Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 23 juni 2012

Motorburen ungdom, snö och tårtsällskap.

Labbe fick åka iväg och jobba vid lunch i dag och när han kom hem så plockade han fram Theos motorcykel i smyg. Lyckligare 6-åring är nog svårt att hitta. Han körde varv efter varv. Labbe byggde ett litet hopp till honom och första gången han körde över det, så ramlade han och slog sig lite men framför allt blev han väldigt rädd och ville först inte åka mer alls. Vi fick pusha honom en del för att få upp honom i sadeln igen men då släppte rädslan igen. Därefter hoppade han flera gånger! Molly ville så gärna åka hon också men hon vill att Labbe ska sitta med henne bakpå och den samlade vikten hos det ekipaget blir på gränsen för vad den lilla motorcykeln klarar av, den rök rätt friskt efter några varv...

Efter åkturen passade jag på att läsa Lisas serietidning, "Snö". Det är så häftigt att läsa en riktig, proffsig serietidning som min egen dotter har gjort! Hon är verkligen jätteduktig på det hon gör! *STOLT* Frampå eftermiddagen fick vi ett efterlängtat besök. William och Maria kom hit och grillade med oss. Det var så länge sedan vi träffades och på onsdag åker de till Williams farmor i USA och blir borta i några veckor, så det var skönt att vi fick ihop det i dag.

Efter grillad entrecote och potatissallad gjorde vi en glass- och marängtårta med jordgubbar till efterrätt. Så enkelt och så gott! Labbe fick åka och jobba och barnen sprang ut och lekte igen efter att ha slängt i sig ett par tårtbitar, så jag och Maria kunde få sitta (nästan) ostört och prata. Länge. Nu är jag så trött, så jag knappt ser på mobilen vad jag skriver. Somnar nästan mellan orden. Dags att nana, tror jag bestämt. Kryper nog ned till Labbe i soffan och somnar gott på hans arm. Japp, det låter som en plan!

Papperskorgspöke och alkoholfri baksmälla...

Klockan 04.45 väcktes jag av ett ljud som jag, inte för mitt liv kunde komma på vad det var. Dadunkdunk, dadunkdunk, lät det, om och om igen. Jag gick upp och följde ljudet. Det kom från ovanvåningen. På lätt darrande ben, smög jag upp för trappen. Ljuden lät starkare nu. Det kom från badrummet. Kan ju lugnt säga att det var tur att det var ljust vid den här tiden, annars hade jag väckt Labbe och bett honom kolla. Jag öppnade badrumsdörren och får syn på vår papperskorg.

Den står där och roar sig med att helt på egen hand, öppna och stänga sig. Nu är det en sådan där papperskorg med en sensor som känner av när handen närmar sig och då öppnar locket men här fanns ju närmasta hand på bottenvåningen när den körde igång. Skumt, minst sagt... Alldeles klarvaken blev jag i alla fall av den busande papperskorgens tilltag och kunde inte somna om. Så nu känner jag mig väldigt mör, nästan bakis. Visserligen drack jag faktiskt två öl i går...

men de var ju alkolholfria! Ska man nu ändå bli bakis, så kan man väl få haft det roliga först, kan man ju tycka.

Just nu passar Molly och Labbe på att klippa gräset mellan regnskurarna. Själv sitter jag på altanen och pimplar kaffe innan det är dags att tända grillen för att fixa till lunchen. Vi orkade ju inte grilla i går, så det blir grillunch i dag istället.

fredag 22 juni 2012

Midsommar i Landvetter.

En lugn och behaglig midsommar firas här i Landvetter. Tre av barnen är hemma och vi äter gott och njuter av livet. Våra gäster fick tyvärr förhinder i sista stund, så det blev bara vår familj. Inte helt bara det, inte. Mina föräldrar firar på nordvästligare håll, närmare bestämt på Island. Vi fick en liten hälsning på mobilen förut:

Kanske inte riktigt en sådan bild man tänker på när man pratar om just Island... ;-)

Det blev mycket mat, när vi nu blev så få men då har vi färdig lunch till i morgon. Räkor, sill, ostar, rökt lax och annat smått och gott. Lunchen avslutades med en god men väldigt söt tårta, bestående av digestivekexbotten, kolasås, dajmgrädde och jordgubbar.

En välbehövlig dubbel espresso, som pricken över i! Min telefon (måste det varit, kan ju inte varit jag i alla fall...) hade helt missat att just denna fredag är en ledig dag, så den tyckte att det var en toppenidé att väcka mig klockan 06.30 i morse... Nu var tanken att vi skulle grillat i kväll men jag tror att vi får spara det till i morgon istället. Det är ingen som orkar med någon större måltid mer i dag. Det skadar nog inte entrecoten alls, att få ligga och gona sig i marinaden lite till. Tyvärr har det inte blivit någon dans kring midsommarstången här. Vädret har inte varit helt på vår sida. Förmiddagen, när vi hade fullt upp med att fixa och ordna, ja då lös solen och det var varmt och skönt ute men när vi hade ätit, seglade de kolsvarta molnen in och hällde ut sitt innehåll, rakt över oss. Inte ens barnen ville gå ut... Så vi tittade på film istället, Bilar 2 föll valet på. Nu ska vi fixa fram lite chips och dip och annat gott och bara mysa.

Glad Midsommar!


Hoppas det blir en solig, rolig, härlig, underbar midsommar, fylld med sill, grill, blomster och "Små Grodorna" Bilden har jag fått av Lisa, Fröken Harald

torsdag 21 juni 2012

Ljuvlig värme, försvunna bakformar och pruttfiskar.

Idag har en liten pust av sommarvärme drabbat oss, helt underbart! Synd att jag har använt den till att vara inomhus större delen av dagen. Jag började dagen med att vara riktigt smart! Jag åkte direkt till ICA och handlade midsommardagen, innan jag åkte till jobbet. Nästan tomt på parkeringen och likadant därinne! Redan när jag var färdigt, var det alldeles smockfullt på parkeringen! Sedan var det jobba, jobba, jobba, en god midsommarlunch på restaurangen i huset, lite mer jobba innan det var dags att ta helg. En arbetsdag den här veckan. Lite lagom kan det kännas! Theo plockades upp, sedan midsommarräkorna, den rökta laxen och presentkortet till Mollys fröknar på Mammut, på Knippla Fisk vid Olskroken där vi också samlade upp Linnea som hade varit på ett väldigt (hemligt än så länge) spännande och givande möte, innan det var dags att bege oss ut till vår lilla trotsfia i Öjersjö. Väl hemma var det dags att förbereda tårtan inför i morgon. Japp, ni läste rätt, jag ska göra en tårta!

Själva bakandet visade sig vara det mindre problemet, några burkar kondenserad, sötad mjölk som skulle koka ett par timmar, grädde som skulle vispas och blandas med krossad dajm, digestivekex som skulle smulas och blandas med smällt smör och tryckas ut i formar med löstagbar botten. Och det var nu som de verkliga problemen började. Jag har fyra stycken sådana formar men inte en enda kunde vi hitta, trots att vi letade oss fördärvade i hela huset och garaget. Fattar inte vart de har tagit vägen? Det var bara att slänga sig iväg till ICA i Landvetter och införskaffa två nya.

Jag kam nästan sätta vad som helst på att jag hittar de andra innan helgen är över. Någon som vågar sätta emot? Nu är tårtan på G i alla fall, vi har ätit middag, ugnsbakad falukorv blev det, för enkelhetens skull och nu ska jag strax natta barn. Fast just nu roar de sig kungligt med senaste nedladdningen till plattan, Pruttfiskar! Roligast har nog Linnea...

Agia Napa, Cypern 4/6-11/6 2012

Nu har vi hämtat oss lite från semestern på Cypern och nu, äntligen, har jag fått in bilderna därifrån. Här kommer "några" bilder, ett litet sammandrag av vår vecka på  Hotell Callisto, Agia Napa.

Utsikten från framsida och baksida.

Närkontakt med nypande papegoja.

Vår fina lägenhet.

Dekorationer vid middagsbuffén.

Dags att ge sig av på upptäcktsfärd i det vänsterstyrda cypriotiska vägnätet.

Vacker miljö och höga berg.

Tror ni det namnet hade fungerat på ett garage här i Sverige?

Två meter bakom oss, stupar det brant. 
Nedåt....

Inne på Kykkos kloster fick vi ta på kåporna, för varken män eller kvinnor fick visa knän eller axlar. Barnen tyckte att det var hur kul som helst, att föräldrarna fick klä ut sig.

Inne på det vackra Kykkos.

Många otroligt vackra mosaiker, bla hela skapelseberättelsen.

Färden gick vidare, nedför bergen och bort mot Nicosia, där vi firade Sveriges Nationaldag med äkta cypriotisk mat och en svensk flagga på bordet.

De här figurerna fick vi träffa många, många gånger till Mollys stora lycka! Många kramar blev det under en vecka! Bäst var Lille Skutt! Theo vågade sig nästan ända fram vid ett tillfälle.

Två timmar om dagen fick barnen busa med massa roliga, supersnälla fröknar och härliga kompisar, samtidigt fick föräldrarna passa på att slappa i solen!

Goda drinkar och desserter blev det mycket av, precis som det ska vara när man är på semester.

Underhållning, bus och promenader fyllde kvällarna.

Dagarna tillbringades, med fördel, i vattnet, helst i poolen om barnen fick bestämma.

Det gick även bra att tillbringa tid på vattenytan. Gärna på en vattenskoter i full fart.

Mycket spännande aktiviteter, som passade våra små, fanns det överallt. Det lilla tivolit var en klar favorit och även Flintas bil.

Vi hade en toppenvecka, med trevligt sällskap och underbart väder och längtar väldigt mycket tillbaka. 


Gyllene Måsens hemlighet

Why McDonald's burgers never look like the one on the menu: Fast food giant reveals painstaking process behind advertising photos | Mail Online

onsdag 20 juni 2012

Nostalgi!

Aftonbladet: Wham! återförenas

Vattenskoter, lunch och mera vattenskoter

Nu har vi busat runt på havet ordentligt! Så kul det är men lite läskigt är det allt, för det går ruggigt fort och minsta lilla krusning på vattenytan känns ordentligt.

Att sjön suger, är ju ett välkänt faktum, så det blev lunch på grillen på torget. Grillspett och pizza smakade oerhört gott efter leken.

Marianne mötte upp vid lunchen och efter maten ville inte hon vara sämre, så Labbe fick ta med henne på en runda också. Nu är vi uppe i huset och ska äta lite glass innan det är dags att bege oss hem igen. Jag måste visst jobba lite i morgon, innan det är dags för midsommarfirandet på fredag.

Säkraste sommartecknet, ever!

Labbe har fått på sig sandaler! Nu ska vi åka vattenskoter!

Hjälp till att skydda 500 flyktingfamiljer!

UNHCR - FN:s flyktingorgan - Internationella flyktingdagen :: Home

tisdag 19 juni 2012

Härliga, blåsiga promenader.

Solen skiner från en klarblå himmel men vinden tar i från tårna för att minska på sommarkänslan. I lä är det underbart men annars, brrr... Promenerat har vi ändå gjort, tittat på sjösättning av båtar, pratat med massa trevliga människor, ätit glass, sooolat på altanen med gott kaffe och god bok, så vi har det hur härligt som helst.

Här vid sandlådan är det lä, så Ludvig erbjöd sig glatt att vara "barnvakt" och la sig raklång på gruset i solen. Varmt var det nog men hur bekvämt kan det ha varit egentligen? Något vattenskoteråkande har det inte blivit i dag, det har vinden sett till men, förhoppningsvis har det mojnat en del till i morgon. Nu(!) har vi ätit en god middag och ska stoppa både små och stora troll i säng!

Här skiner solen!

Och vi med den!

Godmorgon, världen!

Solen skiner i dag! Härligt! Tyvärr blåser det kanske lite för mycket för att vi ska kunna åka vattenskoter men det ska nog mojna framåt eftermiddagen. Tummar hålles.

Den här lilla tramsfian har levt rövare i natt och fortsatt på samma linje nu på morgonen. Jag vill, jag vill inte, ska själv, du måste hjälpa, osv i all oändlighet. Trotsfia!!

Sedan har vi dessa två, där den ena är ganska trotsig just nu också... Tur att de är söta!

måndag 18 juni 2012

Bovallstrand

Klockan 22:38. Sommar!

Minisemester

Labbe lyckades få några extra dagar ledigt (tack Chrille), så vi passar på att åka en sväng till Bovall.

På vägen upp, sammanstrålade vi med Marianne och Reine i Uddevalla och lunchade på en underbar restaurang. Otroligt vackra omgivningar och god mat!

Att vandrarhemmet intill sålde världens godaste glass, sänkte ju inte betyget! Mmmmm, Pop74!! Sedan fick vi höra att vår bil var på tok för modern! Hehe, den är ju egentligen ganska gammal men det visade sig att det var filminspelning på gång bland de vackra, gamla byggnaderna och filmen skulle inte utspela sig på 2000-talet... Nu är vi framme i Bovall och ska festa loss på lite sill och färskpotatis!

Labbe kom också upp precis nyss, med en mycket rolig leksak! Sedan pratade jag nyss med Linnea och hon hade väldigt trevliga nyheter men allt är inte klart än, så vi avvaktar ett par dagar med att berätta vad det är. Men så mycket kan jag säga att många kommer bli avundsjuka på hennes sommar!

Är du vuxen?

Aftonbladet: 50 bevisen – på om du är vuxen

Ibland hittar man saker man sökt efter länge på de mest oväntade ställen.

Vi äter ju mycket sushi och annan asiatisk mat här hemma och ofta äter vi med pinnar. När de stora var små, kämpade de med att lära sig detta men det var ju väldigt svårt till en början. Jag satte en papperstuss mellan pinnarna och satte ihop dem med gummiband för att det skulle bli lättare att få till det. Så fick jag höra om att det fanns små grejer att köpa, som höll ihop dem och har letat efter dessa sedan dess men inte hittat dem någonstans. Förrän nu! I ett skyltfönster på. Liseberg fick jag syn på dessa roliga figurer, små kaniner med hål under fötterna, där man kan sätta fast pinnarna. Så enkelt det blev för barnen helt plötsligt! Nu går det (nästan) som en dans att äta med pinnar!

söndag 17 juni 2012

Vincents namngivningsfest

Nu är vi hemma igen efter ett jättemysigt litet party.

Massa god mat och fika blev vi bjudna på. Mina absoluta favoriter var helt klart chokladmuffinsen med massvis med mörk choklad i smeten och bitar av vit choklad! Underbart livsfarligt goda...

Mycket kramande och lysande blev det med den här lille killen, går ju bara inte att låta bli honom! Här är det faster Annika som har lyckan att få bäbisgosa en stund.

Det här fina kortet hade Annika med sig till Vincent, det är en arbetskamrat som har hjälpt henne att göra det. Det är verkligen superfint. Jag fick ett sådant personligt kort när jag fyllde 40 och det har jag sparat. Nu ska vi stupa i säng, barnen i alla fall. Jag måste hänga en tvätt och fixa lite annat innan jag kan få knyta mig.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...