Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 10 juli 2010

Ubbhultsbesök!

Idag har det varit en mysdag! Theo har varit hos Cassandra och badat i deras pool, jag och Molly har varit hemma och plaskat i vår pool. Jag har även varit så snäll så jag lät min mobiltelefon bada lite i den också... Men bara ett snabbt dopp och jag hade tur, den fungerar fortfarande.
När Labbe kom hem från jourjobben åkte vi ut till Ubbhult för att hälsa på Andreas och Dijana. David var med sin farmor i Prag ett par dagar.
Det blev mycket prat, en del lättsamt och en del lite mer allvarstyngt. Man känner så otroligt med dem. Situationen är så fel, man ska inte dö när man bara är 35 år, mitt i livet. Man ska inte behöva begrava sin mamma och fru vid så unga år. Det känns som om de haft sin beskärda del av sorg när Dino dog, de behöver inte detta ocskå!
Nu på torsdag ska vi på Marijas begravning.

Men kvällen rymde en hel del trevligt också.

Molly, Theo och Labbe fick provsitta Andreas 4-hjuling. Dessa tre är rörande överens om att vi behöver en sån här. Jag vet inte vad de har tänkt att vi ska göra med den, var vi ska köra med den, men, men, det är ju petitessbekymmer. Den är ju häftig!

Molly tycker så jättemycket om Dijana! När vi gick från badet så skulle hon hålla Dijanas hand hela tiden!

Kolla, jag är en stor tjej jag också, precis som du, Dijana!

Ska vi se vem som hoppar längst? Du kan börja, Dijana!

Buddies!
Gullebild, eller hur?

Lyckan är gjord!

Två pärlor i solskenet!

Syskonmys!
Linnea skulle egentligen ha klippt gräset hemma men när hon hörde att vi skulle till Andreas och Dijana så ändrade hon sig och valde att följa med istället. Hmm, svårt val, eller??

Lisa på grönbete.

Vi tog en promenad ned till sjön! Det var så otroligt skönt i vattnet så tom Theo var i och simmade en lång stund. Labbe fick tyvärr jourjobb, så han var tvungen att åka och hann inte bada (jippi, tänkte han ;)) De har en så fin badplats vid en lite sjö och på promenadavstånd också. Ser verkligen ut som på ett vykort!

Och Theo som tyckte att lyckan var gjord när han fick sitta på 4-hjulingen! Innan vi skulle åka hem så tog supersnälle Andreas med honom på en åktur! Hela vägen till brevlådorna och tillbaka! Detta kommer Theo leva på länge!

En fantastiskt trevlig kväll hade vi i Ubbhult!

fredag 9 juli 2010

Farfar Lasses 71-års dag!

Den 9e juli fyller Theos och Mollys farfar Lasse år! I år var det dags för 71-års dagen! Nu gick ju Lasse bort den 16 juni 2007, så vi besöker alltid graven på hans födelsedag!

Tidigare under dagen var vi hos Labbe på verkstan för att lämna bokföringspärmen eftersom han skulle åka till Mölndals Revisionsbyrå och gå igenom bokslutet för 2009.

Molly älskar att vara med sin pappa och nu kan hon ju gå med stöd, mha Theos kundvagn, så nu blir det lite lättare att ha med henne i verkstan, golvet är ju liite skitigt, om man får säga så.

Servicebilen och diverse kundbilar och vår fina Toyota!

Sen var det dags för födelsedagsfirandet! I år hade vi med Lasses favoriter, vaniljbullar!

Satte ett födelsedagsljus i bullen så det blev som en liten tårta.

Självklart fick alla närvarande en bulle! Mums och smaskens tyckte Theo. Sötsaker har han nästan aldrig problem med att äta, vår lille lurifax.

Molly däremot var faktiskt måttligt road av bullen, ville hellre gräva i gruset på graven...

Sen var det väldigt praktiskt att kunna gå runt graven men tillslut blev det för lågt för att kunna gå bekvämt och då var det bättre att vända sig till Lisa, lite kramande blev det då också!

Sen tänkte vi gå och äta lite men Labbe fick jobb ner i hamnen hos Tullen, hemligt, hemligt! Så Molly, Theo, Lisa och jag gick själva. Vi hittade en pizzeria på Danska Vägen som såg trevlig ut, de hade bla massa grekisk mat, förrutom pizza, pasta och sallader. Jag och Lisa beställde Souvlaki, Theo fick Chicken Nuggets och Molly fick en stor tallrik pasta! Nu var de nog lite snurriga, trots att det bara var vi och en gäst till när vi kom, för när maten äntligen kom så fick vi bara en portion Souvlaki... Jo, jag ville nog också äta och helst samtidigt som resten av min familj... Oj, ja ni kan få Biffteki ganska snabbt. Nä, jag vill nog gärna ha Souvlaki! Dessutom så hade de glömt Mollys dricka men det kom de på själva efter en stund. Jag får vänta ytterligare ganska lång tid. Jag menar, hur lång tid tar det att steka på ett par grillspett? Det är ju inte så att de ska slakta grisen först, eller? Nåväl, maten kom tillslut och då hade de dränkt mina pommes frites med p-f-krydda! Jag hatar p-f-krydda!! Som tur var så hade inte Theo ätit några av sina pommes än så vi kunde byta. Restaurangen var mysig, maten var god och personalen var trevlig men det känns nog inte som att vi går dit igen. Finns så många andra mysiga restauranger med god mat och trevlig personal där det mesta faktiskt fungerar.

Theo gillade i alla fall sina chicken nuggets, 9 st slök han + lite gurka och pommes frites.

Molly har hittat en ny älskarfavorit; pizzasallad! Hon sög i sig dem som pasta under högljutt smackande!

Sen kom hennes jätteportion med pasta in, hon blev så lycklig så hon skrattade högt och klappade händerna!
Halva den portionen satte hon i sig och då hade hon ätit en jätteportion sallad innan och säkert halva Theos pommesportion efteråt. Fattar inte var hon gör av det bara...

Sen var det dags för lite syskonbus!

torsdag 8 juli 2010

Å ett till Lisebergsbesök i ösregn...

Dags för Liseberg med Frida, Ninna, Sofia, Marie, Arvid och Kerstin, ja och Theo, Molly och undertecknad förstås! Och vår vana trogen, när Kerstin och Arvid går med oss på Liseberg så ösregnar det!! Himlens portar öppnade sig och släppte ut tillräckligt med regn för att få Sahara omvandlat till tropisk regnskog! Så härligt!

Vi gjorde som många andra och började dagens besök med lunch. Hamnade på Hamnkrogen... Mycket trevlig service, barnen fick kritor, papper och varsin tatuering. Att de dessutom lyckas med helt mjölk- och äggfri mat (och tom caffe latte) till Marie och Sofia är ju verkligen ett plus i kanten. Sen var ju maten jättegod också. Jag åt en mycket god Ceasarsallad med färska räkor och barnen år av barnbuffén; köttbullar, kycklingklubbor, potatismos och sallad. Theo var fantastiskt duktig med maten idag efter gårdagens totala fiasko, han åt massor! Mollys ätande behöver jag väl knappast nämna något om vid det här laget men 4 köttbullar och en kycklingklubba, massa gurka och pyttelite mos (kors i taket, en sak som hon tyckte var fruktansvärt äckligt, spottade tom ut!!), slank ned snabbt som ögat.
Frida fick burkmat av Ninna men hon ser lite skeptisk ut tycker jag...

Mmm, säger Molly!

Å, kolla här, en helt tom tallrik!! Och en mycket stolt kille!

Äter man duktigt så får man glass efteråt. Molly biter av Piggelinen i stora bitar, blir lite kallt i munnen...

Nöjd Marie som har fått på sig en jättefin tatuering!

Ja, så kunde vi inte förhala tiden längre inne på restaurangen och var tvugna att ge oss ut i regnet. Ösregnet upphörde med jämna mellanrum och övergick då i olika grader av annat regn, tex duggregn, nästanösregn och allt däremellan. Några korta minuter var det tom uppehåll!! Men de var ytterst sällsynta.
Vi tog en tur i Ponnykarusellen. Molly älskar att åka hästen, iih, iih, vov, vov, säger hon och skrattar hela tiden, ända tills vi ska gå av, då låter det oää, oäää, så högt det bara går. Synd för Molly att hennes mamma inte klara av mer än max fem varv i det snurrande karusellen innan det blir illamående av. Då åker jag hellre Kanonen eller Balder eller något annat med lite fart i! Men vad gör man inte för sina barn...

Theo var så otroligt duktig hela dan på Liseberg! Och det verkar nog löna sig? Kaninöron, verktyg, paraply, godisnapp... Sen fick han ett fint kaninregnställ och vann en stor påse med Dajm!

Det duktiga höll i sig hela kvällen! Fast det är klart, makaroner och köttbullar brukar ju slinka ned, även hos vår lilla matvägrare, Theo!

onsdag 7 juli 2010

Babysim vid Aspen ;)

Baddags igen! Sofia, Marie, Frida, Ninna, Molly, Theo och jag åkte till Aspen i Lerum för att ta oss ett dopp. Det blåste rätt mycket så det var inte så mycket folk, fast bakom buskarna så var det lä och det blev riktigt varmt. Vi provade att gå i vattnet men Molly var INTE road alls, så hon och jag gick upp igen och lämnade övriga i vattnet. Efter ett litet tag gav de också upp och vi lunchade på filtarna. Pastapestosallad och wienerkorv blev det för vår del, mums tyckte Molly, blä tyckte Theo och totalvägrade äta med leksakssläng (på låtsas) som följd och därpå följande vrålskrik och tjurande 4½ åring... Att han orkar att lägga ned så mycket energi på att vägra äta, det förstår inte Molly i alla fall.

Frida har på sin soldräkt! Röd och fin är den!

 Hmm, vad ska jag hitta på för bus nu då? Sofia och Theo bara springer runt. Jag får väl pröva jag också!

 Upp och ned...

Sofia och Theo jagar efter bollen som blåser iväg.

 
Jag vill också vara med! Attans också, varför kan inte jag springa så där, benen vågar liksom inte...

 Riddaren Theo kommer och räddar Prinsessan Molly!
Kom nu lillasyster, du ska också få vara med!

Så ja, alla barn (även Marie ;)) får vara med!

tisdag 6 juli 2010

Garagefix och grillkväll

När vi, sent på söndag kväll, kom hem från Bovall, så kom mina föräldrar hit. De hade varit i Varberg med Linas förälrdar och stannade till här på väg hem till Lidköping.
Måndagen ägnades därför åt att få i ordning i garaget. Det skruvades upp hyllor på löpande band och ställdes in lådor i samma tempo. Jag fick ge mig av till IKEA för att handla lite mer stolpar så hyllsystemet skulle bli lite mer flexibelt. Ninna och Frida kom och hjälpte till med Molly, eller försökte, hon var lite gnällig emellanåt men det gick ändå bra.
Frida, som under sitt första år inte gjort mycket väsen av sig, mest suttit still och observerat, tar nu igen detta med råge. Hon far runt som en virvelvind och utstöter några gälla, måsliknande ljud... ;)


På kvällen blev det grillande. Ninna och Frida hade åkte hem men Erik och Lina kom istället. Sen kom Johanna med Linnea hem också, så det blev fullt hus ändå. Vi grillad entrecôte, quornfiléer, haloumi och majs. Till det åt vi grönsallad och ugnsbakad färskpotatis. Dessutom öppnades det en flaska Korsikanskt rödvin!! Och, ja just det, pappa och Lina norpade lite whisky och Lisa drack desertvin från Cypern... Hm, det låter nog värre än det var men gott var det i alla fall ;)
Grillande tar ju lite tid med vår grill, det är ju en riktig BBQ-grill.Så man får alltid plocka fram lite snacks när man ska grilla och det är ju gott det med. Det blev vinblads- och vitkålsdolmar, crostini med tapenade och paprikakex med vitlöksost och gröna oliver. Smaskens!
Molly älskar mat och fest! Det är en bit röd paprika som hon har på kinden...
Theo tycker alldeles väldigt mycket om morbror Erik! När man sitter i Eriks knä så går det tom att äta...
Vi får passa på att gratta Erik i efterskott ocskå, han fyllde nämligen 34 år i söndags! Born the 4th of July!

Och garaget??? Eh, ja, det är en bra bit på väg mot att bli färdigt! Det är rätt kul att se att vi har ett golv!
Pappa är också rätt färdig just nu. Han satte sig med Molly en stund i soffan innan de skulle åka hem och höll på att inte kunna ta sig upp igen... Nu hoppas vi på att han kan få ha lite semester och kunna koppla av lite. Sen är det nog dags att boka en tid hos naprapaten lite tidigare...

Tack så mycket för all hjälp, mamma och pappa!

söndag 4 juli 2010

Bovallssemester!

Så bar det då äntligen av till Bovall! Bilen var till bristningsgränsen fylld, vi skulle ju vara borta en hel helg! Och då har vi ju en stoor bil... Men men, iväg kom vi tillslut, sent i fredags kväll. Då skulle vi bara åka förbi Torslanda och lämna en bil som skulle in och serva ACn...
Men trots att klockan var mycket när vi åkte, så var stämningen hög i bilen. Vi stannade på Burger King vid Statoil i Stenungssund för lite middagsmat och då blir ju i alla fall barnen på toppenhumör ;) Molly, Theo, Ludvig, Linnea och Labbe lekte i lekhörnan och hade jättekul! Innan vi for gick vi in och köpte en skiva med svenska sommarhits som sedan spelades på högsta volym hela resan upp. Det dansades och sjöngs med!
Det var ett glatt men väldigt trött gäng som sent om sider kom fram. Vi skyndade oss att packa ur bilen och bädda i ordning och sedan var det läggdags för oss allihop.

Nästa morgon vaknade vi, trots den sena kvällen, ganska tidigt. En god frukost väntade och sedan var det dags för lite vattenaktiviteter. Molly och Theo började lite försiktigt med båtlek i baljan. Det var sanslöst spännande, tyckte Molly och ville, till Theos stora förtret hela tiden plocka upp båten som åkte runt i baljan och lät så skojigt men tillslut förstod hon vitsen med det hela och satt och tittade hur länge som helst.

Vi begav oss ned mot Bovallsstrands Centrum. Tänkte kolla till båten men det blåste lite för mycket för att vi skulle våga ta med oss Theo ut. Han har varit hysteriskt båträdd de senaste åren efter en ganska guppig färd från Öckerö till Näset som tom vi vuxna tyckte var lite för mycket... Vi stannade utanför Ferms Magasin och hälsade på där. Då var Maria, Philip och Wilma där över helgen, så Theo och Ludvig hamnade nere på bryggan för krabbfiske och -race medan vi var uppe och pratade lite. Det visade sig att de precis skulle ge sig ut med Hansos båt och Theo ville åka med dem!!! Vi nästan sprang bort till vår båt och åkte ut, fort som sjutton innan han hann ändra sig ;)

Denna båtfärd blev samtidigt Mollys första! Förra sommaren var hon ju på tok för liten för något sådant och sen var ju inte vädret riktigt på vår sida då. Linnea hjälpte henne på med flytvästen och den har hon ju testat flera gånger förrut på Babysimmet, så det var inga problem. Vi tog på henne en badblöja under båtfärden för att slippa ha en vanlig, livsfarlig blöja eller, alternativet, blöta kläder... Fungerade jättebra!

Linnea glassar lite i fören. Framför vår båt ser man Hansos båt med Theo och Ludvig ombord.

Snyggingen som kör vår båt med säker hand! Se så nöjd han är när han äntligen får åka båt!

Vi åkte ut till en ö... som jag just nu inte kommer ihåg vad den heter, hjärnsläpp, men återkommer om det. Det fanns en jättefin sandstrand och havet var alldeles korallblått. Theo tyckte att det var lite för kallt för att doppa sig helt men att gå i vattebrynet och plocka snäckor var mysigt.
Men jag och Linnea vågade ossa faktiskt i även om botten lite längre ut var ganska sunkig och full med vassa snäckor...
Sysslingarna Wilma, Philip och Theo diskuterar vem de ska skvätta vatten på...
Molly blev så lycklig! Hon fick pyssla med det hon just nu tycker är roligast i världen, att gräva i sanden. Hon grävde och hällde ut, hällde lite på ena benet och sen på det andra för att toppa det hela med huvudet... Ja, hon fick också bada sen. Dök i saltvatten för första gången...

Så stark blir man om man är duktig och dricker mycket Coca Cola...

På hemvägen blåste vi på lite grand, för att testa båten lite. Då sitter Ludvig längst fram i fören och skriker glatt : HARD CORE!!

Båtfamliljen!

Linnea kopplar efter dagens strapatser av med Svensk Damtidning och läser om Kronprinsessbröllopet.
På kvällen, när vi kom hem, hade Reine lagat jättegod mat och man var verkligen vrålhungrig då. Marianne hade tyvärr jätteont i ryggen så de kunde inte följa med oss ut. :(
På kvällen åkte vi ut en sväng till och åkte tills det nästan blev mörkt. Då gick jag och Molly upp men Labbe, Linnea och Ludvig fortsatte en liten stund till men det blåste upp ganska mycket så de fick ge upp snart.


Dagen därpå gav vi oss ut på havet igen. Denna gången följde Reine med oss ut också. Vi skulle kolla på starten på en seglingstävling som skulle gå över till Danmark med stora segelfartyg. Dagen började lite mulet men efter ett tag så klarnade det upp och blev jättefint. Theo, Labbe och Ludvig satt i fören och spanade.

Kolla vilka vackra skepp!

Fler båtbilder.

Sådana här båtar ser man inte varje dag och nu såg man massvis av dem.

Den här hade gått på grund sas det, så den blev kvar här i Sverige.

Bovall från havet, badholmarna längst fram vid vattnet.

Molly älskade verkligen att åka båt! Det var väldigt sövande så hon somnade varenda gång vi åkte. Men innan hon somnade så var hon jättelycklig och skrattade högt när vi studsade fram över vågorna.

Vår lilla bäbisbåt. Linnea håller på att lära sig så att hon ska kunna åka ut själv utan oss. Det går faktiskt riktigt bra, så länge hon är fokuserad och inte kolla in killar på klipporna... ;)

Det har varit en underbar resa och man har fått chansen att ladda batterierna en hel del!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...