Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 30 oktober 2010

Hikaricon och Halloweenbus.


Lisa brukar ju gå på Hikarikai på tisdagar. Och nu är det alltså dags för Hikaricon, ett stort mangakonvent som de anordnar på Schillerska inne i Göteborg. Lisa ansvarar bla för tecknarhörnan under alla konventdagarna vilket gör att hon måste sova där. Ludvig är såå avundsjuk men i år fick han gå i alla fall, tom två dagar. Men vi tror att det är lugnast för alla parter om han sover hemma...

Vår dörrklocka har ringt massor ikväll. Mängder med ungar som har varit ute och gjort bus eller godis. Tur att jag var förutseende och handlade godis redan innan Linneas kramper började ;-)

William och Maria har varit här på besök i kväll. De tog med Theo, Molly och Linnea ut på bus eller godis och barnen var så läskiga (läs: söta)


Under tiden som de var ute så fixade jag maten. Fläskfilégratäng med gorgonzola, bananer och mango chutney och tandorikryddad couscous till det. Alldeles fantastiskt gott var det!

Efteråt tittade vi på 4ans program där artister får tolka andra artisters låtar och ikväll var det Thomas Di Levas tur. Jag tyckte Petters tolkning av Dansa din djävul var lysande!

Och naturligtvis åt vi godis och jag med min förkärlek för riktigt surt och salt har en sönderfrätt tunga nu :-(

Linnea mår ganska bra. Det är väl klådan som besvärar henne mest, den är kvar trots att utslagen är borta.

I morgon kommer mamma och pappa hit och passar alla barn medan jag jobbar. Linnea skulle ju ha gjort det eftersom Lisa jobbar på Hikaricon men hon behöver ju ständig passning nu och ska absolut inte passa barn själv.

Nu ska jag krypa till kojs så jag orkar upp i morgon. Fast man får ju sova en timme längre i morgon! Eller skulle fått om man inte hade ett litet morgontroll som tycker att morgonstund har guld i mund!
Published with Blogger-droid v1.6.2

fredag 29 oktober 2010

Helgpermis!

Linnea får komma hem över helgen! Så skönt! Men vi måste ha koll på henne hela tiden ifall hon får ett anfall. Så, till hennes stora besvikelse, blir det ingen Halloweenfest för hennes del. Hon försökte med alla medel, bjöd tom med sin morfar för hon tänkte att han kunde ha koll på henne... ;-)

Hon har träffat psykolog och sjukgymnast från smärtteamet idag. Hon måste få hjälp med att hantera sin konstanta huvudvärk och även att minska på topparna. Dessutom ska de hjälpa oss att dra ihop ett möte med rektor, skolsköterskan, mentor, övriga pedagoger, läkare m fl för att skolan ska förstå hennes situation och inte, som nu, bara tro att hon är en slö, slapp och likgiltig tonåring som inte vill gå i skolan. Att hon behöver extra stöttning istället för griniga kommentarer när hon har varit borta.

Idag åkte Theo, Molly, Ludvig, Labbe och jag till BR på Allum för att handla Halloweenkläder. Barnen har ju tänkt sig gå ut i morgon och göra bus eller godis hos våra närmsta grannar. Linnea får väl gå med så hon får lite roligt ändå. ;-)

Resultatet av inköpet kan ses i förra inlägget.

Molly och jag promenerade runt lite medan vi väntade på att pojkarna skulle komma till Allum. Hon fick gå själv och helt plötsligt springer hon ifrån mig och in på The Phone House, ställer sig mitt på golvet och börjar dansa! Alla i butiken ställer sig runt henne och säger ååh, aah, sötnos och diskodrottning och såna saker...

Hemma blev det Santa Maria tacos idag. Det var längesen. Skönt att få laga sin egen mat, även om jag var helt slut egentligen.

Theo började storgråta när han skulle tvätta händerna och klagar på ont i pannan. Jadå, feber igen, nästan 39 grader! Igen!! Han ville gå och lägga sig direkt, orkade inte äta :-( Stackars plutt-Theo.

Molly har lekt kardborre sen jag hämtade henne på Mammut idag. Jag sov ju borta från henne i natt och hon har mycket kramar att ta igen. Så det jobbar vi på just nu :-D

Published with Blogger-droid v1.6.2

Monster-TrollRedo för Halloween!
Published with Blogger-droid v1.6.2

torsdag 28 oktober 2010

Bananafree smoothie.

Världens bästa älsklingsLabbe kom förbi sjukhuset på väg hem, med en hel påse smoothiesar. De var jättegoda!

Linnea och jag hittade en liten trevlig text på flaskorna:

Some people don't like bananas. So they asked us to make them a banana-free smoothie. And we made them one. Simple.

Some people don't like the way pandas look at them. But there's nothing we can do about that.

So please enjoy your banana-free smoothie and just try to look the other way when the pandas stare at you.

Ja, vi tyckte att det var väldigt roligt i alla fall :-D
Published with Blogger-droid v1.6.2

Och så kommer bilderna...Något hände med förra inlägget så bilderna försvann. Jag skriver ju med mobilen och har inte lärt mig hur man fixar sånt än...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Lite glad!Nu har inte Linnea haft något krampanfall sen kl 13 idag! Jippi! Längsta uppehållet sedan de startade! Så nu håller vi tummarna för att allt är bra igen!

EEG-undersökningen visade inga tecken på epilepsi! Nästa steg är att göra ett 24-timmars EEG. Tanken är att man ska kunna mäta under ett anfall för att se om det är någon störning i hjärnan.

Just nu mår Linnea riktigt bra, med hennes mått mätt. Hon ser fortfarande inte på vänsterögat och hon har sin huvudvärk men ändå. Hon sitter i sängen och kollar på brittiska klassiker på dvd...

Efter EEG't fick hon gå till sjukgymnasten för att få hjälp att slappna av i musklerna, som har blivit väldigt spända och ömma.
I korridoren på väg upp till avdelningen fick hon kramper. Som "tur" är får hon värk i nacken innan så vi kunde sätta henne ned. Massor med läkare och sköterskor sprang fram till oss, hämtade filtar och kuddar och ringde upp till avdelningen så de kom och hjälpte henne. Sen fick hon sova i flera timmar.

När hon sov kom hennes pappa och löste av mig en stund. Jag hämtade barnen, släppte av Ludvig på pingisen och körde vidare till Theos dans.

Theo fick totalt spel när vi kom dit. Han ville absolut inte dansa! Suck! Jag vill ju inte tvinga honom så jag säger att det är ok, vi åker hem. Men se det ville han absolut inte. Nähä men gå in till dansen då? Nej, han ville ju inte dansa... De andra föräldrarna, som bevittnade dramat, log igenkännande ;-)

Nu är jag hos Linnea på sjukhuset igen efter att ha varit hemma och nattat Molly. Men jag fick precis meddelande hemifrån att hon har vaknat igen och ropar på mamma. Snyft!

Liten notis: Idag i GP kan man läsa om Kimono Fusion som pågår på Världskulturmuséet. Väl värt ett besök!

Oyasumi!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Trött LinneaDet var en mycket trött Linnea som mötte mig på avdelningen nu på morgonen. Lite och dålig sömn + ett anfall under natten gör sitt till. Men det gör ju förhoppningsvis att det blir lättare för henne att somna under EEG-undersökningen som hon är på just nu.

Sen är det väntan på resultatet som gäller. I eftermiddag vid 14 ungefär är det sagt.
Published with Blogger-droid v1.6.2

onsdag 27 oktober 2010

Feber

När vi skulle gå så kramade jag Linnea och känner att hon är varm. Jag ber dem att ta tempen på henne. På vägen hem ringer jag och då har sköterskan precis varit där och det visar sig att hon har 38 grader. De kommer kontrollera temperaturen med jämna mellanrum under natten.

Usch, det känns jättejobbigt att inte vara med henne därborta på sjukhuset! Jag vet ju att de har koll på henne men ändå. Jag vill också ha koll. Jag vill kunna lugna och trösta henne när de jobbiga anfallen kommer!

Visst är det skönt att få sova i sin egen säng men det känns som det inte blir så mycket sömn ändå...
Nu sover småttingarna i alla fall, efter många om och men, så nu ska jag försöka med det också, så man har lite ork inför morgondagen.
Published with Blogger-droid v1.6.2

Ännu fler kramper.

Ludvig, Theo och Molly är och hälsar på Linnea på sjukhuset. Då blir Linnea lite gladare och piggare! I natt kommer de ha henne under övervakning hela natten. Dessutom får hon bara sova fyra timmar inatt, för de ska göra EEG när hon sover i morgon kl 10. Resultatet på detta får vi i morgon eftermiddag.

Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag hoppas på för resultat av denna undersökning. Något som är enkelt lagat, vore bra.

Kramperna kommer med jämna mellanrum och följer samma mönster. De ger inte kramplösande eftersom kramperna inte är längre än 1-2 minuter.Nu ska jag och Ludvig, Theo och Molly strax åka hem så kommer Linneas pappa och löser av (kors i taket, första gången han "hjälper" till så!)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Fler kramper.

"Mamma, Det gör jätteont i huvudet!" Sen faller huvudet bakåt och hon krampar så hon glider ned på golvet. Jag larmar, en annan mamma springer efter hjälp. Fullt med folk. Jag kan bara stå och titta på, klappa henne på ryggen, säga att jag älskar henne, att allt ska bli bra! Fast jag inte vet...
Published with Blogger-droid v1.6.2

EEG...

Fler krampanfall under natten, kramper i magen...

Vi börjar med EEG, igen... Får se vad som händer sen...

Clownbesök på avdelningen, riktigt kul, piggar upp i all oro! :-)

Published with Blogger-droid v1.6.2

tisdag 26 oktober 2010

Fläckigt synbortfall...Nu har hon fått fläckvist synbortfall på det friska ögat, kramper i magen, muskelryckningar...

Snälla, snälla duktiga läkare! Hitta vad som är fel på henne och laga henne!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Och inskriven igen?

Linnea svimmade igen nu på kvällen och dessutom krampade hon massor och klagade på nackont när hon vaknade. Så efter samtal med sjukhuset, så ska vi dit igen... :-(

Tänk om nån kunde säga, jamen det är ju det här som är fel med henne! Då gör vi så här så blir hon frisk! Men det känns som att det är större chans att vinna 48 miljoner på Lotto...

Återkommer.
Published with Blogger-droid v1.6.2

måndag 25 oktober 2010

Linnea är utskriven!

Träffen med neurologen resulterade i att Linnea blev utskriven. Men tyvärr inte i att hon mår nåt bättre :-( Hon ska fortsätta ha kontakt med sin läkare, Jens Böhmer och även med läkare och ortopister på ögonmotagningen. Hon har startat upptrappningen av Topimax, den vågar vi inte låta henne vara utan igen. Det verkar ju som om den har motverkat synbortfallen i alla fall, så även om den inte påverkar huvudvärken alls, så gör den ju stor nytta ändå. Men som sagt, huvudvärken, svimningarna, magen och allt utom synen är oförändrat...

Efter sjukhuset var det hög tid att hämta Theo och åka till Mollys simskola. Både Molly och Theo var på toppenhumör idag, även om Theo tramsade lite under Mollys lektion. Syskon får ju inte vara i vattnet under lektionen men han gled hela tiden ned i vattnet och jag fick jaga upp honom... Sen fick jag ett argt mail från simskolan angående detta med syskon i vattnet och att vi instruktörer måste bli bättre på att köra bort dem. Jag förstår bara inte varför de inte kunde sagt det till mig, direkt på plats? Då hade vi ju kunnat ta det tillsammans med Theo, så hade det nog bitit hårdare än när bara mamman säger till...

Men som sagt, småttingarna var på toppenhumör idag! Molly var med på allt vi gjorde, även sånt hon inte brukar gilla. Det är så kul nu när hon förstår nästan allt man säger, då går det att förhandla med henne och säga saker som: nu gör vi detta en sista gång, sen behöver du inte göra det fler gånger eller sen får du göra det där roliga!

Och så är det ju "varannan måndag" idag igen! Dags för storhandling! Idag tog det nog 15 minuter, för det var lite kö... ;-) I den kön (2 familjer) hittade jag grannarna snett över. De hade som vi, testat Middagsfrid, men av diverse anledningar inte varit nöjda, så nu testar de också det här alternativet. Och hittils har vi varit väldigt nöjda, både med nogrannhet, kvalitet och recepten. Idag blev det tagliatelle med sås med kräftstjärtar, chilisås och creme fraiche. Supersmaskens!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Kul ställe jag fick följa med till!Precis som Theo, första gången det begav sig, så tycker Molly att det är ett toppenställe hon har hamnat på! :-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Dags igen...


Nu sitter vi här igen. Och väntar. Väntar. Väntar. Ska träffa neurologen. Om några veckor är det två år sedan Linnea blev inlagd på 325an för första gången. Men den här gången behöver vi inte sova här i alla fall.

En stor skillnad är ju att första gången låg Molly i magen och nu springer hon runt här! Fast just nu har hon hittat en häftig cykel som hon "tvingar" Linnea att hjälpa henne med... ;-)

Published with Blogger-droid v1.6.2

söndag 24 oktober 2010

SöndagDet var en ganska tuff dag idag. För mig på jobbet, i alla fall. Vad småttingarna gjorde under tiden ser ni ju ovan, ser ju inte så himla jobbigt ut ;-)

Det som var jobbigt för mig, var att jag inte var riktigt "fit for fight" än och att rösten inte bar helt. Och det blir ju en hel del hojtande när man ska försöka överrösta 12 lyckliga barn...

Men samtidigt var det jätteroligt att vara tillbaka! Ungarna tyckte nog att dagens övningar var lite mindre roliga, det var ryggsim som stod på schemat och det vet ju alla som någonsin varit med på baby- eller minisim, att det är något av det tristaste som finns, tycker barnen.

Men dagen förflöt utan alltför upprörda känslor :-)

Upprörda känslor fanns det istället en del av när jag kom hem. Molly kom, i samma ögonblick som jag klev in genom dörren, på att hon saknade mig jääättemycket! Snabbt förvandlade hon sig till en kardborre, satte sig fast på mig och stannade där!

I morgon bär det av till sjukhuset igen. Får se vad de hittar på med Linnea då...
Published with Blogger-droid v1.6.2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...