Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 6 augusti 2010

Bamboomiddag och Ostindiefararen Götheborg.

Efter en god Mongolian BBQ på Bamboo, tog vi en kvällspromenad i den otroligt varma augustikvällen. 20 grader kl 10 på kvällen! Tvärs över gatan låg Götheborg vid kaj och vi passade på att ta en närmre titt på det fantastiska skeppet.

Göteborgs hamn med torrdockan.
Vilket otroligt arbete! Så vackert skepp. Helt fantastiskt att den har tagit sig hela vägen till Kina och tillbaka!

Theo kollar ut över hamnen.

Här fick han med sig storebror också.

Pusskalas!

Frida och Ninna kom på en snabbvisit hit och tjejerna lekte massor. Molly fick ju också visa hur duktig hon är på att gå!
Om jag tar den, så får du den där i stället.

Puss på dig, älskade kusin!

På besök hos Tommy.

På vägen hem från Bovall, stannade vi till hos Tommy och kollade på hans fina hus. Det är precis nymålat nu och hur fint som helst. Både utvändigt och invändigt och han har gjort allt själv!! Tänk om man kunde ha det så fint!

Molly, Labbe och Tommy diskuterar lite.

Kramkalas!

Bovallssemesterbilder!

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade bloggen, mycket händer hela tiden...
Här kommer det lite bilder från vår semestervecka i Bovall i alla fall!

Bilar, bilar, bilar, det är det som gäller för syskonen Hansson!

Jag kan ställa den här bilen på motortransporten, Theo.

Ludvig övar på dart. Man börjar nära och ökar avståndet efter hand...

Marianne i solskenet på trappen.

Molly vill ge Bessington godis.

Bus med pappa!

Promenad ned till torget.

Åh, kolla där och där och där! Och kolla där borta då! Det tar tid för en femåring att gå den korta biten ned till torget, finns såå mycket att titta på och undersöka.

Hej, vänta på mig!

Det är så vackert i Bovall med alla vita trähus!

Glasspaus på torget.

Molly tuggar (!) på sin isglass!

Så underbart att i lugn och ro sitta i solgasset och njuta av en mjukglass!

Tom busgrabbsen kunde sitta still. En liten, liten stund i alla fall!

ICA med berget i bakgrunden.

Koll på krabbor har grabbarna! Och på musslor, räkor och sjöstjärnor också.

Molly i vagnen och Marianne.

Hamnen.

Far och dotter på promenad.


Före och efter.
Frisören alltså om någon skulle missa det... ;)

Åh, jag vill också bada!

En halvflaska skumbad och på med hela bubbelsystemet, så har man strax bubblor i hela badrummet.

Ungarna har skägg!

Utsikten från balkongen.

Promenad på Smögenbryggan.

Åh, jag orkar inte gå ett steg till...

Molly i sin fina nya tröja.
Med Red Bull burk....

Molly får guida Jonas på bryggan, annars kanske han går vilse... ;)

Ser ni leendet på tredje raden till vänster..

Och den här grabben fick vi med hem.

Räkor är ju ett måste på Smögen!

Ludvig och Batman inför sista båtfärden innan hemresan.

torsdag 5 augusti 2010

Molly går!

Den 5 augusti 2010, nästan 15 månader gammal, lärde sig Molly att gå!! 

Jag satt i köket i Bovall och pratade med Marianne om att jag var lite orolig för hur det skulle gå för Molly när hon ska börja förskolan i september om hon inte kan gå. Fem minuter efter detta reser sig Molly och går, utan lock och pock, alldeles själv, till mig!

Innan hon väl gick var det mycket övande. Hon ställde sig upp och slängde sig plattfall frammåt och sa: oj!

Upp och ned, hela tiden!

Kolla vad jag kan!

Och dansa runt, runt är ju jättekul!

onsdag 4 augusti 2010

Jonas på besök!

Jonas från Öckerö kom på besök idag. Han har varit i Bovall måånga gånger men aldrig i nya huset. Labbe pratade med honom vid 9-snåret, då skulle han precis, alldeles strax, ge sig av. Från Öckerö till Bovall tar det ungefär 2 timmar om man räknar med färjan och allt.

Efter nästan 3 timmar börjar vi undra. Labbe ringer. Jodå, han är på väg, är vid Torp i Uddevalla ungefär. Ok, då är han ju inte långt borta...

Trodde vi...

Tiden går. Tillslut ringer Labbe. Då har Jonas följt gpsen, istället för att lita på att han hittar vägen själv. Men han hade ett par mil kvar till norska gränsen innan vi fick stopp på honom...

När herr Abrahamsson äntligen kom fram åkte vi till Smögen. Fullt med folk var det där.

Vi handlade lite. Jag hittade faktiskt lite kläder till mig (det gjorde jag i Hunnebo igår också), en fin stickad tröja och ett par foppatofflor till Molly, ett regnställ, batmandräkt (som, till mångas förtjusning åkte på direkt) o foppatofflor till Theo och en cool (viktigt) t-shirt till Ludvig. Ludvig fick ge sig ut på en ribbåtsfärd i 60 knop också. Superhäftig!

Vi avslutade besöket med kaffe och räkmacka!

Tillbaka i Bovall igen, åkte Jonas och Labbe en sväng fram och tillbaka till Hunnebo, innan Jonas skulle skynda hem. Under tiden tände Reine grillen. Oxfilé! Gudagott!

Mitt i maten ringer någon till Labbe, som han får beskriva vägen för. JONAS, skrattar alla runt bordet i kör ;-) Men det visar sig vara Chrille som inte hittade till ett jourjobb...

Hur gick det, Jonas, hittade du hem??

tisdag 3 augusti 2010

En härlig dag!

Sol och värme! Tyvärr lite för mycket blåst för att ge sig ut med båten. Det blev promenad ned till torget. Där åt vi glass och lunch, i den ordningen.

En liten händelse: Ludvig såg att det var söligt på några stolar på uteserveringen och gjorde personalen uppmärksam på detta. "Torka upp det då" får han då som svar! Servicekänsla? Nä, inte så det stör...

Efter lunchen följde Theo med Reine och Labbe till frisören. Japp, Labbe har gjort en Lisa och kapat håret rejält! Supersnyggt, tycker jag!

Under tiden som de var hos frisören gick vi andra hem. Väl hemma försvann Ludvg till grannen och Marianne och Molly tog en middagslur. Åh, toppen! Egentid! Ut i solstolen med bok (Mons Kallentofts Höstoffer) och kaffe! Ljuvligt, underbart! Även om det bara blev 25 minuter, så var det 25 fantastiska minuter!

På kvällen lagade Reine en fantastiskt god skinkstek. Man rullade den i gula och svarta senapsfrön och rosmarin. Kokt potatis och en sås med grovkornig sötstark senap i till detta. Såå gott!

måndag 2 augusti 2010

Molly har gått igen!

Nu är vi i Bovall. Barnen har lagt sig och jag försöker blogga via min X10 mini med touch-skärm. Är inte helt kompis med den än... Men jag fick ju inte ta med datorn för Lisa, trots att hon har 2 (!) laptops själv + vår stationära hemma. "Måste ha din när jag ska skriva försäljningsjournalerna." Hmm... Så jag får tragla på.

Vet ni hur dumt det är att raderings"knappen" sitter precis under pqrs... Slår aldrig fel, raderar alltid det jag har skrivit så fort jag måste använda nån av de bokstäverna...

Labbe, Theo och Reine åkte ut en sväng med båten när vi kom fram. En tripp till Hunnebo och tillbaka blev det. Ludvig var inne hos grannen och spelade, fast solen sken! Jag och Molly lekte i trädgården med Marianne och Bessington. Åt glass, gjorde vi också. Fast Molly envisades med att hålla i glassen och gnaga på pinnen av nån outgrundlig anledning... :-S

När sjöfolket kom hem, blev Molly så lycklig, så hon ställde sig upp och GICK mot sin pappa! På gräset!!

Sen var det middagsdags. Theo fick föja med Reine för att ta upp potatis ur landet. När Reine vänt upp jorden säger han "titta här, Theo, har du sett?" "Åh, stora ägg", säger Theo... Men sen var det väldigt gott att äta potatisen man hade tagit upp själt, två stora slank ned med massa smör och några köttbullar och korvar!

Molly åt som vanligt med god aptit men vi har hittat nåt nytt som vi kan lägga till på den korta lista med mat hon inte gillar. Sill! Det räkte att lukta på det, sen ville hon absolut inte smaka!

På väg!

Sitter nu i bilen på väg till Bovall. Molly och Ludvig har somnat och vi andra äter nötter och godis!

Kollade just på yr.no, vädret blir bättre och bättre! :-D

söndag 1 augusti 2010

Packande och tvättande!

Dennna dagen ägnas åt packande och tvättande! Labbe ska nämligen ha sin (enda) semestervecka i sommar veckan som kommer! Då blir det Bovall! Förhoppningsvis blir det bra väder också, så vi kan ta en och annan båttur. Kanske ett dopp också? Fast det är nog mest jag och barnen som drömmer om doppet, Labbe föredrar båtturen. Det blir Molly, Theo, Ludvig, Labbe och jag som åker upp. Lisa har så mycket att göra inför konvent och liknande, så hon stannar hemma. Sen tycker hon nog att det är skönt att få vara utan allt för många småsyskon ;) Linnea stannar också hemma. Kompisar...

Det ska bli så skönt med en hel vecka utan massa jourjobb och krångel! Men vis av erfarenhet från tidigare semestrar, så kommer nog telefonen gå varm ändå. Inte ens när vi har varit i Spanien eller på Korsika så har han fått vara helt ledig... Alltid är det något som behöver hans omedelbara insats. Men nu är det ju Chrille som har jouren och han är ju såpass inkörd och självgående så det ska nog kunna bli ganska lugnt ändå :D

Nä, nu måste jag fortsätta packa. Tänkte att vi skulle komma iväg ganska tidigt imorgon bitti, så att det inte blir som vanligt, att vi kommer iväg vid 7-snåret på kvällen och då ska vi göra lite saker på vägen också.

Håll tummarna för en lugn och behaglig semester med i alla fall, båtväder!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...