Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 2 juli 2010

Marija, du finns i våra hjärtan.
Ibland blir det väldigt svårt att hålla på mitt motto att fokusera på det positiva... Samtidigt så känner man verkligen, en dag som denna, hur otroligt tacksam man är för allt man har, att man har möjlighet att uppleva allt det vackra (och även det jobbiga) i livet. Gick här på morgonen och blev irriterad på Ludvig för att han glömde (för 12e gången) att sopa under bordet men blev glad över att jag hade möjlighet att bli irriterad på honom. Vad är väl lite smulor under bordet.... Vi lever och mår bra, vi har saker att se fram emot, kan planera för morgondagen!

Vi tar en liten time-out under helgen och åker upp till Bovall för lite bad- och båtliv! Ska bli så skönt! Att vi dessutom får med oss nästan alla barnen är ju verkligen en bonus. Det är bara Lisa som inte har möjlighet att följa med för hon har ett möte inför ett av alla konvent hon är med och arrangerar, så hon får stanna hemma och ta hand om tomaterna.

På söndag kväll kommer mina föräldrar ned från Lidköping, det ska fixas i ordning i garaget, sättas upp hyllor och packar upp lådor. Ska också bli jätteskönt att få det gjort. Sen blir det lite grilleri på måndagkväll, då kommer Erik och Lina med också.

Återkommer med nya inlägg i början av nästa vecka, då fokuserar vi återigen på allt som är underbart i livet!

torsdag 1 juli 2010

Mörk dag...

Idag hade jag tänkt att berätta lite om hur trevligt vi hade det på IKEA med clowner och sällskap av Ninna och Frida... Men nä... Känns inte som det idag. Vissa dagar är mörka trots att solen skiner. Livet är väldigt orättvist ibland, vissa drabbas av mer ont än som känns möjligt att ta sig igenom.

Andreas, David och Dijana, vi tänker på er.

Lite gnäll igen ;)

Måste bara få gnälla lite grand igen... Ni som känner mig vet ju att jag är väldigt pollenallergisk, hade helst suttit i ett isolerat rum med pollenfilter för alla luftintag mellan mars och september... Men det går ju inte när man har ett gäng ungar som vill vara ute mest hela tiden! Jag var uppsatt för immunosensibilisering hösten 2006 men två veckor innan behandlignen skulle börja så hade de luskat ut det jag "råkade glömma" att nämna; att jag är reumatiker också. Då ville de inte in och pilla mer än nödvändigt i mitt immunförsvar i och med att det är så knäppt redan som det är... :( Attans också!!! Så numera är det ett par kortisonsprutor per säsong + kortisontabletter, Kestine, ögondroppar och näsprayer som gäller. Fast den här våren och sommaren, liksom förra så ammar jag så då blir det ju inga sprutor, vilket innebär att tillfällena med kortisontabletter blir lite fler. Och med kortisontabletterna följer ju alla knepiga biverkningar, eftersom jag får ta dem i så höga doser... Valet står då mellan följande;

¤ Att inte kunna sova för att man knappt kan andas, håller på att klösa ur ögonen, har ett Niagarafall från näsan och nyser så man tror att man ska störa flygplanstrafiken på Landvetter.

¤ Att inte kunna sova för att man är alldeles stirrig och konstant hungrig pga biverkningarna från tabletterna.

Pest eller kolera??

Nu har jag inte så mycket val egentligen i detta. Ska jag kunna vara med barnen ute överhuvudtagen och inte ligga helt däckad så är det bara att gå på det sista alternativet.

Jag blev allergisk när jag väntade Ludvig, 27 år gammal och innan hade jag väldigt svårt att sätta mig in i hur jobbigt allergiska personer faktiskt hade det. Jag tyckte faktiskt att de var ganska sjåpiga... Sorry alla!

Anledningen till detta gnällinlägg är ett par väldigt sömnlösa nätter, trots att barnen har sovit som små grisar men nu har jag fått gnälla av mig lite, tack!

onsdag 30 juni 2010

Regndag...

Idag har det regnat! Ja, hela kvällen igår och natten också för den delen... Men tomaterna blir ju glada i alla fall. Theo var så lycklig idag, för Isak var hemma. Det blir lite avundsjuka när Ludvig har kompisar hemma, speciellt när det är såna som Lucas som Theo tycker så mycket om. Direkt efter frukost sprang han över dit. Då var Isak inte klar än, utan han kom över till Theo lite senare. Efter en ganska lång stunds lek (när jag faktiskt fick jobbat en hel del) så var det lunchdags. Theo krånglade massor med maten och skulle gå på toa hela tiden mm, mm. Efter ett toabesök undrade vi vart han hade tagit vägen. Då hade han smitit in på sitt rum och lagt sig i sängen och somnat!! Trötter ;)

På kvällen körde vi hem Lucas och passade på att åka till ICA i Landvetter för att hämta ett paket som hade kommit till barnen. Jag hade beställt varsin väska till killarna från Simple Colours. På Theos rosa står det "Theos väska" och på Ludvigs militärgröna står det "Ludvigs Hands Off!!". Molly fick en klänning med våra mobilnummer och Theo fick en likadan tröja, båda rosa!

Nu har Lisa precis åkt härifrån, hon har varit här och jobbat lite och killarna ska faktiskt kolla på film, trots att timmen är sen medan jag nattar Molly.

I morgon blir det IKEA!!

tisdag 29 juni 2010

Två underbara sommardagar vid stranden, Kåsjön och Aspen!

Nu har vi ju haft toppenväder ett par dagar, så då passade vi naturligtvis på att tillbringa dagarna vid stranden. I måndags bagav vi oss till Kåsjön igen. Vi kom dit vid 10.30 på förmiddagen och åkte inte därifrån förrän vid 18.30. Det blev verkligen en heldag! När vi kom dit så kom Ditte och Gabriel  precis. De hade kört upp Fredrik och hans flickvän upp till Gunillas stuga i Hunnebo och stannade till en stund hos oss på väg hem till Falkenberg. Efter ett tag kom Kerstin och Arvid och när Ditte och Gabriel hade åkt så kom Lotta och hennes familj. Je, eller delar av den i alla fall, tjejerna var ju inte med, även om Denise kom förbi en liten sväng senare men hon skulle bada med kompisarna, går ju INTE att bada med familjen, heller....


Ludvig simmar ryggsäck med Theo. Theo tycker att det är liite för kallt i vattnet för att helt kunna slappna av, så det är skönt att storebror inte är lika frusen och kan bogsera lite.Ludvig och Gabriel är på väg upp i hopptornet. Ludvig hoppade ända från 7:an! Fast han hoppade med armarna ut från kroppen med fina blåmärken på underarmarna som resultat... Theo ville också hopp fast han får inte hoppa från högre än 3:an och någon måste vara nere i vattnet när han hoppar i. Men det blev bara från trampolinen för han tyckte att det var så himla kallt i vattnet... Han har nog blivit lite bortskämd med de 34 graderna han har i undervisningsbassängen, det är ju först senaste året som han går med på att bada i kalla (28 grader) basängen.


Ludvig däremot är absolut ingen badkruka! Han kan vara i hela dagen om det skulle vara så. Kommer bara upp för att fylla på lite energi och några toabesök...
Arvid, som har blivit en hejare på att gå, tog en promenad i vattnet men snubblade och föll framstupa med påföljande vrålskrik! Det var inte vad han hade tänkt sig. Det är en sak att promenera i vattenbrynet men en helt annan att doppa sig helt när det bara är 19 grader i vattnet och man precis fyllt ett år. Stackars lille plutten! Men han glömde snabbt och var snart där igen...

När vi kom hem så hade Labbe köpt pizza och sallad på Landvetter Pizzeria, mums! Han hade haft ett möte under eftermiddagen som han (och jag) var lite "nervös" för men det hade gått över förväntan bra, så nu kan han slappna av lite. Det tycker jag är jätteskönt! Han jobbar och sliter så hela tiden för att vi ska ha det bra, så han behöver få slappna av lite ibland. Jag önskar att vi kunde komma iväg en vecka eller två så att han kunde få vara heleldig. När han är ledig här hemma så är det alltid något som dyker upp som måste fixas, helst direkt eller allra helst, för två dagar sedan... Och där rök den ledigheten...

På tisdagen bar det av till Aspen. Vi hämtade upp Lotta, Lucas, Noel och även Ludvig (som hade sovit över hos Lucas), eftersom Lotta inte får köra förrän hon har varit fri från anfall i 2 år. Det märks att semestrarna inte har kommit igång helt än för det var inga problem att få parkeringsplats och vi fick en fin plats precis nere vid stranden. Efter ett tag kom Ditte och Gabriel igen. Ditte hade passande nog ett jobb i Lerum, så Gabriel var med oss på stranden under dagen. Jättekul att träffa dem idag igen! Strax därefter kom Sissi och Gaston och sen Kerstin och Arvid. Vi blev ett rätt stort gäng som tog upp ganska mycket utrymme på stranden. Men kul hade vi!


 Theo och Noel "fiskade" från piren med Theos, numera trasiga, krabbfiskespö och hade jättekul under tiden. De stora killarna badade, badade, badade och sen badade de lite till, för att avsluta det hela med lite bad.... Snart utvecklar de nog simhud och gälar ;) Molly och Arvid kröp omkring i den fantastiska sandlådan och grävde lite här och smakade lite där.


Theo hjälpte Molly med att hämta vatten så hon kunde göra gegga! "För man måste göra gegga när man är på stranden!" De hjälps åt, syskonen Hansson, Molly är lite bekymrad över att Theo inte äter så bra så hon kröp fram till hans tallrik och tog gaffeln, spetsade en tortelini och matade honom... Molly höll igång hela dagen och somnade inte förrän vi satte oss i bilen på väg hem. Hon är verkligen i sitt esse när vi är och badar. Idag dök hon för första gången utomhus. Hon tyckte att det var ok även om det var lite kallt (20 grader) men det är ju bad! Vill du bada, Molly, frågar man. Hehe, hehe, svarar hon då...


Lite pyssel på filten är ju också kul. Klänningen som Molly har på sig fick hon av flickorna förra sommaren när de hade varit i Portugal. Det är ju fördelen med att hon inte växer så mycket, klädkontot blir ju ganska billigt och man kan använda favoriter länge.

När vi åkte hem, vid 18-snåret, fick vi med oss Lucas hem. Ditte och Gabriel följde också med för att kolla in vårt hus, de har ju aldrig varit här innan. Vi köpte med lite grillade revben från ICA Maxi i Allum hem. Hittade även en god, fryst potatis och grönsaksblandning från Findus som vi värmde i ugnen. Det var aubergine, broccoli och paprika i och den var faktiskt riktigt god. Köpte man 6 Findusprodukter så fick man en fin kylkorg, så jag och Ditte "fyndade" i frysdisken.

Under dagen hade Labbe varit hemma med en målare som skulle titta på vårt hus. Det behöver målas om ganska snart. Vi kommer ändra färg på det så det blir grått med vita knutar istället för vitt med blå-lila knutar som det är idag. Ska bli skönt att sätta lite egen prägel på huset. Badrummet ska vi börja med i höst efter alla semestrar. Vi måste välja kakel, klinkers och möbler. Det ska bli jättekul tycker jag att få sitt drömbadrum!!

Idag skulle min farfar ha fyll 92 år! Grattis på födelsedagen, farfar!

söndag 27 juni 2010

Premieärdopp i Kåsjön!


Molly älskar crostini med hemmagjord Tapenade. Mmm, säger hon och äter och äter och äter.


Molly vill också åka motorcykel, hon når ju nästan ned!

Det är egentligen bara en sak som jag in gillar med att bo just här. Det finns ingen badsjö inom promenadavstånd. Detta gör ju att det alltid blir ett helt företag att ta ett dopp. När vi bodde på Gundla Mosse så var det ju en 5-10 minuters promenad bort till Delsjön. Nu är nog vår närmsta sjö, Kåsjön, som ligger på vägen ned mot Partille. Det finns en badplats i Landvettersjön också men jag har aldrig varit där och det är ju längre dit dessutom.
När Marianne och Reine hade åkt hem idag så åkte Molly, Theo, Ludvig, Linnea och jag till Kåsjön för att ta ett litet eftermiddagsdopp. Lisa jobbade med listor och Labbe var ute och jobbade med däck... Det var faktiskt riktigt behagligt i vattnet och vi kom i allihop utom Molly som precis hade vaknat. Men hon fick doppa fötterna och känna lite på vattnet i alla fall.


Theo hoppade i från bryggan och simmade in till stranden.


Ludvig utforskade hopptornet.

Linnea smörjde in sig med Hawaian Tropics morotsolja för hon har tänkt sig att bli brunare än Theo men det kommer inte hända, för han har dubbel uppsättning av pepparkaksgenen, precis som sin lillasyster ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...