Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 7 juli 2012

Pizzadags!

Nu har vi firat vår konfirmand ordentligt och lutar osa tillbaka lite och inväntar pizzan som Labbe och pappa är iväg och hämtar på Öjersjö Pizzeria. Vilket kalas det har varit!

Ludvigs egenhändigt komponerade tårtor, den ena med chokladmousse, vaniljkräm och jordgubbar och den andra med citronfromage, hallonsylt och kiwi. Den sistnämnda var i alla fall min favorit.

Den här killen är hemma igen också och så här glad blev han över det! Han var lite darrig när han kom hem, för han hade blött väldigt mycket näsblod igen. Men han kvicknade snart till. Efter tårtätandet åkte några iväg ned till sjön för att premiärköra med Theos radiostyrda båt som han fick i julklapp. När Theo kom hem, hade han helt andra kläder på sig:

Pappans stora, stora tröja och ett par väldigt blöta shorts och ännu slätare skor. " Pappa knuffade i mig i vattnet" säger han?!? Det visade sig att när Labbe försökte få upp båten på land när de skulle åka hem så låg han ned på bryggan för att nå och precis när han sträcker ut sig för att nå ordentligt, så går Theo vid hans fötter och då råkar Labbe kicka till honom så han tappar balansen och far rakt ned i plurret! Men nu hinner jag inte sitta här och skriva längre, för nu kom pizzorna!

Nu kan festen börja!

Och det har den redan gjort! Tunnbrödsrullarna med kyckling, wasabi och rädisor hade en rykande åtgång.

Innehållet i bålskålen sjunker snabbt.

Nu är det dags att gå på buffén!

Jag vann och nu har jag fått vinsten!

För ett tag sedan vann jag ett fint smycke inne på den här fantastiska bloggen: Sus: And the winners are.. och i går kom det här med posten:

Visst är det vackert! Precis mina färger dessutom! Jag blev överlycklig!

fredag 6 juli 2012

Vissa TV-serier lämpar sig bäst att se med sällskap...

Grimm på 6an är precis en sådan serie. Tyvärr fick Labbe ett jourjobb och jag tittade själv. Nu får han hemskt gärna skynda sig hem igen, för sova lär jag inte göra förrän han är hemma igen...

Nu har vi förberett så långt vi kan.

Tårtgarnering, saker som ska skäras och saker som ska läggas upp och ställas fram, är det vi har kvar inför i morgon. Tyvärr bråkar mina leder rätt rejält med mig just nu, så allt tar så mycket längre tid än vad jag hade planerat. Jag var inte alls beredd på det den här gången, det brukar komma smygande men nu bara det dundrade på med full styrka på en gång. Fast nu är ju det mesta gjort, så får jag vila ordentligt på söndag!

I morgon kommer ju den här danskillen hem igen, efter en veckas dansskola i Lysekil och makrillfiske i Bovall. Åh, så vi längtar efter honom! Det är verkligen tomt när han inte är här, trots att huset är ganska fullt just nu. Han längtar efter oss också men han har haft det fantastiskt bra däruppe, det har vi försått när vi har pratat med honom på telefonen. Det var bara där i början av veckan som det längtades lite väl mycket men bara han kom över det, så har det varit bra. Nu har jag nattat vår arga, söta, trotsiga, busiga, underbara trollunge och ska nog ta och däcka i soffan. Labbe är ju hemma, gott med lite sällskap i soffsovandet!

Här fixas och donas det.

Maten till i morgon lades på grillen direkt efter frukost och fick sedan ligga där och gotta sig länge. Stora, rejäla köttbitar, som grillas med indirekt grillning under lång tid, blir ju så saftiga och goda! Molly är lite (mycket) frustrerad i dag. Labbe kom hem och fyllde upp sand i hennes sandlåda, som hon fick när hon fyllde år och har väntat och väntat på och så fort hon satt sig tillrätta med hink och spade i högsta hugg, så öppnar sig himlen. Hade en treårings blickar kunnat döda, så hade vi inte haft några levande moln kvar... Nu har jag varit på ICA i Landvetter och handlat jordgubbarna till tårtan och ska strax ta tag i kvällens middag, det får bli något enkelt när man har stått vid spisen så mycket. Kanske spagetti och köttfärssås?

torsdag 5 juli 2012

Hon är hemma!

Min äldsta bäbis är hemma!! Äntligen! Nu får vi ha henne hemma länge!

Färdighandlat

och snart är det färdigbusat också.

Lite glass- och kaffepaus först bara

sedan ska vi packa in oss i bilen och åka bort mot stationen och hämta...

I dag är en lyckodag!

Vi ska nämligen få ett väldigt, väldigt efterlängtat besök! Först ska vi bara åka till Bushuset där vissa av oss ska få leka och ha kul medan andra av oss måste vandra runt på ICA och storhandla, både till kalas och vardag. Olika falla ödets lott...

onsdag 4 juli 2012

Storfiskarn och grattis till ett födelsedagsbarn!

Theo börjar bli riktigt sjövan nu. Två dagar har han tillbringat till havs, förutom den korta timme på förmiddagen när han har dansat.

Dagens makrillfångst var dock lite magrare än gårdagens, de fick "bara" varsin. Fast då har de ju en anledning att ge sig ut i morgon igen. Jag tycker det är så härligt att Theo gillar detta så mycket. Han har varit livrädd för att åka båt tidigare och vågade sig inte ens ut på flytbryggor. Förra sommaren var första gången som han vågade sig med på en båtfärd och nu kan han inte bärga sig innan han får ge sig ut igen. Underbart! Här är vi nyduschade och ska snart krypa ned i renbäddade sängar! Det måste nog vara en av de härligaste känslorna som finns, den kombinationen. En så härligt, fräsch känsla! I dag passar vi på att gratulera min äldsta lillebror, Erik, som är "Born the 4th of july"! Hoppas du har en fin dag och njuter av goda grillspett, så ses vi på lördag!

Sen lunch.

Bloggar är bra till mycket! Bland annat får man så trevliga middagstips! Dagens lunch fick jag tips härifrån: Handle with care........ En kassler och ananasgryta som blev fantastiskt god! Nu var min sambal slut men jag tog en burk av Santa Marias tropiska tacosås istället och det blev hur bra som helst! Sedan blev det ris till, eftersom barnen åt pasta igår. Det är så himla kul att läsa vad andra äter, man blir inspirerad och det behövs ibland, blir lätt att man snöar in i samma spår annars.

Även ugnen har fått jobba i dag. Vi har hunnit med att baka lite bröd och stoppat i frysen. Nu ska vi gotta oss med moccatoscakakan vi bakade i går. Och en fyrdubbel espresso till det!

Morgonmys

Molly och jag myser i soffan och kollar på Småpotatisar som klipper hår... Strax dags att väcka tonåringen och ta tag i dagen. En del att fixa i dag också men vi ska försöka njuta av solen och värmen med, nu när den äntligen är här.

tisdag 3 juli 2012

Vad kan man hitta på för trevligheter en riktigt varm och solig dag?

Jo, man kan ägna nästan hela dagen åt att stå i köket med både spis och ugn på. Ludvigs konfirmation ska ju äntligen firas och det ska bjudas på lunch och tårta!

De här smarriga, grekiska köttbullarna hittade jag receptet till här: Mickis recept: Grekiska köttbullar och de var helt fantastiskt goda! Jag har stoppat in dem i frysen, annars hade vi nog smakat slut dem innan kalaset...

Lax- och skaldjurspaté med romsås ska det också bjudas på. En del annat kommer att dukas fram med lite måste få bli överaskning för gästerna.

Lite lunch hann vi med också, sallad med chevre chaud, bacon och vitlökshonung till mig och makaroner och köttbullar till Ludvig och Molly.

Lite utevistelse har jag ändå hunnit med. Jag har krattat gräs. En stund. Sedan fick jag sluta med det av en mängd olika orsaker där den här blåsan, som tillsammans med min enorma gräsallergi, spelade en avgörande roll. Attans också...

Molly var den enda som var smart nog att svalka av sig men det gjorde hon ordentligt!

Sedan kom den här herrn hem lagom till middagen som blev väldigt enkel i dag, varma smörgåsar i klämgrillen och sallad. Enkelt men gott.

Vi bjöds på underhållning också...

I morse ringde det en väldigt ledsen liten kille, uppifrån Bovall. Han ville att jag skulle komma och hämta honom på stört! Det ledsna hade börjat mitt i natten, när han kom på att han hade glömt att ringa hem! Vi gör alltid så, när han är borta, att han får ringa om och när han vill, vi ringer inte, för att inte väcka den björn som sover. Han hade fått sova inne hos Marianne då och lyckades somna efter en liten stund men det ledsna var kvar på morgonen. Vi kom överens om att han i alla fall skulle vara kvar över dagen, de hade ju en del roligheter planerat. Alldeles nyss fick jag ett samtal av en sprudlande glad Theo, som var ute med Reine och fiskade makrill!

14 stycken makrillar hade vår lille storfiskare fångat och Reine hade dragit upp 8! Nu är de hemma med den nyrensade fångsten och ska få njuta av pinfärsk Makrill! Nu vill han inte längre åka hem. Dessutom fick han höra att vi städar och förbereder inför lördagen, så nu vill han inte alls åka hem. Någonsin. Inte innan lördag i alla fall...

När jag ändå hade på ugnen, så passade jag på att göra en tosca-moccakaka, som vi ska gotta oss med i morgon. Mmmmm....

Sedan kom Linnea ned, efter att ha varit lite disträ när hon blåste håret. Ganska mycket 80-tals friss över detta, eller hur! Jodå, hon fick i ordning på det till slut och är just nu på väg en liten sväng till Rosébaren med några kompisar. Själv ska jag dyka in i duschen nu, har blivit mer än lovligt svettig under den här dagen.

En fördel med att ha tonåringar i huset.

De kan klippa gräset!

Oops, ingen Madonnakonsert då??

Aftonbladet: Madonnas lastbil välte på motorvägen

Allsång och skönsång.

Ny har vi testat Lotta på Liseberg. Vi orkade dock varken köa för sittplatsbiljetter eller komma flera timmar i förväg för att komma långt fram, utan vi gick dit när det bara var några minuter kvar och hamnade då låååångt bak. Tyvärr var dessutom ljudet dåligt, annars hade det varit helt ok att stå där, eftersom allt visades på storbildsskärmar.

Jodå, det är Partillegossarna Arvingarna som showar där framme.

Sedan blev det duett med fröken Bengtzing från Gullspång.

Till slut var det så dags för det som Molly hade väntat på hela kvällen, Frölundakillen Jean Banan! Och direkt efter att han hade kört Kingen, så vrålar hon; "Nu vill jag hem och soooova!!" Det var bara att ge sig av.

Klart hon var trött, det hade varit en lång och intensiva dag på Liseberg. Dessutom kom ju den älskade pappan och då blir det bus!

Vi hade airhockeyturnering som Labbe vann. Annars så brukar jag vinna men jag hade ju åkt den här

strax innan och benen skakade fortfarande. Plus att Linnea hade valt att ha sina vinterkängor på sig och kom på först efter att hon bytt om till finklänningen att de inte riktigt passade till. En snabb blick på mina sandaler

och vips, satt kängorna på mina fötter istället. Varmt!

Vi hann nästan ut från parkeringen, innan lilltrollet hade somnat.

Visst är det bara för underbart med dessa ljumma, ljusa sommarkvällar! Dem lever man länge på!

måndag 2 juli 2012

Tänk om det vore så väl att de får tag på den som mördade Helena!

Aftonbladet: ’Vi kommer att ta Helenas mördare’ Det är svårt att förstå att det redan gått 20 år sedan jag fick de hemska nyheterna. Att livet har gått vidare för mig och Helenas övriga klasskamrater. Ännu svårare är det att förstå att de inte har hittat mördaren än, eller ens hennes kropp...

Lotta på Liseberg

Vuxennöjen.

Theo är ju med farmor och Linnea ville åka barnattraktioner på Liseberg. Då passar jag och Ludvig på att få rå om varandra lite, utan vare sig små- eller storasyskon. Vi åker Balder och annat som jag inte kan göra när de små är med. Jag har skitkul!

Linnea och hennes kompis ska strax gå bort och ta platser inför Lotta på Liseberg. Det kör ju inte igång förrän klockan 20 men vill man ha sittplats får man vara ute i god tid!

San Fransisco

När jag var yngre, vurmade jag alldeles särskilt för färgglada, söta drinkar, ju sötare desto gladare blev jag. En riktigt favorit, förutom den spanska kiwilikören, var San Fransisco.

Nu var det ju typ 100 år sedan jag gjorde en sådan, så jag började googla recept. Nu undrar jag bara stilla... I alla recept står det att man ska skaka drinken men som jag kommer ihåg det (jag vet, längesedan och guldfiskminne) så skulle man hälla i vodka, likör, apelsinjuice och grenadin väldigt försiktigt, så att färgerna separerade sig ordentligt, så det blev den här vackra solnedgången. Är jag helt ute och cyklar i detta? Någon därute med expertkunskaper (eller kunskaper överhuvudtaget) i detta ämne?

söndag 1 juli 2012

Mys i soffan med Alvin och gänget. och wasabinötter.

Molly och Ludvig har suttit i soffan och tittat på Alvin och gänget och mumsat på wasabinötter. Eller, ja, Molly har knaprat bort kryddskalet och slängt innehållet... Under tiden fixade jag maten. Det blev en pastasås med tärnad fläskfilé, zucchini,vitlök, bacon, paprika, tomater, champinjoner och grädde. Capellini till detta. Molly åt som om hon aldrig hade sett mat förut, hon är nog på bättringsvägen på riktigt nu. Theo ringde förut och han stormtrivs. Han berättade glatt att han hade lyckats lura sin pappa om att det stod en gul Audi med punktering längst ned på farmors väg, som behövde jourhjälp. "Så pappa kommer snart hit!" Jag fick förklara för honom att pappa nog inte hade menat så och att han nog inte alls skulle komma. Han blev lite besviken men han hade nog förstått, innerst inne, att det förhöll sig på det viset. Jag ringde ändå upp Labbe så han fick ringa och prata med honom igen. Nu kämpar jag för fullt med nattningen av ett väldigt piggt litet troll...

Nu är delar av familjen hemma igen...

men utan den här killen. Lite olycklig var han samtidigt som han var helt överlycklig över att få åka. Här kunde man verkligen prata om att vara kluven! Efter många försäkringar om att det är bara att ringa, så är vi uppe på mindre än två timmar, så gick det bra att åka.

Vi passade på att äta lunch i trevligt sällskap

och njuta av den vidunderliga utsikten!

Vi passade självklart också på att besöka den fina kyrkan, där småtrollens far har lekt klockade en gång för mycket länge sedan, när han var på konfirmationsläger på Åh. Och krossade en lampa med en snöboll... Hoppas innerligt att dessa synder är preskriberade vid det här laget. Molly sov hela vägen hem och är lite piggare nu. Andningen är lite lugnare och febern har gått ned rejält. Men hon tycker att det är grymt orättvist att bara Theo får åka till farmor och Reine men hade hon åkt, så hade jag fått komma upp redan i kväll om jag känner henne rätt.

Sedan blev hon överlycklig när hon fick den här bilden på Råttan av faster Helena. Nu ska vi laga middag, blir nog en gryta med fläskfilé, tror jag.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...