Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 29 mars 2013

Bovall!

Som barnen har längtat efter den här helgen! Äntligen skulle vi åka till farmor och Reine i Bovallstrand! Då kan man ju inte slösa bort halva dagen med att sova heller. 05.30 tyckte de att det var morgon...

Efter en (alltför) tidig frukost körde Madicken på Junibacken igång på TV och barnen varvade ned lite grand. Själv utnyttjade jag filmen till att slumra lite.

Till slut kom vi i alla fall iväg och tog vägen om verkstan för att hämta upp en våningssäng som barnen ska ha i Bovall. Theo hjälpte Labbe att lyfta in sängarna i servicebilen! Han är otroligt stark vår lillplutt!

Varje besök i Bovall inleds med ett stopp vid Badholmarna. Bara stå där, andas och njuta!

Det finns mycket spännande att kolla på också, barnen är lika fascinerade varje gång vi går upp till minan. När vi hade hälsat på hav och mina, åkte vi upp till farmorn och Reine. Och Zingo också förstås!

Där vankades det god lunch! Molly åt massor men Theo ville inte alls äta, trots köttbullar och andra favoriter. Han hade ont i pannan...

39.7...

Han mår riktigt, riktigt dåligt just nu. Orkade inte ens titta på Let's Dance, som han hade sett fram emot så länge! Marianne lugnade honom genom att spela in det, så att han kan se det i morgon.

Nu hoppas vi att den här trollungen och vi andra klarar oss. Nu räcker det med sjukdom för resten av det här årtiondet!!!

Labbe och Reine bar upp och installerade våningssängen i ett av rummen på övervåningen. Molly "hjälpte" till och bubblade hela tiden tills hennes pappa pekar på underslafen och säger till henne att här ska du sova, Molly. Hon blev knäpptyst och gick ned till mig. Jag märkte att det var något som var tokigt men först ville hon inte säga vad det var. Vi pratade om lite allt möjligt och kom till slut in på våningssängen. Ska du sova däruppe i våningssängen i natt nu då, frågar jag? Nää, svarar hon. Men stora barn sover ju i sina egna sängar. Är inte du en stor tjej? Neeej!

Vi pysslar vidare men efter ett tag kommer Molly gråtande till mig och säger att hon vill åka hem! Varför, frågar jag? För jag behöver sova med dig!!

Så nu nattar jag ett lyckligt litet troll! I vår säng...

torsdag 28 mars 2013

En av fördelarna med mitt jobb...

är, förutom att jag är kär i chefen och det är besvarat, detta. Alla roliga bilar som kommer. Och som man inte bara får, utan bör testköra! Den här bilen har på tok för många hästar under huven för att det ska vara riktigt nyttigt men attans så kul den var att köra. En liten vipp med högerfoten bara...

Nu har vi startat påsklovet och i morgon åker delar av familjen till Bovall. Det var så längesedan vi var där nu och det ska bli så skönt att komma upp!

Åh, vad jag längtar efter värmen nu! I morse hade vi 6 minusgrader! Det är ju kallare än vad vintrarna brukar vara här i Göteborg, så det är svårt att framkalla några egentliga vårkänslor. Visserligen ligger dagtemperaturen på dryga 5 grader men ändå...

För ganska precis ett år sedan, var Arvid här och lekte och ja, ni ser ju själva vad de hade för kläder på sig!

onsdag 27 mars 2013

50-tal

I dag har Casa fyllts av Dorisar och Sunar. Brylcremen har flödat och detsamma har sådan här musik gjort ur högtalarna:Cooling, eller hur!

Casa har haft 50-tals tema i dag. Alla, både elever och personal, var så snyggt klädda! De har haft dans på schemat och dansat jitterbugg och jive och haft det riktigt, riktigt roligt! Theo formligen studsade in på skolan i morse, den här dagen har han sett fram emot länge.

En person var dock ledsen i dag. Ludvig! Han är sjuk och missade hela den här grejen. Han som aldrig annars är sjuk och så blir han det just nu...

I morgon är sista dagen innan påsklovet kör igång. Ett hett efterlängtat påsklov!

tisdag 26 mars 2013

Detta med dieter...

är ju inte alltid så lätt att följa. I alla fall inte de där man ska äta nyttigt.

Var man jobbar någonstans påverkar också. Till oss kommer det både kunder och leverantörer, som alla vill vara snälla och bjussa på något gott. Detta enorma påskägg leveredes i dag.

Vilket denna passionsmoussetårta ocskå gjorde. En ganska normal dagsskörd för oss. Och vi är fem (5) personer på vår arbetsplats...

Karaktär är något man borde ha mer av!

Vårt internet är tillbaka! Det som vi varit utan sedan innan jul! Så skönt! Fast då krånglar min mobil istället. Såklart! Filuren, ni vet...

Jag spelar Farmville men har ju sällan tid att sitta vid datorn och är därför inne på Farmville Express, där man kan så och skörda. Men nu har Filuren sett till att den sidan absolut inte kan laddas upp på mobilen. Alla andra sidor laddas upp jättesnabbt nu med det nya bredbandet men inte Farmville. Det händer ingenting. Så irriterande i-landsproblem...

Att det snart är påsk har väl inte undgått någon. Påskägget vi fick i dag är ju bara ett tecken. Ett annat är att mellanstadiet säljer fina påskris, så självklart fick vi köpa ett i morse. Molly blev så lycklig eftersom det var idolen Filippa som stod och sålde. Dessutom fick hon hjälpa till att sätta fjädrar i riset!! Så numera har Molly tydligen ett eget påskris som vi andra kan få låna lite.

Ett annat tydligt påsktecken är att butikernas köttdiskar fylls av lammkött i alla former. Jag föll för frestelsen i dag och en fin lammstek fick följa med hem och hoppa in i ugnen tillsammans med vitlök och andra goda kryddor. En potatisgratäng fick göra steken sällskap. En lyxigt god middag för att förgylla en alldeles vanlig tisdag.

måndag 25 mars 2013

Kul kalas, många mil i bil och simskola med pappan.

I går var det en väldigt komprimerat intensiv dag. Förmiddagen lullade på utan att något riktigt vettigt blev gjort. Jo förresten, jag insåg att vi skulle bli sena hem, så jag förberedde middagen. Eftermiddagen var nämligen, för barnens del, vikt åt kalasande och för min del åt bilkörande.

Theo skulle på ett trippelkalas för tre klasskompisar, ute vid Näset, vilket ligger cirka 3.5 mil härifrån, som började klockan 13.30 och sedan klockan 15.00 skulle Molly på Natalies kalas i Partille, som ligger tio minuter härifrån. 15.30 slutade Theos kalas, fram och tillbaka 3.5 mil, vardera sträckan.Totalt sett 14 mil...

Theo var i alla fall väldigt nöjd, de hade kört favoriten dansstopp och då kan det inte bli fel! Dessutom får han äta godis på kalas, så det var dubbelt bra!

Molly var också supernöjd med sitt kalasande. Hon hade så himla kul, så hon ville absolut inte höra talas om att kalaset var slut och att vi skulle åka hem! Hon och Natalie var så söta när de hade fått sina fiskdammspåsar. Då satte de sig resolut på varsin stol, bredvid varandra och mumsade förnöjt på godiset. De är båda vana vid att man sitter still, så fort man äter något. För Natalies del handlar det ju inte bara om att hon inte ska sätta i halsen. Hon har ju EB och en snubbling kan få förödande konsekvenser för henne, med blåsor och avskavd hud, så hon måste hela tiden vara fokuserad på vad hon gör. Jätteenkelt för en busig fyraåring, eller?

Theo följde med till Natalie efter sitt kalas och strax därpå kom Hugo och Darko hem efter Hugos fotbollsturnering. Theo blev jättelycklig, de två killarna är verkligen av samma skrot och korn, de kommer så bra överens!

Det var två trötta men lyckliga barn jag, tillslut, fick med mig hem. En snabb wok med strimlad lövbiff och grönsaker blev det till middag. Sedan var det dags för sängen och de somnade snabbt båda två. Jag var också helt slut, så jag somnade strax därefter jag med.

I dag kunde pappan följa med till simskolan och barnen blev alldeles till sig över detta. Det blev nästan lite för mycket för dem, för båda två var supertramsiga och kunde helt plötsligt inte göra något alls, bara gnälla och sätta sig på tvären i allt. Suck...

Efter badet åt vi middag i kafét där. Världens gourmetkäk (inte det minsta) men barnen gillar det.

Lite trött kille, som är i skriande behov av ett påsklov just nu.

Med en hamburgare, lika stor som ens huvud, kan det behövas lite hjälp då och då.

Ludvig ringde mig från skolan i dag, han mådde inte alls bra, så han fick åka hem och bädda ned sig. Han är rejält förkyld nu och får bli hemma ett par dagar.

Molly blev jätteglad tidigare i dag förresten. Ninna hade varit hos doktorn med Sofia som hade ont i öronen. Förutom en öroninflammation, så visade det sig att hon har astma. Jaaaaaa, Sofia har också atsma, vrålar Molly när jag berättar det för henne!?!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...