Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 10 december 2011

Så mycket bättre.

I kväll sändes det avsnitt som jag var mest nyfiken på. Kvällens huvudperson var ju självaste Mikael Wiehe. Han har varit ett återkommande inslag under hela min uppväxt, tillsammans med Björn Afzelius. Många är låtarna som de har skrivit, som har betytt mycket för mig. Här är en som jag tyckte väldigt mycket om som barn. Titta på Hoola Bandoola Band Victor Jara turné-96 på YouTube Av kvällens inslag var det nog Timbuktu som gjorde bäst ifrån sig, följt av Laleh och Tomas Ledin. Lena Philipsson bjuder ju, både på sig själv och på scenshow men tyvärr tycker jag inte om hennes sång. Det är något i hennes röst och sätt att sjunga som inte klingar väl i mina öron.

Nu sover det ena småtrollet men det lite äldre tröttnade på Herr Wiehes visor och ligger i sängen och lyssnar på sina favoriter för stunden, Hatjo Gustavsson & The Winter Wonderband.

I morgon blir det julgodispyssel. Dessutom ska jag försöka rädda vårt fina pepparkakshus, som tyvärr mest liknar en pepparkaksrivningskåk...

I've got the power!

Strömmen är tillbaka! Varde ljus!

Och köttbullar! Själklart har de provsmakats redan och fick betyget A, för att använda det nya betygssystemet! Under tiden som jag har pysslat med det, har killarna pysslat med detta:

Pepparkakshusbygge! De fick dekorera varsin sida av huset (för mina nervers skull) och det här är Ludvigs sida.

Och detta är Gaisarens sida. Numera går allt i svart för vår yngste son. Och grönt...

Grön är förhoppningsvis också granen som Labbe och Molly är iväg och shoppar just nu. Ett riktigt hedersuppdrag har de fått, för det är första gången någonsin som jag har lämnat ifrån mig ansvaret att välja RÄTT GRAN!

Någon älgstek blev det inte i dag men en god gryta på fläskfilé och chorizo blir det till kvällen.

Jaha, där rök strömmen...

Just när vi trodde att faran var över. Det blåser fortfarande kraftigt men inte alls som i går eller i natt. Nu hoppas vi att det inte blir långvarigt, för vi har ju älgköttbullar som väntar på att bli gjorda. Dessutom blev jag inspirerad av Mångmamman och tänkte fortsätta på älgtemat och ha älgstek till middag. Men men det finns ju restauranger som serverar sådant om det skulle knipa.

Nu är det (sen) frukostdags!

fredag 9 december 2011

Vad jag är glad att vi har ett varmt och skönt hus att kura ihop oss i.

Ute är det riktigt otäckt väder just nu. Det blåser så rutorna skallrar. Men här inne är det varmt och mysigt!

Vi kom ju hem helskinnade tillslut. Vi fick vända och ta vägen över skolgården för att komma ifrån skolan. Och resten av hemresan tog tid. Även om 40an inte var olycksdrabbad, så var tempot väldigt nedskruvat. Ingen, inte ens taxi, körde snabbare än 80! Och då är det ändå en väldigt fin 110- väg.

Labbe och Molly var redan hemma, hon hade blivit så dålig på Mammut i dag och hostat jättemycket och haft besvärligt med andningen, så han åkte och hämtade henne. Hon blev överlycklig när det var hennes älskade pappa som kom! Väl hemma fick hon slemlösande, avsvällande och astmamedicinerna och nu går det lite bättre men jag ställer in mig på en filmnatt.

Klyftpotatisen blev väldigt lyckade i Airfryern, så det kommer vi göra igen!

Visst ser de goda ut!

I morgon är det köttbullefix. Älgfärs ligger i kylen och väntar och kryddmixen är mixad. Det blir inte någon riktig jul utan älgköttbullar!

Kaos är väl nästan en underdrift...

Aftonbladet: Översvämningar och kaos i Göteborg Med älvsborgsbron avstängd korkar hela trafiken i Göteborg igen. Lägg till översvämningar och nedblåsta träd och kaoset är ett faktum. Linnea blev strandsatt på Korsvägen, varken vagnar eller bussar går...

När jag hämtade Theo svängde jag in bakom Ekmanska ned till parkeringen, sprang in till Theo, som tramsade lite men max 10 minuter tog besöket. Och det är första gången jag har blivit tacksam över trams, för strax innan vi satte oss i bilen blåste ett stort träd ned över vägen vi skulle åka. De översta grenarna slog i väggen på vårdcentralen...

Nu är resan bokad!

Blue Village – Callisto - Bild 1
Blue Village Callisto

Här ska vi njuta av sol, värme, god mat och bara njuta! Nu ska det bara skynda sig att bli juni...

Ett nattligt besök.

När vi gick och la oss i går kväll vräkte snön ned och det låg säkert en decimeter på marken. När vi vaknade på morgonen vräkte det fortfarande ned men nu var det regn. Decimetern snö hade självklart omvandlats till slask. Iskall, blöt och djup täckte den hela planen framför huset. Barnen fick bäras ut till bilen för att inte få ned skräpet i skorna. Usch, vad jag tycker detta väder är trist!

Nog gnällt nu, det är ju fredag och alla är friska! Och som grädde på moset så är ju vår underbara pappa-älskling jourfri! I kväll blir det mys! Bara lugn och ro, så gott det går med vildingarna vi har. Lövbiff blir det till middag med lite vitlökssmör till. Vi ska testa att gör klyftpotatis i vår Airfryer också. Jag fick baktillsatsen till den i går, så det ska nog även bli lite paj eller annat gott i helgen.

Men nu ska jag sätta fart och jobba och komma i kapp mig riktigt ordentligt. Jag fick åka förbi apoteket nu på morgonen eftersom mina tabletter nästan är slut, så jag är lite sen tilk jobbet men nu kör vi!

torsdag 8 december 2011

Då drar nästa oväder in.

Blåst, regn och kanske lite snö. Jag hoppas ju på det sistnämnda. Lite vit snö som lyser upp i vintermörkret vore inte helt fel.

På tal om ljus, så lutar det åt att vi hamnar på Cypern i juni. Det ska bli så härligt, särskillt som vi inte har varit där förut. När farfar levde åkte man ju helst och hälsade på honom de gånger man hade skrapat ihop pengar så det räckte till en utlandsresa. Efter att han gick bort i januari 2007 (vi var på plats då och det är senaste gången vi var på spanska fastlandet) så har vi oftast varit på den helt fantastiskt underbara ön Korsika! Dit åker vi gärna igen men nu ska vi alltså, förhoppningsvis få se något nytt.

Dagen har i stort, varit bra. Jag har lyckats lösa en hel del problem på jobbet och det mesta börjar nysta upp sig. Får jag bara en sjukdomsfri vecka nu, så kommer saker kännas mycket bättre! Dessutom är mycket av julförberedelserna avklarade och det är riktigt skönt!

Då kanske det snart blir läge för ett Lisebergsbesök igen. Vi ser det ju varje dag när vi hämtar och lämnar på Casa.

onsdag 7 december 2011

Då har vi haft onsdag!

Mollys sista simskoleonsdag på tu man hand med mamman. Nästa termin simmar småtrollen samtidigt! För första gången! Theo börjar 5 minuter innan Molly, så jag hinner precis lagom lämpa av honom i stora bassängen innan jag och Molly smiter in till undervisningsbassängen. Sedan kommer Theo in dit när han är färdig! Det ska bli så skönt att bara ha en dag uppbokad!

Mollys simskoleavslutning gick jättebra, bollhav, rutschkana, fika och present. En liten badkrabba valde hon, "Söta, söta krabban!" Vi har lite olika syn på vad som är gulligt, min yngsta dotter och jag... Simmandet gick också bra, nu vänder hon nästan helt själv över på rygg när hon ska andas!

Efter badet och den obligatoriska men tyvärr sista lunchen med Sissi, åkte vi förbi verkstan och hämtade Theos bilstol. Toyotan är ju inlämnad på (annan) verkstad, så Labbe kör SAABen och i den har vi ingen stol så vi fick plocka över den från Audin i morses. Efter det besöket åkte vi till ICA Maxi och handlade.
Vi passade på att bunkra upp julmust och handlade det sista inför vårt julgodispyssel på söndag.
Godisaromerna och färgerna jag beställde i helgen kom också i dag, det ska bli så spännande att göra lite "vanligt" godis, förutom det mer traditionella julodiset.

Nu kan jag inte skriva så mycket mer, har en riktigt pestig dag med bråkande leder, så varje bokstav smärtar. Men det går ju över...

tisdag 6 december 2011

Theos simskoleavslutning.

Oj, vad Theo har simmat i dag! Han ville ju ta simborgarmärket, så han dyker i, innan simskolan, för att kolla om han kan det. Han simmar raskt 50 meter, varpå han går upp ur vattnet och deklarerar att det orkar han inte. 20 sekunder senare ångrar han sig och simmar 200 meter i full fart!

Och här är belöningen, 2011 års simborgarmärke!

Strax därpå kör hans lektion i gång och där läggs längd på längd på längd.

Alla simsätten körs igenom, här är det det trixiga fjärilssimmet som det övas på i 100 meter. På det läggs ryggsim, crawl och bröstsim i varierande längder. Han är jätteduktig på alla simsätten, när han är på humör...

Så här stolt och lycklig är man när man har kämpat så duktigt!

Dessutom hade han publik! Både Sissi och pappan hade lyckats ta sig till Vattenpalatset och det gjorde ju bedriften extra rolig!

Efter lektionen hade de en liten fikastund och presentutdelning. Theo fick en häftig liten stämpel som han blev överlycklig över!

Efter duschen firade vi med att äta middag på Vattenpalatset. Theo var verkligen vrålhungrig! Fyra pannkakor och halva min sallad slank ned fortare än en gris blinkar! Sedan var det som om luften gick ur honom och han ville bara åka hem...

I morgon är det Mollys tur att ha avslutning och sedan blir det ett uppehåll till i januari och då kommer de simma samtidigt med fem minuters skillnad. Helt perfekt!

Simborgarmärkestagning pågår!


Optimister!

Det är de verkligen, de stackars små Göteborgsbarnen. Så svältfödda på snö att de jublar över den här pulkabacken när den täcks av ett par millimeter snö! Jag möttes av en glädjestrålande Theo i dag, "Jag har åkt pulka i dag, mamma!" Jo, det syntes på pulkan, alldeles repig och geggig var den...

Nu är det dags för Theos simskoleavslutning! Jösses vad fort den här terminen har gått!

Äntligen!

Snö! Som jag har längtat! Jag älskar verkligen när det snöar och när hela världen är vit. Hela livet känns ju lite ljusare då.

Visserligen kan jag förstå att min älskade sambo inte delar min ohejdade förtjusning över detta väderfenomen. För hans del innebär ju snön snöröjning=traktorer med sönderkörda specialdäck som måste bytas på plats, i den ofta skitiga och saltblaskiga snön.

Men inte ens detta kan ta ned min glädje en dag som denna! Och Theos lycka när han drog upp persiennerna i morse hjälper ju till att spä på denna känsla!

måndag 5 december 2011

Dyr dag...

Det är knepigt hur stora utgifter ofta hopar sig. Dagen började ju med tandläkarbesöket, där porslinskronan sattes på plats. Allt till den nätta summan om ca 7000 svenska riksdaler! Perfekt nu mellan familjens födelsedagar och jul...

Men visst blev resultatet bra. Ser ni vilken som är fake?

Molly hade sin 2 1/2 års kontroll på BVC i dag och jag ringde och kollade om det var ok att vi kom, trots febern. Det var det, det var bara några få stora barn inbokade och vi fick lova att gå direkt in. Vi har nyligen bytt BVC och detta var första besöket. Vår BVC-sköterska på förra stället bytte hit, så då valde vi, av flera anledningar att följa med henne.

Besöket gick bra! Hon dippar fortfarande på längdkurvan men viktkurvan följer hon numera. Tidigare har hon ju vid flera tillfällen tom gått ned i vikt men nu går det åt rätt håll. 85 cm och 12,5 kg blev dagens resultat och det är vi otroligt nöjda med!

Sedan ville F (vår sköterska) testa lite språk och annan utveckling och tar fram en låda med saker i och börjar småprata med Molly. Vårt lilltroll älskar ju att prata, bara den första blygheten har blivit övervunnen. Så hon sitter där och bubblar på om allt och inget, att hon heter Molly Hansson och fyller tre år i maj, att hennes Lisa, som hon tycker om, har flyttat till Vingåker, att Adam busar så hon skrattar, att hon har en mormor och botta, en tammo och nenne och de tycker om henne och hunden Zingo, att hon torkar sig så när hon har dykt i vattnet, att hon äter stora köttet, att hon skrattar på Mammut och mycket, mycket mer. Sedan frågade F om hon ville mata dockan men det ville hon absolut inte. Och inte hälla upp kaffe till mamma heller. Nähäädå, fröken skulle apselut inte göra något sådant på beställning. Rita, däremot, det kunde hon tänka sig, många teckningar men apselut inte några bollar eller något annat som F frågade efter. När det blev för många frågor om vad hon kunde rita, gled hon ned för stolen och gick bort och matade en docka en stund och hällde upp lite kaffe till mamman...

Typisk 2 1/2 åring...

När vi åkte därifrån började bilen låta alldeles förskräckligt! Jag trodde först att jag hade tappat avgassystemet och att det låg och skrapade mot marken men strax kände jag hur det vibrerade i hela bilen när jag bromsade. Jag misstänkte att bromsarna var slut och det fick jag bekräftat när jag hade åkt bort till Labbe på verkstan. Så det var bara att ta Audin istället. Fast den hade vi inte fått på vinterdäcken på och i morse kom första snön och här uppe på höjden ligger den kvar. Tur att vi har en egen däckverkstad...

Några av våra duktiga killar efter att de klämt in Audin i det späckade schemat. I morgon åker Toyotan till en annan verkstad och får fixat bromsar och en del annat som måste göras inför besiktningen strax efter jul. Jag vet inte om jag vill veta vad det kalaset kommer kosta...

Labbe är ju jourfri den här veckan. Det firade vi med att knô ned oss, två vuxna och två småttingar i bubbelbadet, maxa med bubblor och tävla i vem som kunde skvätta mest...

Tandläkarbesöket är avklarat!

Efter ca 10 år verkar det som om jag faktiskt är färdig! En ny, fin tand sitter på plats och ska, enligt tandläkaren, göra så resten av livet.
Jag kan inte påstå att det var minsta lilla behagligt. Inte ens i närheten. Och nu känns halva huvudet bortdomnat eftersom den spänner så i käken. Helt klart något jag inte längtar efter att få göra om...

Lite tur i oturen då att den här lilla är sjuk i dag. En lugn mysdag hemma är precis vad vi behöver!

Då kör vi igen!

Med nya förkylningar. Nya vaknätter.

Men man får ju möjlighet att vidga sina vyer. I natt har jag och Molly tittat på "Jätten" från 1956 och den hade jag faktiskt inte sett förut.

söndag 4 december 2011

Vi är hemma.

Resan hem tog tid. Lång tid! Det var en enda lång karavan med bilar som, kändes det som, sträckte sig hela vägen från Jung till Partille. Maxhastigheten låg på 80 km/h. Men nästan alla höll sig lugna med några få undantag. Trollen sov hela vägen hem och Theo blev jätteförvånad när vi kom hem. "Mamma, du måste ha kört racerfort, för den här resan gick ju jättesnabbt!"

Theo har haft en toppenhelg han också! I dag har de varit och badat, det är ju killarnas absoluta favoritsysselsättning. De har varit jätteduktiga hela tiden, det är som om de plockar fram det duktiga i varandra. Synd bara att vi bor så långt ifrån varandra...

Molly hittade Adams fina trampbil när vi hämtade Theo, så hon ville inte alls sätta sig i den stora bilen för att åka i flera timmar, krävdes en del övertalning. Men när vi lockade med pappa som väntade och längtade hemma så blev det fart på henne!

Honom har vi längtat efter massvis och jag tror visst att det var ömsesidigt!

I morgon kör vardagen igång igen och den börjar med tandläkarbesök för min del...

Söndagsmiddag

Finns det något mysigare än att gå ut och äta söndagsmiddag? Jo, egentligen finns det väl det men ganska högt upp på mysighetsskalan kommer det.

En mysig restaurang hittade vi och varsin tvårätters middag blev det. Riktigt gott var det, fläskfilé med kantarellsås och mycket fräscha grönsaker! Även Molly åt den här maten med mycket god aptit!

Aptit hade vi arbetat upp allihop under besöket på Rörstrand. Jag hittade ingen service men väl en fin japansk kokbok...

En sista stickad juldekoration bjuder jag på. Nu ska vi åka bort och hämta Theo och påbörja färden söderut.

Rörstrand

Vi måste ha en ny vardagsservice hemma. Då passar det ju utmärkt att Rörstrand ligger här i Lidköping.

Vi får se om vi hittar något.

Godmorgon!

Morgonen här i Lidköping har dragit igång för fullt! Det tog ungefär två sekunder för Molly att komma på var hon var och när hon väl gjort det fanns det inget som kunde hindra henne från att rusa in till mormor och morfar. Snabbt upp i sängen och myyyys!

Theo verkar ha haft det bra, därborta hos Adam. Vi har i alla fall inte hört något.

Nu blir det frukost och väntan på soluppgång...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...