Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 13 november 2010

Jag har blivit lurad...


Trodde familjen, mina föräldrar och svärföräldrarna skulle äta middag i lugn och ro.

Ack så lurad jag blev!

Återkommer i morgon med bilder och berättelse!

Göteborgshjulet i natten är en del av historien.

Tack alla underbara släktingar och vänner! Ni är fantastiska!

Och Labbe, du vet att jag älskar dig så otroligt mycket!
Published with Blogger-droid v1.6.2

5 myror är fler än 4 elefanter!


Theo, Molly och Linnea kollar på Magnus, Brasse och Eva. Så spännande!

Fast nu måste de börja göra sig i ordning! Vi ska ju till Bamboo, för lite mongolian BBQ och 13, 20 och 40 års firande!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Lugn mysmorgon!


Ludvig och Molly myser i saccosäckarna. Theo är också vaken men han är så morgontrött så han har kurat ihop sig i soffan under filten.Lisa har också vaknat, dags för frukost. Blev ju lite räkor kvar från igår, så en liten räksmörgås med aioli kunde va gott!

Linnea skulle ju sova hos en kompis inatt men kompisen ville inte gå hem när Linnea kände att hon behövde. Så schyssta kompisen dumpade Linnea och hoppade på en vagn och drog. Kvar står Linnea själv vid järntorget! Tur att det finns mobiltelefoner!

Linnea ringer mig och är jätteledsen. Bara att gå upp då. Men strax ringer hon tillbaka, hon har fått tag på den andra kompisen som var med och de åker hem tillsammans och Linnea får sova där.

Tonåringar! Var man verklgen sån själv?
Published with Blogger-droid v1.6.2

fredag 12 november 2010

Fredagsskoj!

Published with Blogger-droid v1.6.2

Och fler följare!

Välkommen hit Mångmamma!

Vad kul att du hittade hit!

Äntligen fredag!

Åhh, vilken dag! Så skönt att det är kväll nu!

Ludvig, Molly och jag kom iväg i god tid i morse. Theo, med sin vagel, stannade hemma men Lisa, hon är ju sjukskriven just nu pga streptokockerna. Det går ju onekligen lite snabbare när man inte måste fajtas med Theo på morgonen, han är oftast så långt ifrån sammarbetsvillig som man kan vara... På vägen till Molly passar jag på att ringa vårdcentralen för Theos öga men får till svar att vi ska avvakta över helgen för att se om det försvinner av sig själv. Jaja, skönt att slippa ännu ett sjukbesök i alla fall ;)

Molly var på strålande humör när vi kom fram till Mammut, hon hade knappt tid att vinka hejdå, sprang bara in till kompisarna och satte igång att leka. Underbart!

Färden går vidare in mot Göteborg och Casa. Vi lyssnar på trafikrapporten på MixMegapol och får höra en rapport om en stor trafikolycka vid den andra utfarten från Tahult, den som Labbe hade åkt strax efter oss. De säger att hela vägen är avstängd och ett stort pådrag från räddningstjänsten är på väg. Med hjärtat i halsgropen ringer jag till Labbe. Inget svar!! Men tackolov så ringer han precis när jag har lagt på. Han hade fått en hel räcka med oroliga samtal från vänner som hade hört om olyckan och visste att han brukade åka där precis då. Men han var inte inblandad! Han hade tagit sig förbi precis när första ambulansen, polisen och brandbilen anlände. Åh, vad lättad jag blev! Men man tänker ju på 20 åringen som skadades allvarligt i olyckan och satt fastklämd i bilen. Det var två bilar som hade frontalkrockat.

Vägen som olyckan hände på är väldigt olycksdrabbad. Mycket trafik och smal väg med dålig sikt och många utfarter. Den vägen måste Lisa och Linnea korsa när de ska ta bussen... Den vägen åker vi på flera gånger varje dag...

Linnea ringde också till Ekmanska idag för att få göra ett halsprov men de hade inga tider kvar!! Hon ska till öron-näsa-hals på måndag ändå, så de tyckte att hon kunde vänta tills dess. Vad ska jag göra med henne i helgen? Ska hon få gå ut och träffa kompisar, eller ska jag hålla henne inlåst? ;) Det känns som om jag nog inte kan hålla henne hemma, hon behöver få ha lite kul. Hon kanske inte behöver pussa på alla hon träffar...

När jag hade lämnat av Ludvig, så var ju planen att jag skulle åka hem och sätta mig att jobba effektivt för att komma ikapp men allt jobb jag har missat när jag har varit sjuk och Linnea varit på sjukhus. Men se, det gick inte. Vägen hem var avstängd pga olyckan och skulle vara det ett bra tag framöver. Så jag passade på att handla det som jag skulle ha gjort efter jobb och barnhämtning på eftermiddagen. Så lugnt och skönt det var på ICA! Nästan inget folk alls! Kunde gå direkt till charken, ingen kö! Behövde inte slåss med folk och kundvagnar vid grönsakerna.

När jag hade handlat färdigt så var vägen framkomlig igen och jag kunde åka hem och sätta mig och jobba åtminstone ett par timmar. Mängder med fakturor skulle betalas, alla oktoberpapper skulle sorteras, papper skulle in i pärmar, papper skulle slängas. Jag var faktiskt väldigt effektiv så nu är jag inte jättemycket efter längre, bara mycket... Och nu är jag helt slut, man har ju inte kommit in i jobblunken än.

Men nu är det fredagkväll och fredagsmyset väntar! Ikväll blir det skaldjur, räkor, grillad scampi och hummer! Och sen avslutar vi med lite ost och kex... Till detta blir det alkoholfri champagne!

Mysig fredagskväll på er!

torsdag 11 november 2010

Hurra! :-)

Linnea ser igen på högerögat!!

Hon fick jätteont bakom ögat, precis som tidigare gånger när synen kommit tillbaka. Sen blev allt jätteljust för henne, vilket sved i ögat på henne. Och strax därpå började synen klarna!

Vänsterögat ger sig dock inte men hon klarar ju sig bara hon kan se på ett öga åtminstone.

Nu studsar hon runt här och är jättelycklig, för nu får hon gå till skolan i morgon...

Jag har inte haft hjärta att påminna henne om detta med halsprovet än. Vill så gärna att hon ska få fortsätta vara lycklig!

Theo har jätteont i sitt öga nu, så han blir väl hemma i morgon. Vet inte om det finns något att göra med en vagel? Jag har haft det två gånger och då har det bara varit att vänta ut den.
Nu har vi värme i garaget! 16 grader testar vi med bara för att se hur det funkar.

Och vi har visst både vatten och nytt golv i vårt blivande badrum! Åh, vad jag längtar tills jag kan krypa ned i det varma, bubblande vattnet! Sen har ju Labbe tänkt sig att vi ska ha TV och dvd där inne. Sagan om ringen i bubbelbad! ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Välkommen Milla!

En till läsare som har hittat hit!

Välkommen hit Milla!

Nog var det bacilusker, alltid!

Lisa kom iväg till vårdcentralen idag. (Linnea Fixade/orkade inte, får åka imorgon) Halsprov togs och det var precis som vi misstänkte, så hon är på apoteket och handlar penicilin just nu.

Och då har det blivit Ludvigs tur. Fick hämta honom tidigare idag för han mådde dåligt. Men han åt ju massa mjölkgrejer i helgen när han hade kalas hos sin pappa, så antagligen, förhoppningsvis, så är det "bara" mjölkallergin.

Linnea har dötråkigt! Kan ju inte läsa, kolla film, hänga på FB, surfa eller ens smsa! Så nu sover hon en stund, det brukar vara bästa medicinen.

Och ja, det verkar som om Theo har fått en vagel i ögat. Bara för att...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Dubbelt synbortfall!

Jag sitter fast i köer på väg till mötet med banken ute på Hisingen när telefonen ringer. Det är Linnea. Hon tar sig en sovmorgon eftersom hon är ledig idag och det blev ju sent på jourcentralen igår. Hon har precis vaknat när hon upptäcker att nu ser hon inte på högerögat heller!

Ska jag ta mig hem genom alla köer så tar det en timme! Jag ringer Labbe och han lovar att åka till henne. Jag tar mitt möte och åker sen hem och byter av.

Tidigare när synen har varit borta på båda ögonen så har det gått ganska snabbt tills det har släppt, max ett dygn. Vi kan ju bara hoppas på att det följer samma mönster nu också.

Sen ska tjejerna ta halsprov kl 14 idag. Blev inget igår, det var alldeles för mycket folk så de blev rådda att boka tid på vårdcentralen idag istället.

Som min pappa sa: "man önskar att någon kunde säga, gör så här så är allt bra sen!"

Nu ska jag gå in på banken och börja flytta över allt från Swedbank till Nordea.
Published with Blogger-droid v1.6.2

onsdag 10 november 2010

Snögubbekompis


Grannen och barnen gjorde den här fina snögubben framför vårt köksfönster! Visst är den stilig? :-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Ingen ände...

Pratade en sväng med vår trevliga granne idag när vi hade kommit hem. De har också varit sjuka i halsfluss och nu hade deras lilla tjej fått scharlakansfeber. "Oj, det har ingen av mina haft, hur yttrar sig det?" Till svar får jag en beskrivning på de utslag både Lisa och Linnea har haft...

Får även höra att, om man inte får antibiotika, så smittar detta i 3-4 veckor efter att utslagen har försvunnit. Och att det är Streptokoccer, precis som vid halsfluss. Och mycket smittsamt!

Fick ringa tjejerna. Lisa var på väg till en av mangakurserna hon håller. Hon pratade med sin arbetsgivare och de valde att ställa in dagens lektion. Linnea skulle ut och äta med några kompisar. Mer sjukvårdsbesök är ju inte vad hon drömmer om.

Just nu är de på Gamlestans Jourcentral och väntar och väntar och väntar... De har väntat i tre timmar hittills. Ska nog ringa hem dem och så får vi ringa Ekmanska i morgon istället.

Idag har de börjat med att installera en sån där luftvärmepump i garaget, så vi ska få lite värme där!

Och badrumskillarna har varit här och rivit upp mer golv och dragit upp vattenledningar till övervåningen. En sak var bra med att de var tvugna att göra så för den "händige" mannen som hade fixat i utrymmet hade ju lyckats med konststycket att spika fast masonitgolvet igenom avloppsrören... Hur mysigt hade inte det blivit när vi började spola i vår nya toalett på övervåningen och avloppet sprider ut sig jämt i mellanrummet mellan golv och tak? :-S

De berättade en del läskiga historier om alla råttor de stött på när de har byggt badrum. Visste ni att det går 3 råttor på varje människa här i Göteborgsområdet? Och en del råttor blir större än katter...

Sov gott!

Jag har varit och jobbat!


Min första riktiga, hela arbetsdag, på plats på jobbet är avklarad!

Möte med eniro, löneförberedelser och sökande efter en dockningsstation till min bärbara Packard Bell, dock utan framgång.

Pojkarna är upphämtade från Casa och nu väntar vi på att Molly ska äta upp sitt mellanmål på Mammut. Sen är det hem och fiskgratäng som hägrar! :-D
Published with Blogger-droid v1.6.2

tisdag 9 november 2010

Snöig dag!

Ååh, vad jag älskar snö och vinter! Helt underbart när allt blir mjukt, böljande och vitt! 

Idag har det snöat massor och snöar fortfarande! Jag håller ju tummarna för att det ska få fortsätta ett tag till.

Men alla är ju inte lika glada! På verkstaden är det mer än fullbokat! Alla liftarna är upptagna och alla jobbar för fullt. Fast idag har det varit mer än vanligt kaos. En kille sjuk och en gick efter halva dagen för att röntga handen... Hmm, mycket blev helt plötsligt massor! Men de är så duktiga så de fixar detta även om det blir lite stressigt och jobbigt.

I morse var det ganska segt, blev ju lite sent igår och Theo var helt ur gängorna. Ville inte någonting... Molly var helt inne på samma linje som storebror och protesterade mot allt och lite till. Hon hade ju skolfotografering idag dessutom...

Vi kom i alla fall iväg i tid och allt och alla var med. Trodde jag. Det visade sig att jag hade glömt lappen till fotografen hemma! Och det kommer jag på när jag lämnar henne! Men då var klockan såpass mycket så jag fick köra pojkarna till skolan först.

Och naturligtvis står det helt still på 40an när vi kommer ut vid Mölnlyckemoten... Det var med två minuters marginal som vi kom till skolan.

Och sen var det ju bara att vända för mig och precis då ringde ju Linnea om utvecklingssamtalet.

Hem, plocka upp lapp och Linnea, lämna lapp på Mammut (då hade Molly precis blivit fotad, hon hade skrattat!) och vidare till Lindholmen.

Utvecklingssamtalet var väldigt givande. Vi bestämde att Linnea börjar på den punkt de övriga är nu och så ska hon göra prövningar på det hon har missat vid några tillfällen, ganska glest, istället för att stressa ikapp allt på en gång och då missa det nya de går igenom. Hon ska antagligen också få byta klass till den där hennes närmsta vänner går, vilket gör att hon lättare kan hålla koll på saker hon missar. Vi nämnde även skolkonferansen som sjukhuset ska sammankalla till och hennes mentor ställde sig väldigt positiv till detta.

Sen skyndade jag mig hem, så gott det gick i den tilltagande snöstormen. Jag ligger så efter med jobbet efter alla sjukhtsvistelser och sjukdomar, så jag var tvungen att jobba ikapp en liten stund innan det var dags att hämta barn igen...

Theo totalvägrade att göra något på simskolan idag igen men idag hoppade jag in på lektionen, efter samrådan med Sissi och Johanna, för att försöka med honom. Det gick faktiskt bättre då... Vi tror att han är lite uttråkad, det är ingen utmaning längre för honom. Men efteråt satt vi en lång stund i bastun och pratade. Mysigt!

Ludvig och Linnea åkte in till stan och shoppade. Massa snygga kläder kom han hem med!

Och nu har jag svårt att hålla ögonen öppna...

Födelsedagen.

Min plan för kvällen var ju att sätta mig och lägg in bilderna från födelsedagarna igår men jag får ju aldrig ha min dator! Och detta trots att alla i familjen, utom Molly har dator. Varför måste de ta min? Jag bara undrar?

Din är lättare och snabbare, brukar det heta... Men den är faktiskt min! Jag fick ju den i födelsedagspresent för två år sen, när jag var sjukskriven när jag väntade Molly...

Så nu blir det lite skrivet på min X10 mini men vi är ju inte riktigt kompisar så det tar sån tid.

Min födelsedag började med tårta på sängen(!) och skönsång! Sen var Labbe tvungen att rusa till jobbet, högsäsongen har ju verkligen dragit igång nu, pga snöovädret. Men han har INGEN JOUR denna vecka! Den absolut bästa födelsedagspresenten jag kan få! :-D Att veta att när han väl har kommit hem, så behöver han inte rusa iväg igen!

Theo och Molly fick vara lediga, de behövde lite mer ledigt efter det här höstlovet... Vi hade en supermysig förmiddag hemma och bara tog det lugnt (nu har jag fått tillbaka min dator och har kopierat in det jag började skriva på mobilen) och klockan 13.00 åkte jag och Molly till hennes simskola. Theo ville inte följa med så han stannade hemma med Lisa som kom hem då. Vi hoppade i vattnen vid 13.45 och var med på drop-in innan hennes lektion, så hon skulle få leka av sig lite. Jag hade med hennes balansring som hon simmade runt i. Hon fick tag på en  piratanka som hon kastade iväg, så långt hon kunde och sen simmade hon efter den i full fart. 

Det blev en lång badstund för oss och efter lektionen satt vi en stund i Champagnepoolen och då höll trollet på att somna... 

Dags för hemfärd och Molly somnade på två röda. Hem och byta ut Molly mot Ludvig och fortsätta ut till Landvetter och ICA Kvantum och hämta veckans varor. Middagskassen och övriga varor jag beställde i helgen. Ytterligare en storhandling på under tio minuter! Vi är fortfarande otroligt nöjda med detta och kommer fortsätta med det. Sen att det bara kostar 50 kr är ju helt fantastiskt!

Vi passade även på att skicka iväg ett kort till min faster Annika som fyller år idag, den 9/11! 

Grattis på födelsedagen, Annika!

När vi kom hem så ringde Maria och Willian och undrade om de kunde få komma förbi en sväng. Vi undrade om de ville stanna på sushi och det ville de, självklart! Det blev sushi för tio personer och allt tog slut. Molly och Theo brukar dela på laxnigiri, Theo tar riset och Molly tar laxen...

Sushigott!

Det blev presenter också och det är ju alltid trevligt! Sånt häftigt ljus som vi såg hemma hos William, såna fick vi allihop! Tyvärr var det några som inte fungerade men de som gjorde det, var jättefina. Sen fick jag ett par jättefina lampor att hänga i fönster. Maria har ett par såna hängande i trappen upp till andra våningen.

Ett gulligt armband fick jag av Linnea och en jättefin teckning som Theo hade gjort som föreställde hela vår familj. Massa detaljer, krulligt hår och olika storlekar. Jätteduktig har han varit.
Ludvig fick några legogrejer, en mangabok av Lisa, en halskedja av Linnea, och pengar av oss. Pengarna skulle användas till enbart kläder och skulle inhandlas med Linnea som smakråd, helt enligt önskan.

Tårtor med 13 ljus i och dubbelblås!

Snöstorm!


Ska det bli en lika härlig vinter som förra? Det är vi ju inte bortskämda med här!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Linneas utvecklingssamtal


Panikslagen Linnea: mamma jag har utvecklingssamtal om en timme! Jaha, precis när man kommit in till Göteborg och lämnat pojkarna på skolan. Bara att vända tillbaka igen...

Och på frågan varför vi inte fått info om det tidigare? GLÖMDE DET!

Ut till Landvetter, hämta Linnea, ut till Ester Mosessons vid Lindholmen och nu sitter vi här...

Uppdatering om födelsedagsfirande följer.
Published with Blogger-droid v1.6.2

måndag 8 november 2010

Vackra blommor!


Blommor från mamma och pappa, Marianne, Reine och Bessington och Labbe och barnen!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Grattis på 13-års dagen, Ludvig!

Min lilla flumpelle fyller tonåring idag! Jösses! Han var ju bäbis alldeles nyss, vad hände?

Och jag fyller ju tant... Fast jag känner mig faktiskt inte som tant? Vad ska man kalla sig då? 40 årig tjej? Flicka? Dam? Kvinna? Äh, det löser sig!

Nu ska jag färga de grå...
Published with Blogger-droid v1.6.2

söndag 7 november 2010

Kul figurer!

Theo och Molly fick varsin liten present när vi var och firade William igår. Det är små färgglada kapslar, som de hade köpt när de var och hälsade på släkten i USA. Kapslarna har sånt där geléhölje runt som vissa mediciner har.


Lägger man dessa i varmt vatten smälter höljet och en liten ihoppressad skumgummifigur suger upp vatten och sväller upp. Jättespännande att följa!


Annars har det varit en lugn dag idag. Min sista dag som trettinånting. I morgon och tio år framöver är det en fyra som gäller...

Men nåt som är betydligt viktigare är ju att från och med i morgon och åtta dagar framöver så kommer vi har tre tonåringar i huset! Ludvig fyller 13 i morgon och Lisa är ju 19 i åtta dagar till den 16e när hon fyller 20. Once in a lifetim för oss!

Molly har ju sovit väldigt mycket i vår säng i hela sitt liv och framför allt de senaste dagarna när hon har varit sjuk. När jag skulle natta henne ikväll så säger jag till henne, "Molly, ska du sova i din säng inatt?" Hon nickar lyckligt och pekar på min säng! "Nämen Molly, det där är mammas säng. Var är Mollys säng?" Hon pekar lika glatt på min säng igen... Hmm, dags att sova lite i egen säng kanske. Åtminstone dagtid och kanske somna där på kvällen i alla fall. Är ju lite skönt att få bre ut sig ordentligt. Men när hon vaknar på natten så tar jag nog med henne in. Närhet kan man ju inte få för mycket av!

Jag kunde äta middag ikväll utan allt för stora smärtor! Och då var det ändå inte "mjukmat" utan lövbiff, pommes och vitlökssmör och sallad. Mycket riv i halsen men det gick bra!

Molly älskar kött, har alltid gjort. Bara trycker in det i munnen. Nu har hon ju i alla fall precis fått kindtänder att tugga med men det har gått hur bra som helst innan också. Jag satt och tittade på henne när hon mulade in köttbit efter köttbit och säger att det ska nog mycket till för att Molly ska bli vegetarian i alla fall, hon älskar ju kött. Theo, som inte är riktigt lika förtjust i kött, stannar upp och utbrister, jag ska bli vegetarian! Vi frågar honom om han vet vad det är att vara vegetarian (han har två morbröder och en faster som är det) men han är inte riktigt säker. Det är när man inte äter kött utan äter bönor, linser och grönsaker, säger vi. Och då var det inte lika viktigt längre att bli just vegetarian... ;)

Nä, nu ska jag kolla vidare på Beck och sen lägga mig och bre ut mig i min sköna säng!

Jag återkommer när jag har blivit tant!

Kristofer och Bella


Kristofer och Bella på Halloweenfest.


Närbild på Bella.

De har gjort maskerna själva!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Jag har fått en följare till!

Välkommen hit Smulan, till min blogg! 
Vad kul att du ville komma hit. 

Smulan är en 7(!) barns mamma som skriver en jättefin blogg, gå gärna in och läs! Det brukar jag göra!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...