Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 9 februari 2013

En mycket efterlängtad lördag!

Theos dans på Sinclairs dansskola har ju varit igång i flera veckor nu och Molly står varje gång och kikar in i gliporna i jalusierna och härmar alla danssteg och längtar och längtar.

I dag var de äntligen dags för hennes dans på Funky Kidz att köra igång. Hon var supertaggad hela morgonen! Nästan lite för taggad, så hon inte ville/vågade åka och började tramsa så det stod härliga till. Skulle inte ta på sig, äta frukost, borsta tänder och hår och så vidare. När vi då säger att hon inte behöver åka om hon verkligen inte vill så bryter hon nästan samman. Hon vill ju dansa! Vill väldigt mycket!

Vi kommer iväg till slut i alla fall och hon är sprudlande glad igen. När vi kommer dit så får vi föräldrar vara med i danssalen under uppropet och sedan får vi gå ut. "För nu är ju ni så stora tjejer och killar, så ni fixar det" säger dansfröken. Jag har nog aldrig sett Molly så stolt som hon var just då! Hon är en stor tjej nu! På riktigt!!

När dansen var klar ringde vi Labbe och kollade vad han gjorde. Om han inte hade haft jobb så hade vi tänkt gå på Båtmässan men självklart hade han fullt upp. Vi brukar ju gå varje år men ofta slutar det med att han får åka och jobba och jag går kvar själv därinne, så vi struntade i det i dag. Det visade sig vara ett bra beslut, för han har haft jobb hela dagen.

Vi åkte hem istället och barnen gick ut och lekte i snövädret i stället medan jag lagade lite lunch. Kasslergryta med ananas och ris fick det bli.

Efter lunchen satte barnen på en film, de hade blivit alldeles genomsnöiga när de var ute, så overallerna blev dyblöta och de hade ingen lust alls att gå ut igen. Molly fick välja och då föll valet på Pocoyo.

Under tiden roade jag mig i köket. På Casa finns det så många fantastiska fröknar och en av dem, Lina, har roat sig med att läska mig med bilder en av mina favoritdeserter på Facebook. Citronmarängpaj!! Nu förstod hon allvaret i situationen och fixade raskt fram receptet åt mig och det receptet har jag ägnat eftermiddagen åt att följa!

Jag har absolut inga som helst problem med att avstå sötsaker med några få undantag och just citronmarängpaj är en av de farligaste av dessa. Jag skulle, med lätthet, kunna sätta i mig en sådan paj alldeles själv, njuta av varenda tugga och ändå vara sugen på mer efteråt...

Tack snälla Lina för receptet, den blev ju alldeles fantastiskt god!!

Nu har Molly somnat. Hon lyckades hålla sig vaken, så hon han se Sean Banan på melodifestivalen men sedan blev tröttheten akut och jag fick "offra" mig och natta henne istället för att titta klart. Men vi hörde att han visst gick vidare, bananen...

fredag 8 februari 2013

Fredag och sportlovsstart.

Det är en sådan skön känsla att vakna upp på morgonen och inse att det är fredag! Den här fredagen kändes det extra trevligt eftersom vårt sportlov börjar nu. Vi tänkte faktiskt försöka vara friska nu och kunna använda den här ledigheten till något trevligt!

Theo har ett önskemål om han ska göra. Han vill åka till dansskolan och dansa! I dag på lektionen fick han en lapp om att de har extralektioner på torsdag, två timmar och det tänker han gå på! Punkt!!

Molly är ganska sotis på sin storebror, hon vill också ha Tobias som dansfröken. Hon tycker att antingen får han börja ha kurser för fyraåringar, eller så måste hon få börja i någon av de grupper han har. Vilken som helst, ålder och nivå spelar ingen roll, Molly är ju superduktig på att dansa precis som de stora tjejerna hon brukar härma medans vi väntar på Theos lektion. Att det inte riktigt fungerar så vill hon absolut inte höra talas om...

En liten tröst för henne är att hennes dans börjar i morgon. Det blir Funky Kidz i Mölnlycke den här terminen också, med en skillnad, nu får inte jag vara med på lektionen längre. Hjälp! Min lilla bäbis har blivit stor!! Hur gick det till och hur kunde det gå så fort?

Nu är det pappa-pojk-mys i soffan, framför Gladiatorerna och mamma-Molly-mys i sängen med sånger och kli på ryggen.

torsdag 7 februari 2013

Tjejtjusaren och platta bröst.

De är ett litet gäng bland Theos klasskompisar som är med både på tennisen och kören på torsdagar och vi föräldrar turas om att få i dem mellanmål och skjutsa. Theo och en hög tjejer. Gissa vem som trivs som fisken i vattnet med detta...

Jag har varit och mammograferat mig i dag och det är fantastiskt hur platta och långa de kan bli...

Just nu kändes den här undersökningen extra angelägen. Cancer, i olika former, är väldigt närvarande i vårt liv just nu. Min fantastiska svägerska, Bella, fick ju sin bröstcancerdiagnos precis innan jul och är just nu mitt uppe i cellgiftsbehandlingarna. Hon mår förhållandevis bra men det förändrar ju inte det faktum att cancer är en fruktansvärd skitsjukdom som borde utrotas! En riktigt äcklig skitsjukdom...

Jag kommer återkomma mer om detta men just nu får jag inte till orden... :'(

Tillbaka till roligare saker igen! De här småtrollen (och mamman också såklart) är väldigt glada just nu. Pappan har kommit hem igen efter två dagar i Stockholm. Så efterlängtad han var! Nu har barnen fått kramas ordentligt med honom och efter nattningen är det min tur!

Och i morgon är det fredag och sportlovet kan börja!

onsdag 6 februari 2013

Gräsänka

är jag just nu. Labbe och våra anställda är i Stockholm på någon slags mässa i dag och i morgon. Detta betyder att verkstan är stängd de här dagarna. Vilket också betyder att jag kan få jobba helt ostört!

Nu fick jag ett litet besök ändå i dag. Ninna kom förbi med Frida och Sofia. De bjöd på fika och så gick vi runt och tittade på alla däck som vi har förvarade. Frida var jättefascinerad och allra mest spännande var när vi fick syn på ett par dubbdäck som stod där bland alla sommardäck. Och hon visste precis varför det är bra att ha sådana däck när det är snö ute! Fast det kanske är sådant man lär sig när man har en pappa som jobbar med krocktester och säkerhet på Volvo...

Just nu försöker jag nästa TVÅ troll i VÅR säng. De tyckte så synd om mig som skulle behöva sova alldeles ensam i den här stora sängen, så de beslutade enhälligt att de skulle hålla mig sällskap här i natt...

Då var det vinter igen!

Jippi! Perfekt till sportlovet nästa vecka!

tisdag 5 februari 2013

Glada ungar!

En sådan här glad tjej mötte jag på skolan i dag. Första dagen helt utan smärtstillande och det har gått hur bra som helst! Det är först nu på kvällen som det blev lite jobbigt men jämfört med hur ont hon hade för en vecka sedan...

En hel hög glada ungar fick jag med mig hem från skolan, världens bästa Evelina följde ju med oss hem i dag. Det har spelats, lekts, kramats, busats, fnissats och sprayats grädde både i munnar och på näsor. Enda trista var ju att det roliga tog slut när Evelinas pappa kom och hämtade men efter löften om att göra om detta snart, så gick de med på att skiljas åt. Dessutom ses de ju alla tre på skolan i morgon...

Bilder och film från gårdagens simskola.

Titta på Molly simmar med andningsvändningar 1 på YouTube Äntligen börjar det släppa ordentligt för Molly med andningen nu, innan har hon ju fått en rejäl lungträning eftersom hon vägrat vända sig på rygg för att andas...

Vissa bilar är roligare än andra...

och den här hör till de allra roligaste! Råttan som Theo kallar den, Audi R8. Skulle absolut inte tacka nej om någon ville ge mig en sådan!

Vissa mornar är det lättare att få upp honom...

tänk om man kunde locka med besök av världens bästa Evelina varje morgon!

Ute snöregnar det och temperaturen ligger strax över nollan. Värsta vädret tror jag, riktigt blött och svinkallt på en gång. Halva trädgården på Casas förskola är avspärrad, en enda stor issörjepöl som tydligen är hur kul som helst att plaska i enligt barnen, så avgränsingsband har fått sättas upp. Trots det är alla kläder geggiga och plaskvåta. Tvättmaskiner och torkskåp går varma nu.

Så nu ska jag pälsa på barnen och packa ett ton med nya extrakläder och ge oss ut i det härliga göteborgsvädret!

måndag 4 februari 2013

Äntligen simskoledags!

Det har ju varit ett hattande med simskolan den här terminen, känns som vi varit borta mer än vi varit där men i dag kom vi dit, till barnens stora lycka! Molly har fortfarande ont både i mage och rygg men hon ville så gärna simma. Vi fick ta många pauser men där mellan var hon helt otroligt duktig och kämpade på. Hon hade bestämt sig innan för att hon skulle simma runt hela bassängen helt på egen hand, en sträcka på kanske 30-40 meter och det gjorde hon! Dessutom simmade hon både korta och långa sträckan flera gånger, både på mage och rygg! Hon var så lycklig när hon kände att hon behärskade detta, så stolt!

Även Theo kämpade på bra i dag. Han är ju också lite trött efter all sjukdom men det gick toppenbra! Mycket benteknik var det och det behöver han, kan ju vara lite svårt att koordinera rörelserna i framför allt bröstsim.

Även skolan har gått bra för båda småtrollen. Molly har varit sitt vanliga, lyckliga jag och arbetat bra och lekt med sina kompisar. När jag kom så var de ute och hon sprang!! Lycka!

Nu är det krypisängdags för trollen, så vi kommer upp ordentligt i morgon. Och på eftermiddagen ska världens bästa Evelina komma med oss hem! Hon skulle ju följt med hem förra tisdagen men då hade vi ju lite annat att tänka på...

Just ja, jag hade med UV-kameran till badet och jag hoppas få in bilderna och filmerna till i morgon.

Theos senaste favorit

Titta på Bruno Mars - Locked Out Of Heaven [OFFICIAL VIDEO] på YouTube Locked out of heaven med Bruno Mars.

Nu ska vi till simskolan!!

Min utsikt i dag...

Jag är på jobbet!! Lyckliga barn är utportionerade på rätt ställen, friska och krya. Molly har fått en dos smärtstillande och får ny när jag hämtar klockan 14 och skulle det skita sig under dagen, så är jag ju bara fem minuter bort.

Nu gäller det att jobba häcken av sig, för helt plötsligt är vi framme vid vecka 7, vilket är lika med sportlovsvecka här i Göteborg och barnen är lediga...

Vår lilla musikalartist!

Succé!

En trött men nöjd och lycklig kille efter en fantastisk musikal! De är otroligt duktiga, de här barnen! Många sånger, avancerad koreografi och en spännande berättelse har vi bjudits på i kväll!

Jag hade tänkt att filma en hel del, framför allt till mina föräldrar, som har blivit sjuka (igen...) och inte kunde komma men det stod en farbror i mittgången med videokamera på stativ, så hans ryggtavla var med nästan hela tiden. Vid ett tillfälle ställde han sig på ett annat ställe och då passade jag på;

Lyssna och njut!

Nu har farmorn och Reine åkt hem till Bovall igen och barnen saknar dem redan. Vi också! Det har varit väldigt trevligt att ha en pysselfarmor här, som har tid och tålamod att sitta och dega och rita med barnen i flera timmar. Sådant uppskattas av både barn och föräldrar!

Nu ska vi stoppa hela familjen i säng, för i morgon är det VARDAG!!!

söndag 3 februari 2013

Mysmorgon med pigga och friska barn!

Om man räknar bort Mollys magvärk och lite, lite halsont hos Theo, så mår barnen fantastiskt bra i dag!

Det blir musikal i dag!

Mys blir det extra mycket av just nu, när vi har vår fina Zingo här hos oss. Tänk om vi inte hade haft alla allergier, då hade vi kunnat ha en egen liten myshund.

Nu ska jag peta i barnen lite lunch innan det är dags att åka till kyrkan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...