Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 2 juli 2011

Max-lunch

I eftermiddag ska vi hem till Erik och Lina för en Haralds-kväll. Tyvärr kan inte klanens äldste infinna sig, de ligger och snörvlar i sängen hemma i Lidköping men deras avkomma ska träffas i alla fall. Ska bli hur kul som helst!

Just nu är vi på Max på Allum för en snabb(slabb)lunch.

Men Molly är inte jätteintresserad alls av att äta. Några enstaka pommes frites slinker ned.

fredag 1 juli 2011

Redo för arbete

Iförda arbetsbyxor är våra barn redo att börja jobba på verkstan.

Eller så åker vi och hälsar på Ninna och tjejerna!

Det har gått ett helt år!

I dag tänker vi extra mycket på Andreas, David och Dijana. 

Och Marija.

Ta hand om varandra och livet!

torsdag 30 juni 2011

Jobb och finbesök.

Jag har ju visserligen semester men eftersom det inte är någon annan som gör mina uppgifter så får jag jobba lite nu och då även under min "lediga" tid. I dag var det en sådan dag, jag skulle träffa Alexandra på revisionsbyrån för att stämma av bokslut mm. Kl 10 skulle jag vara där, lite senare än vad vi brukar träffas men trots det lyckas jag försova mig. För en gångs skull vaknade inte Molly 07.30 som hon annars brukar, utan sov som en gris till 09.15!! Det berodde antagligen på att vi var uppe och trasslade en del i natt, igen. Frukost på språng blev det för min del och jag blev faktiskt bara 20 minuter sen. Fast väl där fastnade jag hos vår revisor, Oscar, i säkert 40 minuter och pratade jour, Smögen, anställda, reumatism, IKEA och vikten av att ha en bra naprapat och att faktiskt gå till nämnda naprapat med viss regelbundenhet också. Och lite bokslutsprat tog vi också, en 5 minuter eller så.

Desto mer av den varan blev det med Alexandra. Vi jobbade på bra men hann inte riktigt färdigt, så vi får träffas på måndag igen.

Under tiden som jag jobbade höll Lisa igång de små. Det blir, av olika anledningar, inget lajv i Borås för hennes del. Jättesynd tycker jag, för detta var något hon har sett fram emot. Att lajva är, för er som inte vet, att man klär ut sig till och spelar en viss karaktär i samverkan med andra som lever sig in i sina karaktärer. Allt man gör och säger utgår från den karaktären man är. Det är många gånger påkostade kostymer och väl bearbetade och inövade historier bakom karaktärerna. Och ett sådant här lajv kan pågå i flera dagar.

När jag kom hem möttes jag av en jublande kör: mamma, mamma! Det värmer i hjärtat när man får ett sådant välkomnande när man har varit borta ett par timmar! :-) Molly var helt färdig, så jag lade henne så hon fick sova en stund. Lisa och Theo passade på att spela lite DS 3D på en filt i trädgården och jag fick läsa en stund i lugn och ro i solskenet på altanen! Underbart!

På eftermiddagen fick vi finbesök! Kerstin och Arvid kom på besök. Vi har inte träffats sedan Mollys kalas, så det var jättekul att de kunde komma! Vi skulle passa på att ge Arvid hans 2-årspresent eftersom Molly var sjuk när han hade sitt kalas. Samtidigt skulle Kerstin lämna tillbaka kameran som hon har lånat. Men eftersom jag och Kerstin delar titeln Virrhjärnornas Virrhjärna så vart det inget med något av det. Men det gör ju inget alls, nu har vi ju ett skäl till att träffas snart igen! ;-) Och kul hade både vi och barnen. Arvid upptäckte poolen. Nära. Tur att det är varmt nog att åka hem i bara blöjan! För, trots att han är precis två veckor yngre än Molly, så är han nästan huvudet längre än henne och flera kilo tyngre, så Mollys kläder är inte att tänka på...

Bullar och kakor i försvarlig mängd svaldes ned med iskallt vatten. Bästa törstsläckaren i värmen. Mammorna festade loss på varsin vaniljkaffe, mmm!

Nu ska jag strax gå och knyta mig för det blir tidig morgon i morgon, ska ju på möte vid 08.30... Håll tummarna för host-, kräk- och tramsfri natt för jag behöver sooova!

onsdag 29 juni 2011

Sommar och sol och vi har...

kort, tajt kjol... Nää, det var längesedan. Nu är det vid klänning som gäller i sommarvärmen. Fakistk mycket skönare också med lite vidd kring benen. 

Varma, heta dagar har vi haft här. Skönt men lite i varmaste laget, man blir ju alldeles seg i huvudet när det är så varmt. Molly mår lite bättre, i natt klarade vi oss utan host-kräks. Skönt att slippa byta lakan, kläder och duscha barn och vuxna mitt i natten. 

Det verkar som om det här faktiskt fungerar!

Själv skulle jag på ett möte i förmiddags men de hade stängt av en fil på 40:an, så jag kom 20 minuter försent, så nu får jag åka in till 8.30 på fredag istället. Suck, då har jag ingen barnvakt, så Labbe får ta ledigt en stund. Jag åkte och köpte en ny telefon till Labbe istället, en ZTE, är det någon som vet något om den. Labbe har läst något test där den har fått hyfsade betyg och så kostade den bara 999 kr. 

Sedan åkte jag och köpte ett tält till Lisa, eftersom vi inte kunde hitta vårt lilla 3-mannatält. Hon ska eventuellt åka till Borås i morgon och lajva över helgen! Det är hennes första lajv, så hon tycker att det ska bli jättespännande. Linnea har begett sig norrut i landet, närmare bestämt till Peace & Love i Borlänge, där hon ska jobba som funktionär. Skönt att veta att härliga LadyBond finns nära till hands om utifall om att det skulle hända något! :-)

Eftermiddagen tillbringades i trädgården med mängder av vatten, både invändigt och utvändigt. Grannbarnen fick snabbt nys om vår pool, så det blev världens poolparty och även om man inte hade tänkt sig att bada så fick man göra det ändå!

Igår åt barnen upp sina marsipandrakar som jag och Linnea köpte i Kiel. Jag vet, mitt i veckan och allt men de höll på att bli torra så skulle de vara goda att äta så var vi tvungna.

Visst är de söta!

Söt kille äter söt drake.

Molly tyckte att draken var god men den var lite för mastig, så hon nöjde sig med en vinge.

Efter middagen gick jag ut i garaget och kan ni gissa vad det första jag fick syn på var?

Jahaadå, tältet!!




tisdag 28 juni 2011

Kielresan

 Förra lördagen, den 18/6, begav jag och Linnea oss till Stena Lines Tysklandsterminal för att kliva ombord på Stena Scandinavica, för en mysig Kielkryss.


Men vid incheckningen fick vi ett besked som först var en stor besvikelse. Det läckte in vatten i den hytten vi hade bokat, så vi skulle få en annan hytt. Vi hade bokat en hytt med terass och hade sett fram emot att kunna sitta där och se på havet och stjärnorna. Men så fick vi höra vad vi hade fått för hytt istället!

Penthouse-Suite Panorama!

Vi vinkade hejdå till Theo, Molly, Labbe, mamma och pappa och gick upp till vår hytt på däck 11.

Vardagsrummet med jordgubbar, frukt, choklad och champagne!

Den ena av hyttens 2 TV-apparater.

Sovrummet med ett av de stora panoramafönstren, där vi kunde, torra och varma, se på havet och om inte stjärnor, så i alla fall fyrar och lanternor.

Sovrummets TV.

Den fina badrummet. När vi kom upp till vår hytt, möttes vi av en jättetrevlig tjej, som berättade att hon hette Lotta och var vår värdinna under den här resan. Kunde hon få bjuda på något?

Ett glas champagne kan ju aldrig bli fel! Alla tänkbara drycker, varma som kalla, frukt, choklad, tidningar, vip-bord i restaurangen, vinprovning mm ingick i denna hytt. Plus en flaska champagne på nedresan och en på hemresan!

Efter detta fantastiska välkomnande gick vi ned till restaurangen för att äta buffé.

Vi började med härliga skaldjur.

Sedan blev det lite charkuterier och fräsch sallad.

Lite oxfilé och potatisgratäng och några grillade scampi och ett par vårrullar, slank också ned, innan det var dags för dessert.

Linneas dessert, mjukglass med strössel.

Min dessert, jordgubbsflarn, chokladtårta och en alldeles ljuvlig jordgubbsmousse! All dryck ingick. Lite bortkastat på mig som faktiskt tycker att vanligt, kallt kranvatten är det allra godaste att dricka till mat. Jag tog faktiskt ett glas vitt vin också och drack upp nästan hela glaset! Väldigt belåtna, bara lite väl mätta, bestämde vi oss för att ta en promenad på däck efter maten.

Det gick väl sådär med den planen!

Det blåste så mycket,så det var med nöd och näppe som vi lyckades få upp dörren. Med ens kändes den lilla saknad som fanns kvar efter hytten med terass, alldeles väldigt obefintlig! Vi var båda ganska trötta, så vi tog en kort sväng till butiken och kröp till kojs tidigt och sov som små grisar hela natten i de stora, sköna Dux-sängarna, efter att ha tittat på TV en stund.

Frukostbuffé! Massa god mat. Igen!

Linnea ville så hjärtans gärna ta en bild på mig när jag tuggade och detta är nog den bilden som är närmast.
 
Det första som mötte oss när vi kom fram till Kiel, var en Midsommarstång! Det andra var gråväder toppade med rejäla skurar och söndagsstängda affärer. Vi är ju bortskämda med att allt ska vara öppet sju dagar i veckan, så vi hade inte en tanke på att det kunde vara annorlunda någon annanstans.

Men det gjorde faktiskt inte så mycket, det fanns otroligt mycket att göra och titta på ändå. Tex ungefär 200 sådana här skepp överallt i Kiels hamn.

Och så kom det här monstret glidande in i hamnen och helt plötsligt kändes Stena Scandinavica ganska pluttig!

Den här statyn stod utanför kyrkan.

Vi smög in i kyrkan precis när Gudstjänsten skulle börja, det var fullsatt! Lite skillnad mot många svenska kyrkor...

Fina fruktskålar fanns lite här och var. Vi promenerade runt lite planlöst och helt plötligt inser vi att vi kanske har hamnat i lite fel kvarter, det står pussycats, sexy girls och annat i samma stil på vartenda skyltfönster. Vi hade vunnit vilken gångtävling som helst när vi tog oss därifrån. ;-)

Tillbaka på tryggare mark, hittade vi Starbucks där vi tog en välbehövlig fika. Härligt! Och vilken fantastisk espresso de hade! Nästan i klass med den på torget i Ille Rousse på Korsika, fyllig och len!

Linnea tog en varm choklad med massvis av vispgrädde!

Stärkta, promenerade vi vidare och fann det här ljuvliga konditoriet. Kolla in tårtorna! Man kunde köpa portionsbitar av alla tårtor. Tänk vad bra det hade varit för oss som aldrig kan enas om en tårta! ;-)

Marsipanhummrar!

Mängder med marsipan och chokladfigurer.

Nemo

Det här hade Theo och Ludvig gillat! 20 olika slush-smaker!

Kiels hamn och en liten del av festivalområdet.

Vi hittade en mysig liten restaurang och åt fantastiskt god mat. På den nedersta tallriken är det inte pommes frites, det är något som de kallar potatis nudlar. Vi kom fram till att det är kryddat potatismos som de rullar som små cigarrer och steker. De var faktiskt väldigt goda.

Vi gick ombord på båten ganska tidigt eftersom vi var minst sagt genomblöta. Lite torra kläder på och så tog vi oss en tupplur innan det var dags för middag.

Den här kvällen bjöd på betydligt bättre väder, så vi kunde äntligen ta vår efterlängtade däckspromenad. En otroligt vacker solnedgång fick vi på köpet.

Det var en av dessa hytter vi skulle haft egentligen.

Vi tog med oss varsin bok och gick och satte oss i "The Living Room" en stund. Här kan man kolla på flera olika TV-kanaler samtidigt och så kopplar man in hörlurar i en konsol bredvid varje fåtölj. Eftersom vi blev själva därinne efter ett tag kom personalen och frågade vilken kanal vi tittade på och om vi ville se den på storbild. Fotbollsgubbarna blev liite besvikna när de kom och det inte visades fotboll på storbilden... 

Linnea läser.

Innan vi lade oss för natten, så såg vi när vi åkte under den här bron. Den lilla, lilla rödaktiga pricken till höger om bron är månen och i verkligheten så såg den jättestor och knallröd ut. Så vackert!

Sovdags

En välbekant syn!




Sommar, sommar, sommar!

Molly är ju fortfarande rejält hostig, så det blir inget badplatsbesök för vår del, trots hettan. Tur att vi har vår fina lilla pool som vi har fyllt upp med lagom svalkande vatten!

söndag 26 juni 2011

Semesterhelg i Bovall

För en gångs skull så var Labbe jourfri över midsommarhelgen, så vi kunde stanna allihop i Bovall hela helgen. Fantastiskt väder bjöds vi på som grädde på moset, det blåste lite mycket bara men promenader ut till Badholmarna gick jättebra. Och på söndagen hade det lugnat sig såpass att vi kunde ta en sväng ned till Smögen och tillbaka.


Båtar i Bovall.

En mysig förmiddag på Badholmarna hade jag, Ludvig, Theo och Molly.

Ludvig passade på att njuta av solen ordentligt.

Men strax därpå pockade lillasyster på storebrors uppmärksamhet, hon vill titta på vattnet men det var lite läskigt att gå fram alldeles själv.

Sådärja, omgiven av stora storebrorsor verkar inte havet lika stort.

Då vågar man tom lägga sig ned för att känna på vattnet!

Ludvig testar svikten.

Theo vill också testa men han väger lite för lite för att få någonn ordentlig svikt!

Molly tyckte att det var så kul när vinden tog tag i hennes klänning.

Hon kämpade för att hålla den på plats.

Till slut gav hon upp och plockade helt enkelt av sig den. Och då ville ju inte storebror vara sämre... Ludvig plockade ju av sig alla sina kläder (minus kalsongerna) för att trodde på fullt allvar, ett litet, litet tag, att han skulle bada. Men det var ju 15 grader i vattnet...

Äntligen var det dags för en båtfärd. Som Molly har väntat, längtat och tjatat!
Lycka!

Theo tycker fortfarande att det är lite läskigt med båtfärder men det har ju blivit väldigt mycket bättre. Numera får vi ju med honom i båten, förr har han tom vägrat att gå ut på bryggan...

Sommar!

Molly är lite upprörd för hon vill inte göra det som vi vill. Inte så himla noga vad, bara just det att hon vill göra annat...

En liten tur genom Smögen.

Det finns så mycket spännande att titta på när man är ute på havet.

Vi stannade till på Bella Gästis i Hunnebo, där Marianne mötte upp oss, och åt lite pizza.

Molly tycker att deras tapenade är fantastiskt god. Pizza kändes överflödig för hennes del.

Mmm, smaskens! 

Efter maten stannade jag och småtrollen kvar i Hunnebo medan Labbe och Reine tog båten tillbaka till Bovall och hämtade Toyotan. Barnen orkade inte riktigt med mer båtliv. 

Theo och Marianne passade på att fiska lite krabba medan vi väntade på att de andra skulle komma tillbaka, så vi kunde äta glass.

Och så här fina tänder får man om man har ätit massa godsaker och struntat i tandborsten.

Sådan far, sådan son.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...