Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 31 juli 2010

Ninna har fyllt 37 år!

Min lillasyster. 37 år! Hur har det hänt? När jag själv inte känner mig äldre än, ja, nånstans 25-30... Nåväl, nu är hon 37 i vilket fall som. Det hemliga som vi har letat så mycket efter, överlämnades. Ett plättlagg i gjutjärn som inte fick vara för tungt... Vi hittade tillslut ett på Cervera. 

Sån blir man kanske när döttrarna börjar närma sig 40?? ;) Nä, pappa har en precis likadan bild på Theo, så det kan inte va åldern.

Det blev kalas med lite småplock och fika, jättegott var det! Baconlindande dadlar, tunnbrödsrullar, snittar med rom och matiga muffins. Mellan plock och fika gick vi ut på gården och lekte lite.

Hur många morföräldrar behövs det för att få p en femåring skateskydd?

Theo hade med sin skateboard och skateade massor. Han var riktigt duktig på detta. Men han gjorde en riktig vurpa och landade rakt på sin enda oskyddade kroppsdel, rumpan! Min pappa fångade dessutom detta på film! Molly fick tag på hink och spade och grävde och grävde och njööt!

Samarbete.

Oooh, vad det killar i magen!

Molly på promenad med morfar.

Ninna fick fullt upp.

Tänk er dessa två busfrön som tonåringar... ;)

Jordgubbstårta, kakor och muffins stod på menyn när vi kom in.

Mmmm!

Jordgubbstårta!

Men Theo hade inte riktigt ro att sitta ned och fika utan försökte hela tiden få med sig någon ut. Tillslut gav Henrik med sig och följde med ut. Då blev det gunga av! Theo tjöt av skräckblandad förtjusning.Men tröttnade gjorde han inte... Det gjorde däremot Henrik men Theo fick vara kvar, i babygungan...

Kolla, nästan varvet runt!

Ja, just det! Lisa har ju gjort något också...
Någon som kan se vad?
På vägen hem köpte vi med sushi från Partille Sushi som precis hade öppnat igen efter sin semesterstängning. Mmm, det var längesen vi åt sushi, känns det som i alla fall. Molly älskar rå lax, gärna doppad i lite wasabiblandad soya. Riset ratade hon däremot. Konstigt, för det brukar hon äta med god aptit men det var väl för att laxen var såå mycket godare.

När vi precis hade ätit färdigt kom Labbe hem från en jobbig dag. För att vara lördag hade det varit otroligt mycket jobb. Hela dagen hade gått åt för jobb, jobb och ännu mer jobb. Han missade kalaset och middagen på kvällen. Men när han kom hem så var de små fortfarande vakna, glädje! Vi passade på att leka lite med Theos drake som han köpte på Allum igår. Vi fick upp den flera gånger! Molly satt och klappade i händerna varje gång vi fick upp den högt upp i himlen. Och tjöt av skratt varje gång den störtdök!

Lisa springer!!
Ja, det stämmer! Mycket sällsynt bild! ;)


Mitt i drakflygandet började det regna... Jaja, tomaterna blir ju glada! ;)

Nattning av barn tog vid. För mig i alla fall. Labbe fick jobb... Igen!! En lördag!?!

fredag 30 juli 2010

Det hemliga är funnet!

Allum fick äran att ta emot besök av oss idag. Vi letade vidare efter det hemliga och fann det i andra butiken vi gick in i. Hmm, vad göra med resten av tiden vi hade planerat lägga på hemligtletande?? Jo, vi shoppar, lunchar och fikar mm. Lunchen blev buffé på Eat, ja, det är ju bukfylla i alla fall. Molly fick en Bamse, hon älskar "Ba" och blev överlycklig över denna. Theo fick en drake som han ville gå ut och prova direkt, i ösregnet... Sen bokade vi Theos nya, fina vinterjacka på Polarn och Pyret. Röer och finer är den!  Vi kollade också in en ny, stoor resväska, vår stora gick ju sönder på hemväg från Korsika och vi har inte fått tummen ur och lämnat in den för lagning. Men tjejen i väskaffären sa att man har 10 års garanti på Samsoniteväskor så det ska nog inte vara några problem om vi lämnar in den till dem. Hoppas, hoppas, en resväska är ju inte billigast.

Nu ska jag natta skrikungen Theo, övertrött som bara den och en riktig retsticka mot sina systrar... Sen blir det trollungenattning, just nu en riktig gullunge! Åh, vad de är mysiga!

torsdag 29 juli 2010

Regn, regn och åter regn....

Skrev ju så sent som igår om den fantastiska sommaren vi har... Hmm, inte idag, inte, här har det regnat i alla upptänkliga varianter hela dan. Fuktigt och klibbigt, känns som i en ångbastu, fast inte lika varmt kanske.

Jag har varit med Linnea på Östra idag! Återbesök efter gastroskopin hon gjorde i maj. Allt såg helt ok ut! Jättefint både i strupe, magsäck och övre delen av tarmsystemet. Så nu är hon faktiskt friskförklarad, i magen i alla fall! Hur knepigt det än låter...

Sen åkte vi runt för att hitta en hemlig sak. Vi letade och letade. Åt lunch på en kinabuffé på Backaplan gjorde vi också. Riktigt god mat var det men de fyllde på ganska dåligt, så sushin tog slut, vilket var väldigt trist. Men det som fanns var som sagt riktigt gott och fräscht, så vi provar det nog igen och hoppas på att det är lite mer välfyllt då. Sen hade de glassbuffé till efterrätt och det höjer ju betyget ;)

Min nya telefon laddar ur väldigt snabbt så jag skulle köpa en ny billaddare till den. Såg på annonser att de sålde telefonen på Expert, så vi gick in där. De har inget kölappsystem, utan man ska ställa sig vid respektive avdelning och invänta hjälp. Vi står vid mobilavdelningen och väntar. Ingen kommer och efter 15 minuter tröttnar vi och går. Tänker att vi tar det senare, efter allt annat vi ska göra. Återkommer innan vi ska åka, väntar i ytterligare 10 minuter innan jag tröttnar och går till tjejen som står alldeles sysslolös i kassan och ber henne om hjälp. Nä, du får vänta där vid mobilavdelningen, får jag till svar... Jag har väntat i två omgångar, länge, utan att få hjälp. Jag vill ju bara köpa rätt billaddare. Tjejen försöker hjälpa mig då men hon kan inte sånt här, utan försöker slå på datorn utan framgång. Hon haffar en av säljarna som vesslelikt springer runt i butiken och ber honom hjälpa mig. Han går och hämtar en laddare. Fel laddare! Nä, vi säljer inte billaddare till X10 mini... Sälja telefonerna går bra men att hålla någon som helst service för kunder som redan har telefonen, nä det är överkurs. Gick sen till Teknikmagasinet där han snabbt plockar fram två varianter! Så nu har jag en billaddare!

Nu exprimenterar jag och Lisa med tonfisk. Har stekt tjocka bitar runt om, skivat den och lagt den i teriyakimarinad. Ska bli spännande att smaka!

onsdag 28 juli 2010

Vattenlek i trädgården.

Det har ju varit en alldeles fantastiskt fin sommar i år! Soligt de allra flesta dagar, bara någon enstaka regndag eftersom det mesta av det lilla regna som har fallit har kommit på natten. Det är helt underbart att ha en så stor trädgård som vi har nu! Mycket lek har det blivit.

Linnea testar vattenkanan! Betänk att det är vatten (kallt) diekt från slangen som sprutar upp på kanan.

Theo kan också! Men man var tvungen att ta mycket fart för att komma någon vart, så vi testade med att ställa upp rutschkanan framför och ta sats från den. Då gick det snabbare...

Theo testar duschblomman som han fick av John och Veronica. Den är jättekul att springa igenom.

Söt blomsterpojke ;)

Molly hade Frida och Felicia på besök här idag.
Frida testar om Mollys pool fortfarande duger och det gjorde den.

Fast det roligaste var nog att hänga sig över kanten och få vattnet att rinna över...

Frida och Theo diskuterar om vad som är godast. Köttbullar eller korv?

Systrarna :)

Molly äter blåbärspaj... Själv!

Första blåbärspajen av de egna bären är bakad! Avnjöts med tjock vaniljsås! Mmm, smaskens!
Det tyckte Molly också och slevade i sig både paj och vaniljsås med sked och händer. Fort gick det också, alldeles för fort. Missade munnen och träffade pannan! Asgarv följde ;)

Lycklig liten flicka med blåbärspaj och vaniljsås i pannan.

"Woah, kolla här!"

"Så gjorde jag!"
Och händerna fortsatte uppåt...

Och där var håret insmort också!

"Vad gjorde jag för skojigt nu då?"

Hustvätt och lekstugemålning!

Snart är det dags för husmålningen! Färgen är ju bryten och levererad! Bara dags för hustvätten först då. Tur att man har stora döttrar...

Lisa och Linnea tvättar på baksidan vid garaget.
Ganska mycket diskussioner om hur man bäst gör detta...

Läskigt hög stege, tycker Linnea. "Måste jag gå ända upp?" Men hon var tapper och klättrade på. Nu nådde vi inte ända upp till taknocken, så Labbe har köpt en ÄNNU högre stege!

Lisa tar i för kung och Hikarikai med borsten och rent blev det. Hmm, vi kanske inte behöver måla nu då? ;)

Även lekstugan (kojan, enligt Theo) ska ju målas men eftersom den är helt obehandlad så måste den grundmålas först. Och mycket färg går det åt, räckte bara till knappt halva stugan...

Molly VILL!

Grabbsen Hansson i sina arbetsbyxor och -handskar!

måndag 26 juli 2010

Skinny Puppy på Sticky Fingers, 26/7-2010!!

Typ hundra år efter den ökända spelningen på Draupner, så var de tillbaka i Sverige! Denna gången på Sticky Fingers, Topfloor! Och vilken spelning! Vilken show!
Synd bara att jag inte hade lärt mig nya mobilens kamera riktigt och att det inte går att lägga upp videos från den här på bloggen. Men som sagt, vilken spelning! Helt suverän! T o m Lina, som var väldigt frestad att sälja sin biljett för de erbjudna 1500 kr innan spelningen, tyckte att de var bra!

Mask efter mast slets av! Bara för att dölja något nytt därunder...

Lokalen var fylld till bristningsgränsen! Lokalen på Storan var faktiskt många gånger bättre, här blev det väldigt trångt och svårt att hitta bra platser.

Blodet flyter... ;)

Tillslut, i extranumret, var all förklädnad av!

Trötta men mycket nöjda begav vi oss hemmåt, Lisa, Lina, Erik och jag, när klockan närmade sig midnatt.

Väl hemma hade Linnea precis fått Molly att somna! Och hon vaknade så fort vi hade lagt oss och var ledsen :( men efter lite välling och massvis med kramar och pussar så somnade hon om igen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...