Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 24 december 2011

God Jul!

En riktigt God Jul vill vi önska alla våra vänner runt om i världen! Hoppas att ni får en riktigt lugn och fridfull dag!

Årets sista Lisebergsbesök!

Sista dagen för säsongen som Liseberg är öppet, nästa gång är först till våren, när det börjar bli varmt och skönt ute. Barnen plockade ut sina åkband och några kuponger inhandlades till Molly och sedan åktes det för glatta livet!

Det är ju inte alla attraktioner som är öppet nu på vintern, så vissa grejer åkte de tom två gånger. De spelade lite också och först hade Molly supertur och vann ett goselejon. Det skulle Theo få bestämde hon! Bara för att hon var så snäll mot storebror, så fick hon spela en gång till och vann ett till lejon, till sig själv! Och som grädde på moset vann de varsin chipspåse och Ludvig vann två Gott &Blandatpåsar! Ganska bra utdelning!

Halvvägs in i besöket kom den oerhört saknade storasystern! "Du är inte i Vingåker, du är hemma!" , som Molly så korrekt uttryckte saken, innan det stora kramkalaset utbröt! Det ÄR skönt att ha henne hemma!

Nu har vi spelat vår årliga omgång av bingolotto och vunnit absolut ingenting men vad gör väl det? Det är ju julafton i morgon!

torsdag 22 december 2011

Done!

Allt jag hade tänkt att hinna med i dag, har jag hunnit med! Det är en så underbar känsla! Nu har vi en (nästan) ledig dag i morgon, utan för många måsten, så den tänkte vi tillbringa på Liseberg!

Mamma och pappa har ju varit här med den cognacsgravade laxen, som är ett måste på julbordet. Dessutom fick jag en jättefin skål av dem, en sk spilkum, som användes förr för att skumma mjölk i. Den är tillverkad av Formakademin, man kan kika in på www.formakademin.se. Den visade sig vara alldeles utmärkt lämpad för att ha marinerade osttärningar och oliver i!

Nu sover alla troll, stora som små (ja, förhoppningsvis inte Linnea, som är på väg till jobbet), utom trollmor herself. Trollmor ska sjunka ned i soffan med ett glas julmust, beundra granen och bara varva ned och njuta!


En liten julhälsning!

ElfYourself by OfficeMax - Powered by JibJab

Nu blir det ljusare och andra bra saker!

Aftonbladet: Håll ut – nu blir det ljusare igen

onsdag 21 december 2011

En dag i julen tecken.

Så många olika saker vi har gjort i dag och mycket har gått i julens tecken. Efter julspelet i kyrkan, när alla elever gick tillbaka till skolan för härligt julavslutningsmys, samlades vi i Föräldraföreningen för att dela ut en julblomma till all fantastisk personal på skolan, som gör ett sådant underbart jobb med våra barn! Ett sådant otroligt engegemang!

Vi delade upp oss på olika delar av skolan och min lott föll på högstadiet. Jag är ju den enda i Föräldraföreningen som har barn där, så det valet var ganska naturligt. Ett problem dök dock upp, jag känner faktiskt inte igen all personal på högstadiet. Upp till mellanstadiet så lämnar och hämtar man ju sina barn på plats och får ju på så sätt en betydligt tätare kontakt med personalen där än vad man får på högstadiet. Jag känner igen Ludvigs fantastiska mentor Lena, specialpedagog Helen och några av hans ämneslärare som jag har ganska tät kontakt med. Men tex hans spanskalärare har jag bara haft mailkontakt med men aldrig tidigare träffat. Så det var inte det lättaste att fullfölja uppdraget, speciellt inte på en avslutningsdag när det även sprang omkring en del föräldrar och andra i lokalerna för att hjälpa till med jullunchen och sådant. Men med lite hjälp så blev alla blommor utdelade tillslut. Bla var Molly med och hjälpte till, hon tyckte att det var så roligt att få lämna över blommorna så hon skrattade, klappade i händerna och bubblade fram ett "God Jul" varje gång hon gav bort en. Det uppskattades enormt, vill jag lova!

När alla blommor var utdelade åkte jag och Molly för att hämta upp Labbe från naprapaten, han har gjort sig rejält illa i nacken och har jättesvårt att röra sig, kan knappt svälja för att det gör så ont. Jag tycker att han ska gå till en läkare också men men.... Chrille är så snäll och tar jouren för honom i dag och i morgon, så han får vila lite i alla fall.

Vi körde bort honom till verkstan och passade då på att äta lunch, det var nämligen "Filé Mignon" i personalmatsalen... Sedan var det dags att hämta killarn efter deras jullunch i skolan och därpå var det leveransdags för julklappar från Tomten Göteborgs Däckcenter att delas ut. Vi har beställ delikatesslådor med massa godsaker i, ostar, oliver, charkprodukter, kex mm och det blev otroligt uppskattat!

Vi hämtade ju vår Toyota från verkstan i går, där den har lagats, servats och pysslats om under några veckor och så lämnade vi Audin istället för att den skulle få samma behandling. Dyrt men ack så nödvändigt. Men i dag lös en varningslampa i Toyotan igen. Suck...

Labbe åkte tidigare från jobbet i dag, eftersom han hade så ont. Han kröp ned i ett varmt och skönt bubbelbad medan jag lagade maten. "Lady och Luffsen Spaghetti Speciale"

Och efter maten smög jag mig undan och slog in de sista julklapparna! Färdiga! Förutom en som jag kom på i skrivande stund att vi glömt att köpa!! Attans också...

Nu ska jag ta en lång, varm och skön dusch och sedan är det horisontalläge som gäller!


Julspel i Örgryte Nya Kyrka

Casa har sitt årliga julspel i kyrkan och det är första gången Molly verkligen förstår vad det är som händer. Hon har suttit alldeles stilla, som förtrollad i en halvtimme nu!

tisdag 20 december 2011

Theos nya idol: Tomas Tranströmer

Theo sitter uppkrupen i soffan och läser som han ofta gör. Helt plötsligt ropar han på mig, "Mamma, din bok är jättebra!" Min bok? När jag går in till honom från köket ser jag vad det är han läser. Tomas Tranströmers Dikter och prosa 1954-2004... Det är litteratur för en 6-åring!

Äntligen har barnen (och mamman) kunnat vara ute och leka i snö! Underbart! Theo kläckte en så träffande kommentar: "Det här är ju som en riktig vinter!" Ja, det där andra gråtrista skräpet som vi har genomlidit fram till nu, kan ju inte med bästa vilja i världen, kallas för vinter!

Slutligen, ett litet tips! Testa IKEAs julbord! Det var faktiskt riktigt gott! Och jänförelsevis riktigt billigt. 99:-/person om man har IKEA Familykort. Vi visste inte riktigt vart vi ville gå och äta jullunch men så hade vi hört en del positivt om detta så vi tänkte att vi chansar. Och den chansningen slog väl ut! Den Ramlösasillen de hade, mmmm och skinkan...

Nu kom Ludvig hem från pingistävling som visst har gått riktigt bra! :-)

Julbord på IKEA!

Himla massa god mat, så tom Rasmus blev mätt! Labbe gråter julmust för att det var så gott!

Ibland förundras man...

Efter mitt något gnälliga inlägg i går (som jag dock har förstått att många instämmer i), så händer detta! Snön fullkomligt vräker ned! På bara ett par minuter så har gräsmattan ändrat färg från gröngrå till klaraste vit!

Nu hinner jag inte skriva mer för nu ska vi på jullunch!

måndag 19 december 2011

Nu blir det i-landsgnäll!

Tänkte varna först så ni som vill slippa kan göra något annat direkt.

Gnället startar nu:

JAG VILL HA SNÖÖÖÖÖÖ!

De senaste två vintrarna har ju skämt bort oss ordentligt med snö i drivor och under så lång tid så tom barnen tröttnade. Ljust och vackert blir det ju också och det behöver man ju verkligen i vintermörkret!

I år är ju allt bara grått, grått, grått, som i den sketchen med Magnus & Brasse om han som var färgblind; grågrågrågrågrå... Dötrist helt enkelt! Det tycker ju solen också, för den tittar bara hit snabbt och tänker, nej usch vad trist, här tänker jag inte stanna och så drar den till något trevligare ställe. Det känner jag också för just nu, någonstans med, antingen sol och värme eller sol och massvis med snö! Någon som vill sponsra?

Jag vet inte om jag är själv om detta men jag blir i alla fall helt sänkt av det här vädret! I dag lyckades jag glömma Mollys mediciner på Mammut. Tur att vi har reserver här hemma.

För att pigga upp lite bjuder jag på lite bilder från Liseberg för ganska precis ett år sedan.

En vit jul!

God julmat och kanske en liten snapps till? Och en till? Lite glögg? En julöl att skölja ned härligheten med? Lite mera glögg?

Och barnen?

Ambassadörer

Gå in och ta ställning!

Ombytta roller.

Det är det svenska namnet på en av mina favoritfilmer och dessutom läget här i huset. Molly är, med lastbil, avlämpad på Mammut, fullt frisk och överlycklig över att få leka med sina kompisar och krama sina älskade fröknar igen! Men då har Theo blivit sjuk istället. Feber och "ont i pannan". Hoppas att det är snabbt övergående, som det brukar vara för hans del, så han kan vara med på skolavslutningen på onsdag. Han hade helst gått i dag, för på måndagar är det både gymnastik och slöjd!! Stor sorg och mycket tandagnissel men han inser faktiskt själv att han inte skulle orka och han vill heller inte smitta ned sina kompisar i skolan.

söndag 18 december 2011

Nu är vi redo!

Julgranen är klädd, klappar inhandlade och inslagna (utom några få eftersom pappret tog slut), julmaten och även nyårsmaten är beställd så nu kan vi slappna av och börja njuta! Jag och Molly ska bara bli friska först och så håller vi tummarna för att vi inte smittat ned någon mer i familjen.

Två dagar kvar att jobba, sedan har jag semester, fast jag får nog ta någon jobbdag i mellandagarna för att få klart allt.

Nu ska jag fortsätta med den syssla som jag har ägnat större delen av helgen åt, att sova...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...