Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 15 maj 2010

En sån lugn och skön dag!

Efter många tidiga mornar (igår var vi visserligen lediga men då hade jag bokat in med Stamgrens städfirma 08.30!) så tog vi SOVMORGON idag! Underbart! Nu vaknade jag 08.30 ändå men det var väldigt skönt att få lite lugn och ro med en kopp te! Men vid 9-snåret började alla vakna en efter en och strax efter 10 var alla uppe och vi åt frukost.
Ludvig slängde i sig maten, plockade raskt ur diskmaskinen och fyllde den med frukostdisken innan han rusade in och borstade tänderna. Han skulle hem till Fredrik från gamla klassen idag! Väldigt efterlängtat, de har inte träffats på länge sen Fredrik slutade simningen.
Jag och Theo körde honom och passade på att ta en sväng till Allum efter avlämnandet. Vi skulle handla lite och även passa på att se om vi kunde få Theo klippt men det var fullt överallt så vi fick en tid i morgon, kl 15 på Salong La Widé. Theo blev ganska besviken men det gick över snabbt och nu ser han fram mot i morgon.
När vi kom hem hade Ninna och Frida kommit och tjejerna fick busa lite. De skuttar fram och tillbaka efter varandra. Så fort en av dem hittar något spännande så kommer den andra och ska kolla vad det är! Det ser verkligen jättekul ut:-) Nu har dessutom Frida börjat få upp ordentlig fart på sitt rumpskuttande så ibland ser det ut som de racear ;-)
Jag och Ninna satt och googlade efter en röra med chevre, soltorkade tomater och oliver som jag gjorde hos Veronica och John som jag tyckte var så himla god. Tyvärr så har receptet gått upp i rök och jag kommer inte ihåg vad det var mer i. Googlandet gav inte heller det något resultat :-(Jag får fortsätta experimentera, nån gång ska det väl bli rätt!
Resten av dan tog vi det bara lugnt! Huset var städat, tvätten tvättad, blommor planterade, värmde rester till lunch! Sådana dagar vill jag ha fler av.Kl 18 åkte jag och hämtade Ludvig och tillsammans åkte vi till ICA Maxi i Allum och handlade grillade revben och lite annat gott som vi har myst med nu ikväll.Efter maten tittade pojkarna på Bionicle i vår biosalong på övervåningen och åt Pommes Pinnes medan jag nattade en proppmätt Molly. Hon ville inte ha välling ikväll så det blev bara amning.Men nu sover hon så nu tänkte jag passa på att kolla lite på TV och äta GODIS!

Theos dansavslutning.

Theo har gått på dansskola under en termin och i torsdags var det dags för avslutning och uppvisning! Danssalen var fylld av förväntasfulla föräldrar, syskon, släktingar och vänner. Fröknarna Frida och Alexandra, tillsammans med alla barnen, hälsade oss alla välkomna. Och sen körde det igång!
Här kommer han, dansstjärnan Theo!


Kolla stiilen, han går in för detta helhjärtat!


Solodans med pose!

Barnen hade lärt sig en dans, ca 3½ minuter lång, och de kunde den jättebra allihop.


Theo är ensam kille i gruppen och trivs fantastisk bra med det, jag har tom frågat om han inte vill ha med nån kompis men nä, det vill han inte. Varför? Nä, jag vill vara själv med alla tjejerna!! Tjejtjusare vid så unga år... Vad månde bliva?
Välförtjänt fika efter en fantastisk uppvisning.

Långväga besökarer, enkom för Theos dansuppvisning ;) Pim och Marlene från Holland var hos Haralds i Lidköping och de ville gärna följa med när Haralds kom ned till oss. Det var jättekul att få träffa dem igen. De har ett litet barnbarn, Tessa, som är några måndader äldre än Molly och också en sån där fantastiskt söt flicka, så vackra ögon och alltid glad!

Och här är vår lilla sötnos efter att hennes storasystrar har låtit henne äta en chokladboll själv...

torsdag 13 maj 2010

Mollys 1-års dag!





Vår underbara, fantastiska, roliga, söta bästa lilla trollunge fyller 1 år! Blir stora flickan! Ett helt år har gått sen du kom till oss, som skjuten ur en kanon! Inte ens personalen hann med! Åh, så lyckliga vi blev när vi såg att det var en liten, liten flicka! Lilla plutt-Molly! Och äntligen fick Theo bli STOREBROR! Stoltare storebror får man nog leta efter.



En mycket förvånad Molly blev väckt av familjens skönsång; Ja må hon leva, ja må hon leva!
Va, vad gör ni? Men, åh, den sången känner jag igen!

Notera mycket trött pappa ;)


Söta Molly, om 15 minuter blir du ett år!

Kolla vilket fint papper! Detta papper var jätteroligt, Molly rev det i massvis med pyttesmå bitar och skrattade högt hela tiden.

Många paket fick hon. Pärlhalsband och -armband, två uppsättningar med bestick med nalle på, en boll, en väska med bollhavsbollar, en riktig Monster Jam av Theo, Duplobil av Linnea, kritor av Lisa, en gul smileyboll av Ludvig och en jättefin trehjuling av Labbe. Det skickades även paket och kort till henne, en ursöt tunika (Po.p) från Catherine och Bertil, ett gulligt kort från Annika och ett stort paket från John och Veronika med många böcker, en filt och ett grattiskort med en bild på Molly som var taget när vi var uppe i Märsta på Bertils 70-års fest och Molly bara var 11 dagar gammal!
Åh, hjälp vad det här året har gått fort! Var har vår lilla bäbis tagit vägen?
Theo fick också ett litet paket, ett pennskrin med Blixten McQueen! Det är lite tufft för en liten storebror när lillasyster fyller år och får så mycket uppmärksamhet. "Varför får inte jag fylla år före Molly?" Och att försöka förklara att han redan har fyllt före Molly, i oktober, när hon bara var 5 månader, det fungerar liksom inte....

Trötta storasystrar! Lilla MollyTroll är ju morgonpiggast av alla barnen så vi fick lägga grattningen redan vid 7 på morgonen. Ruggigt tyckte Lisa och Linnea som var lediga... Men de gör ju precis allt för sin älskade lillasyster, så det var faktiskt inget gnäll alls!

Åh, titta, titta, säger Molly och knackar på asken med sitt lilla pekfinger.

Hahaha, bollar! Molly älskar bollar och att då få en hel väska fylld med bollar det är lycka!


Frukost på sängen fick hon också, välling och fruktkrokar!


Mm, gott men vad är det som ligger därborta? Mer paket? Åh, vad ska jag göra? Jag äter nog färdigt först, det är ju så gott!


Pappa
Pojk
Puss
Efter paket öppnandet, blöjbyte och andra frukosten var det dags att prova alla saker. Här ritar Molly sin första teckning! Fast kritorna var ju väldigt roliga att bygga med också men tillslut blev det en liten teckning i alla fall.


Molly, Lisa, Linnea, Theo och jag åkte in till stan för att träffa Frida och Ninna och äta födelsedagslunch. Vi hamnade på Golden Days på Hamngatan och åt en väldigt trevlig buffé. Molly fick åter favvoburk, Stroganoff (6 månaders!) innan vi hämtade vår mat för annars skulle hon ju bara äta av min mat. Nu tyckte hon att den riktiga maten såg väldigt god ut, så trots att hon åt massvis av sin egen mat så åt hon, återigen, mer än Theo av den "vanliga" maten! Storätare är väl bara förnamnet på den ungen.
Frida ser ut som hon tänker; oj, oj vad hon äter min lilla kusin!


Hej, hej och grattis kusin Molly, säger Frida!


När vi kom hem från stan så kom pappan hem från verkstan. Han hade lyckats bli av med jouren några timmar på kvällen, Tobbe hjälpte honom med detta. Underbart! Då blir det pappabus och pappamys och det tycker Molly om.


Theo och Labbe hjälps åt med att bygga ihop Mollys nya cykel. Tur att vi har en så duktig pojke som kan så mycket! Han har ju tagit på sig arbetsbyxorna (som är de finaste byxorna han har) så han kan arbeta ordentligt. Och det behövdes för det var mycket delar som skulle fogas samman, solskydd, selar, dynor, telefoner mm, mm.


Under tiden som Labbe och Theo byggde cykel, fixade vi andra mat. Linnea gjorde maränger till efterrätten och Molly fick naturligtvis smaka på vispen med marängsmet... Mycket, mycket gott var omdömmet från vår lilla gourmet!


Och här är vrålåket färdigt! Molly var väldigt nöjd, ville inte sluta åka. Kolla in styret Labbe håller i, man kan alltså styra cykeln med handtaget och Molly har fötterna på fotstöd som kan fällas ut, sen sitter hon i en babysits med säkerhetsbälten, mugghållaren sitter framtill på styret och bakom den sitter telefonen!


Lite middagsbus... Linnea petar ut Labbes öron... Eh, ja, som sagt... Så här brukar det gå till vid middagsbordet på Korpvägen 9.


Molly äter hel jordgubbe för första gången och det var nog något av det godaste hon hade smakat, åtminstone tills någon gav henne ett geléhallon... Jaja, hon fyller ju faktiskt år idag men det blev nog liite mycket socker för en liten ettåring. Tur att hon älskar att borsta tänderna;)


Och dricka är en annan favoritsysselsättning, speciellt nu när man har kommit på hur man löser det på egen hand. Om vi inte har tagit fram hennes mugg så vänder hon sig om mot kylskåpet, sträcker ut handen och säger eheheh. Är du törstig, frågar vi då. Hehehe, blir svaret!


Mollys 1-års tårta, glass, maräng, vispgrädde, jordgubbar, geléhallon och bilar.

Åh, nu sjunger de den sången igen, jag har börjat lära mig den nu.
Molly blir så lycklig när man sjunger Ja må hon leva!

Kolla mamma, vilken röd näsa jag har!


När man fyller ett år så får man äta tårta, på egen hand, det var lite kallt med glassen men annars så var glasstårta helt ok.


Efter allt tårt- och godisätande så var det faktiskt dags för ett bad. (Annars hade nog lakanen fastnat på henne...) Ytterligare en favoritsysselsättning, fast Molly tycker ju att det mesta är kul! Sen var det dags för sängen och Mollys första födelsedag var till ända!
Grattis, grattis vår älskade lilla gullunge! Vi är så glada över att du finns här hos oss och fyller våra dagar med bus och skratt!
Vi älskar dig, Molly!

Mollys andra dag på Mammut.

Molly har varit på sin andra Mammutdag! Den här gången gick det också jättebra! Lek, sångstund och frukt (nu var det äpple som slank ned snabbt) och sen var MollyTroll så trött, så trött. En timme blev det den här gången också men snart kommer hon orka lite längre.

Nyfiken Molly sitter själv på liten stol och ser nyfiken på när en liten kompis leker med ladugårdsdjuren bredvid henne.
Och så här trött blir man efter en hel timme på förskolan!

måndag 10 maj 2010



Fridas 1-års dag! Tänk att det har gått ett helt år sen du äntligen kom till oss! Så vi väntade och väntade och väntade! Du tog det lilla lugna där inne i din mammas mage, ville inte alls komma ut. Sen helt plötsligt så kom du på att det kanske kunde vara kul att få kika lite på världen utanför maggen, vred och vände lite på dig och så var det dags! Åh, vad glada alla blev när du kom. Och att det var just du! En sån liten söt plutta som nu har blivit en stor söt plutta!
Idag har vi varit på Fridas barnkalas, en massa bäbisar runt året som kröp, gick och rumpskuttade runt bland leksaker, tårtfat och föräldrar. Det var otroligt skoj och otroligt intensivt! Massvis med massviströtta bäbisar när kalaset var slut, som fick gå ut på promenad i det fina vårvädret.
Min egen dag har varit... eh, vad ska vi säga, mycket kanske skulle passa.
Började bra, med kvittrande lycklig Molly och samarbetsvillig Theo men sen gick det utför... Leta efter bankdosan i 20 minuter innan den återfinns där den ska ligga, papper som jag ska jobba med kvar på revisionsbyrån mm, mm. Halva Fridas kalas fick Lisa sitta och stämpla leverantörsfakturor och andra halvan fick jag sitta och skriva in dem på datorn, som, naturligtvis, hänger sig och krånglar på alla sätt som en dator kan komma på. På väg till Fridas kalas får vi åka förbi verkstan och lämna Labbes telefoner som han glömde hemma och förbi revisionsbyrån för att hämta papprena. Dessa papper fanns inte där!! De låg visst bland de vi hade hemma ändå...
När alla bäbisar hade gått ut satt jag kvar en stund och jobbade i "lugn och ro" (läs: superstressad) innan det var dags att åka till revisionsbyrån för att träffa Alexandra och försöka sätta in henne i vårt arbete som hon ska ta över nu ett tag. Det gick väl ganska bra, olika bokföringsprogram (Hogia och Visma SPCS) och lite olika sätt att bokföra men det kommer att bli hur bra som helst när allt det praktiska är klart.
Tyvärr hade ingen av oss ätit ordentligs så, efter massa tekniskt krångel, så gav vi, med darrande händer och noll tålamod, upp för dagen. Alexandra kör klart det sista inför momsrapporten som ska vara klar den 12e i morgon och så ska vi träffas på tisdag nästa vecka för att försöka få klart det sista med överföringen.
Det ska bli så skönt att få lite avlastning och kunna ägna tid åt barnen och kanske tom kunna hinna med att ta promenader och träna lite. Man måste ju få drömma iallafall.
Under tiden som jag var och jobbade tog Lisa hand om Molly och passade Arvid åt Kerstin. De åkte spårvagn in till stan och strosade runt lite. Arvid somnade nästan genast, trött efter barnkalaset och vaknade inte förrän strax innan Kerstin kom och hämtade honom igen. Då skulle Lisa försöka ta sig hem med Molly i tvillingvagnen. Den gick inte igenom dörrarna på de bussarna som går hem till oss!!! Ludvig var då snäll och kom från skolan och hjälpte till så de fick bära ombord vagnen ihopvikt och ta Molly i famnen! Och så undrar de varför folk väljer bilen istället?!?Linnea hämtade hem Theo från Casa och åkte hem med honom.
Skönt att ha så stora, snälla och duktiga barn!
När jag äntligen kom hem var Pålle här och kollade vad han kunde göra med vår trädgård. Massa skoj, visade det sig! Mixa lite med både plattor i olika former och asfalt på framsidan, fälla alla träd och gräva upp hela gräsmattan och så nytt på baksidan. Lite frukt och bär nere i högra hörnet och några Clematis mm vid altanen, annars bara stor, fin gräsmatta för barnen att leka på! Sen var ju taket på altanen tvunget att bytas mot ett som släppte igenom lite mer ljus och det skulle ju vara jätteskönt, iochmed att vårt sovrumsfönster sitter därunder. Det kan ju bli hur bra som helst!
Jag älskar vårt hus och alla möjligheter vi har med det!

söndag 9 maj 2010

Fridas 1-års kalas!

Så var det äntligen dags för Fridas 1-årskalas! Men vi började dagen med ett uppsamlingsheat; Kerstin och Arvid kom hit för att fira Molly. Efter tårtan så hade barnen först jättekul med ballongpoolen! Sen arbetade de sig fram genom vardagsrummet och ställde sig upp vid bordet. Där hittade Arvid en alldeles särskillt rolig sak, en båtnyckelring, som Molly genast försökte ta men misslyckades med sitt uppdrag. Då sätter hon sig ned och gallskriker! Arvid ser helt paff ut och sen börjar underläppen darra och tårarna trillar. Då tar han och ger nyckelringen till Molly och ser jättelycklig ut när hon blir glad! Vilken svärmorsdröm, va?
Arvid är alltså två veckor YNGRE än Molly!
Kusinerna
1-års tårta

Sen bar det av till Frida, via Liseberg, där vi lämnade av William till Maria som besökte trädgårdsdagarna där. Hemma hos Ninna och Henrik väntade mamma, pappa, Fridas faster, kusin och farmor. Kristofer och Bella hade vi med oss, de hade ju sovit hos oss. Vi sjöng "ja må hon leva", skålade i Chamgagne och åt en fantastiskt god tårta som Ninna hade bakat. Molly åt bulle som hon tyckte smakade förträffligt! Sen var det dags för lite utelek. Det gungades, åktes rutchkana, balanserades vid staket och Frida avslutade det hela med ett ansiktsdopp i sanden... Raskt in för sandsanering ur mun, näsa och ögon :-( Lite lugnare inomhusaktiviteter tog vid, som att drämma träklossar i huvudet på sin kusin, ställa sig vid bordet och nå saftglas och, Mollys nya favvo: gunga gunghäst!

Molly är överförtjust!
Kolla vad vi kan!
Tittut! Cool Theo!
Frida åker rutchkana!
Sanddyk!
Syskonen Hansson på gungtur!
Snart var det dags för hemfärd. Lisa skulle övningsköra med Labbe men de hade glömt papper och skylt i servicebilen så de åkte och köpte sushi istället och jag och barnen åkte i förväg hem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...