Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 16 juni 2012

Middag på G!

Grillad kyckling med grönsaksspett och sallad står på menyn.

Därefter blir det lördagsmys:

Anniie vann ju en stjärnvinst på Chipshjulet på Liseberg för ett tag sedan och hon äter inte chips! Så självklart offrar vi oss, hihi. I morgon bär det av till Lidköping, till Vincents namngivningsfest!

När flickan själv bestämmer...

Notera särskilt skor och strumpor. Nu ska vi kolla present på Allum...

fredag 15 juni 2012

Vägen till en kvinnas hjärta...

går via verktygslådan. Jag har, så länge jag kan minnas, varit fascinerad av verktyg. Allra helst pyttesmå och jättestora. En lite halvhemlig dröm har varit att ha en jättestor skiftnyckel och detta har jag råkat nämna för Labbe vid något tillfälle och istället för att döma ut mig som tokig, tog han detta på allvar. Kolla vad jag fick i present av honom! Den lilla, röda tumstocken bredvid, är 50 centimeter lång! Fast jag undrar vad de han fick den av egentligen tror om mig nu, han sa att den var en present till mig...

Vägen till ett barns hjärta, går helt klart via det mjuka och gulliga! Theo har varit hemma hos bästisen Love i dag och lyckan var stor när det uppdagades att familjen var ägare till en katt, en hamster och inte mindre än två marsvin! Han var inte så lite stolt, när han fick lyfta ut hamstern och visa Molly och mig den när vi hämtade honom. Molly var lite skeptisk till det lilla djuret och vågade nästan inte klappa det. Kan ha berott på att det första Theo säger är; "Akta dig, Molly, den kan bitas!" Nu har vi frossat i räkor, ja, Linnea och jag i alla fall. Theo ville hellre ha korv med bröd, Molly bara bröd och Labbe jobbar och jobbar. Men attans vad gott det var! En skvätt rosé med frukterna i, var pricken över i! Nu ska småtroll i säng, tonårstrollet in till vänner i stan och mumintrollet ska testa soffan och vänta på att papparollen kommer hem!

Fredagsmyset inhandlat!

Mmmmm...

Äntligen lunchdags!

Efter en vecka med konstant tillgång till föda, är det svårt att vänja om sig vid detta med frukost, lunch och middag. Jag är totalt utsvulten när klockan är 11 och har inte lunch förrän 12.30. Stor portion sötsur kyckling blir det i dag. Mums! Sedan är det helg! Att man ska bli så slutkörd av en veckas lugn semester?!?

Tragiska Gert-Ove

Vi var ju på Cypern förra veckan och hade det helt fantastiskt underbart! Härligt väder och trevligt sällskap. Tyvärr var det nog inte alla på denna resa som hade det lika trevligt som vi hade det. Det reste en familj med samma plan som oss där pappan, som vi döpte till Gert-Ove, i familjen satt och halsade Malibu redan på bussen från flygplatsen, klockan 11 på förmiddagen. När vi kom till hotellet var han helt drängfull och ramlade fram i foajén. Bakom honom kom frun och de två barnen. Och på det viset fortsatte hans vistelse. Full redan till frukost. Ligga och somna på poolkanten som en knallröd, strandad val. Med fru och barn runt sig... Så fruktansvärt tragiskt att se detta. Att barnen ska behöva vara med om det. Hur kul semester kan de ha haft egentligen? Varför supa ned sig så fullständigt? Alla blickar... Så en dag såg vi inte till Gert-Ove. Frun och barnen var själva vid poolen. Förklaringen till detta fick vi dagen därpå, när Gert-Ove kommer, näst intill nykter, till frukosten med ett enormt jack i pannan och flera skrapsår i ansiktet. Detta var nog det bästa som kunde hända den här familjen, för sedan höll han sig relativt lugn under de två återstående dagarna och busade till och med en del med sina barn! När man bevittnar något sådant här, så känner man en sådan tacksamhet över det liv man har!

torsdag 14 juni 2012

Dagens ord: krasslig.

Ordet krasslig är nog det som stämmer bäst in på mig just nu, undantaget ordet trött då. Det värker i hela kroppen och jag är så in i norden trött. Orkar inte med mer än det absolut nödvändiga, sedan kraschar jag i soffan eller, om jag har tur, i sängen. Funderar allvarligt på om det kanske är läge att stanna hemma från jobbet i morgon och försöka vila mig kry. Får se hur jag mår i morgon. Nu ska det bli småtrollsnattning här i huset och sedan blir det, antagligen mammanattning också om jag känner mig själv rätt...

onsdag 13 juni 2012

Första dagen på jobbet avklarad.

Jag fick börja med att hämta min lagade och servade dator! Vågar knappt skriva detta men nu ska den väl fungera, åtminstone ett tag till... Lite sorterande av papper och sedan var det dags att hämta hem trollungarna. Lagom dag, tycker jag! Tidig grillmiddag med ugnsrostad färskpotatis och fetaostsallad och sedan nattning. Vi är alla helt slutkörda efter hemresan och gårdagens, oplanerat, långa Lisebergsbesök. Så, närmast på mitt schema står just nu sömn. Sängen nästa!

Sommartider och annat kul.

Mina showkids...

och deras pappa...

tisdag 12 juni 2012

Skolavslutning med olycksfall...

Efter skönsång i kyrkan, fika på gräsmattan och blomsterutdelning till all personal, så åkte vi och handlade. Det var väldigt tomt i kyl och skafferi, mycket behövdes fyllas på. Sedan var tanken att vi skulle äta lunch på någon trevlig restaurang men barnen ville till Liseberg istället och så blev det.

Molly bad så snällt om en ansiktsmålning och det fick hon. En kanin blev hon den här gången. Tyvärr blev lyckan väldigt kortvarig, eftersom hon strax efter, av någon anledning, ställer sig upp i vagnen och drar i backen med huvudet före! En rejäl bula i pannan och skrapad haka blev följden. Jag ringde 1177 och fick rådet att ha koll på henne några timmar, så hon inte visade tecken på hjärnskakning. Hon har klagat lite på ont i huvudet men har busat och åkt karuseller, så det är nog ingen fara med henne!

Vi blev ju kvar längre tid än beräknat på Liseberg, så det blev middag på järnvägsrestaurangen. T om Labbe kom dit fast det var på håret. Mitt batteri till mobilen tog nämligen slut, så jag fick låna en telefon för att få tag på honom. Tur att han har ett så enkelt nummer, jag är annars hopplös på art komma ihåg telefonnummer.

Nu sover hela gänget här hemma, i morgon är det dags att hämta upp datorn från reparatören och få gjort lite nytta på jobbet...
Published with Blogger-droid v2.0.4

Casas skolavslutning i Örgryte Nya Kyrka.

Published with Blogger-droid v2.0.4

Nyckeln till läslandet!

Jag har ju missat att berätta om en väldigt stor händelse i Theos liv! Han har fått "Nyckeln till Läslandet" i skolan. Det får barn som har knäckt läskoden och det har Theo verkligen gjort! Han läser helt flytande och har gjort så ett tag och han älskar det! Han konsumerar mer böcker än mat just nu och när inte hans böcker räcker, går han på mina. Inte alltid den lämpligaste litteraturen för en 6-åring, så jag får vara med och sålla lite. Just nu är det Barnens Bibel som han läser. Han fick ju den i kyrkan i samband med Ludvigs dop häromdagen och han tycker den är superspännande. Den var t om med till Cypern!

Published with Blogger-droid v2.0.4

måndag 11 juni 2012

Äntligen hemma!

Trötta men lyckliga. Mest lyckliga över att äntligen få slänga toapappret direkt i toaletten! Det är lyx!

Nu går tvättmaskinen varm och i morgon är det skolavslutningsdags på Casa. Det blir inte det lättaste att komma upp i morgon. Vi har ju dels vant oss vid lite sovmorgon och dels ligger ju Cypern en timme efter oss, eller hur det nu blir. Det blir i alla fall som att ställa om till sommartid för oss, vi får gå upp en timme tidigare i morgon, dvs kroppen kommer känna det som om klockan är 05.30 när det ringer klockan 06.30...

Datorn jobbar också för högtryck, bilder laddas,in för fullt och bildkavalkad kommer någon av de närmsta dagarna.

Nu ska jag krypa ned i min EGEN säng och sooova!
Published with Blogger-droid v2.0.4

Cypriotisk glasdans

16 glas, varav det första fyllt med vatten, uppochner mot huvudet och en flaska på toppen! Dansandes!

Published with Blogger-droid v2.0.4

Nu åker vi hem till kalla(?) Sverige.

Barnen vill inte alls åka hem, de har älskat att få bada hela dagarna, varvat med lite Bamseklubb och långa, härliga promenader i de ljumma kvällarna. Själv hade jag inte haft något alls emot att stanna en vecka till...

Men vi måste ju vara med på skolavslutningen i morgon!
Published with Blogger-droid v2.0.4

söndag 10 juni 2012

Ayia Napa by night.

and Ayia Napa by day.

Nu är vi redo för hemfärden i morgon!

Published with Blogger-droid v2.0.4
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...