Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 24 juni 2011

Midsommar!

Midsommar i Bovall med räkor och grill, båtfärder och dans kring midsommarstången. Kan det bli bättre? Nej, jag tror knappast det.

Här kommer en sammanfattning av vår midsommarafton, i ord och bilder.

Molly i en av sina favoritklänningar, precis framkommen till Bovall.

Regnskog? Nej, det är Mariannes och Reines dillodling. Dillskog!

Jippi, vi klarade oss helskinnade nedför backen på sparkcykel!

Molly och Marianne på trappen.

Gôtt å se daj, pappa!

Labbe och Reine for till Smögen och där hittade de dessa arbetsbyxor i storlek 90! Stor lycka hos liten flicka, som inget hellre vill än att få följa med pappa ut i servicebilen och jobba. Ja byta gäck, säger hon!

Efter lunch begav vi oss till Nordens Ark för deras midsommarfirande där. Det var dans, fika, lotter och allt som ett riktigt midsommarfirande ska innehålla. Och Theo hade tur och vann en liten pilgrimsfalk! Fast då blev Molly jätteledsen, så vi fick gå in i butiken så hon fick välja ett litet gosedjur hon också, en söt vit, långörad kanin fastnade hon för, supermysig!

Ditte, Labbe, Theo, Molly, Ludvig och Annika dansar för glatta livet på Nordens Ark. Det var jättekul att de också skulle dit, det är ju inte varje dag vi kan träffas, även om vi inte bor så väldigt långt ifrån varandra med Ditte i Falkenberg och Annika i Trollhättan.

Glada gänget!

Här har Ditte fått sällskap av Anders, Gabriel och Gert på fikafilten.

Annika fick testa min kamera och här är resultatet. Hon är nog den sista som har en vanlig kamera, alltså inte en digitalkamera, utan en sån där med filmrullar som man lämnar in för framkallning.

Så göra vi när vi skura våra golv, skura våra golv...

Molly älskar verkligen att dansa. Hon dansade precis hela tiden, både till musiken och mellan sångerna! Pappan hade fullt sjå med att hålla jämna steg med henne.

Och så gör flickorna var de går...

Hoppsansa!

En liten, yttepytte paus kunde hon unna sig, måste ju hämta krafter.

Och där skjuter vi iväg raketen!

När vi kom hem från Nordens Ark åt vi sill och potatis, räkor och kräftor. Smaskens! Sedan körde grannarna igång sitt midsommardansande och då kunde våra småtroll inte hålla sig borta.

Molly fuskade lite när de gjorde Björnen sover och lade sig närmare dem som hon skulle jaga!

Kolla in den fina midsommarstången!

Efter den andra dansen, var det dags för en fantastisk jordgubbstårta som Reine hade bakat. Helt underbart saftig och god. Och sedan var det sängen som gällde för oss alla, det var en väldigt intensiv midsommarafton och rolig!

Näe, detta är ju sanslöst!

Det går fortfarande inte från mobilen! Blää, för detta!

Vi är i alla fall i Bovall nu för midsommarfirande. Räkor och kräftor ligger på is i sin frigolitlåda i garaget (fast något reducerad mängd, eftersom vi tjuvsmakade på dem i går), sill, köttbullar och färskpotatis väntar i kylskåpet och dill finns det en hel skog som bara väntar på att klippas ned.

Molly mår hur bra som helst nu. När hon vaknade i går var det som om hon bara måste ta ikapp allt springande och hoppande som hon hade missat när hon var sjuk. En virvelvind gick fram genom huset...

Pingisdömmandet har också gått hur bra som helst för Ludvig. Mycket beröm fick han, så han var bubblande glad när han och Labbe hade tagit sig genom alla köer ända upp till Bovall. Och ännu gladare var han när han fick träffa gamle Bessington! Detta var ömsesidigt och Ludvig fick tom igång honom på bus och lek! Lycka!

Vampyr-Theo
och Bus-Molly!

Här testade jag igen att få in bilder men det funkar verkligen inte alls. Så frustrerande! Jag vill ju ha med bilderna!
Published with Blogger-droid v1.7.2

torsdag 23 juni 2011

testing testing

Lisa här, försöker hjälpa mamma med bloggproblemen. Ska ju tydligen inte gå att ladda upp bilder?
Vad snackar hon om, det här ser ju ut att funka utan problem? Du får skaffa en mac eller uppgradera till windows7, mamma!

onsdag 22 juni 2011

I-pod och stil going krångel...

Jag har aldrig deltagit i någon tävling sådär  via bloggen men någon gång måste väl vara den första. Nu gäller det en tävling på Loopia  där man kan vinna en I-pod. Och Lisas I-pod har kraschat, så det skulle ju inte vara helt fel att vinna en sådan till henne. 

Och jovisst krånglar det fortfarande för mig. Nu kan jag inte ens lägga upp bilder via datorn!! Jag börjar misstänka att det är någon vajsing med Picasa istället. Ska be Lisa kolla upp det så fort hon kommer hem. Hon har varit hos sin farmor ett par dagar och kom hem till Göteborg nu på eftermiddagen men då tog hon med sig Ludvig och åkte till Liseberg för att kolla in Flogging Molly på Stora Scenen. Mao kommer de inte hem förrän sent, så det blir nog inte förrän i morgon  som hon kan kolla på detta.

Ååååh, vad jag önskar att jag hade valt att gå Datateknisk på Chalmers istället för min Molekylärbiologutbildning... 

Molly mår ganska bra just nu, rosslig men oj vad medicineringen hjälper! Hon andas inte alls lika ansträngt som andra gånger hon varit förkyld och hostan är inte lika illa.

Theo har idag gått sin absolut sista dag på förskolan på Casa! Det var väldigt vemodigt och tårar i ögonen när jag hämtade honom idag. Han gick varv efter varv och kände på hyllor och material. Fröknar kramades hårt och en och annan puss blev det också. Dessutom ska ju Martha flytta till USA, så henne kommer vi inte träffa igen till hösten. Jättesorgligt för oss men roligt för henne. Hon kommer ju ha mycket närmare till sin släkt i Mexico när hon bor där. Och vem vet, vi kanske åker över och hälsar på henne en vacker dag!

Nu ska det packas för i morgon bitti drar jag och småtrollen till Bovall. Tjejerna får vi inte alls med oss, midsommar föräldrafritt i stan mot midsommar på landet med föräldrar och småsyskon m fl... Ludvig ska vara domare i pingismatcher i XVIII World Transplant Games i morgon också och blir inte klar förrän klockan 15, så han och Labbe får åka upp på eftermiddagen istället.


Men sedan ska vi vara lediga tillsammans hela helgen! Äta skaldjur och sill, dansa runt midsommarstången, sola och bada och åka båt! 

Och just ja, nu har jag semester! Fram till den 22/8!

Sjuklingen

Massa feber, rosslig, snuvig och hostig. Lilltrollet har precis somnat om i soffan efter att ha kräkts upp en nydrucken flaska välling, i vår säng. Så här sitter vi i soffan, Molly sover och jag är vaken.
Published with Blogger-droid v1.7.2

tisdag 21 juni 2011

39.4

Molly är sjuk igen. När jag hämtade henne på Mammut idag, så pratade vi om hennes jobbiga feberkramper och att vi ska ge henne alvedon så fort hon får feber i förebyggande syfte. Då känner jag att hon är varm, så det fick bli en demonstration av hur duktig hon är på att ta medicin.

Sedan tog vi en liten sväng på Liseberg eftersom hon var hur pigg som helst, pojkarna åkte massor och Molly och jag promenerade runt och tittade på folk.

När vi kom hem grillade vi men när maten var klar var Molly jättetrött, så jag gjorde i ordning henne för natten och passade på att ta tempen. 39.4

Febrig, hängig och tungt med andningen. Labbe är på apoteket på Östra för att hämta ut hennes astmamedicin, så vi har den hemma. Ifallomatt...

Och så missar hon sista dagen på Mammut innan semestern! :-(

Jag kan fortfarande inte lägga upp bilder med mobilen och jag har försökt avinstallera programmet men inte heller det fungerar... Såå iriterande, jag bloggar ju till 95% via mobilen, enda sättet för mig att hinna. Är det någon därute som har några bra tips som kan hjälpa mig, så skulle jag bli överlycklig!
Published with Blogger-droid v1.7.2

måndag 20 juni 2011

Jaha?

Varför funkade detta nu då?

Filuren! Är det du som bråkar med mig igen? Jag vill ju berätta om min och Linneas Kiel resa men då funkar ingenting. Vad är det för fel?
Published with Blogger-droid v1.7.2

Skräp!

Varför funkar det inte. Nu testar jag för sista gången, sedan avinstallerar jag blogger! :@
Published with Blogger-droid v1.7.2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...