Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 29 oktober 2011

Min yngste son är på väg att växa om mig!

Kanske inte just på höjden men väl i strumpstorleken!

Strumpan till vänster är Theos och den till höger är min...

Här tycker ju Molly att sovmornar är en väldigt överskattad företeelse, så vi har snart varit uppe i 4 timmar! Gäsp! Men å andra sidan så är huset städat och sista tvätten snurrar för fullt så kanske, kanske det blir lite mammatid över? Tänkte sätta mig och fixa färdigt med min dator nu, sedan ska vi namna godispåsar och så var visst Ludvig tvungen att ha någon slags halloweenkostym. Men först ska här fixas lunch!

fredag 28 oktober 2011

Dagpyssel och kvällspyssel.

Vår högsäsong börjar ju komma igång på allvar nu. Många har tidigare vintrars halk- och däckkaos i minnet och vill få på vinterdäcken innan halkan dyker upp. Och med alla dessa däckbytare följer detta:

Fikabröd på längden och på tvären! "Tänkte ni behövde något till fikat" Och visst behöver gubbarna lite gott, de blir lätt kinkiga annars. Men jag är duktig och hoppar över, sockerfri oktober och viktnedgång och allt det där...

Va? Nä, vadå? Den kakan är inte min! Det måste vara någon annan som har lagt den vid min dator! Jag skulle aldrig....

Eh, nu byter vi samtalsämne tycker jag. Vi pratar höstlov istället, för det är något vi har nu! En hel veckas ledighet! Det ska bli så skönt! Bara trevligheter som Theos kalas på söndag och resan till The Reef tillsammans med småttingarna och deras farmor på onsdag!

Ikväll fick de vara vakna lite längre och då såg det ut på detta viset:

Pyssel på lite olika nivåer. Molly leker med bilarna, Theo pysslar med sin 100-rulle och Ludvig lagar gourmetmat och diskar! Vi blev bjudna på fläskfilé, fuskhasselbackspotatis, vitlöksfrästa morötter och goda såser. Mätt och belåten ska jag nu se till att stoppa småtroll i säng!

Och i morgon är det lördag! Så bra det är!

Tandläkare och godis.

Min provisoriska lagning lossnade härom dagen och nu på morgonen var det dags att gå till tandis och få det fixat. Jag hade lite tid över efter att jag portionerat ut barnen och smet därför in på ICA för att handla godis till Theos barnkalas som han ska ha nu på söndag. Inne hos tandläkaren ställer jag påsen på en stol och mitt under behandlingen välter den och ut strömmar 20 Tom & Jerry-påsar plus en stor påse lösgodis. "Oj, vad mycket godis!" utbrister sköterskan när hon öser i allt i påsen. Gahrgahrgarhg, förklarar jag som har munnen full med tandläkarutrstning.

Till saken hör ju också då att jag så sent som i tisdags var där med Theo och förklarade att vi är ganska måttliga på godisätarfronten...

torsdag 27 oktober 2011

Alla andra får...

Jag är nyss hemkommen från ett mycket givande möte på Casa. Det gällde våra tonåringar i åttan och vi pratade om gränssättning, alkohol, hälsa och den stundtals ganska råa jargong som framför allt killarna har lagt sig till med. Nu var det ju inte alla föräldrar som dök upp men vi som kom verkade vara rörande överens om det mesta, från lämpliga tider via klädkonton till att vi alla ville få veta om det var så att våra barn rökte eller drack alkohol.

Stämningen i klassen rådde det däremot vitt skilda åsikter om. Men eftersom vissa känner sig utanför, så ska vi jobba mer för att få ihop gruppen.

Det var som sagt, väldigt givande. Synd bara att så få dök upp men folk prioriterar väl olika...

En ny award!

Det är ju alltid trevligt att få awarder (säger man så?) och jag tycker det är kul att läsa vad andra svarar. Man får ju liksom en lite klarare bild över den som ligger bakom bloggen då.

Den här fina awarden fick jag av Joanna som skriver en så härlig blogg!

Med awarden följer två uppdrag. Först ska jag svara på fem frågor:

1.Varför började du blogga?

Det var faktiskt lite av en slump. Jag hittade en funktion på min nya mobil, där det stod "Blog this" och nyfiken som jag är, så var jag bara tvungen att testa. Sedan var jag ju tvungen att ta reda på vart detta hade tagit vägen och där någonstans fastnade jag. Det kan man nog se om man kollar på mina första inlägg, det är ganska slumpmässigt vad som hamnade i bloggen. 

2.Vilka bloggar följer du?

Det är ganska många jag följer. Många om flerbarnsfamiljer och barnönskan men sedan handlar det mycket om språket för om jag ska fastna för en blogg. En person som kan leka med det svenska språket har mig fast direkt! Och är det dessutom en hel del humor i det så...

3.Favoritfärger?

Alla färger! Helst starka, klara färger men svart har också en stor plats i mitt hjärta, gammal råsyntare som jag är.

4.Favoritfilm?

Oj! Bara en? Hmmm, ja, då får det nog kanske bli Sagan om ringen-trilogin.

5.Vilka länder drömmer du om att besöka?

Jag har alltid velat besöka Japan! Men även Nya Zeeland, Island och delar av USA lockar, tex New Orleans. Fast just nu känns det som om en tripp till Kanarieholmarna hade varit väldigt välkommen.

Och så var vi då framme vid uppdrag nummer två, att skicka awarden vidare... Ååh, detta är alltid så svårt! 

Men vi kör, här är de jag skickar vidare till!


De tre första är föräldrar som bloggar om sina barn som har sjukdomen Epidermylosis Bullosa, EB, och just nu pågår EB-veckan! 


Rumsniffare

Om man kör på en 50-väg och flera bilar framför en håller just 50, varför kommer det alltid någon tönt och lägger sig max 5 cm bakom bilen? Tror de att det går fortare då? Att de kan få den främsta bilen i karavanen att åka snabbare genom att trycka på den som ligger längst bak? De allra töntigaste är ju de som med en rivstart kör om så fort det blir minsta tillstymmelse till raksträcka. Man hinner ju ändå ikapp dem vid nästa rödljus!

Nä, nu ska jag bege mig längs Örgrytes 50-sträckor, från Casa bort till jobbet.

onsdag 26 oktober 2011

Nu ska här bli ordning på torpet!

Eller i datorn i alla fall. Jag har införskaffat en rejäl extern hårddisk. 2 TB rymmer den. Jag märkte nämligen att min dator höll på att sega ihop fullständigt och allt tog hur lång tid som helst. Så jag började undersöka saken och det visade sig att lagringsutrymmet är nästan slut. Och att ca 70% av allt som ligger lagrat är foton... Så nu är hårddisken inkopplad och datorn kämpar frenetiskt med att flytta över alla bilder. Men det tar tid. Därför kan jag inte visa några av bilderna från simskolan som jag tog i går och i dag. Det går inte att göra något alls med datorn just nu. Något säger mig att jag nog borde ha skaffat ny extern hårddisk för länge sedan...

Jag och Molly åkte och hämtade Theo direkt efter simskolan. Jag kände att han behövde få komma hem och ta det lite lugnt i dag. Det har varit väldigt intensivt för honom den här terminen, så en paus då och då kan behövas. I dag hade de ju dessutom varit på Universeum och varit både i regnskogen och hoppat på månen.

Molly sov när vi kom hem så Theo och jag passade på att fixa pumpan inför Halloween och här är resultatet:

Nej, det är den till vänster i bild som är pumpan, den till höger är min son!

Läkarbesöket gick bra!

Vi ska medicinera konstant, även under bra perioder men på en lägre nivå. Istället ska vi öka doseringen när hon blir sämre.

Men nu är det dags för simskola!

tisdag 25 oktober 2011

Påminnelse till mig själv

Var noga med att tillse att blodsockret hos barn inte går under fotknölarna om barnet ska följa med och proviantera. Skulle så vara fallet kommer biverkningar, i form av raseriutbrott hos barnet och huvudvärk hos föräldern, nästan omgående. För att råda bot på detta gå direkt till fruktavdelningen och leta reda på tunnan med gratisbananer till barnen och därefter ut till förbutiken och köp kaffe. Först därefter är det möjligt att fortsätta provianterandet.

Men i morgon är en annan dag!

Då ska vi till doktorn med Molly igen!

Ett steg i rätt riktning!

Aftonbladet: Äggdonatorer kan få mer betalt

Inga hål!

Och till Theos stora besvikelse, inga lösa tänder heller...

Han var så himla duktig, så han fick välja en fin ring. Nu var ju den första han valde på tok för liten, så det blev operation ringborttagning med flytande tvål inne på mottagningen. Men tillslut hittade han en som både var fin och passade på ringfingret!

Theo missade lunchen i skolan, så det är ju tur att det ligger en Pizzeria vägg i vägg med tandläkaren i Landvetter.

Självklart smet han in bakom disken och fick vara med när hans pizza bakades!

Den äter han just nu med god aptit!

Strax ska vi hämta Molly och bege oss mot simskolan!

Lite smånervös är han allt

Det är nämligen dags för tandläkarbesök...

måndag 24 oktober 2011

Vi gillar inte att man skyller ifrån sig!

Blogga mot undanflykter

Varje dag far barn illa och personer som borde ta ansvar gör inte det. Varför är det så? Det ska vi ta reda på. I kampanjen "UNICEF gillar inte att man skyller ifrån sig" hårdbevakar vi under en månad hur barns rättigheter kränks – inga undanflykter godtas. För att klara detta behöver vi din hjälp. Var med oss och blogga mot undanflykter!

Jag gillar inte att man skyller ifrån sig

”Dagispersonal anmälde inte misstänkt barnmisshandel: Vi tänkte anmäla men hann inte”.
”14-årig flicka blev våldtagen på skolan och trakasserades av elever. Skolan: Vi gjorde vad vi kunde”
Varje dag far svenska barn illa och vuxna skyller ifrån sig. Varför är det så? Det ska UNICEF ta reda på. Under en månad hårdbevakas Sverige – inga undanflykter accepteras. För att klara det behöver de vår hjälp: Hjälp till att jaga undanflykter då barn far illa, ta ställning på Facebook och sprid filmen om undanflykter.
Och du som har en egen blogg, var med och blogga mot undanflykter!
24 oktober – 24 november är månaden då man inte får skylla ifrån sig. #undanflykt

Seche Vite!

Jag beklagade ju mig för någon vecka sedan om hur nagellacket aldrig höll mer än ett par timmar. Då fick jag ett fantastiskt tips från Nina om Seche Vite, ett snabbtorkande Top coat. 

Jag köpte, jag testade och nu vill jag aldrig vara utan!

Dessa naglar har nu varit målade i 4(!) dagar och inte en flisa har gått i dem!!

söndag 23 oktober 2011

Nu skulle det sitta fint med en helg...

Varför känner man sig ofta helt slutkörd när helgen är över? 

Kanske för att man försöker hinna med allt på två dagar som man inte har hunnit under veckan övriga sju...

Den här helgen har inte varit något undantag. Det har varit en fasligt flängande hit och dit och ett fixande och pysslande och ordnande och grejande. Men i morgon är det ju jobbdags (ta i trä, vi hoppas på att Molly ska sova ordentligt i natt och inte bli sjuk igen...), så då blir det kanske lite vila?Nåväl, nog med gnäll. Theo har haft det såå bra med Sissi! Efter bion (där Theo lyckades med konststycket att låsa in sig på herrarnas toa och Sissi fick smyga sig in till honom för att hjälpa honom ut) åkte de hem till Sissis föräldrar för att leka lite med Nike och spela fotboll. Theo gjorde en supervurpa när han skulle sparka bollen och landade med rumpan rakt i en stor vattenpöl. Då åkte de hem till Sissi och spelade Bilar2 och åt sushi. De han också med att se filmen Trassel. Så det var en väldigt trött kille jag plockade upp i dag. Trött men superlycklig!

I fredags när jag och Molly var och hälsade på Linnea på Parken, så tog ju jag lite bilder.

Här står hon bakom baren och styr och ställer.

Men trots att hon jobbade, så hann hon med att busa lite med Molly också!

Molly är en riktig partyprinsessa, som älskar att vara ute på "lokal"

Men än så länge tycker hon att det är minst lika kul att vara ute och undersöka vattenpölarna efter ett rejält regnväder. Hon vandrade runt den här pölen länge innan hon, tillslut, doppade ned foten i den.

Nu sover hela huset, utom Labbe, såklart, som är ute och jobbar med ett riktigt skitjobb om man får uttrycka saken så. Ibland blir man bara så trött på hur vissa saker sköts...

Eller nähä, nu vaknade ett litet hostande troll...

Utklädda kramdjur är ju så läskiga!

Björnen Funky kom ju på besök till dansen i dag och om det tyckte Theo inte! Han höll på att inte ens gå in genom entren för där stod björnen och hälsade barnen välkomna. Som tur var så stod en av dansledarna där och såg detta och sa till Funky att gå och gömma sig ett tag! Jag och Molly fick också sitta med under den del av lektionen då Funky var med och dansade och då passade jag, självklart på att fota lite. Det gick bra att dansa, bara björnen höll sig så långt bort som möjligt. Och innan björnen gick, så fick alla barn krama honom men då kom Theo och kramade mig istället och det är ju jag inte ledsen för, även om det hade varit bättre att han inte var så rädd för sådana här figurer!

Men nu har Funky gått hem till sig, så jag och Molly sitter utanför och väntar. Eller Molly blev visst väldigt inspirerad inne på lektionen, så hon dansar runt här till sin egen verision av Blinka lilla stjärna!

Jag har blivit förärad med en award!

Från fina 6barnsmamman!

Awardens vilkor, innebär att länka tillbaka till den du fått den av, fullborda de fem meningarna och ge den vidare till fem bloggvänner.

1. När ingen ser eller hör mig............... sjunger jag, högt och gärna!

2. Jag går aldrig hemifrån utan............... ååh, den är svår, eftersom jag är så himlans glömsk. Jag har nog glömt allt som går att glömma men jag kommer ju inte särskilt långt utan bilnycklarna, så det får jag säga.

3. Min blogg heter som den gör för att jag................. vill fokusera på det som är positivt i livet. Och för att jag faktiskt tycker att livet är riktigt underbart!

4. Om jag vågade skulle jag............... bestiga Mount Everest eller åka till månen!

5. Om 10 år kommer jag att............... få sova en hel natt! Kanske kunna få se en hel film utan avbrott. Sakna småbarnsåren något så fruktansvärt!Sådärja, det var den "enkla" biten! Nu ska den ju skickas vidare till 5 bloggvänner. Det är här det blir svårt! Svårt att sålla bland alla fantastiska bloggar jag följer, helst skulle jag vilja dela med mig till alla.


Men vi gör ett försök:


Pastorsfrun
Äggdonation
Joannas universum
För sån é jag
Flerbarnsnettan

Alla dessa är inspirerande och härliga bloggar som jag tycker väldigt mycket om att läsa!Jaha, då var ordningen återställd...

Klockan 07.12 sharp, slog trollet upp de stora blå. Veckans enda möjlighet till sovmorgon... Det är tur att hon har ett sådant härligt morgonhumör! Vaknar med ett fniss, slänger sig över mig och utbrister; "Min mamma bäst!"

Nu ska vi mysa lite, äta frukost och sedan fara ut till Lerum och HÄMTA THEO!!

Men känner jag min son rätt, kommer han inte alls vilja åka med hem. Tur att vi har dansen att locka med i dag då!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...