Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 17 november 2012

Husliga familjen...

Här har det bakats och lagats mat, tvättats och fixats i dag.

Det har varit sådan full fart, så jag till och med glömde bort att fota! Detta är enda bilden på brödbaket. Två formbröd och två limpor blev skörden från ugnen.

Vi passade också på att fylla upp frysen med pannbiffar, smidigt att ha när man kommer hem sent på eftermiddagarna. Theo hackade lök så det stod härliga till och stördes inte det minsta av några rinnande ögon.

Småtrollen har även hunnit vara över hos grannen och leka en stund. Molly kom hem efter någon timme men Theo var borta länge. Det finns så många roliga kompisar här i området och han lär känna fler och fler. Han störs inte det minsta av att han inte går på skola i området, han får ju em dubbel uppsättning med kompisar istället!

I morgon har Molly sin sista danslektion för terminen och samtidigt har Theo genrep i kyrkan. Kören ska ju sjunga på gudstjänsten i morgon. Problemet är att det är låååångt mellan danslokalen och kyrkan, ungefär två mil. Nu löser det sig genom att supersnälla Sara kommer och hämtar upp Theo. Love ska ju också till kyrkan men det blir en rejäl omväg för dem. Jag hoppas att vi kan gottgöra detta för dem snart!

Jag och Molly får pinna på rejält efter dansen, så vi inte blir för sena till gudstjänsten.

Nu ska vi bara få de där små att sova också, så de orkar med morgondagen...

fredag 16 november 2012

Den 16:e november 1990!

Var en fredag, precis som i dag. Skillnaden mellan då och nu är detta;

Så här såg jag ut på morgonen den 15 november och riktigt lika tjock är jag inte i dag.

Klockan 20.32, den 16 november, såg det ut så här istället. Lisa Karin Margareta.

Utdrag ur min kalender 1990.

En söt, mysig, envis, glad tjej fick vi med oss hem från sjukhuset.

Och precis sådan fortsatte hon att vara genom åren.

Och precis sådan är hon än i dag!

Grattis på födelsedagen, älskade Lisa!

torsdag 15 november 2012

Det bidde visst en liten paus...

Så då kör vi en sammanfattning:

I går hade vi Theos utvecklingssamtal. Sådana samtal vill man alltid ha, allt, precis alla var bara toppen! En snäll, omtänksam, omtyckt, smart, nyfiken, motiverad, glad, aktiv liten kille är det vi har! Han stormtrivs i skolan, både med kompisar och personal och tycker att allt är superkul utom när han ramlar och slår sig. Hoppas, hoppas att det kan få fortsätta på detta vis för honom genom alla skolåren!

Efter skolan åkte vi ut till Lerum för simskolan. Det var klädsim och livräddning, vilket jag totalt hade missat. Fast de har ju gjort det så många gånger förut och kommer göra det många gånger i framtiden. Flytvästar och livbojar provades, båt-, bad- och isvett diskuterades och Theo tog den gröna livbojen för XX gången...

Molly var helt otroligt sammarbetsvillig efter en lite tveksam start och var så lycklig efter lektionen. Detta firade vi med hamburgare och båda småtrollen åt som om de aldrig sett mat förut.

I dag lyckades jag jobba ganska effektivt på förmiddagen men strax innan lunch kraschade jag ganska rejält. Varken knopp eller kropp ville vara med längre. Jag var kvar på jobbet men tog det lugnt och pysslade lite med bilder och annat som har halkat efter. Sedan var det dags att köra igång nästa arbetspass. Först hämta Molly på Casa, bort till GLTK och plocka upp Evelina och Theo. Där passar vi även på att ägna en halvtimme åt att leta reda på Theos tennisrack som han har lyckat slarva bort på de 20 sekunder det tar att gå från omklädningsrummet till foajén. Sedan knô in alla barn i bilen och ta sig fortast möjligt genom alla vägbyggen på Delsjövägen bort till Härlanda kyrka, få i barnen lite mellanmål innan körövningen. Det övades extra mycket i dag, för på söndag ska barnkören vara med och sjunga på gudstjänsten! Under tiden umgås föräldrar och syskon och har det riktigt trevligt vi också.

Nu är vi hemma och har fått i oss lite mat och till och med fått barnen i säng!

Och i morgon är det en stor dag! Inte bara för att det är fredag, det händer grejer. Visste ni förresten, att den 16 november 1990 också var en fredag och att Djurgården spelade match kvällen innan men att jag inte fattade ett spår av den matchen, trots att jag tittade på hela?

tisdag 13 november 2012

I dag kör vi uv-samtal igen.

Ludvigs tur den här gången....

Under tiden tog Lisa med småtrollen på något av det roligaste de vet; åka spårvagn! Lycka! De åkte till Kungsportsplatsen, gick in på BR en stund och tog sedan vagnen tillbaka. En liten lagom tur på en timme!

Tidigare på dagen fick jag finbesök på jobbet. Maria kom för att byta till vinterdäck och vi passade på att gå upp till lunchrestaurangen i huset och äta lite och prata massor. Lisa var också med och vi hade så trevligt att vi alla helt glömde bort den ursprungliga anledningen till Marias besök. Däckbytet...

Nu löste våra duktiga killar det ändå och klämde in hennes bil i det, minst sagt, fullspäckade schemat. Det var ju tur, när hon hade tagit ledigt från jobbet och allt...

Dessutom hade hon med den här fina blomman till mig!

Theo hade ju skolsimningen i dag och det hade, självklart, gått hur bra som helst! Det finns inte den minsta risk att han inte skulle klara simkraven. Han hade simmat 400 meter och sedan hade han fått leka och hoppa från det högsta hopptornet.

Klockan hann bli ganska mycket innan vi kom hem idag, så det fick bli en snabbmiddag, köttbullar och spagetti. Barnen jublade och åt som vargar!

När Labbe kom hem från jobbet, så ber han oss att komma ut och kolla en sak. Det var en stor padda som kravlade sig fram över garageuppfarten. Jag trodde att paddor låg i vinterdvala vid det här laget. Är det inte lite för kallt för dem nu?

Barnens skolfoton

Har ju helt glömt bort att visa...

Ludvig

Theo

Molly

Slutligen, mina tre Casabarn i samlad trupp.

måndag 12 november 2012

Att pyssla är kul!

När barnen börja pigga på sig är det tur att man har lite pyssel på lut. Theo fick massa kul grejer av Adam när han fyllde år och dessutom har vi länge varit med i pysselklubben.

Sedan bor vi ju på landet med allt pysselmaterial som finns där. Pinnar, kottar, kastanjer och stenar är ju utmärkta att pyssla med!

Ludvig kunde på nåder (hehe, inte då) tänka sig att vara med och pyssla. Någon var ju tvungen att hjälpa småsyskonen med saxar och klister.

Här är en del av resultatet. Det är... eh... ja... men visst är de fina! Mollys är den vänstra och den högra är Theos.

I övrigt har vi tittat på film, Pocoyo och Alice i Underlandet. En lugn och mysig dag har det varit.

Jag fick en present av Labbe när han kom hem. Två stycken superbra skalare! Jag har fått en sådan innan och med dessa kan till och med jag skala! De är supervassa, så det känns som att hyvla smör när man skalar en morot.
Nu ska barnen i säng. Förhoppningsvis kommer de iväg till skolan i morgon. Theo vill ju inte missa skolsimningen för allt smör i Småland! Hur det blir med mig får vi se, jag har inte haft någon vidare bra dag i dag, ont överallt och trött, trött, trött och som grädde på moset är jag vrålförkyld.

Dagens Mollycitat

När min ballong heter Ove, då komde han inte hit när jag sa kom hit, fniss, fniss...

söndag 11 november 2012

Fars dag!


Klart vi vill fira den här fina pappan! Frukost på sängen och fina presenter från barnen. Theo hade gjort en bil men den hade tappat hjulen, så då bidde det en båt istället. Fin var den i alla fall. Molly hade noga valt ut ett av alla sina alster från hennes många timmar vid stafliet på skolan. Drakar var motivet (självklart) på denna målning.

Sedan var den ömma fadern tvungen att åka och jobba en stund. Molly och jag tog oss iväg till dansen, trots att hon var lite hostig och i dag gick det jättebra! Nu är hon dessutom anmäld till nästa termin och då kommer hon, för första gången, dansa utan mamman! Då är man riktigt stor!

Pojkarna stannade kvar hemma, Ludvig hade en del skolarbete att göra och Theo fick spela på sitt 3DS. När vi kom hem fixade jag lite Chili con carne med resterna från fredagens tacos och som efterrätt blev det en bit av Bellas fantastiska tårta.

Frampå eftermddagen ringde Labbe och undrade om vi inte kunde äta middag på Bamboo och vi var inte särskilt nödbedda, det kan jag lova! Det är ju så himla gott! Molly älskar lammköttet med bbq-såsen och kan äta hur mycket som helst. Theo tar helst nudlar. Kalla....

Det finns ju faktiskt en till pappa som jag vill passa på att fira i dag. Min absolut, i särklass bästa pappa! Vilket jag är helt säker på att alla mina syskon håller med om!

Sedan fick han ju mig på sin första farsdag! Grattis på fars dag, pappa!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...