Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 3 november 2012

Allhelgona

Dagen har tillbringats med att bara ta det lugnt. Bara vara...

När det började skymma åkte vi in till Östra Kyrkogården, där Lisa mötte upp oss, för att tända ljus på gravarna.

Barnen hade med sina nya fiskespön för att visa för farfar. Han tyckte självklart att de var superfräcka och att barnen var så duktiga när de kastade med dem.

Två gravar från Lasses finns min farmor, Margaretas grav.

Ett stenkast bort från dessa båda gravar, ligger den tredje graven vi besöker, Lauritz Baltzers grav.

Det är så otroligt vackert på kyrkogården med alla ljus som lyser.

När vi kom hem hade jag förberett en härlig höstgryta och nu, när småtrollen sover, ska vi gotta oss med lite chips tror jag minsann. Men inte försent, i morgon är det ju dags för danstävling tidigt på förmiddagen!

fredag 2 november 2012

Badbilderna från The Reef i Frederikshavn.

Här, i den här mysiga miljön, har vi tillbringat nästan tre dagar. Russin är bara förnamnet för hur våra skinn har sett ut.

Självklart tillbringades större delen av tiden dessutom under vattnet.

Några få stunder kunde man dock se barnen ovanför vattenytan och då fick man vara snabb om man skulle hinna fånga dem på bild.

Många roliga aktiviteter finns det på The Reef, allt med pirat- och tropiktema och något av det roligaste var att dyka ned till botten i djuppoolen och kika ut genom de stora fönstren och titta på alla människor i huvudpoolen. Väldigt kul att stå utanför och vinka till dem därinne också.

I övrigt har vi åkt rutschkanor, simmat utomhus i strömvirveln, badat bubbelpool både inom och utomhus, sprungit i råkylan för att komma till bastun, som även den ligger utomhus, öst vatten med hink och spade i småbarnspoolen, lyssnat på valar och delfiner under vattnet, tittat på fiskar under vattnet, skjutit med vattenkanoner, hoppat från piratskepp, gungat i bland vågorna och som slutkläm, fastnat med låret i ett av utsugen på botten av småbarnspoolen. Just den sista aktiviteten vill jag inte rekommendera men i övrigt är det bara roliga grejer!

torsdag 1 november 2012

Vi är hemma!

Väldig nöjda och väldigt trötta. Barnen är isängstoppade, resväska uppackad, tvättmaskiner igångkörda, middag uppäten, ej i nämnd ordning och nu ska jag krypa ned under min härliga värmefilt och dåsa i soffan framför svensk TV!

I morgon ska jag försöka få in bilderna som jag tog med UV-huset. Kanske det blir en liten bildkavalkad och en sammanfattning av den här oerhört blåsiga dagen då också. Så länge får ni hålla tillgodo med den här:

Onsdagen på The Reef

Mollys nattfeber försvann lika plötsligt som den kom! Och tanken på att hon inte skulle bada ansågs som totalt förkastlig av unga fröken själv. Så badade gjorde hon. Mycket! Och var superlycklig. Ändå till vi vuxna har fräckheten att påstå att vi måste gå upp ur badet för något så trivialt som att äta lunch...

Först efter löfte om mer bad efter lunch och ett efterlängtat besök på Tger så lossade hon händerna från räcket och lommade surmulet med oss.

Vi lämnade faktiskt hotellet för att äta lunch. Visserligen bara med ett par hindra meter, Tgerbesöket inräknat men ändå. Lite frisk luft behövs ju då och då.

Efter en god lunch och en lyckad shoppingrunda var vi tillbaka på hotellet igen och barnen passade på att leka i ett av lekrummen en stund.

Jag bestämde (under högljudda protester från Molly) att jag och lilltrollet skulle vila en stund på rummet, medan Erika tog med sig pojkarna ned till badet. Jomenvisst, vila.... "Skavigånednuskavibadanujagvillgåochsimmanujagvillvaramedpojkarnaibadetmamma" upprepades endast pausat för någon enstaka inandning då och då. Inte ens mina mutförsök med godis och spel på surfplattan hjälpte, så efter knappt en timme gav jag upp och vi bytte om och gick ned.
Lycka!!

Efter ytterligare några timmars blötläggning gick vi upp och duschade och gjorde oss i ordning för middagen. Det blev på hotellet även den här kvällen men nu hoppade vi buffén och valde à la carte restaurangen istället. Barnbuffé fanns det här också till allas lycka. Pasta, köttbullar, pizza, pommes och en uppsjö med goda grönsaker är ju precis vad våra små gillar. Erika valde en grillad köttbit med Café de Parissmör och jag tog en Ceasarsallad med enorma krutonger i, vet inte riktigt hur de hade tänkt sig det där, de är ju stenhårda också...

Mätta i magarna, blev det lite mer lek och bus en stund innan mammorna behövde gå och få lite välbehövlig skönhetssömn. Barnen däremot var inte det minsta trötta...

Nu är det snart dags att köra igång den sista dagen här i Danmark innan det bär av hemåt i eftermiddag. Helst hade jag nog väntat till i morgon med hemfärden. Det blåser rätt friskt i dag, mellan 14 och 18 m/s...

Tackolov för åksjuketuggumin!!

onsdag 31 oktober 2012

God morgon!

Här ska några av oss bada i dag. Molly har haft 39,5 i feber i natt... Just nu verkar hon må lite bättre så vi hoppas på att det bara var en snabb febertopp som nu är över och förbi. Det gäller att tänka positivt!

tisdag 30 oktober 2012

Skattjakt

En stor kista med guld blev bytet som delades broderligt mellan alla pirater.

Jahaja...

Ont i örat och jätteledsen. Ingen vidare kombination med att vara på badhotellet. Ingen feber, än så länge i alla fall och vi hoppas innerligt att det ska fortsätta på det viset och att det onda ska gå över. Trollet sover en stund innan middagen.

Vi hann bada en stund i alla fall och Theo fortsatte bada med Adam och Erika, så honom går det ingen nöd på.

Nu är vi framme på The Reef!

Ombytning och chipsätning pågår. Strax ska vi bada!

På båten

Koll på vattnet.

Frukost? Nä, den har vi redan ätit.

Nickes piratquiz.

Spänning!

Söt, kall slush.

Här finns mycket mer att läsa om EB.

ebforeningen.se

På väg till The Reef!

Brunch på båten.

Herrarna har koll på utsikten.

måndag 29 oktober 2012

Packande och ögonstrul.

Nu är vi, efter lite väskstrul, packade och klara. Båten avgår klockan 9 i morgon.

Dagen har, förutom ovan nämnda packande, mest bestått av att tvätta var ur Mollys ögon och peta in ögonsalva (tack för tipset, Mickis!) i dem. Det är ingen rolig infektion hon har åkt på. Det rinner var konstant och ögonen är alldeles röda och svider. Men nu när hon har fått medicin, så ska det väl förhoppningsvis ge med sig snart. Hon är helt fantastiskt duktig, både vid tvätt och vid medicinering, trots att det gör rejält ont.

Theo har tillbringat dagen inne hos Isak. Han har ju också höstlov. När Theo fick höra det var det nästan att han hellre stannade hemma än följde med till Danmark. Men jag lyckades övertyga honom om att den kommer vara några dagar kvar på lovet när vi kommer hem och dessutom skulle ju Adam bli gruvligt besviken om inte Theo kom med.

Han lyckades dock få till det så att han fick äta hos Isak. De har alltid så mycket godare mat där än den han får här hemma. I dag fick han lax. En av de maträtter han tycker minst om. I vanliga fall. När han får det hemma. Nu var det helt plötsligt jättegott...

Nu är trollen nattade och jag ska strax krypa till kojs jag med.

EB i familjen

Här är en länk till


där Jenny skriver om familjens vardag där sjukdomen EB har en ganska framträdande roll. Trots detta gör de ett fantastiskt jobb med att försöka ha ett så "normalt" liv som möjligt.

eb

söndag 28 oktober 2012

Den här går varm här hemma just nu...

Titta på Kanye West - Stronger på YouTube Stronger med Kanye West.

Det är nämligen den som Theo ska dansa till på tävlingen. Han övar som besatt här hemma och snart har även Molly lärt sig dansen. En vecka kvar till tävlingen.

Dagen har ägnats åt att röja. Vi har kört bort med glas, plåt och kartong till återvinningen och även fått väntat alla burkar och flaskor. 400 kronor blev den sammanlagda summan...

Vi har fått in allt från altan och lekplats också, så nu kan vintern komma närhelst den vill.

I morgon ska vi packa för på tisdag morgon går vi ombord på Stena Danica för en liten minisemester till The Reef tillsammans med Adam och Erika. Det ska bli så kul! Molly ser mest fram emot att få klappa Nicke Nyfiken på båten, Theo mot att bada och jag emot att bara få komma iväg ett par dagar. Den här gången tar vi inte med bilen, så det blir en nyhet för oss. Gäller att begränsa shoppingen, så att man orkar få med allt hem också!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...