Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 2 april 2011

Fortfarande

Lite mycket att göra!

Måste ju hinna äta upp de här

och även de härMen jag lovar, jag ska berätta hur jag blev lurad!

Trevlig lördagskväl på er alla!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Mycket idag!

Ommöblering av småtrollens rum, lamp- och tavelupphängning, akutbesök på IKEA och lite rensning i garaget.

Blir helt slut bara av att skriva detta ;-)

Återkommer!
Published with Blogger-droid v1.6.2

fredag 1 april 2011

Jag har blivit lurad!

Labbe lyckades ge igen! Men jag har redan somnat 14 gånger, så den historien får ni höra i morgon :-D
Published with Blogger-droid v1.6.2

Ostindiefararen Götheborgs sista färd

Götheborgs sista färd - Göteborg - www.gp.se Ett helt lysande aprilskämt. Tycker jag i alla fall ;-)

Ludvig sällar sig till bloggvärlden!

Han tycker att det är en jättebra grej att publicera bilder från när han spelar dataspel och sån't som en annan inte begriper ett smack av. Men tydligen är detta något som killar i hans ålder gör!

Men han skriver faktiskt lite om annat också, så kika gärna in en sväng

Hahaha, jag lyckades!

Lura Labbe! :-)

Jag är verkligen urusel på att luras, kan inte ljuga obemärkt, så jag är superstolt!

Jag stannade till vid verkstan förut när vi skulle iväg och handla skaldjur. Går in till Labbe i kundmottagningen med en bedrövad min. "Men Bobo (det är jag det, enligt Labbe), vad är det? Är du ledsen? Har det hänt nå't? Jag skruvar lite på mig, tittar ned i backen (för att han inte ska se att jag har svårt att inte fnissa på mig) och berättar att jag har tagit en kurva vid en refug lite snävt och dragit i en skylt med hela sidan på bilen. Förarsidan, den vi INTE ska lackera om... Han går tyst iväg och fixar lite med den senaste kundens däck.

Någon minut senare går han ut till bilen med rengöringsgrejer för att kunna se hur stor skada det har blivit på bilen. Han tittar och tittar på bilen och sedan på mig som står där och skiner som den sol som faktiskt finns bakom det tjocka täcket av moln.

April, april min älskling, skrattar jag fram!

Men Bobo!

Sen, precis när vi skulle åka därifrån så kommer det från honom;

Ja, vi får väl se vad som händer sen...

Så nu får jag gå och vara nervös hela eftermiddagen :-S
Published with Blogger-droid v1.6.2

Skaldjursdags!

Nu har jag inte tid att sitta vid datorn längre. Nu är det nämligen dags för mig att åka och inhandla alla härliga skaldjur som skall inmundigas i helgen!

Slurp, så gott det ska bli!

Fast några sådan här blir det inte den här gången, de sista åts ju upp till nyår och dessutom är de ju omdöpta till drakar enligt Molly.

Lisa seriestrip
Men å andra sidan så är det ju så väldans mycket som är drakar enligt Molly...

Grattis alla Haralds!

I dag, den 1a april, har vi namnsdag! Stora delar av min släkt. Och vi är många! Jag är absolut inte själv i släkten om att ha många barn. Och vi är utspridda i hela landet, från norr till söder. På bilden ser vi en liten klick, mamma och pappa med deras barn med familjer. Fast bilden är två år gammal, nu är vi ännu fler. ;-)

Så grattis på namnsdagen alla ni fantastiska Haraldsar där ute! :-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

torsdag 31 mars 2011

Lång dag.

Vissa dagar känns ju längre än andra dagar. Nästan så man på kvällen inte riktigt vet om det som hände i morse verkligen hände i morse eller om det egentligen hände igår?

Men eftersom jag kollade min blogg nyss så vet jag att det var i morse vi vaknade till en vit värld. Igen! För femtitolfte gången den senaste månaden...

Men i övrigt startade dagen jättebra!

Molly smet in till Theo i morse och kröp upp till honom i sängen och sen låg de och kramades. Länge! Såå mysigt! :-)

Ludvig fick vara hemma idag, för han verkade ha fått i sig lite mjölk och hade jätteont i magen :-( Han har fortfarande ont nu på kvällen, så vi får se hur det blir i morgon.

Strax efter 9 kom Ninna och Frida och hälsade på. Då blev rastlösa Molly jätteglad! Hon mår ju så bra nu men hon har fortfarande några koppor kvar som inte har torkat in, så inget Mammut för hennes del den här veckan. Men åh, vad hon längtar! Så på tisdag är det äntligen dags igen. Och då kommer det väl bara vara hon där eftersom alla de andra barnen blev smittade samtidigt av henne...

Ninna hade fått åka in till Östra i går eftersom hon fick så fruktansvärd magknip. Hon blev lite orolig att det var förlossningen som satte igång. Det var nämligen så den startade förra gången. Och det är ju lite förtidigt för bäbisen att komma redan nu.

Men allt såg bra ut, så det kommer ingen bäbis just nu. :-)

Frida och Molly lekte jättebra i dag. Full fart och mycket pysslande och en del fikande. Jag tog några fina bilder men kameran och datorn är inte bästisar så de kommer (antagligen) i morgon.

Tiden går fort när man har roligt och så var det dags att åka och hämta Theo.

Av Patrik fick jag idag lära mig ett nytt trix hur man kan få en 5 1/2 åring att vara still. Man knyter ihop benen och stoppar in ena foten under ryggen på jackan. Då har de inte en chans att komma loss ;-)

Fast Theo har så snälla kompisar som hjälper honom loss och jagar bort Patrik!

Ungarna på Casas förskola kan verkligen konsten att ha kul. Man hör dem på långt håll, när man går mot skolan och det är mycket skratt. Ett ljud som man blir så lycklig av!

Men allt busande och lekande sätter sina spår och alla barn har samma grå-bruna färg på kläder och vantar och allihop har som fräknar i hela ansiktet... ;-) Tur att det finns tvättmaskiner! Och duschar!

Från Casa tog vi bilen, i ösregnet (tack och adjö, snö!) till BR på Allum för att köpa bollhavsbollar och innebandyklubbor.

Vi passade på att ta en fika på nyrenoverade Eat också. Varm choklad och mazarin för Theo och en dubbel espresso macciato för mig.

Under tiden hade Ludvig pumpat upp Mollys nya pool som vi skulle fylla med bollar. Den gamla gick ju sönder och det är ju inte riktigt säsong för pooler just nu, så vi fick ta det de hade i lager. Den nya var ganska rejält mycket större än den gamla, så de bollar vi hade täckte bara precis botten. Men de två påsar med bollar vi köpte i dag, räckte inte långt, så vi får nog köpa ett par till... Men barnen tyckte att det var fantastiskt roligt ändå! :-)

Vi har äntligen rensat ur Mollys 68 och 74 kläder, så nu ska vi skicka upp dem till lilla Isabell i Märsta. Det känns bra att någon kan ta över kläderna, för många är knappt använda eftersom hon helt plötsligt tog ett jätteskutt i tillväxten och hoppade nästan direkt från 68 till 80...

Så nu hoppas vi på många bilder på Isabell på http://eggdonation.blogg.se/ med Mollys avlagda kläder ;-)

Linnea tog med sig sin roliga klasskompis Julia hem på pannbiffsmiddag i dag och Molly blev alldeles hänförd! Pippila, pippila, utbrister hon och sträcker sig mot Julia! Pippi Långstrump! ;-)

Innan Molly-nattningen fick Labbe massera mina fötter, för jag har en ganska jobbig period just nu och det sitter främst i korsrygg, höfter och framför allt i fötterna. Molly såg ju detta och stack dit sina små fötter och tyckte att pappan kunde massera hennes också! :-)

Men nu sover de tre minsta och det behöver jag nog också göra!

I morgon ska det handlas räkor och kräftor! Jag blev så sugen när jag var inne och läste hos http://angelicaee.blogspot.com/ Henne vill jag också passa på att gratulera till det fina huset! Underbart! :-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Vad tror ni om det här då?

Är vi på väg in i en ny istid? Har jordaxelns lutning ändrat sig kraftigare än vi trodde?
Published with Blogger-droid v1.6.2

onsdag 30 mars 2011

Arg mamma!

I dag blev jag jättearg! Riktigt fly förbannad! På Molly...

Lilla underbara, glada, nyfikna och klåfingriga trollungen...

Linnea var hemma med henne under tiden som jag hämtade pojkarna på Casa och handlade lite. (Och Sprang på Maria på Maxi, vilket resulterade i liten kaffepaus och trevligt tjôt.) På hemvägen stannar vi till uppe i Landvetter för att hämta paket, så hela resan tar ett par timmar.

Tillslut är vi hemma i alla fall och får en resumé av vad de har gjort när jag var borta. De har städat Linneas rum, hackat fläsk, varit ute i det ljumma, soliga vårvädret och så hände det en liten, liten grej...

Linnea gick snabbt på toa, då passade Molly på att undersöka min stickpåse. Noggrant! Resultatet av undersökningen var att tröjan jag stickar repades upp till hälften med mängder av tappade masker mm, mm.

Till saken hör att hon har varit på denna flera gånger tidigare och blivit tillsagd varje gång.

När jag får höra detta och se förödelsen blir ja så där krypiskinnet arg! Och ledsen! Och vrålar neeej, inte sticket, åh, det är förstört, nu måste jag repa upp och göra om, jajaj, Molly, du vet att du inte får röra mitt sticke mm, mm...

Molly slår händerna för ansiktet och står knäpptyst länge innan hon brister ut i hysterisk gråt.

Då infinner sig det dåliga samvetet hos mamman och allt det arga försvann.
Sen var det mycket kramar och pussar och jag tycker om dig under hela kvällen.

Men nu lär hon väl aldrig göra om detta igen! Eller?

Jag måste bara berätta hur Theo fick Ludvig att skämmas ögonen ur sig. Vi var inne på apoteket på Maxi när Theo hittar en fin plåtask och frågar Ludvig vad det är. Ludvig tar asken och blir i nästa sekund alldeles illröd, fumlig och flamsig. Det är nämligen kondomer i asken. Och precis när han står där som ett stopplyse och stammar, så kommer en skolkompis in och får syn på honom...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Dagens middag!

Fläskpannkaka med vitkålssallad. Lite bambavarning men ack så gott! ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Ser ni humlan?

Jag lovar, den sitter mitt i bilden! Snart är det sommar! B-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

tisdag 29 mars 2011

Theos simskola.

Idag har kom jag ihåg att få med mig kamera och UV-hus till Theos simskola. Det passade perfekt eftersom Molly inte var med. Lite lättare att fota under vatten när man inte behöver ha koll på henne samtidigt.

Herr Vilding under vattnet. 
Det är där han är 90% av tiden när han badar.

Mamman ligger inte långt efter.

Inte Sissi heller.
Men det är ju så att man måste gilla att bada om man ska bli siminstruktör.

Ett liiitet urval av alla bilder vi tog idag.

Bus och lek och utomhusbad.

Molly koppor har nu nått händer och fötter, så nu är det snart över.
Toppen!

Minitonåring?

Ny favoritsysselsättning. Hårborstning framför spegeln. Där har hon suttit i 20 minuter nu. Hur ska det bli när hon kommer upp i tonåren? Hjälp!
Published with Blogger-droid v1.6.2

måndag 28 mars 2011

Frida-besök!

Efter sju sorger och åtta bedrövelser, kunde vi äntligen få ihop det så att Molly och Frida kunde leka en stund. Det har ju blivit alldeles för lite av den varan sedan jag och Ninna började jobba i höstas. Dels så hinner man ju inte träffas på veckorna och dels så bytte Frida simskola från Mollys måndagsgrupp till en på söndagarna. Nu är det ju jag som har grupperna på söndagar, så jag får ju träffa Frida ofta men vi vill ju att kusinerna ska kunna leka ofta och ha en nära kontakt. Det kan nog bli lite lättare längre fram i vår för då kommer ju Ninna och Henriks nya lilla bäbis. Frida ska ju bli storasyster och jag ska bli moster för andra gången.

Det som är extra kul är att Frida är född den 10e maj, Molly den 12e samma år och nya bäbisen är beräknad att komma den 9e... Många viktiga kalas i maj!

Det var Henrik som kom hit med Frida, så Ninna fick vila. Hon åkte nämligen på magsjukan from hell för ett tag sedan och har inte riktigt hämtat sig än. Inte riktigt någon drömsituation, den kombinationen av magsjuka och vild bäbis i magen! Jag vet! Råkade också ut för det när jag hade ett par veckor kvar innan 4 1/2 kg's klumpen Ludvig föddes. Ooont!

Molly mår ganska bra nu men det kommer fortfarande nya koppor och nu på kvällen hade hon lite feber.

Labbe har ju inte jouren den här veckan (jippi!), så han tänkte natta Molly. Säger du godnatt till mamma nu då, Molly. Näää, skriker trollet och springer fram till mig och låser fast sig runt mig och gallskriker så tårarna sprutar! Mammagrisen! ;-)

På Casa är det hälsovecka den här veckan. De pratar om kost, motion, sjukdomar och annat som är hälsorelaterat. Idag åkte Theos grupp till Saluhallen och tittade på all mat som fanns där. 175 olika sorters ost var det en butik som sålde enligt Theo. Och så var de superbusiga och fick äta godis, fast det var mitt i veckan! Men det var nyttigt godis, för det var torkad frukt. Dessutom fick de gå ute, utan jacka! Och utan mössa!! Theo var så lycklig över allt bus de hade hittat på så han kunde nästan inte prata för allt fnitter när han skulle berätta. :-D

Jo, det blev jag som nattade ett snyftande litet troll förut. Pappan fick knappt ens säga godnatt, tänk om han skulle försöka natta henne!

Envis? Molly? Nä, nu förstår jag inte riktigt vad ni menar?
Published with Blogger-droid v1.6.2

The return of the spring och monsterlax!

Det lilla bakslaget igår var ytterst tillfälligt! Idag har våren tagit revansch!

Ser ni!

Helt underbart varmt i vårt lähörn på altanen. Jag har tom fått lite färg!

Jag körde ned Lisa till Allum för hon skulle luncha med sin pappa. Vi passade på att boka en klipptid åt henne och jag fick precis resultatet.

Visst blev det snyggt! Alla vårfriserar sig just nu verkar det som. Jag vill också! Kanske? Toppa i alla fall. Lite...
På väg från Allum tog jag vägen om Partille Sushi och köpte med lunch hem till Molly, Linnea och mig. Enbart lax till Molly, inget ris.

Detta är det absolut godaste som finns enligt Molly. Snabbt, snabbt ska det gå.

Och snart har hon lärt sig hantera pinnarna alldeles själv!

På tal om lax.

En 5 kg lax fick Labbe igår. Ett sådant monster filéar man inte, den styckar man! ;-) Det kommer gravas och grillas mycket gott här framöver! :-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

söndag 27 mars 2011

Tänk om det vore jul nu!

Då hade jag uppskattat vädermakternas senaste tilltag betydligt mer än vad jag gör i nuläget. Det snöar fortfarande. Fullkomligt vräker ned!

Jag bjuder här på några bilder av förödelsen

Att jämföras med bild i föregående inlägg.

Bilen med pågående snöstorm i bakgrunden.

Altanen, där vi satt och drack kaffe och lekte i solen i går och grillade senare på kvällen.

Bra start på sommartiden...

Men men, det blir nog sommar vad det lider. Kanske...

Theo har i alla fall haft en helt fantastisk toppendag! Han åkte ju med mig till jobbet i Lerum och blev upphämtad av Sissi där. De åkte sen, tillsammans med Sissis mamma, till Sjöfartsmuséet och gick Piratvandringen där. De verkar ha haft väldigt trevligt alla tre och Theo, sin vana trogen, bjöd på många sköna kommentarer.

Theo förstår sig nämligen inte alls på detta med att vara blyg, utan han kan utan problem gå fram till vem som helst, när som helst och börja prata, om precis vad som helst. (Så Lik far sin, modern är ju nästintill dumblyg...) Allra bäst trivs han om han får stå och prata inför en stor grupp åhörare, eller sjunga, dansa, spexa eller vad han kommer på för stunden.

Under Piratvandringen fick de kolla på kanoner och sådana luckor som täckte kanonerna på skeppen. Guiden berättade att det var vanligt att man målade dessa luckor med läskiga motiv och frågade om det var någon som kom på något läskigt som piraterna kunde ha målat därpå. Borrmaskiner, kläcker Theo snabbt som ögat. Borrmaskiner? Ja, de låter ju så läskigt...

Han fick en kul ficklampa som man sätter in olika bilder i så man kan lysa upp bilderna på väggen.

Jag lovade Theo att visa detta på bloggen men bilden blev ju inget vidare. Men så ser det ut, på ett ungefär i alla fall.

Nu är trollen nattade och jag ska ta en kopp te och läsa lite Pansarhjärta och (nervöst) vänta hem Labbe som är ute och jobbar i det hala snöslasket.
Published with Blogger-droid v1.6.2

No comments...

Published with Blogger-droid v1.6.2

Vet ni vad?

Det snöar i Göteborg i dag!

Så bra?

Neeeej! Skräääp!

Nu emigrerar jag!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Pappa-Molly-mys

Detta är något av det härligaste Molly vet! Att vara nära pappan och att han killar i hårbotten! Så skönt så man nästan somnar.

Och just sömn har vi en del att ta ikapp efter den här natten. Molly har fått massa nya koppor på benen i natt och de gör ont!

Theo ska ju hitta på bus med Sissi idag, så han hade förberet sig väl igår. Krypit isäng och dragit upp täcket till axlarna, för att sedan ropa godnatt. Han ville vara snabb nu på morgonen, så han tog på sig de kläder han skulle ha idag innan han la sig...

Och riktigt tidigt blev det för oss idag. Min telefon har automatisk tidsinställning. Bara det finns två sådana inbyggda i telefonen. Mao, ställde den fram klockan två timmar!
Published with Blogger-droid v1.6.2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...