Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 3 maj 2013

Nu stundar en danshelg!

I morgon är det Theos tävling och på söndag är det äntligen dags för Mollys uppvisning!

Själv är jag helt slut och behöver semester! Typ nu! Eller lite mer värme här i alla fall...

På grund av denna energibrist så har fredagsmyset bestått av ravioli från burk och vitlöksbröd. Mat för kungar!

Trollen sover och jag sitter själv i soffan och kollar på det fantastiska "Big Bang Theory", det är nog en av de absolut bästa serier som någonsin gjorts.

Strax dags att krypa till kojs! Mycket händer i morgon!

onsdag 1 maj 2013

Det tar hårt på krafterna...

...att ha dansuppvisning! Först uppladdning inför och sedan urladdningen under showen. Theo kraschade strax efter klockan 18 nu på kvällen. Det var knappt att han orkade äta innan.

Det blev en tidig morgon. Klockan 10 mötte vi upp Lisa och Ludvig inne på Lisebergshallen. Theos grupp hade Star Wars som tema och självklart var de fantastiska! Det går att se med egna ögon i förra inlägget.

De dansade som femte grupp i dag, därför blev han klar tidigt. Vi gick ut från Lisebergshallen men då säger Theo att han vill gå in igen och kolla på de andra grupperna, så det var bara att säga hej då till pappan och vända tillbaka in igen. Därinne kröp han direkt in i DJ-båset och jobbade en stund.

Molly var ganska tjurig när vi kom till Lisebergshallen. Hon ville också dansa! Nu dansar ju hon på Funky Kidz och de har sin uppvisning på söndag men hon ville inte vänta så länge. I en paus går hon upp på det tomma, upplysta golvet och kör ett solonummer.

Efter fyra timmars danstittande åkte vi hem. Lite korv med bröd först, sedan försvann barnen ut i det härliga vädret för att leka med kompisarna. Själv satte jag mig en stund i solskenet på altanen. Och somnade! Himla skönt! Nu blev det bara en liten yttepyttestund men bättre än inget!

Star Wars

Titta på Theos dansuppvisning, Star Wars! på YouTube

Nu är hon på plats på Smögen!

LinneaHarald, Linnea Harald blogg - Jobbdags!! - Nattstad

tisdag 30 april 2013

Blir inget långt inlägg i dag.

Molly har lyckats riva mig i ögat, så jag har fått ett jack rakt på irisen. Det gör oooont och allt är suddigt...

I morgon är det dansuppvisning i Lisebergshallen!

måndag 29 april 2013

Utvecklingssamtal och avslutning på simskolan.

Theo var lite febrig i dag, så han och jag har var hemma och myst i soffan på förmiddagen. Efter lunch åkte vi till skolan, jag skulle på utvecklingssamtal med Molly. Theo valde att sitta kvar i bilen med sin iPod som sällskap.

En nyfiken, omtänksam, glad och aningens försiktig liten tjej har vi, som äääälskar sin skola, sina kompisar och sina fröknar! Utvecklingen går i ett rasande tempo, nyss var hon min lilla bäbis och nu övar hon bokstäver...

Jag skulle tagit med uv-kameran till simskolan i dag, det var ju sista lektionen som jag fick vara med och simma med Molly men tyvärr gick vår kamera, som passar i uv-huset, sönder i lördags. Det allra värsta är att just denna modellen inte tillverkas längre, så jag får lämna in kameran och se om det går att laga, annars får jag börja söka på begagnatmarknaden.

Molly var en ängel på lektionen, hon var verkligen superduktig och simmade varv efter varv alldeles på egen hand. "Mamma, nu är jag jätteduktig för det är sista gången som du är med!" Hmm, så det var där skon klämde, jag var i vägen för henne, eller?

Lite glass och en liten gullig rosa badanka var avslutningspresenten och Molly var väldigt nöjd med detta!

Theo var inte med och simmade i dag men han var med på avslutningen ändå, eftersom han ändå var på plats. Glass och en grön, klibbig klätterbläckfisk var hans avslutningspresent, vilket han var toppennöjd med.

Mollys 4-årskalas och danstävlingsförberedelser!

Det blev inte någon sovmorgon att tala om, i lördags. Molly var uppe innan tuppen, ombytt i sina finaste kläder, drakdräkten, och redo för kalas flera timmar innan det var dags att åka. Hon sprang runt benen på oss medan vi packade bilen full med bord, stolar, mat, dricka och presenter.

Till slut var det dags att ge oss av. Vi hade hyrt gymnastikhallen på Böskolan, som ligger granne med Casa. Det var en hel del att fixa och ställa i ordning men vi var ju många som delade på det. Det var 6 födelsedagsbarn som skulle fira tillsammans och alla föräldrar hjälptes åt. Dessutom var Lisa och Ludvig med och hjälpte till!

Mat måste det finnas på kalas, kycklingsallad och bröd hade jag fixat och Kerstin grillade korv. Yumi hade gjort petit chouxer som var livsfarligt goda.

När det var så många födelsedagsbarn, bad vi alla gäster att köpa två presenter var, två som skulle passa till en fyraåring och sedan delade vi upp dem i varsina presentpåsar som de fick efter kalaset. För att få dessa påsar behövde de utföra några uppgifter, med hjälp av gästerna. Det var olika lekar, bland annat favoriten dansstopp, som gav pusselbitar när de lekt klart varje lek. När de hade fått ihop hela pusslet fick de sin presentpåse.

En uppgift var att dekorera sin egen cupcake. En mamma som är från USA, hade köpt med massvis med cupcakedekorationer därifrån, frosting på sprayburk och hur mycket strössel som helst. Hon hade bakade muffins, bruna och vita, som barnen fick välja. Alla tyckte att detta var fantastiskt kul och det dekorerades och provsmakades för glatta livet och den ena cupcaken var färggladare än den andra.

Molly var väldigt nöjd med både kalas och presenter. Hon hade bjudit två kompisar som inte går på Casa, kusin Frida och Natalie. Av Natalie fick hon den här fina asken full av vackra pärlor! Hade hon kunnat, så hade hon sovit med den i sängen!

Det har pärlats massor här hemma. Något av det roligaste hon vet är ju att få åka med sin pappa och jobba men till och med det försakade hon till förmån för pärlandet i går.

Theo däremot, åkte glatt hemifrån i går. Det var extraträning på Sinclairs inför uppvisningar och tävlingar som går av stapeln nu i veckan. 1 1/2 timmes intensiv träning och när jag hämtar upp honom har han anmält sig till att tävla i ytterligare en gren. Tidigare har han bara tävlat i hiphop. För några veckor sen fick han veta att man kan tävla i Gagnam också, så vi anmälde honom till två grenar men efter gårdagen ska han också tävla i Merengue! Han ska tävla i en duoklass tillsammans med en kompis. Ska bli så kul att se hur detta ska gå på lördag!

Och nu är det officiellt! Det är vår! Mina fina sommarhjul är på rätt plats igen! Dags att börja akta trotoarkanter nu igen då...

söndag 28 april 2013

He's back...

The Filur är tillbaka på nya upptåg. Nu har jag, till slut, jagat bort honom från vissa grejer men det har tagit på krafterna, så inlägg om Århundradets 4-årskalas, Theos dans och sköna fynd kommer i morgon.

Om Filuren håller sig undan, vill säga...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...