Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 11 oktober 2013

Det blev lite sovmorgon i morse.

Det var riktigt segt att komma upp i morse och allra värst var det nog för husets tonåring. Jag fick nog väcka honom fem gånger innan han kom upp. När jag var uppe fjärde gången tog jag det här kortet på honom och sa att om han inte var uppe och påklädd om tio minuter, så skulle jag lägga upp bilden på Facebook. Alla som känner mig på Facebook vet numera hur det gick!

Vi var faktiskt inte så jättesena när vi väl kom till skolan. Theo och Ludvig kom precis i tid och Molly var bara fem minuter sen! Det var verkligen starkt jobbat av oss!

När jag lämnat av trollen på skolan så tog jag svängen om Maxi och handlade till kalasen i helgen. I morgon har Theo sitt danskalas för kompisarna och då behövs det kalaspåsar till alla gäster, fyllda med godis och lite små presenter. På söndag är det dags för släktkalaset och då vill Theo bjuda på korv med bröd och pastasallad, så det handlade jag i dag också. Efter maten blir det en Franscescotårta, som är beställd från Sussis Sötsaker. Det är hon som gjorde Mollys Lisebergskanintårta när hon fyllde 3 år.

Hon gjorde även Hello Kittytårtan till 4-årskalaset,

så nu ser vi verkligen fram emot denna, hett efterlängtade Franscescotårta!

Barnens faster, Helena, kom ned från Järna i dag och följde med och hämtade dem på skolan. Gissa om de blev lyckliga! Helena följde med ut till Sinclairs, så nu vet hon var Theos andra hem ligger ;-)

Vi passade på att äta lite mellanmål innan dansen och vi satt faktiskt på uteserveringen och åt. Det var helt underbart varmt och skönt. Hade det inte varit för höstfärgerna runt oss, så hade dagen kunnat passera som en sommardag!

Theo hade ju bokat in en extralektion innan sin ordinarie lektion i dag, så det blev ett 2-timmarspass. Molly och Helena passade på att ta med Råttan på en rejäl promenad under tiden. Skönt för en liten hund som fått sitta still i sin hundbur under en flera timmars lång bilfärd.

Väl hemma gjorde vi pizza och efter maten blev det lite födelsedagsfirande. Theo fick en jättefin akvariebok av Helena!

Och av kusin Ludde fick han en iPod!! Lyckan var total! Båda presenterna var klockrena! Theo fick ju en iPod av några vänner till oss för några år sedan men den har blivit riktigt illa medfaren och det är inte mycket som är helt på den. Jag har åkt runt till flera reparatörer men ingen har kunnat laga denna, den var för trasig helt enkelt. Nu visade det sig att kusin Ludde hade en liggande som han inte använde, så han ville ge den till sin lilla kusin! Snälla, goa, fina Ludde! Han har gjort en liten kille alldeles otroligt lycklig i dag!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan blir det nog sängen direkt, det kommer nog krävas en hel del energi och ork i morgon!

torsdag 10 oktober 2013

Ibland känner man sig som världens sämsta förälder!

Theo har ju valt att ta några extralektioner inför Sinclairsmästerskapen den första helgen i november. Dessa lektioner hålls på tordagar, så nu är det dans tre dagar i rad och första tillfället var i dag. På torsdagar har ju Theo sin tennis, där jag hämtar honom på GLTK efter klassen. Men i dag snurrade jag till det rejält. Jag var så fokuserad på att inte glömma bort att han skulle dansa i dag, så jag glömde istället bort att han spelade tennis. När jag kom till skolan så hade jag inte en tanke på att han skulle vara någon annan stans än just på skolan och funderade på vem av barnen jag skulle hämta upp först och valde då Molly, så Theo skulle hinna leka en stund till med sina kompisar. Nu hör det till saken att han spelar tennis i samma lokaler och i direkt anslutning till gympan och därför behöver jag inte köra honom TILL tennisen men väl hämta upp honom efteråt.

När jag står där, i godan ro på förskolan och pratar om dagen med en av Mollys fröknar, så kommer en annan fröken ut och säger att Mattias mamma, Traci, söker mig på telefonen! Jag fattar ingenting, fortfarande! Jag går in och tar luren och hör Tracis oroliga röst i andra änden. Hon undrar var jag är, om något har hänt. Hon är med en ledsen och orolig Theo på tennisskolan...

Paaaaanik!!!

Självklart hade jag ju också lyckats pilla av ljudet på mobilen, så jag hade inte hört när hon försökte ringa mig. Usch vad hemsk jag kände mig! Så oroliga Theo och de andra hann bli innan de fick tag på mig! Ååh, vad jag kramade Theo när jag några minuter senare kom fram till GLTK! Min älskade lilla, modiga plutt!!

Theo förlät mig, trots det grymma sveket och vi åkte ut till Sinclairs i Frölunda. Han hade två lektioner i dag. Först var det en hiphoplektion i en timme, följt av en lektion med chacha, merengue och gagnam i ytterligare en timme.

Han var ganska mör efter den sista lektionen men hade haft så kul och hade dessutom hittat ytterligare danser att tävla i, så det kommer bli späckat schema under tävlingshelgen!

Ludvig var ju med och kollade på Step Up i går och har nu ändrat sig med sitt motstånd mot dansen och då passade vi på att anmäla honom till en nybörjarkurs i hiphop! Självklart hoppas alla vi andra att han också ska fastna! Dansen tillför ju så mycket! Man tränar ju både kropp och knopp och så är det ju en enorm boost för självförtroendet att kunna känna sig säker på dansgolvet. Plus den härliga gemenskapen som blir bland dansare och deras anhöriga! Han har i alla fall lovat att ge det en ärlig chans, nio veckor så får vi se sedan.

Dagens Theo

Vi är på väg till skolan och när Theo kliver in i bilen tycker jag att han studsar, lite så där kissnödigt, varpå jag ställer den självklara frågan.

Sonen bara tittar på mig som om jag var lite halvblåst och svarar kort, nä jag dansar ju!

onsdag 9 oktober 2013

Theos dag!

När man fyller år får man välja vad man vill äta till frukost, så för Theos del blev det smörgåsar med Nutella på och Coca Cola att dricka till. Mycket kan man säga om den frukosten men han älskade den och den gav honom mängder med energi!

Det var en otroligt lycklig liten kille som vi väckte med skönsång och presenter! Det bara bubblade i honom och varje present var den bästa. Hälgeböcker, skinnjacka, dansskor, dansfilmer och lego.

Och ett akvarium!! Nu fattas bara grus, vatten, växter och fiskar!

Gissa om plutten var lycklig! Ett akvarium stod högst på önskelistan, tillsammans med dansfilmen; Step Up och dansskorna.

Efter paketöpppnandet bar det av till skolan. Theo skulle ut i skogen på förmiddagen och till Universeum på eftermiddagen, så han såg väldigt mycket fram emot dagen. Någon gång däremellan, skulle han bjuda på glass också.

Jag frågade Theo vad han allra helst ville göra på sin födelsedag. Då tittade han bara undrande på mig och säger att det är ju onsdag, han vill dansa! Vill du inte gå ut och äta eller gå på bio eller så? Nää, jag vill inte missa min dans!

Han fick premiäranvända sina dansskor i dag och de fungerade fantastiskt till chachan men mindre bra till hiphopen. Han blev rejält firad på dansen, med sång och allt.

När vi kom hem så hade Ludvig förberett middagen, pannkakor och dukat inne i vardagsrummet.

Det var nämligen inte slut på dansandet för dagen. Vi var ju självklart tvugna att kolla på Step Up, en av de allra bästa filmer som har gjorts, enligt Theo!

Även Ludvig fastnade i filmen men jag vet inte om han var lika road av dansen som vi andra, eller om det var alla söta tjejer som drog...

Nu sover jubilaren gott, mycket nöjd med sin födelsedag! I morgon blir det dans! Igen!

Tänk att han fyller 8 år i dag!


Vår älskade buskille!

Här hade vi ingen aning om vad det var för ett litet troll som skulle flytta in hos oss!

Och så kom han och var världens sötaste!

Och helt plötsligt är han bara jättestor!

Vår älskade lilla (ja, du är fortfarande liten, även om du inte tror det) unge! Du är helt fantastisk!

tisdag 8 oktober 2013

Sista dagen på Liseberg och ett berg av pannkakor!

I söndags var det säsongsavslutning på Liseberg och eftersom Molly blev sjuk förra helgen när vi skulle gå dit och hon blev så gruvligt besviken, så på söndag morgon kollade jag om Theo orkade med ett litet besök och det gjorde han. Allt för sin älskade lillasyster!

När vi kom dit var det nästan inget folk alls där. Vi började med Flume Ride och det var bara att promenera rakt in och sätta sig i en båt! Sedan blev det Stena Båtarna och Farfars Bilar.

När vi skulle åka Kaffekopparna så fick vi mysigt och saknat sällskap. Janette och Marie var där med Jenna och Sofia och det var så längesedan vi träffade dem. Sofia och Jenna är Mollys gamla simskolekompisar och de har haft så mycket roligt tillsammans, från att de var pyttebäbisar. Just nu går vi dock på olika dagar men hoppas på att det ska lösa sig snart, så tjejerna får simma tillsammans igen.

Även Theo hittade kompisar där. När vi satt och fikade kom ett helt gäng med klasskompisar, så Theo fick hänga med dem istället. Liite roligare än att hänga med småtjejerna...

Det blev ett lite längre besök än vad vi hade tänkt oss från början men oj så skoj vi hade! Marie hängde med tjejerna in på Bushållplatsen och kom ut helt slut efter en lång stund. Det finns bara två växlar på dessa bustjejer; allt eller inget!

När klockan närmade sig 16, så kände jag att jag inte orkade längre. Molly och jag sa hej då till hennes kompisar och letade reda på Theo och gänget, för vidare färd hemåt. Fast först var vi bara tvugna att ta en sista färd i Sagoslottet...

Väl hemma blev det filmmys i soffan, även om Theo tyckte att han nog kunde hoppa på studsmattan/cykla/åka longboard/leka med grannpojken istället för att ta det lugnt och vila upp sig lite...

Linnea har varit här i eftermiddag och hjälpt till att rensa barnens garderober. Det var ett litet tag sedan sist och framförallt Molly har ju vuxit rejält under sommaren. Det var många plagg som var på tok för små. Linnea hann nästan klart med Mollys kläder och ska gå på Theos någon dag snart. Då får ju Molly en påfyllning i sin garderob igen.

Själv har jag stått vid spisen hela eftermiddagen. Vi får ju en 8-åring här i morgon och denne 8-åring har beställt pannkakor till middag. Eftersom Theo har sin dans på onsdagar och tyckte att det var det absolut bästa sättet att fira födelsedag på, så skulle det ju bli ganska sent om jag skulle steka pannkakor i morgon, så därför fick jag fixa dem i dag. Det blev en försvarlig mängd pannkakor, ingen lär gå hungrig till sängs i morgon i alla fall.

Nu har Linnea åkt, Molly somnat, Ludvig pluggar och Theo har haft sitt dagliga samtal med sin faster, så nu får det nog bli en kopp te i soffan för min del. Och invänta sambons hemkomst!

måndag 7 oktober 2013

Danstävling i Örebro!

Lördagsmorgonen var minst sagt tidig. 04.30 ringde klockan och en halvtimme senare satt Theo och jag i bilen på väg till bussen som väntade vid Sinclairs.

På väg upp i bussen försökte vi sova en stund men det var inte det lättaste. En person som inte förstod detta med att sova och absolut inte hade lärt sig prata tyst, höll låda halva resan upp. Personen som hon pratade med var betydligt tystare, så det lät verkligen som om hon pratade för sig själv.

Till slut gav vi upp försöken och åt vår medhavda frukost. Plättar till Theo och en smörgås med salami och brie till mig.

Strax därpå var vi framme och tog oss in i Mellringehallen, fixade nummerlapp och så började Theo värma upp. Hiphopen låg först ut i tävlingsschemat och Theo skulle dansa i åttonde gruppen.

Theo hade stenkoll på alla grupper och när det var två grupper kvar, slutade han dansa och bara satt och fokuserade. Lite snörpligt blev det dock strax. Grupp 7, den innan Theo, blev struken och så helt hux flux var det hans tur. Han blev lite förvirrad och jag såg att han inte var helt bekväm i situationen när han klev upp på dansgolvet. Att det dessutom var halare än han hade räknat med gjorde att han fick en lite halvvissen start men han fann sig snabbt tillrätta.

Domarna gillade vad de såg!

Det blev ett silver!!

Gissa om han är stolt över denna! Och gissa om hela familjen delar denna stolthet!

Nu var klockan snart 12 och Theos insats i tävlingen var över. Han hade tänkt sig att vi skulle "göra" Örebro efteråt, se svampen, äta på restaurang och sådant men han fastnade så i tävlingen, så han ville vara kvar och fortsätta titta. Så det gjorde vi!

Eftermiddagen ägnades åt disco och hela golvet täcktes av glitter, fjädrar och pastellfärger!

Efter tävlingens slut, gick hela Sinclairsgänget till en pizzeria för lite välförtjänt mat. Theo blev dock lite besviken, det hade först varit tal om Gyllene Måsen men det fungerade inte, av olika skäl och det blev en riktig katastrof för en övertrött danskille. Han skulle minsann inte följa med till restaurangen och jag fick, mer eller mindre, tvinga med honom. Till slut kom vi dock fram och han fick i sig lite hamburgare och pizzasallad, plus Coca Cola och sedan var det full fart igen.

På hemresan fick jag sitta själv i vårt säte och kolla på Grease, Theo satte sig med tjejerna längst bak i bussen och lärde dem att spela Minecraft...

Det var väldigt lätt att somna när vi nästan mitt i natten kom hem igen. Mycket trötta men ännu mer nöjda med dagen.

En annan som var nöjd med lördagen, var Molly! Mormorn och morfarn var med henne, först på dansen och sedan på ridningen och däremellan var de hemma hos Frida och Sofia och busade. En lunch bestående av Happy Meal, middag av Thaimat och rosa tuggummin som lördagsgodis, utgjorde pricken över i för denna utomordentligt fantastiska dag!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...