Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 3 januari 2014

torsdag 2 januari 2014

Pack- och städdag.

Är precis så tråkigt som det låter. Särskilt som det automatiskt innefattar hur mycket tjat som helst. Ibland tror jag att barnen har missförstått det där med tjat och på något sätt förväxlar det med bus och skoj!?!  Jag menar, de VET att jag inte ger mig, har jag sagt att de ska plocka upp sakerna från golvet så ska de det men ändå gör de allt de kan för att förhala, med följden att jag tjatar och tjatar och tjatar mig hes...

Nu har vi kommit så långt som att nästan hela undervåningen är dammsugen. Dammsugning är Ludvigs jobb och i dag tog det honom 4 1/2 timme att dammsuga kök, hall, tvättstuga, toalett och vårt sovrum. Theos och Mollys rum hann han inte med i dag, så det får han vackert lösa i morgon. Suck...

Just nu känns den kommande helgen extra hägrande! Fast jag vet att jag senast i morgon kväll kommer längta ihjäl mig efter tramsungarna...

onsdag 1 januari 2014

Vår nyårsafton, 2013.

Vi vaknade och åt frukost hos Erika och Peter. Barnen hann med att leka ute en sväng medans jag packade ihop oss. Helt otroligt vad barn hinner sprida ut sig på ett halvt dygn?!?

Vi tog svängen förbi Hjertbergs för att handla lite godis och för att lösa in vinsterna från Bingolottos uppesittarkväll. Två nyårslotter vann vi då, får se hur det gick i går. Då hann vi inte kolla på sändningen.

Molly hade valt sin "Farbror Rimfrostklänning". Hon är så arg på dumma Gumman Tö, som bråkar så med Farbror Rimfrost och inte låter honom göra riktig vinter, så hon kände att hon ville hylla honom lite så här lagom till nyår. Nu lyckades hon spilla ned klänningen med dricka redan i bilen och strumpbyxorna gick sönder så fort vi kom fram men det är av underordnad betydelse.

Vid 19-snåret på kvällen kom en mycket efterlängtad pappa upp! Han hann!!

Han fick direkt det ärofyllda uppdraget att öppna "champagnen". Med viss möda fick han till slut upp flaskan.

Så var det dags för förrätten, nykokt hummer! Kan inte bli så mycket mer rätt än så! Fast Theo håller absolut inte med oss i detta, han valde korv med bröd istället. Molly, däremot, satte glatt i sig en halv hummer.

Vi tog en liten paus i måltiden efter hummern, för att kolla in ett måste på nyårsafton, Grevinnan och betjänten!

Både Molly och Theo skrattade så de kiknade under hela programmet!

Dags för varmrätten, oxfilé och potatisgratäng! Så gott det också! Efterrätten blev en repris från juldagen, saffranspannkaka med sylt och grädde!

Nu hade klockan helt plötsligt rusat iväg och det var bara 15 minuter kvar av året! Så går det när man har riktigt trevligt!

Upp på övervåningen och lyssna på Jan Malmsjö försöka pricka in tolvslaget och öppna Pommacen!

Skål och Gott Nytt År och ett fantastiskt skådespel från balkongen, där man har världens utsikt över hela Bovall! Vi såg även lite ända bortifrån Hunnebo över berget. Theo och Ludvig tyckte dock inte att det räckte, så de var bara tvungna att gå ut mitt i natten.

Efter 12-slaget nattade jag Molly, som hade lyckats hålla sig vaken och nu, mycket motvilligt, gick med på att lägga sig. Labbe kom strax därefter men Theo satt uppe med Marianne och Reine och tittade på Repmånad! Sedan somnade till och med han som en liten gris!

Vi var inte helt jättepigga när vi väl vaknade i dag och frukosten avslutades inte förrän strax innan klockan 13!

Lite Alphapet var en lagom sysselsättning i dag och extra roligt var ju att jag vann!

Nu är vi hemma igen och kör tvättmaskinen varm för i morgon ska jag packa för nästa äventyr. Dessutom får vi gäster i morgon. Marianne och Reine kommer ned, de ska vara barnvakt över helgen för Labbe och jag ska på barnfria äventyr!!

Gott Nytt År, alla fina!

Vi är lite sega här i Bovall, så bilder och nyårsreferat kommer lite senare.

Bjuder på ett litet Mollycitat så länge, det sista Molly sa till mig när hon, till slut, somnade i natt.

Mamma, jag älskar dig så mycket! Och hästrumpor också!

Det blir ett bra år, 2014

måndag 30 december 2013

Nu är han pensionär på riktigt!

Pappa fyller 65 år i dag, så nu är han pensionär på riktigt, även om han faktiskt har valt att vara det i två år redan.

Vi har firat med en massa god mat!

Ännu mera mat!

Och så lite tårta på det!

Sedan blev Ludvig hungrig och tog lite mer mat...

Fina blommor fick han också.

Många fina blommor.

Och några till.

Sedan lämnade vi Sköldmön och jubilaren och for iväg en liten, liten bit.

Vi sover hemma hos Erika, Peter och Adam i natt.

Där bjöds vi på en riktigt delikat måltid!

Barnen har haft fullt upp. De har spelat Minecraft på surfplatta, iPod och iPad, tillsammans. Dessutom var det ute och spelade fotboll i kolmörkret, med Ludvig i spetsen. Sedan har de skrattat ihjäl sig, säkert 100 gånger.

Så kul har vi. Labbe däremot, blev kvar hemma. Förhoppningsvis hinner han upp till nyårsfirandet i morgon...

söndag 29 december 2013

Ytterligare en dag i Theos smak!

Isak är hemma! Äntligen! Som Theo har längtat! De kom hem i förrgår kväll men i går var ju Theo uppbokad med Love, vilket ju också var efterlängtat men det var allt lite kluvet när han skulle åka. Men så i dag fick killarna äntligen en chans att leka i kapp. Theo försvann vid 10-snåret och sedan såg vi inte röken av honom förrän vi hämtade honom på kvällen när vi skulle åka och äta. Då hade han ätit lunch där och följt med till ett lekland. Han var så nöjd med dagen, enda trista var att den tog slut så snabbt.

Nu åker ju vi iväg i morgon, så det dröjer några dagar innan de kan leka igen men de bor ju grannar. Pappa fyller 65 år i morgon och vi ska upp för att fira honom.

Här har vi ytterligare en jubilar! Det är min fina morfar, som fyller hela 90 år i morgon! Tyvärr är han lite trött just nu efter en sjukhusvistelse, så han orkar inte ha något kalas nu men så fort han har piggat på sig igen så ska vi fira honom.

Tänk att ha levt i 90 år! Det är ju nästan ett helt decennium! Tänk så mycket som har hänt under alla dessa år!

Fyra döttrar har han lyckats få, som i sin tur har fått en hel drös med barn, barnbarn och till och med barnbarnsbarn! Det blir med andra ord fem generationer! Tänk om vi alla skulle samlas på en och samma gång, så många vi skulle vara då.

Vi tog en sväng till Mr. Johanssons på Mölndalsvägen och åt middag i kväll. Det är en asiatisk restaurang med både sushi, buffé och typ mongolisk BBQ. Barnen älskar den maten och åt tills de höll på och spricka. Nästan lite pinsamt, särskilt efter att tjejen i kassan tittat på dem och sagt att; de är ju så små och äter inte så mycket, så ni behöver bara betala 40 kronor för dem...

Nu är de isängstoppade och jag ska försöka fixa lite med packningen inför i morgon. Jag och barnen blir ju borta till nästa år, eftersom vi åker vidare till Bovall på nyårsafton. Labbe får pendla lite fram och tillbaka, han har en del kvar att göra innan årsskiftet.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...