Ninna i helgen och kom förbi oss på eftermiddagen. De hade med sig pods till min kaffemaskin, för av någon anledning är de otroligt mycket billigare i Lidköping än här, så de hjälper mig att fylla på lagren lite då och då.

Senare på kvällen fick vi riktigt storfrämmat! Linnea kom på "besök"! Hon har ju en lite annan dygnsrytm än övriga familjen, så det är inte ofta som småtrollen hinner träffa sin ena storasyster men desto större blir ju lyckan när de ses. De har busat, spelat spel och Linnea hann tom äta middag med oss innan hon fick rusa iväg igen. Men på tisdag träffas vi igen, för då fyller min näst äldsta, vackra dotter 19 år!

På tisdag kommer även Marianne och Reine hit, för vi ska vara Zingovakt. De skulle ju åkt på kryssning med Costa Concordia från Barcelona i morgon men det blir ju, som alla vet inga kryssningar med just det fartyget just nu. De fick välja mellan att boka in sig på en annan kryssning eller att få pengarna tillbaka. Då de, av förståeliga skäl, inte är så himla sugna på att åka båt just nu, så valde de det senare alternativet och har hittat en annan resa som de åker på nu på onsdag. Med flyg...

Nu sover vildingarna efter en riktig busdag. Molly mår riktigt bra nu men har inte kommit igång ordentligt med maten än, så hon får stanna hemma även i morgon. Hon kommer nog ägna dagen åt den nya favoriten, att måla. Det hon allra helst målar är; "GAIS är bajs". Det är alla färger utom grönt och svart i små duttar över hela pappret, till tonerna av Theos högljudda protester, "Mamma, säg till henne att hon inte får säga så, GAIS är inte alls bajs, GAIS äger!" Jag vet inte var hon har fått det gär uttrycket ifrån men det finns bara två som lär henne sådana här saker, Linnea och Ludvig. Och eftersom Linnea är en superGAISare, så känns det som om vi har ringat in den skyldige ordentligt! Jag ska ha ett ordentligt snack med min ÖISar-son i morgon när han kommer från sin pappa...

Kusin Ludde fyller 16 år!

I dag fyller barnens älskade kusin Ludde, hela 16 år! De tycker så mycket om honom och längtar väldigt efter honom. Det har ju gått på tok för lång tid sedan vi träffades senast, hoppas att det inte dröjer alltför länge tills vi kan lösa det! Hoppas att du har en fantastisk födelsedag önskar kusinerna och hela familjen!

Vi lever och mår, förutom sömnbrist, ganska bra!

Det var som många säger, årets kräksjuka är lindrig! Två kräkningar, sedan var det bra! Tyvärr har hon inte velat ta sin medicin, med följden att hon har det riktigt jobbigt med andningen just nu. Så nu hostar hon så hon kräks istället men de är de där kräkningarna hon hade hela tiden innan hon började med medicinen. Men vi vet ju att detta går över, bara hon kommer igång med medicinen ordentligt igen. Och det verkar inte vara några som helst problem, hon jublar lyckligt och sjunger; "Min elledin, min elledin!", när hon får se att vi plockar fram sakerna! :-D

Nu är hon vrålhungrig och har ägnat morgonen åt att trycka i sig kex, kalamataoliver, ost, blomsalami och dricka festis med sugrör.

Övriga familjen verkar ha klarat sig ifrån den här farsoten och det är vi ju otroligt tacksamma för. Så lite mat och sömn nu, så är vi snart människor hela gänget. Men Molly får nog vara hemma från Mammut i morgon, hon behöver lite tid för att komma ikapp sig igen, på alla plan.

Jag och Theo ska försöka ta en liten utflykt ned till Allum för att köpa en ny, större skolväska. Den förra fick han ju för två år sedan och den är på tok för liten för honom nu. Han måste ju få plats med sina läxor och sådant nu när han går i skolan. Han vill helst ha en likadan, fast större, för han tycker att den är såå tuff. Den ser nämligen ut som ett stort hajgap med vassa tänder och det är ju supertufft när man är 6 år.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...