Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 19 oktober 2012

En liten uppdatering.

Lite mycket just nu men roligt. Förberedelser för Theos 7 års kalas i morgon står på agendan. Att det blir Halloweentema vet ju ni som följer mig på Instagram redan.

Pumpan är färdig och står och lyser upp höstmörkret på farstubron.

Jag och Lisa fick åka iväg och handla en ny kostym till vår monsterälskare, jag insåg att den förra var urvuxen efter 3 säsonger. Så nu kommer vi ha en mumie här i huset. Theo fick prova den ordentligt ikväll, för han var bjuden till en klasskompis Halloweenfest. Lite förvirrande för många av de inbjudna men två sådana kalas dagarna efter varandra. Det gjorde inte saken lättare att den andra killen heter Teodor Hansson och vår heter Theo Hansson...

Jag var vid Lasses grav häromdagen och höstpyntade lite. Dessutom tog jag lite bilder för en vän som hade varit där härom veckan tyckte att gravstenen lutade betänkligt. Så här ser det ut nu...

och så här såg det ut strax efter urnnedsättningen 2008. Jag vet att namnen på gravstenarna inte stämmer överens men det är samma sten som återanvändes. Vad tycker ni, lutar den mer nu?

Nu ska jag krypa till kojs, för det blir en låååång dag i morgon. Mina föräldrar är här för att hjälpa till med kalaset, för jag fixar inte det på egen hand just nu och Labbe har ju jouren. Lisa är också till ovärderlig hjälp!

Molly tycker om kusin Adam

Tur att vi träffas snart igen.

onsdag 17 oktober 2012

Värmefilt

är en underbar uppfinning! Min går varm här i soffan, hehe...

Simskolan gick hyfsat bra i dag. Theo orkade inte riktigt, han har ju varit rejält sjuk nyligen, så det är inte så konstigt. Molly var stundvis, jätteduktig och simmade med fina andningsvändningar en bra stund. Vi får se om Sissi lyckades fånga det på film.

Nu är vi hemma och barnen sussar sött i sina sängar, mätta efter varsin hamburgare i Sissis sällskap.

UV-foto

Den här får följa med till simskolan i dag, så i morgon blir det massa undervattensbilder.

Nu ska vi bada!

Dagens Mollycitat

Mamma, var är Mojje (den stora idoler just nu)?

Han är hemma hos sig.

Men vad gör han där??

tisdag 16 oktober 2012

Multisportarenan

Det var ju invigning av Casas fina multisportarena på allaktivitetsdagen i lördags. Eftersom Theo blev sjuk så missade vi detta men nu är den igång. Visst är den fin!

Så här såg det ut när jag kom och hämtade Theo i dag. Hela gänget spelar fotboll och har superkul! Stoj och skratt ekade långt ut på parkeringen. Det gick inte att ta miste på vart alla befann sig.


Theos kalas är planerat i stora drag, med alternativa lekar beroende på väder. Mat, dekorationer och påsinnehåll är också klart. Nu måste vi bara röja i lekrummet på övervåningen. Det är ju lite skillnad att ha 4-5 ungar lekandes där, jämfört med de 15 de kan bli på lördag.

Tillbaka på jobbet!

Här händer det grejer, lokalerna fylls upp och förberedelserna inför höstsäsongen är i full gång.

Barnen är pigga (nåja...) och friska i skolan, iförda sina nya tröjor. Theo skulle få gå till skolsköterskan i dag för hörselkontroll och det ville han inte missa för allt i världen. Själv är jag på plats på jobbet i alla fall, måendet ska vi inte diskutera, det ska ju vara fokus på det positiva här.

I eftermiddag ska vi ha kalasplanering!

måndag 15 oktober 2012

Dagens Theocitat, cirkuskonster och nya tröjor.

Labbe: Theo, vet du hur man snabbast tömmer en flaska med vatten?

Theo: Man fyller på den...

Det var efter den här leken som frågan uppstod. Labbe och Theo kollade hur länge de kunde ha en flaska med vatten stående på huvudet. Labbe vann, Theo hann jag inte ens ta kort på.

Theo har haft lite, lite feber och Molly har fått en vilodag hemma. Det har pysslats och spelats spel i dag. Och så har vi haft picnic. Alltihop på köksgolvet.

Theo har pärla och gjorde det här konstverket. Det är han själv som står på en blommande äng i solnedgången.

Våra nya tröjor med vår logga på kom i dag. Superfina!

Loggan i närbild. Vi har en liten broderad på bröstet och en stor på ryggen. De hade inte barnstorlekar men då köpte vi två marinblå huvtröjor på HM och lämnade in. Det funkade perfekt och barnen blev överlyckliga!

Theo mår bra nu vid nattningen och ska absolut till skolan i morgon (iförd sin nya tröja, så klart) men Molly verkar ha däckat igen nu på kvällen. Vi hoppas att det bara var en rejäl kvällströtthet och att hon är pigg igen i morgon.

söndag 14 oktober 2012

Felix Baumgartner

Detta har vi ägnat kvällen åt. Först tog det 2 1/2 timme för våghalsen att komma upp till 128000 ft men sedan gick det väldigt, väldigt fort ned.
Titta på Felix Jumps At 128k feet! Red Bull Stratos - freefall from the edge of space på YouTube
Jag som tycker att jag är oerhört modig och våghalsig, som vågar mig på AtmosFear, med dess sekundslånga fria fall...

Morotsfrossa

När Molly och jag kom hem från dansen, föreslog jag att vi skulle fika. Vi hade några chokladbollar kvar i frysen. Men se, det ville inte de små gottegrisarna alls. De ville ha morot!?!

Det blir ingen musikal för Theo i dag. 39 graders feber och ont i halsen är ingen lyckad kombination med att stå och sjunga i två timmar. Han är gruvligt besviken över detta men inser att han inte skulle orka med det. Dålig tajming kan man ju lugnt säga.

Dagen tillbringas i soffan, i sällskap av Doris, Marvin och Nemo.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...