Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 19 november 2011

Fotopyssel

Vi började vår underbart lediga lördag med en mysmorgon i soffan framför Bollibompa och sedan en god frukost. Jag försöker äta lite fastare föda nu när det inte gör så ont längre men jag får absolut inte tugga på högersidan. Men så gott det var att få äta "på riktigt"!

Labbe fick åka på ett riktigt stort jobb. Det var någon som hade skurit sönder alla däcken på ett parkerat släp efter att ha krockat med det. Så det var bara för Labbe att lasta bilen full med däck och ge sig av. Och sedan hade han fullt upp hela dagen och var inte hemma förrän kl 19...

och då kom han hem med dessa till mig!

Själv har jag knåpat med bilder nästan hela dagen i dag. Fotoalmanackor för 2012, julkort och ett par fotoböcker har det blivit. Jag provade en ny leverantör av fotoböcker men de hade ett otroligt omständigt och tidskrävande system, så dem kommer jag nog inte använda igen.

Tacos stod på menyn i dag. Jag föredrar egentligen de hårda tubsen men det vågade jag mig inte på i dag, så det blev det mjuka brödet för mig. När jag skulle göra guacamolen så var alla avocados som jag köpte i veckan genomruttna! Och det var först när jag stack kniven i dem som det märktes, de såg hur fina ut som helst på ytan men var alldeles grönsvarta innuti. Missräkning...

Men vi blev mätta och belåtna ändå! Labbe hade dessutom hitta en ny variant på Santa Marias milda tacosås, i klämflaska utan bitar. Theo, som är lite "allergisk" mot bitar och tycker att vi nog borde mixa köttfärssåsen, tyckte att denna såsen var den, i särklass, bästa uppfinningen som Santa Maria har gjort! Även Molly gillade den och åt som en häst. Själv gillar jag när det är lite drag och satsar på den starkaste såsen och gärna ett gäng jalapeños uppepå.

Vi festade till det med chokladpudding och vispgrädde till efterrätt och det var det inga som helst problem för mig att äta.

Trots en god middag och mysig underhållning på TVn, i form av "Så mycket bättre", så har vi varit lite lätt förvirrade under kvällen. Det har varit något som inte riktigt har stämt, något har kännts konstigt. Till slut kom vi på det! Det var lördagskväll och Linnea var hemma?!?!

fredag 18 november 2011

Vilken härlig kväll!

Nu kan känns det helt ok att det är första advent nästa helg! Ljusen är tända på Liseberg, kaninerna har fått sina tomteluvor på sig, renarna är spända framför slädarna och hela parken bara kryllar av jul!

Jag och småttingarna hade det jättemysigt. Enda lilla bakslaget var att alla andra i Göteborg hade kommit på samma idé som oss när isshowen började, så jag fick stå och hålla upp Molly på nästan raka armar för att hon skulle se något alls. Bra för Molly, mindre bra för mina armar. Theo kan ju detta med att förvandla sig till en liten vessla som smidigt kilar fram mellan allas ben och hux flux står han allra längst fram och ser hur bra som helst! Molly blev jättelycklig när hon fick se kaninerna ute på isen men lyckan förbyttes strax i avgrundsdjup förtvivlan. Hon fick ju inte springa ut på isen och krama dem! Och hon som har längtat så!

Som tur var så lyckade både Molly och Theo vinna varsin liten kanin med tomteluva på sig. En chipspåse och lite marsipan till fredagsmyset framför Dobiboo vann de också.

I morgon är det lördag och det står absolut inget alls på schemat! Så skönt!

Jul på Liseberg!

Nu är det dags, ljusen är tända, all den goda maten och fina julklapparn står framplockade i de röda bodarna. Och klockan 18 är det dags för skridskoshowen, där Mollys fröken Julia är med!

Nu ska vi dricka lite glögg!

Philips Airfryer

Nu har jag beställt vår Airfryer från Philips som vi får köpa med reducerat pris via Buzzador.

Det ska bli spännande att se om den är så bra som reklamen säger, om det verkligen går att fritera fettsnålt!

Jag beställde den vita, dels för att den var snyggare och dels för att den innehåller en bakningstillbehör, som kan vara kul att testa. 

I kväll är det äntligen dags! Nu har det varit stängt länge nog! Som vi har längtat!
Vad jag pratar om?


Jul på Liseberg, så klart!

Julbasar på Casa!

Vinn Joannas bok!

Jag brukar ju nästan aldrig delta i tävlingar men den här får man bara inte missa!

Det är Joanna som lottar ut sin bok, "Nära Dig" på sin blogg! 
I bloggen har vi fått följa hur boken har vuxit fram och nu är den färdig!


Gå in och kika på hennes blogg, hon skriver om mycket annat också, sitt liv och härliga recept och alltid på ett mycket underhållande vis. 

torsdag 17 november 2011

Soppa ÄR gott!

Jag orkade inte fixa någon mat i dag, så Labbe tog med sig pizza hem. Till sig och barnen. Själv fick jag en delikat Mexicanasoppa som jag knappt kunde äta för att det gjorde så ont. Rumstenpererat vatten är det enda som fungerar utan att tårarna kommer och det är det ju inte speciellt mycket näring i. Och inte är det gott heller...

Men så bra det kommer bli sedan, när allt är klart! Då har det gått ca 10 år sedan den första provisoriska lagningen gjordes av tanden som sprack pga en dålig lagning av ett pyttehål när jag var 10 år...

Ruggigt är det ute nu. Temperaturen kryper ned mot nollan och det i kombination med den fuktiga luften här på västkusten gör att det blir riktigt obehagligt att vara utomhus vissa dagar. Tänk då så glad jag blev när jag fick ett album på Picasa av mamma från i somras när barnen var med dem ute i båtarna!

Här är de och utforskar den stora båten.

Och här är de på en liten utfärd med lilla båten. Visst längtar man till sommaren när man ser dessa bilder och det går fortare än man tror, nu är det ju bara ett halvår kvar tills det kör igång igen!

Molly tycker ju om att nypa när hon ska sova eller är ledsen. Då nyper hon försiktigt i huden och liksom rullar den mellan fingrarna. Tunn hud är bäst och ett favoritställe är i vecket mellan tumme och pekfinger.


Uuuuäääähhh....

Kom och ta mig långt härifrån...

Så där underbart och mysigt som man kan ha det, har jag det absolut inte just nu. 15 olika verktyg i munnen, diverse olika illasmakande medel och ont, trots bedövning. I 1 1/2 timme....

Sedan ska jag hem och sova och därefter äta mjuk mat i nästan 3 veckor.

Torra fötter

Kul ämne, va?

Jag är ju med i Buzzador och har nu fått ett paket med Locobase Repair och ska testa det ordentligt. Vi har ju använt det på våra eksembarn tidigare med ganska bra resultat men nu tänkte jag testa detta på mig själv. På mina mumiefötter närmare bestämt. För något torrare än dessa finns det nog inte, undantaget vissa personers humor kanske. Jag ska intensivbehandla fossingarna med Locobase och se om ett mirakel kan ske.
Här har vi en bild på fötterna innan kuren och så återkommer jag om en vecka ungefär för att se om det märks någon skillnad.

Nu ska jag alldeles strax ge mig av mot tortyrkammaren, förlåt, tandläkaren, för att sätta in ett stift.

Behöver jag säga att jag är hypernervös och har försökt hitta 16416298562 orsaker till att jag nog inte alls behöver fixa till den här tanden som har bråkat med mig i så många år?

onsdag 16 november 2011

Badande systrar.

Lisa passade på att följa med till Mollys simskola i dag. Det gjorde hon ju ofta när hon bodde hemma och det har vi saknat allihop. Kameran fick ju självklart följa med och föreviga tilldragelsen.

Även för Molly så stod det livräddning på schemat men hon var betydligt mer positivt inställd till detta än vad hennes bror var i går. Men innan hon förstod vad det var som hände så höll hon nästintill på att få riktig panik när jag börjar att plocka på henne kläder ovanpå baddräkten. "Mamma, vi skulle bada? Vi skulle simma?" När jag förklarar för henne att vi ska bada men med kläderna på, tittar hon på mig med ett oerhört skeptiskt leende och utbrister: "Tokfia-mamma!"

Ännu mer skeptisk blir hon när jag säger till henne att ställa sig i duschen. Med kläderna på! Hon duschade försiktigt ena ärmen, kollade på mig så att det verkligen var rätt det hon gjorde. Jag fick nästan fösa in henne helt i duschen.

Och så förvånad hon blev efter att ha dykt i vattnet och kände hur tung och otymplig hon var med alla blöta, tunga kläder! Men bara hon hade vant sig så var det full fart, som vanligt. Dessutom var ju Lisa med och busade upp stämningen!

Inne på simskolan fick hon prova flytvästar. Det gör ju vi ganska ofta med hennes egen. Det är oerhört viktigt att man vänjer barnet vid att bada med flytväst, så att de får en "igenkänningssituation" om en olycka skulle inträffa så att de inte får panik. Det är ju det mycket av minisimskolan går ut på, att skapa trygghet och respekt för vattnet och att barnen, instinktivt, ska veta vad de ska göra om en krissituation uppkommer. De övar på att hålla fast, att alltid vända tillbaka, att ta sig fram för egen maskin mm. Så små barn som Molly kan inte hålla huvudet ovanför vattenytan pga dess storlek. Därför jobbar vi mycket med att lära dem att andas genom att vända över på rygg. Det är där vi är med Molly nu. Hon simmar långa sträckor själv men har inte helt fått kläm på detta med andningsvändningarna än, så jag får gå framför henne och vända på henne. Men det släpper nog vilken vecka som helst nu.

Efter simskolan passade jag och Lisa på att fylla på vitaminförråden lite genom ett besök i fusksolen. Såå skönt!

Sedan åkte vi till Backaplan med en djupt sovande Molly som inte ens märkte att vi var där, för att kolla in telefon och dator till Lisa. Hon har haft sin telefon i snart fyra år nu och den har varit på väg att ge sig länge nu. Datorn ska vi inte tala om och absolut inte grafikkortet i den! Och just den biten är ju, som de flest vet vid det här laget, något som Lisa är i stort behov av i sin utbildning och i sina jobb. Men vi har nog löst problemen och dessutom tror jag att jag vet vad jag ska ha för mobil!

Morgondagen är inget jag ser fram emot direkt. Först ska Lisa åka hem till sig och kommer inte hem igen förrän till jul! Sedan ska jag till tandläkaren för att, förhoppningsvis (?) få ett stift i min bråkande tand...

Äldsta och yngsta dottern på väg ut på promenad i höstsolen.

Grattis på sängen!

Tidigt, tidigt blev det till att tassa upp i dag. Lisa skulle ju firas och Theo skulle börja skolan tidigare i dag för de ska åka till Konserthuset och se Himmel och jord med klassen.

Lite paketöppning och frukost på sängen med nyfikna småsyskon blev det. 

Och nyfiknast av alla var lillebroren som hade slagit in flera av paketen!

Grattis på 21 års dagen, Lisa!


Att det har gått 21 år sedan du föddes! Du är alltså ett helt år äldre nu (minus 8 dagar) än vad jag var när du föddes! Och fyra gånger har du blivit storasyster! En storasyster som saknas enormt mycket nu när du har flyttat så långt hemmifrån!


Hoppas att du får en härlig födelsedag i dag! Middagen tog vi ju i går kväll eftersom du ska ut på trevligheter i kväll.


Favoritbandet är ju i stan och spelar, just på din födelsedag! Och här kommer ett litet tips till dig! Men vi har ju fått rå om dig i flera dagar nu och du ska ju följa med till Mollys simskola och ta en tur på stan efteråt.


Jag vill passa på att tacka för den otroligt vackra tavlan som du gjorde till mig i födelsedagspresent och dessutom tacka för att du är en sådan fantastisk dotter och storasyster!

Massvis med kramar till världens bästa 21 åring!

tisdag 15 november 2011

Senaste nytt på Filurfronten!

Är det någon som kan hjälpa mig att tyda vad detta betyder? Det dyker upp när jag försöker kommentera inne på vissa bloggar:

"Tyvärr kan vi inte fullborda din begäran.

Följande fel påträffades:
Input error: Memcache value is null for FormRestoration" 

Klädsim är riktigt skräptrist!

Att behöva kränga på sig kläder utanpå badkläderna när man är blöt, det gillar inte Theo alls. Att vi sedan inte hade fått information om livräddningslektionen (även om jag nog borde ha vetat men man glömmer fort) eftersom Theo inte simmade förra veckan pga genrepet inför dansen och därför inte hade med oss kläder utan fick låna någons kvarglömda...

K A T A S T R O F

Söndagsuppdatering!

Det hände massor i söndags men jag har inte orkat göra några längre blogginlägg. Men bättre sent än aldrig! Här kommer en söndagsuppdatering!

Sovmorgon är ju otroligt överskattat, så vi gick upp tidigt på morgonen. Men det hade ju sina skäl, Theo skulle ju vara på Rondo kl 09.30 på morgonen för sin avslutningsshow på Funky Kidz! Vita kläder med silver och glitter skulle det vara och så fort har han nog aldrig klätt sig förut!


Sedan var det ju fars dag också, så en räksmörgås på sängen och lite fina strumpor till pappan hann vi med också.

Det var superpirrigt innan showen började, för dels var ju Rondo fullsatt och dels skulle ju Erik Saade uppträda! Men lite spex funkar ju alltid!


Vi satt längst fram men tyvärr hamnade Theo längst bort på andra sidan av scenen, så bilderna blev inte helt bra. Men han älskade att stå på scenen och showade lite extra till publikens glädje. Han har nog hittat sin plats i livet! På de dansskolor han har gått på tidigare har det ju bara varit en liten uppvisning vid avslutningen i danslokalen. Han har ju gillat det också men det här var något alldeles extra!

Efter att alla grupper visat upp vad de har lärt sig var det så dags för den här pojken:

Theo satt med sin dansgrupp och jag tittade på honom när Erik Saade klev ut på scenen. Då ser jag att han gråter! Jag springer till honom och frågar varför han är ledsen. Då ser jag att han ler stort under alla tårar. "Nä, jag är inte ledsen, jag är jättelycklig men tårarna bara kommer ändå!"

Efter showen klargjorde han att om sådär 20 år så skulle han, efter att han hade vunnit melodifesivalen, komma och dansa på Funky Kidz avslutningsshow!

Efter showen tog vi en promenad ned till Konstmuseet och mötte upp mina föräldrar och Kristofer och Bella där. 


Vi skulle gå och titta på utställningarna med Jan Lööf och Frida Kahlo och Diego Rivera. Theo var ju där i onsdags med skolan, så han ville först inte alls men när han kom in kunde vi inte slita honom därifrån. Jan Lööfs utställning kan man undersöka hur länge som helst, det finns så mycket detaljer. Ett plus var att de visade "Tårtan" i en minisalong. Det var en av mina favoritserier när jag var liten.

Det var fler än Theo som hade svårt att slita sig. Lisa som ju pluggar till serieteckare, Bella som jobbar som attributmakare och Kristofer som helst av allt vill jobba med att göra dockfilmer hade alla mycket att studera därinne. Men tillslut fick vi med oss allihop hela vägen upp för alla trappor upp till Frida Kahlo och Diego Riveras utställning.

Det var väldigt spännande att få se dessa målningar som man bara har sett i böcker innan och att få veta lite  mer om konstnärernas liv. Framför allt Diego Rivera visste jag inte så mycket om innan, även om det var han som var den stora konstnären av de två under deras livstid.


När vi kände oss mätta på kultur, började vi känna av hunger i våra små magar. Vi promenerade vidare ned till restaurang Tsien Tsin för lite mat. Won Ton soppa, vårrullar, nudlar och ris i långa banor blev det. Och lite friterade bananer och glass till efterrätt. Tur att bilen stod parkerad utanför Lisebergs stora entré, så vi fick en välbehövlig promenad tillbaka efter den måltiden.

Och på fredag....


Korpvägens ritstuga

En genomsnuvig och hostig Molly är superlycklig i dag! Hon får tillbringa hela dagen med sin älskade storasysyster, Lisa! Och efter den här dagen lär vi få fylla på våra förråd av ritpapper, för här ritas det drakar på löpande band!

Published with Blogger-droid v2.0.1

måndag 14 november 2011

Mollys skolfoton har kommit!

Det känns helt perfekt att de kom just i dag och piggade upp en, i många bemärkelser, väldigt dimmig dag!
Published with Blogger-droid v2.0.1

I dag är det fullt tillåtet att tycka synd om mig!

Jag är sjuuuuuk! Ont i precis allt som går att ha ont i, snuvig, hostig, febrig.... Försökte ta mig till jobbet men jag fick vända i dörren. Titta på TV funkar inte, för ljust, sova går inte, gör för ont, jag orkar inte ens lyssna på boken jag har igång på Storytel, ont i öronen och att tänka ska vi inte ens tala om...

En kopp te och lite stirrande i takskarven ( nä, Maria, inte på det sättet du tror!) får det bli i dag. Och då har jag ju ändå storfrämmat i form av Lisa hemma! :-(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...