Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 5 maj 2012

Ett mirakel har skett!

LadyBond » Blog Archive » Tittut Lily! Ladybonds bäbis är här!

Nu njuter vi av detta, så återkommer jag med en kalasuppdatering i morgon!

Mys på er alla i lördagskvällen!

Jippi, sovmorgon!

Men nu är det dags att studsa upp och börja förbereda oss för en av årets (alla) stora händelser! Vi ska ju på kombinerat 1-års och 3-års kalas och fira de här små sötnosarna:

Mosters små änglar!

fredag 4 maj 2012

Trötta barn och trött mamma.

Hur trött pappan är ska vi inte prata om men det är nästan så han kan somna stående. En liten påminnelse till alla yrkeschaufförer därute, kör inte punktering just i natt så är ni snälla! Den här familjen behöver sova!

En liten Lisebergstripp hann vi med efter Ludvigs näst sista utvecklingssamtal för den här terminen. Det börjar lossa ordentligt för honom men han har samtidigt stenhårda krav på sig själv. Han vill så gärna in på Chalmers så småningom och det krävs ju en del för att fixa det, både betygsmässsigt men framförallt kunskapsmässigt, har du inte rätt bakgrundskunskaper, så får du det väldigt tufft på den nivån. Men som sagt, han kämpar på, för fullt!

Vi fick sällskap på Liseberg, Kerstin och Arvid kom dit. Arvid hade nog gladeligen kunnat sitta i en farfarabil och köra runt, runt banan, varv efter varv och inte göra något annat. Efter viss (rejäl) övertalning gick han ändå med på att prova Knatterallyt, det var ju också bilar och Kaffekopparna men där gick gränsen, oj vad han gastade, sedan var det bara att ta ett par rundor till med farfarsbilarna, så pojken kunde få lugna ned sig lite. Sedan gav Kerstin upp och tog med honom hem... ;-)

Vi fick ytterligare sällskap, Lisas kompis Anniie kom dit och busade lite med oss. Molly, Theo, Anniie och jag åkte, på barnens begäran, Rabalder och Molly tjöt sig igenom hela färden och även efter åkturen. Mitt i snyftningarna hör jag att hon försöker säga något och till slut hör jag vad det är hon vill. Hon vill åka en gång till!?! Efter en ivrig försäkran om att hon inte ska gråta den här gången, går vi in och åker en gång till. Hela åkturen tjuter hon som en stucken gris och tårarna sprutar och när åkturen är över vrålar hon igen att hon vill åka en gång till?? Vad är det med tösen, har hon planer på ett framtida yrkesliv som fakir, eller vad är det frågan om?

En till sak som är så härligt med Liseberg, förutom alla roliga attraktioner, är ju alla otroligt vackra planteringar! Blommor överallt! Nästa helg är det dessutom trädgårdsdagarna med massor av utställningar och återförsäljare. Tänkte försöka gå på söndag för att få lite tips och idéer till vår stora trädgård.

Precis innan jag och barnen skulle gå hem, spelade vi på chipshjulet. Först vann Anniie en förstavinst, två påsar chips, nästa dragning gjorde Molly det och dragningen därpå slog Anniie till med en stjärnvinst, 3 kilo chips!! Ganska bra utdelning på det lilla vi spelade.

Innan vi gick till bilen, hoppade vi in på Thaien och köpte med oss lite mat hem, för det var ingen som hade varken ork eller lust att stå och laga mat. Theo och Molly upptäckte en ny favorit, kycklingspett med jordnötssås! De åt som de inte hade sett mat och när deras var slut gick de loss på Labbes nudlar, följt av påsen med räkchips som Theo tjatade till sig.

Molly somnade som en liten ängel hos sin pappa i soffan. Fullt påklädd! Inte populärt alls att behöva väcka henne och trixa på pyjamasen men nu har hon somnat gott i sängen.

I morgon blir det dubbelkalas!

Flyger i det blå!

Gissa var vi är? Igen!

Så jag har letat och letat!

För att få reda på vem som gör den här fantastiska låten! Påminner lite om en gammal favorit, Peter Gabriel. Så smiter jag in till Osloskånskan: OsloSkånskan: Ny musik och får svaret direkt! Tänk vad bra att det finns så fantastiska bloggar där ute!

Jag har ju lovat...

att lägga upp videon från dansshowen...


Detta var Mollys (och min...) dans. Molly är den lilla i vippande jeanskjol som står på näsan i början av dansen och jag är en av dem med vit cowboyhatt.

Och här är de cooolaste grabsen i världen!

torsdag 3 maj 2012

Simskoleavslutning i bilder.

Nu är simskolan slut för terminen och en lång och (förhoppningsvis) varm sommar väntar med mycket bad för våra vattendjur!
Kappsimning under vattnet

Theo

Molly

Det simmas och simmas och simmas

Molly simmar fort, fort på rygg.

Sjukling i skuggan

Theo är krasslig i dag, så han är hemma från skolan. En surfplatta under parasollet och han myser!

Själv sitter jag med datorn under parasollet och fixar lite nödvändigheter. Strax dags för lunch och sedan åker vi bort till Mammut och hämtar vår lilla prinsessa som just nu är oerhört mycket 3-åring (suck). Påminnelse till mig själv, om jag (mot förmodan!) skulle få fler barn, sluta INTE med nappen när de är inne i värsta treårstrotset!

Fast hon somnade som en liten gris på två röda igår! :-)

onsdag 2 maj 2012

Simskolan är nu slut för terminen!

Det firar vi med hamburgare på Vattenpalatset, Theo är inne på sin andra. Man blir hungrig av att simma!

Jag hade med uv-huset och fick en massa fina bilder när vi badade utomhus. Jag ska försöka få in dem på datorn i morgon.

Nu ska vi strax åka hem och stoppa fiskarna i säng.

19 grader och på väg till badet.

Visserligen blir det simskoleavslutningen på Vattenpalatset men man kan ju faktiskt simma ut och bada där. Skönt ska det bli i vilket fall!

tisdag 1 maj 2012

Soooooool

Äntligen lite sol och värme som dessutom sammanfaller med en ledig dag!

Molly firade det fina vädret genom att ta på sig det finaste hon vet, blommiga trosor, rosaglittriga skor och fjärilsvingar.

Hon blev väldigt trött en sväng och gick då ut i köket och körde fram sin stol mot bänken där mikron står. Jag frågade henne vad hon skulle göra och får som svar att hon bara ska hämta en sak på mikron. Hon klättrar upp och rotar runt i en liten korg som vi har stående där och tar upp en kvarglömd liten bäbisnapp! Den hade jag inte en aning om att den låg där men hon hade visst full koll. Kan ju tillägga att det inte blev något sovande på dagen och dessutom håller vi på för fullt och trasslar just nu.

"Jag vill inte ha dig!", blandat med "Jag älskar dig, mamma!", följt av "Gå ut, mamma!" och därefter "Kom och krama mig, mamma!" Dessutom tittar vi på diplomet och hon berättar hur glada kaninbäbisarna är nu när de fått alla hennes nappar. Sedan sörjs det en skvätt.

Någon gång kanske hon tillochmed somnar också...

I morgon är det vardag igen och vi kör på för fullt med simskoleavslutning!

En arg, arg (liten) stor flicka har vi haft besök av under natten...

men nu är allt glömt och förlåtet. Hon har vaknat vid några tillfällen och varit väldigt arg och sur men inte ett ord om nappen, hon har verkligen accepterat detta.

Nu sitter vi på altanen, äter glass och njuter av sommarvärmen! Helt otroligt, underbart, härligt väder har vi!

Vi är inte så modiga så vi tar fram poolen ännu men ett härligt fotbad vågar vi oss på.

Theo och Labbe är iväg på diverse skojigheter, så jag och Molly har tjejmys för oss själva!

måndag 30 april 2012

Underbar dag men trasslig kväll...

En helt perfekt Lisebergsdag har vi haft. Precis lagom varmt och lagom mycket folk. Längsta kön vi stod i, var de knappa tio minuterna det tog att komma fram till Flumeride.

Molly var verkligen strålande lycklig i dag! Dels hade alla kaninbäbisar fått alla hennes nappar och dels hade hon nått den magiska lämgdgränsen, 90 centimeter! Det innebär en mångdubblats av antalet tillgängliga attraktioner. Hon har åkt Kaffekopparna, Små grodorna, Flygplanen, Rabalder, de små radiobilarna, Farfars bilar, de flygande elefanterna, Sagoslottet och Flumeride och skrattat sig genom alltihop!

Vi fick sällskap av Maria och William och de följde även med oss hem och grillade och stannar över natt.

Napperiet har gått strålande hela dagen, fram tills hon hittade en missad napp under en soffkudde, då bröt hon samman. Frustration, ilska, sorg blandat med stolthet. Hon vill verkligen detta själv men oj, vad jobbigt hon tycker att det är. Nattningen har dragit ut väldigt på tiden, trots en dag full av aktivitet och ingen men nu börjar hon, pallar,  peppar lugna ned sig. Så får vi bara hoppas att resten av natten blir hyfsat lugn...

Men jag fick ett bra tips från Jenny ( http://ebifamiljen.blogspot.se/?m=1 ) om att sätta upp nappdiplomet bredvid sängen, så det har vi gjort och det har hon tittat mycket på nu när hon ska sova!

Fast det höll på att inte bli något diplom. Hon tappade det nämligen på vägen till bilen men Maria var så snäll och åkte och letade efter det och hittade det!

Nämen, nu sover hon! Då ska jag passa på och göra detsamma, medans jag har möjlighet...

Nu är det gjort!

Vi ska till Liseberg i dag!

Och Molly har tänkt sig att göra något alldeles speciellt!

Än så länge är hon fast besluten att genomföra uppdraget.

Vi får väl se...

Vi förbereder oss för ett par värstingnätter.

söndag 29 april 2012

Vi pustar ut på Le Baron efter en fantastisk dansuppvisning.

Libanesiska specialiteter, god dricka och trevligt sällskap!

Danny Saucedo på FunkyKidz dansavslutning!

Amazing!

Grabbgruppen ger gärnet!
Redo för dansshow!

Högst nervösa barn, som blir alldeles vimsiga av väntanlängtan!

Snart, snart är det dags för Theos genrep!

Sommarkänsla!

Fika på altanen och fotboll i trädgården. Så nära sommar man kan komma i april. Solen värmer och det är nästintill vindstilla och vi bara njuter!

Dagens Mollycitat

Pappa, vet du vad! När Linnea går utan skägg, då går hon utan skägg...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...