Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 28 augusti 2010

Kräftskiva!

Augusti innebär ju med självklarhet kräftskiva! Min käre sambo måste promt ha såna där ljusrosa havskräftor. Första gången jag blev bjuden på det så trodde jag att det var något fel på dem, de såg ju sjuka ut... Nej, jag vill ha de läckert knallröda, saftiga och goda kräftorna, de riktiga kräftorna!!

Till saken hör ju också att i år var alla skaldjur så vråldyra!! Över 400 kr/kg!!! Hmm. Det är ju tur att de flesta som skulle komma föredrog "riktiga" kräftor (typ 79 kr/kg) Det blev frysta räkor, massa röda kräftor och "bara" 1,5 kg havskräftor. Jag är ju nöjd i vilket fall som :)

Visst ser de röda till vänster mycket godare ut än de sjukbleka till höger?
 
Marias fantastiska aioli som var ett absolut måste på våra fester under studietiden på det glada 90-talet! Hmm, med tanke på övriga tillbehör till aiolin, så kan man ju börja fundera på vår andedräkter när vi sen gick ut och svängde våra lurviga...

Lite krustader med räk- och parmesanfyllning.


Molly och Frida i sina fina klänningar. Frida och Ninna sov över här för deras grannar skulle ha fest och Henrik skulle iväg över helgen till en lekkamrat.


Frukost dagen efter.
måndag 23 augusti 2010

Skolstart.

Augusti är snart slut och då är det ju dags för skolstarten igen! Barnen så dock fram emot detta! Kul att träffa kompisar igen och lite skönt ändå att ha lite rutin på dagarna.

Ludvig var lite extra spänd. 7-an!! Häftigt eller hur! Och för Theo var det också stort, han tillhör den stora gruppen på förskolan nu, de som är äldst! Nästa år är det "riktig" skoldags för honom.

Linnea har bara en skoldag denna veckan och nästa vecka börjar hennes fyra veckor långa praktik på Arken. Ska bli kul att se hur hon klarar det. Det går nog hur bra som helst.

Och Lisa! Komvux och uppläsning av betyg för hennes del. Äntligen! Så nu är det kanske sista året som hon bor hemma. Hon vill ju ner till Malmö nästa år och serietecknarhögskolan. Vi håller tummarna för att det ska gå vägen, fast visst är det tryggt att ha henne hemma men nån gång måste man ju släppa...

Molly väntar en vecka innan inskolningen börjar på allvar, vårt vanliga veckobesök får räcka.

söndag 22 augusti 2010

Sista dagen på sommarlovet :(

Sista dagen på sommarlovet!!! Hjälp, vart tog hela den långa sommaren vägen? Hur ska vi hinna med allt vi skulle hinna med under sommaren? Vi skulle ju bada massor, gå på Liseberg, åka till Danmark, grilla oss fördärvade, åka till Mariestad och Stockholm och och och... Suck!

Nåväl, vi gjorde en liten rush i alla fall.

Började med en tur till Älvsborgs Fästning.

Lisa, Molly och Ludvig njuter av båtfärden ut. Vi hade toppenväder!

Theo lekte tusen frågor med oss och alla andra passagerare! Spelade ingen som helst roll om de kunde svenska eller inte, teckenspråk går fantastiskt bra!

Maritiman sedd från vattnet.

Bamboo i bakgrunden.

Väl framme hamnade vi mitt i en teaterföreställning och fick spela danskar som skulle inta fästningen. Riktigt kul men Theo frågade flera gånger om danskarna skulle ta Sverige från oss ;)

Den danske kaptenen försöker lura husfrun på ön.

Buspojkarna där de hör hemma, i fängelsehålan!


Lite läskigt är det...

Lisa och Molly kollar också in hålorna.

Molly på rundvandring.

Det fanns en bänk uppe på vallen och den hittade Lisa direkt ;)

Uj, uj, vad det lutar här! Läskigt tycker Molly!

Bäst att mamma får bära!

De svarta prickarna är kanonkulor, ett vittnesmål om allvaret i fästningens funktion!

Lisa, Molly och Theo kollar in svanarna i väntan på båten tillbaka.

Och Ludvig var nästan på väg i till dem...

Här kommer båten till vår undsättning.

Inne i stan igen. Lunchdags! Då kom Labbe och mötte upp oss.

Trötta pojkar.

Molly var nog den enda som inte var trött! Hon gick och gick och gick inne på restaurangen. Så roligt tyckte hon. Ännu roligare var att busa och prata med personalen.

Mmmm, mat! Vi hade tänkt att äta något ute på fästningen men de stängde kafét så tidigt så det fanns inget kvar när vi kom. Men det gick ju bra ändå. Och en fördel var ju att Theo hade hunnit bli riktigt vrålhungrig så han åt som en varg!

När vi hade ätit klart och sagt hejdå till Labbe var det dags att köa en stund...


Sammanbiten pojke. Hmm, ska jag våga detta?

Japp! Rätt gissat! Göteborgs Hjulet!
Syster och bror innan start!
(Linnea låg hemma och var sjuk och orkade inte följa med oss)

Ytterligare en bror och syster. Och en mamma också förståss ;)

Molly och Theo är så jättehögt upp! Jag fick riktigt hålla i mig för att låta dem stå så och titta ned. Glaset på gondolerna är liksom innåtböjt nedtill så man kan se marken precis under sig...

Ser ni bilen? Toyota Previan? Det är vår bil. I Nordstans P-hus.

Ludvig tycker att det är jättespännande! Bäst att hålla i sig ordentligt!


Där nere ligger båten som vi åkte med till Älvsborgs Fästning.

Tennisbana på taket?!?

Trött litet troll efter en lång och spännande dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...