Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 25 februari 2012

Hmm, skulle nog aldrig bett Lisa rita av Filuren...

För nu är den här och stökar och bråkar igen! Jag kommer knappt in på några bloggar just nu och skulle jag komma in, tar det evigheter om jag skulle få för mig att kommentera. Så det blir inte mycket bloggläsande i kväll, 6-7 bloggar på 1 1/2 timme...

Småtroll är nattade, dock väldigt sent men middagen dröjde i kväll. Men det blev himlans gott när det väl blev färdigt. Nu ska jag strax knyta mig också, en hektisk söndag väntar. Barnen har ju dansen i Mölnlycke och därmellan hinner vi precis pressa in ett kalasbesök på Bushuset bakom ICA Maxi på Mölndalsvägen. Full fart är det som gäller i morgon, åtminstone fram till klockan 15, sedan är det tillåtet att däcka!

Rå mat

Vi äter ju mycket sushi och sashimi här i familjen, både köpt och hemlagat! Därför var det en självklarhet för mig att gå på workshoppen som handlade om rå mat.

Vi bjöds på, förutom snabbgravad lax, även på ceviche, sashimi, carpaccio, allt gjort på den finaste lax! Till detta bjöds vi även på ett ljust öl, vitt vin och sake. Det var så gott, fisken verkligen smälte i munnen!

Det var nog mer folk i år, än vad det var förra året. Man fick armbåga sig fram. Nu var ju vi på plats när de öppnade och då var det inte riktigt lika mycket folk, så vi kunde gå runt och smaka och kolla vad vi ville handla med hem. Och nu, efter den sista workshoppen, var det dags.

Mycket ost och chark blev det, dressingar och såser, lite kryddor, frukt och grönt, kött, marmelader och snacks. Blåa och röda potatischips t ex och en fantastiskt god tomatmarmelad!

Nu är vi hemma och lagar en god stek och hasselbackspotatis!

Champagneprovning med Ulf Wagner!

Jag ääälskar ju champagne och bjuds det då på champagneprovning, så står jag först i kön!

Jag hittade en ny favorit men självklart var det den som kostade 1500:-/flaska. Vaddå dyr i drift? ;-)

Nu händer det!

Passion för mat!!!

FilurenHej hopp, Lisa här, tar över mammas blogg lite grann för att dela med mig! Blev ombedd att rita Filuren som tycker om att saboreta min kära moders älskade datorer.

Jag har för övrigt inte den blekaste om hur man bör rita datorchip så jag hittade på något.

fredag 24 februari 2012

Nu får vi ju försvara den egentligen duktige producent-Mats lite, efter den katastrofala felsägningen.

Titta på TV4 - Lotta på Liseberg | Mats Lillienberg - Göteborgslåten på YouTube Han gör många otroligt fina grejer, som t ex den här fantastiska Göteborgssången. Men han ska nog hålla sig ifrån just nyhetsuppläsningar i fortsättningen, kanske... :-D

Inte bara årets felsägning, snarare århundradets...

Vardagslycka 15

En nyservad kaffemaskin på kontoret!

Labbe testar nytt yrke.

För ett tag sedan testade han på att vara cykelreparatör med ett inte helt utmärkt resultat. Nu undersökte han om han kanske skulle starta tapetserarverkstad istället och det är nog en bättre idé än cykelverkstad.

Detta är bottenplattan på en av våra kökstolar som ingenalls har ställt sig på och råkat trampa igenom. Inte skön alls att sitta på. Den måste lagas och det tog Labbe tag i, i dag.

Han sprättade, mätte, sågade, filade, spände, häftade och...

resultatet blev riktigt lyckat! Detta kanske är en kariär att slå sig in på om han någon gång skulle tröttna på att riskera livet ute på våra vägar!

Och så var det ju vår nya, lilla prinsessa Estelle Silvia Ewa Mary! Vilka vackra namn, Estelle är ju helt underbart tycker jag!

En dag kvar!

Mässan för alla matentusiaster

I morgon smäller det! Nu ska här provas goda smaker och kanske, kanske handla en del också!

'via Blog this'

När barnet själv får bestämma...

Självklart blir det drakdräkt, när det gäller vår lilla draktränare!

Och för storebror blir det OnePiece! Enda nackdelen, enligt Theo är (inte att det är krångligt när man ska kissa) att den torkar så långsamt efter tvätt.

torsdag 23 februari 2012

Vi har firat!

Theo tyckte att det var väldigt viktigt att vi skulle fira den nya lilla prinsessan! Hur gör man då undrade jag. Då tittar han på mig med en min som klart och tydligt visar att "är du verkligen så dum eller gör du dig till?" Sedan fick jag veta att man äter ju prinsesstårta så klart!

Så det var bara att åka och införskaffa en styck prinsesstårta och rosa skulle den minsann vara.

Men oj, vad mycket fisksoppa barnen åt, för äter man inte maten, ja, då blir det ingen tårta...

Labbe och jag lyckades få till en lunchdate på tu man hand i dag! För trots att vi jobbar på samma ställe så ses vi inte så mycket som man kan tro. Han är ju ute och flänger hela tiden medan jag sitter framför datorn. Det längsta jag rör mig bort från den är till kaffemaskinen som står fyra steg bort men han kan ju dra iväg till hamnen, Alingsås eller Borås eller något annat exotiskt ställe. Fast när det ösregnar och är mörkt och kallt, så är jag väldigt glad över mitt yrkesval! ;-)

Och något mer jag är glad över är att det är fredag i morgon! Fredag, vilket härligt ord, eller hur!

Vardagslycka 14!

Bara två dagar kvar till Passion för mat och både barnvakt och sällskap har löst sig! Marianne och Reine kommer ned och följer med, respektive barnvaktar!

Härligt!

Spektaklet

Ett passande namn kanske?

En liten prinsessa är född!

Aftonbladet: DET BLEV EN – PRINSESSA Det tycker väl alla föräldrar att deras döttrar är men här har vi ju ett föräldrapar som verkligen har fog för det "smeknamnet"!

Grattis till kronprinsessparet, får vi väl också säga!

onsdag 22 februari 2012

Somliga dagar är jag mer glad åt simskolan än andra!

Just i dag är jag extra lycklig över att få krypa ned i det varma, härliga vattnet och busa loss ett par timmar. Vi har nämligen typiskt Göteborgsväder i dag, dvs regn från sidan och underifrån i en härlig kombination med halv storm och ett par plusgrader. Det är det enda väder som verkligen kan kallas dåligt, för det finns inga kläder i världen som kan skydda mot det. Regnet lyckas blöta ned dig om du så var helt inplastad...

Efter badet kände vi att vi behövde ännu mer värme, så vi tog en låång bastu också. Helt ljuvligt!

Men nu är jag totalt slut, så jag ska nog ta och dejta min sköna säng ganska snart! Godnatt, så hörs vi i morgon!

Nära dig


Jag hade ju turen att vinna "Nära dig" av Joanna Björkqvist, inne på hennes blogg, Joannas Universum  Såå glad jag blev! Jag passade samtidigt på att köpa några till, de blev perfekta som julklappar!

Tid är ju min största bristvara, därför tog det ett tag innan boken blev utläst och ännu längre tid innan det här inlägget blev skrivet. Men nu, när all bokföring för 2011 är inlämnat för bokslut och vi har lite lågsäsong på Däckcenter, så kan jag äntligen ta tag i det.

Jag vill bara börja med att säga att det är en fantastisk bok! Ett härligt och flytande språk med en handling som man lätt känner sig hemma i men med en del oväntade tvistar.

Det är lätt att känna igen sig i Sagas oro över livet i stort, även om jag är betydligt mer lätt till sinnes än vad hon är. Men denna oro över att inte räcka till som förälder, barn, syskon, partner och vän, den känner jag så väl igen.

Det som är extra härligt med berättelsen är hur man får följa Saga växa i livet! En hel del aha-upplevelser fick jag faktiskt av detta.

Helt klart en bok värd att läsa och det håller även de som har fått boken med om! Så knata in till Joanna och klicka på rutan där ni kan införskaffa ett alldeles eget ex av denna förträffliga bok!

tisdag 21 februari 2012

Jodå, vi har också...

I alla fall jag och Theo. Molly fortsatte att vägra semla och Labbe tål ju inte mandel men nu är det gjort. ;-)

Dagen har varit fylld av jobb för min del men nu börjar jag komma ikapp mig igen. Fast jag vågar knappt yttra de orden för då kör väl nästa vabkarusell igång strax. Och nog för att det är supermysigt att vara med barnen men då och då behöver jag få komma iväg till jobbet och vila upp mig och leka vuxen...

Molly har haft sin andra blöjfria dag på Mammut och det har gått hur bra som helst! Sedan tycker hon att det är lite väl skojigt att få gå på den "lilla, töta toatetten", som hon kallar den, så toabesöken kanske blir några fler än nödvändigt. Men hellre det än åt andra hållet.

Nu när man har varit "ledig" i två veckor, så märker man hur ljust det har blivit, både på morgonen och kvällen. Det är ljust när vi åker och ljust när vi kommer hem. Samtidigt blev jag lite lurad i dag, när det inte blev mörkt förrän vid 18-snåret, kan ju säga att det blev en sen middag...

Nu längtar jag till helgen, då årets höjdpunkt går av stapeln, mässan Passion för mat! Förra året fick ju Linnea stå på scen och stycka kyckling med Leif Mannerström. Det var en upplevelse! Jag ska bara hitta någon som vill gå med mig. Och kanske någon som kan tänka sig att vara barnvakt till två kravallungar? Någon??

Någon är tycker inte om det som firas i dag!

Och nej, Kerstin, det är inte er hund hon menar! ;-)

Dagens hastighet på RV 40.

Tur att det "bara" är barnens skola som vi har att passa i dag och inte t ex flyget...

måndag 20 februari 2012

Det händer att jag önskar att Labbe inte hade jour!

Just i kväll önskar jag det extra mycket! Det blåser halv storm, vräker ned snö, det är riktigt kolmörkt och han ska jobba ute på vägen! Visserligen på 50-sträckan genom Alingsås men tyvärr ser alltför många hastighetsskyltarna mer som en rekomendation. Samma personer verkar bli oerhört provocerade av att han "står i vägen" och ska "sätta honom på plats" för att han har den fräckheten...

Vardagslycka 13

Att få hem en liten tjej från förskolan som är så stolt så hon nästan spricker! En hel dag, inklusive utelek och vila, helt utan blöja! Den glädjen gick att ta på! :-)

Bokföring inlämnat, redo för bokslut!

Jag är färdig! Jippi!

söndag 19 februari 2012

Ett eget bibliotek är väldigt trevligt att ha!

Vi upptäckte en dag att Theo har en väldans massa böcker. Böcker är ju en viktig del av vårt liv, så bokinköp har prioriterats. För alla barnen. Detta har ju lett till att Theo, som är nummer fyra i barnaskaran har ärvt sina tre äldre syskons böcker. Lägger vi dessutom till de böcker som jag hade som liten och faktist fortfarande finns kvar i läsbart skick, så förstår ni hur mycket böcker han har!

Han har några Billyhyllor på sitt rum där leksakslådor står varvat med böcker, lite efter hur de är inköpta och nu blev det fullt! Då kom jag på att vi hade köpt en hylla för mycket till vardagsrummet när vi flyttade in här för 2 1/2 år sedan. Den kunde vi ju snabbt skruva ihop och ställa vid loftsängens fotände.

Sagt och gjort, det platta IKEA-paketet hämtades in från garaget, packades upp och då kom jag på varför vi inte hade använt just denna hyllan. Det var ju den smala varianten.

Men lite hylla är ju bättre än ingen hylla, så den skruvades ihop och så har jag ju en anledning att få göra ett IKEA-besök i veckan, för att införskaffa en likadan.

Theo blev överlycklig när han såg sitt "egna bibliotek", drog in sin saccosäck, konstaterade att han behöver en läslampa och gick loss på bokskatten!

Men självklart vill ju Molly också ha ett "bitek", så det får bli lite ommöblering på hennes rum också. Lite dåligt tajmat av oss att komma på det här sista dagen på sportlovet bara. Men vi har ju gjort en massa andra trevligheter istället och nu har vi något att se fram emot!

Här har mycket snö regnat bort, så nu är gatorna och uppfarterna snöfria, så i dag har ungarna cyklat och spelat bandy. Så kul de hade, jag höll på att inte få in dem till lunchen.

Nä, nu måste jag fixa och förbereda inför vardagen som drabbar oss i morgon. Barnen ska till skolor och föräldrarna ska jobba! Ujujuj...

Föresten, en sak till. Molly kommer för första gången gå till Mammut utan blöja! Hon har helt plötsligt kommit på att det är mycket bättre att gå på toa än att ha blöja och hon springer och sätter sig helt på egen hand och ropar bara "fäääärdig" när hon är klar! Så enkelt det gick, till slut!

Vardagslycka 12

En varm och skön dusch efter en fajt med crosstrainern!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...