Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 8 maj 2010

Mollys 1-års kalas och kossasläpp!

Molly har haft sitt 1-års kalas idag! Dagen började med att Theo, snabbt som ögat, klev upp ur sängen, satte på sig kläderna helt själv! Därefter intog jag och Theo frukost på stående fot, innan vi gav oss av till Allum. Där hämtade Ninna, Henrik och Frida upp Theo för de skulle till Lerum och titta på kossasläpp! Theo tyckte att detta var otroligt spännande, därav den smidiga morgonen. Frida var också väldigt fascinerad av kossorna, vovve, vovve, kvittrade hon förtjust!När Theo var avlämnad hämtade jag Linnea hos Johanna, där hon hade sovit över. Vi åkte ut till Smörgåstårtan i Högsbo och hämtade 2 st 16-bitars smörgåstårtor, de godaste och vackraste som finns! Man kan se smakprov på http://www.smorgastartan.se/. Färden fortsatte till ICA Maxi på Grafiska vägen för upphämtning av 2 st rosa princestårtor (helt fria från leverpastej och prinsessor) med texten: Grattis Molly 1 år!

Balongbus
Den här rundturen tog en stund, så när vi kom hem så hade Ninna och gänget redan kommit tillbaka från kossasläppet. Molly fick då sitt första 1-års-paket av Frida, Duplolego med en gumma och en värphöna. Äntligen eget Duplo! Inte behöva bråka med storebror om hans!
Paketöppning

Strax därpå kom mamma, pappa, Bella och Kristofer. Av sin mormor, morfar, Mimmi och morfar Erik fick Molly en hink och spade och ett presenkort på en sandlåda! Av Bella och Kristofer fick hon såpbublor, hur kul som helst när hon fick jaga dem. Hon och Frida rumpskuttade runt i detta så golvet blev jätterent! ;-)

Labbe leker! Notera nappen...

Sen anlände gästerna i en strid ström. Erik och Lina hade en jättefin grön klänning, Marianne och Reine hade, i Prag, köpt en skojig larv på hjul som "larvade" sig fram när man drar den efter sig, Maria och William hade köpt en uppblåsbar pool till henne som vi, till flickornas förtjusning, fyllde med ballonger. Av Sissi med familj fick hon en jättsöt tunika och en rolig snigel/trumma/klosslåda (!) och av Erika, Peter och Adam en superkul telefon med massor med knappar som både blinkar och låter!
Molly fick sin (en av) favoriträtt, Biff Stroganoff på 6-månadersburk och slök, i princip, hela, innan det var dags för smörgåstårta. Det provsmakade hon glatt, både med händerna och med sked. Gurkan och frukten var godast...Efter smörgåstårtan körde Nelly och Lisa, Linnea och Ludvig till sin pappa i Lerum, för de fick ju på nåder närvara vid sin lillasysters kalas men dock längst till kl 15...:-S
För oss innebar detta en välbehövlig paus i ätandet men den var över så fort Nelly och Lisa var tillbaka. En skönsång utan dess like bröt ut när det var dags för "Ja må hon leva", hurra, hurra och ljusblåsning (men det var ju du som blåste, pappa, sa en uppmärksam Theo;-))Vid det här laget var Molly så trött och mätt så hon smakade bara lite på tårtan, fann att den var god men sparas gärna till senare.Jag tar upp henne i famnen och hon slocknar sittandes rakt upp...
Under tiden som Molly vilade fikades det vidare och jag fick leka barista med vår espressomaskin. Idag hade vi tur, den var på toppenhumör och levererade perfekt kaffe i en strid ström.När kaffebegäret var stillat började gästerna så sakteliga troppa av. Några blev dock kvar, Bella och Kristofer, de ska ju med till Frida i morgon och William, så Maria skulle få lite "vuxentid"Då var det dags för mer mat! Middag, kyckling eller lax med klyftpotatis och Jensens Bøfhus' Favoritsås och direkt efter det, nattning av alla småtroll och faktiskt, alla stortroll också! En kul och intesiv dag har det varit, Mollys 1-års kalasdag!

Bovallsresa för pappan och barnen.

Labbe tog med sig Molly och Theo och åkte till Bovall i fredags. Det var dags att rusta båten för sommaren. Samtidigt fick jag passa på att jobba lite. Jag åkte till Mölndals Revisionsbyrå för att lämna över lite av mitt arbete så jag ska hinna med lite bättre.

Det vackra huset med en vakcer farmor och en vacker bäbis framför och i bakgrunden skymtar båten och ja, den kanske är vacker den också...
När man glömmer att ta med flickans resestol så får man lösa måltiden på något annat sätt!
Alla sätt är ju bra, utom de dåliga!
Theo på spexhumör!onsdag 5 maj 2010

Molly på förskolan!


Idag har Molly varit på första inskolningsdagen på Mammut Montessoriförskola! Hon har fått en egen plats där hon kan hänga sin jacka. När vi kom blev hon genast omringad av alla barnen och alla skulle visa leksaker för henne. Jag satte mig en bit bort och hon märkte mig knappt på säkert 20 minuter! Det var jättespännande! Tillslut upptäckte hon att jag satt där och kom rumskuttandes bort till mig och kröp upp i knät. Bara för att 2 sekunder senare klättra ned igen.


Sen var det samling och sångstund. Vi började med "En liten båt" och den kan ju Molly med alla rörelser! Sen härmade hon barnen i rörelser till de andra sångerna och alla tyckte att hon var så jätteduktig! Vid fruktstunden visade hon prov på sin aptit och slukade bananen i ett nafs.


Sen höll hon på att slockna, så då var det dags att åka hem. Vi hann åka i exakt 2,5 sekunder innan Molly Troll slocknade.


Molly är ingen bäbis längre, hon är ett förskolebarn nu!!

tisdag 4 maj 2010

Grill- och cirkushelg!

I helgen har Maria och William varit här. Det blev grillning i två kvällar och som avslutning tog Maria med Theo och William på Cirkus Skratt på Heden. Theo tyckte att det var fantastiskt roligt med clowner med lila hår som tokade sig massor. Efteråt, när jag och Ludvig kom från jobbet för att hämta Theo fick de åka en rutschkana som, enligt mig, var alldeles otroligt läskigt hög! Där klättrade killarna raskt upp och kastade sig med dödsförakt rakt utför stupet! Är bilderna suddiga beror det på att en mycket nervös mammas händer skakade väldigt!
Theo åker jäättestor rutchkana...
Ludvig och William också....

Myskillar.


Skål i alkoholfritt rödvin (Free) och Coca Cola.


Jag bad Ludvig att lägga folie i botten på grillen...
Grattis gudson Simon!

Idag fyller min lilla gudson Simon 1 år! Tänk vad fort det här året har gått! Tänk när man gick där med magen och bara väntade och väntade. När man inte visste vem det var som låg därinne och allt bara kändes tungt, ont och äckeljobbigt! Och nu fyller de 1 år, Simon, Frida och Molly! Sötnosarnas sötnosar!

Badbilder

Den dagen som Theos och Ludvigs avslutning var, passade vi andra på att bada också. Linnea och hennes kompis Tuva var också med. Vi badade massor. Molly prövade att bada i den stora, kalla (28 grader) bassängen och det gick jättebra i en halvtimme men sen tyckte hon att det blev lite kallt.


Kolla, nu öppnar hon faktiskt ögonen när hon dyker, även om de bara är små springor så är de faktiskt öppna! Hela tiden under babysimskursen, så har hon dykt med stängda ögon med några få undantag.

Och även om hon ser måttligt road ut, så är ögonen helt öppna här. Molly har blivit en dykartjej!Tuva och Linnea åker den röda (livsfarliga) rutchkanan och har norpat med sig kameran... Hmm, detta kortet får jag nog ta en lång diskussion med dem om...


Mera bad...

Undervattenspuss!
Molly badar utomhus! 27e april!!

Systersimning.


Theo vågar åka den stora, röda rutchkanan! Flera gånger! Tillslut vågar han tom åka på mage!
Simskoleavslutningar

Förra veckan var det avslutningar på simskolan på Vattenpalatset. Naturligtvis passade jag på att fota lite...
Korvmotorcykel
Theo är jätteduktig på crawla, både på rygg och mage!

Theo är på språng för att dyka i vattnet under uppvisningen vid hans avslutning.

Här är Theo och Molly med världens bästa simfröken, Sissi! Hon är även en av världens bästa barnvakter!

Även föräldrarna tycker att det är jättekul att åka rutchkana!
Totte kan klättra ned i vattnet själv. Han är den absolut tåligaste bebben jag haft nånsin! Bara han får bada och dyka massor så är han helnöjd!

Göteborgs coolaste badbäbis, Totte. Kolla in blicken! Han blir farlig för tjejerna i framtiden ;) Bilden ovanför är med mamma Rebecka (som oxå är Theos fröken på förskolan). Visst är de söta ihop!

Mina småbäbisar, Lucas, Totte och Rebecka, som inte är så små längre. Till hösten är det babyfortsättarkurs som väntar!

Här får min assistent lön för sitt dagsverke. Han hjälpte mig att springa och hämta glass efter varje lektion.Modellfotografering

Lisa och jag åkte till Model lab för att bli sminkade och fotograferade. Molly fick följa med och väl på plats fick även hon vara med på fotograferingen. Det var jätteroligt men ganska svårt att stå FRAMFÖR kameran! Men det blev väldigt många fina bilder, ffa på Lisa och Molly. Här är ett litet smakprov.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...