Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 12 april 2013

Freeeedaaaag!

Det var en mycket arg liten flicka jag fick med till skolan i morse. Varför hon var arg var det ingen riktigt som förstod men hon trilskades med allt, så vi nästan kom för sent. När vi kom fram var hon fortfarande tvärilsk och bara tjurade, tills vi kom in och hon fick syn på fröken Felicia! Då rann all ilska av henne och hon blev världens lyckligaste. Så lycklig att hon glömde bort att säga hej då till sin gamla mamma och bara rusade in. Fast hellre det än gråt och tandagnisslan!

Dagarna bara rusar iväg på jobbet just nu. Det är bråda dagar när alla vill ha på sina sommardäck, helst i går. Telefonen går varm och mitt arbete blir ganska sönderhackat av alla som vill boka tid för däckbyte. Fast jag klagar absolut inte, hade det inte varit för kunderna... ;-)

Själva har vi kvar dubbdäcken på och det var en väldans tur i morse, för då var världen alldeles vit igen. Neeej, vrålade Theo när han fick syn på detta, jag vill inte ha mer snö nu! Nu har detta elände dock regnat bort, så nu är det barmark igen.

Hoppas vi slipper snö och blask i morgon när vi ska ut på vägarna. Det är ju 1-årskalas i Trollhättan! Vi har rensat ut en massa av småtrollens kläder och skpr som är för små. Dessa är ju lagom för Vincent nu. Skönt om de kan komma till användning till ännu ett barn.

Vår vana trogen, så ägnar vi fredagar åt dans. Först Theos danslektion på Sinclairs och sedan Let's Dance på TV. Theo har länge gått och tittat på en tröja med Sinclairs märke på och i dag slog vi till. Gissa om han blev lycklig! Även Molly fick en tröja. Hon kommer ju hamna på Sinclairs så småningom hon också. Hon ska faktiskt gå en sommarkurs där redan nu i maj och hon är så stolt över detta!

Nä, nu ska jag nog ta och däcka i soffan. Någon sovmorgon blir det ju inte att tala om i morgon. Först Mollys dans klockan 10 och direkt när den är slut drar vi norröver.

torsdag 11 april 2013

TV-kändis, regnlycka och barnkalasplanering.

Det blev sent för barnen i kväll. Jag fick nämligen en liten hint om att någon som de tycker väldigt mycket om skulle vara med på TV, i Sofias Änglar på 5 : an. Det var John och hans Östervalls som var med och hjälpte till! Barnen blev jublande glada när de först fick se Östervalls bilar och när de fick syn på John visste lyckan inga gränser! Deras egen John på TV!

När jag gick ut från jobbet idag,  luktade det sommar! Våt asfalt. Det slog mig att det var otroligt länge sedan det regnade här. All nederbörd de senaste månaderna har ju fallit i form av snö. Lite annorlunda känsla att bli lycklig över regn..

Tennis och kör har avlöst eftermiddagen. Under tiden som Theo var inne och sjöng satt Molly och ritade med Jula och jag pratade med Sara och Yumi. Jula och Molly är ju nästan precis lika gamla, skiljer bara några dagar på dem. Precis som fyra andra barn på förskolan. Inom loppet av två veckor, fyller 6 barn 4 år! Därför har vi bestämt att de får ha ett gemensamt barnkalas. Annars går ju varenda helg i maj åt till att fira det här gänget. Så nu har vi bjudit in övriga 8 barn från förskolan och ett par andra kompisar var. Det ska bli väldigt roligt att fixa detta tillsammans, det är ju kul att ordna kalas och är man dessutom flera som hjälps åt så blir det ju ännu roligare!

Nu ska jag titta på Kniven mot strupen. Den är gången är han i Brännebrona för att hjälpa till. Där var jag då och då med mormor och morfar när jag var liten och jag minns att jag gillade stället. Hoppas att han kan få fason på stället, då kanske man ska stanna till där nästa gång vi åker upp til Mariestad igen!

onsdag 10 april 2013

Jippi! Alla är friska!

Det vågar man ju egentligen inte säga högt, för då lär det slå tillbaka på en. Den här vårterminen har varit helt sanslös! Det är inte många hela jobbveckor hittills. Men nu har det vänt! Eller...

Jag har varit otroligt effektiv på jobbet, många papper låg och väntade på mig när jag var tillbaka i dag efter nästan två veckors frånvaro. Det var bara att hugga in och beta av.

En liten paus blev det dock. Labbe och jag åkte iväg för att fixa lite grejer och passade då på att äta lunch. DET är lyx! Lunch på tu man hand! Bara vi två! Det händer inte allt för ofta.

Det var riktigt glada barn som jag hämtade upp på skolan i dag, trots en lång dag för dem. Theos humör har blivit så mycket bättre, han är inte alls lika arg och ledsen längre. Vi hoppas på att det är en trend som håller i sig. Fast just i kväll blev det en liten fajt. Det blev "fel" mat till middag?!?

Jag fick en så fin laxsida levererad, så självklart fick det bli en smarrig fiskgryta till middag. Helt fel beslut, enligt Theo. Han tycker minsann inte alls om lax... Det blev en lång middag. Tur att övriga familjemedlemmar tyckte att maten var riktigt god och åt med god aptit.

Nu var visst halva veckan avklarad. Snart är det lördag igen. Då ska vi till Trollhättan på 1-årskalas! Vår fina lilla Vincent fyller 1 den femtonde april! Ett helt år! Stora, lilla killen!

tisdag 9 april 2013

Pigg, piggare, piggast, locked out of heaven och framtidsplaner!

Molly är pigg! Glad som en lärka. I morgon blir det skola för hennes del! Eftersom hon var så pigg i dag så åkte vi ned till verkstan en sväng. Vi ser ju inte till pappan så himla mycket just nu, så man får passa på att träffas när det går. Molly har underhållit kunder med massa roliga upptåg och fått dem att rita, åka sparkcykel och sjunga.

Efter en stund var alla de här kläderna jämngrå och flickan likaså. Då gav vi oss av hemåt och slängde kläderna i tvättmaskinen och flickan och mamman i duschen.

Theo behövde vi inte hämta från skolan i dag. Det gjorde Lisa och överraskade honom med ett biobesök! De har planerat länge att gå och se Röjar Ralf, bara de två och nu blev det äntligen av.

Det var föräldramöte på lågstadiet i dag och Lisa skulle vara barnvakt till småtrollen, så vi möttes upp på Casa. På vägen in dit, lyssnade jag och Molly på radion där de spelade en av hennes (alla) favoritlåtar;

På föräldramötet var det bordsplacering.

Alla barn hade ritat vad de trodde att de skulle jobba med som vuxna. Jag hittade min plats direkt...

Och ja, det är en mus på bilden, en på hjul?!?

måndag 8 april 2013

Systerkärlek och simborgarmärke.

Jag och Molly åkte ut till Lerum efter att vi hade lämnat Theo. Molly visste inte alls vad vi skulle göra.

Gissa om hon blev lycklig när vi mötte upp med Lisa på stationen! Lisa, min Lisa, bubblade hon!

Vi promenerade runt och pratade massor och kikade i affärer. Molly höll hela tiden Lisa i handen.

Efter en stund blev vi hungriga och det sammanföll turligt nog med att lunchen körde igång på restaurangerna i Lerum. Valet föll på Mikado, som serverar en härlig buffé med både sushi och varmrätter. Jag var ju inte helt sugen på sushi efter lördagens frosseri.

Sedan lämnade vi tillbaka Lisa till Alingsåspendeln och åkte tillbaka till Casa för att plocka upp Theo och åka ut till Lerum igen. Måndag är ju simskoledag.

Molly fick, till sin enorma förtvivlan, inte bada i dag på grund av örat och hon var verkligen tjurig när vi kom dit. Det stod ju klädsim på schemat i dag och det är en favoritdag för lilltrollet.

Det blev mer tid för Theo i vattnet, när han inte behövde sitta på kanten och vänta under Mollys lektion. Det, i kombination med väldigt få besökare i badet, gjorde att han kunde försöka sig på ett tredje simborgarmärke.

Så nu kan han komplettera sin samling med 2013 års oreangea märke!

Denna bedrift måste ju firas ordentligt! Mjukglass i stora lass till simmaren!

Hon, den lilla sötsura, fick självklart också glass. Chokladglass!

Betydligt mindre gott smakar penicillinet, som hon ska ta två gånger om dagen. Ryyyyys!

Nu har småtrollen somnat, tonårstrollet är ute och promenerar med det fyrbenta trollet och jag sitter i soffan och slötittar på TV. Precis vad jag orkar med just nu.

Dagens Mollycitat

Mamma, varför pratar du med munnen öppen???

Eh, ja. Eller... Va??

söndag 7 april 2013

Kåvepenin och skateboard

Efter en lååååååååång väntan och ett superkvickt läkarbesök, kunde Molly och jag ta svängen om apoteket och hämta ut penicillin. Jag är så van vid att recepten skickas via nätet, så jag lämnar fram körkortet, rablar hennes sifftor och säger att vi bara ska ha Kåvepenin av hennes mediciner. Det är ju bara det att det inte finns något Kåvepenin på hennes medicinlista, bara astmamediciner. Jag hinner bli riktigt irriterad på läkaren innan jag kommer tänka på den gula lappen jag fick av honom innan vi gick därifrån. Receptet på Kåvepenin, på gammalt hederligt papper.

Hmm, jag mumlar något om en natt med utebliven sömn...

Theo fick vara hos Isak under tiden Molly och jag var hos doktorn. Han var helnöjd med detta arrangemang. Att Isaks pappa dessutom tog med sig gänget ned till Partillerampen för lite skateande gjorde ju att dagen utvecklade sig till succé! Han tyckte att vi kom hem på tok för tidigt och sprang tillbaka till Isak igen efter en snabb kram.

Molly tyckte att medicinen var fruktansvärt äcklig och mycket skulle hon ta! Blääääääh! Det blev till att muta för att få ned den. Lite godis fast det inte är lördag. Busigt och skoj, då slank den ned under stor rysning.

Molly får vara hemma tills det slutar rinna var ur örat, 2-3 dagar i alla fall. Suck...

Hennes stora sorg är att hon missar simskolan i morgon!

På tal om simskola! När vi var på väg hem från doktorn ringde telefonen. Det var Frida. Hon hade varit på simskolan i dag och hade simmat på rygg alldeles själv!! Och gjort pilen helt på egen hand! Så stolt hon var! Och så glad moster blev! Det är min tjej det! :-)

Spräckt trumhinna

Efter en alldeles förtvivlad natt, blev det helt plötsligt lugnt. Molly somnade och sov sedan som en liten gris. På morgonen var hon alldeles kladdig i och runt högerörat, vi får byta örngott på kudden. Trumhinnan har spruckit. Igen...

När trumhinnan har spruckit så gör det inte ont längre. Men man måste åka till doktorn. En glad, skuttig, skrattig unge som sjunger för full hals i väntrummet. Bland alla febriga, hängiga människor. Undrar vad vi får med oss hem för härliga bacilusker härifrån??
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...