Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 12 november 2011

Vilken kalasdag har vi haft idag!

Massa gott har vi ätit!


Vi har myst och haft trevligt!

Lite gos med söta Sofia hanns med också!

Himlans massa kul har vi haft också!


Och som avslutning på kvällen åkte kolsyreisen, som Maria hade med sig, fram. Vet ni hur mycket kul man kan ha med lite kolsyreis, diskmedel och varmt vatten?

Nu är alla nattade och det är strax dax för mig också, för i morgon väntar Theos dansavslutningsshow och Eric Saade!

Vi kalasar och har det mysigt!

Mycket diskussioner och glada skratt, god mat och dricka! Vilken härlig släkt och underbara vänner jag har!
Published with Blogger-droid v2.0.1

fredag 11 november 2011

Kvällens middag

Fiskaffären ligger ju alltid precis utanför affärerna där jag handlar. Jag lyckades stå emot när jag var på ICA Maxi på Mölndalsvägen men så skulle jag hämta paket på ICA i Landvetter och där föll jag. Hårt! 2 kg räkor blev det. Men lillebror Kristofer och hans Bella kom ju hit i kväll, så jag skyller på det! :-)


Nähäpp, nu hinner jag inte skriva mer, jag har ju några räkor att skala och äta! Och i morgon blir det kalas!

Fler dykbilder på Molly!

Molly gör sig redo, upp med krokodilhänderna och räkna till 3!

Molly älskar verkligen sin simskola! Det är det absolut roligaste som finns!


torsdag 10 november 2011

Min nya leksak!!

Jag är glad!!

Vi har fått en ny liten pojke!

Kanske inte helt ny men visst känner man knappt igen honom! Han föreslog helt kalt huvud men där satte vi faktiskt stopp, så det blev riktigt kort-kort istället. Det var en mycket stolt pojke som jag lämnade in på Casa nu på morgonen!

Till Casa var vi sena i dag för precis när jag hade larmat på och skulle låsa hemma sprang grannens lilla kattunge in till oss och ett fullständigt kaos utbröt när vi skulle försöka fånga in detta lilla söta monster! ;-) Men efter många om och men och alldeles för lång tid fick vi tag på den och kunde få ut den. Men den är nog inte helt smart för uppenbarligen tror den att den bor hos oss, för jag fick mota bort den flera gånger medan jag försökte stänga och låsa. Och gissa hur nervös jag var när vi skulle köra därifrån...

onsdag 9 november 2011

På Konstmuseet

ska vi hämta Theo. Han har varit och kollat in utställningarna med Jan Lööf och Frida Kahlo. Det ska bli spännande att höra vad han tyckte om det.

Ludvig har precis mött upp här på Götaplatsen, efter att ha varit på Röhsska museet och är helt lyrisk och har hittills använt 23 minuter åt att diskutera Coca Cola-design...

Sedan ska de stoppas i lite mellanmål och sedan åker vi hem för att städa!

Published with Blogger-droid v2.0

Grattis på födelsedagen, faster Annika!

Jag har en så fantastisk faster! Alltid så glad och omtänksam! Här är hon med (än så länge) yngsta brorsdottern Sofia! Och just idag, den 9e november är det Annikas födelsedag!

Massvis med grattiskramar till dig, Annika från hela gänget i Landvetter och hoppas att du får en helt fantastisk födelsedag!

tisdag 8 november 2011

Mätt och belåten!


Man kan ju knappast vara annat efter ett besök på Hard Rock Café! Och eftersom barnen utrustas med kritor, ballonger och får in maten snabbt och är, inte bara tillåtna på restaurangen, utan tom välkomna, blir det hela en mycket positiv händelse för hela familjen.

Fast nu har det ju inte varit riktigt hela familjen. Vissa fick ju inte vara med och fira, bla familjens ena födelsedagsbarn pga vissa personers egofasoner... Men det födelsedagsbarnet hade det ganska bra ändå, fick jag höra av honom när hans pappa släppte av honom utanför restaurangen men han hade hellre varit med och firat sin mamma. Men det vågade han inte säga till vissa...

Vi andra hade, trots allt, en väldigt trevlig kväll och jag har haft en perfekt födelsedag! Och på lördag kör vi vårt trippelkalas, för Lisa fyller ju på onsdag nästa vecka.

Födelsedagslunch och födelsedagspresent!

Jag och Labbe smet in till Sushi Yama för en födelsedagslunch på tu man hand. Sedan drog han iväg mig till Gyllene Ting för att jag skulle få välja berlocker och armband från Pandora. Många fina blev det men det finns allt en del plats kvar längs bandet...

Nu ska vi strax styra kosan mot Rondo och Theos generalrepetition.

14 år bli den här gossen i dag!


För 14 år sedan fick jag den allra bästa födelsedagspresent man kan önska sig, min första pojke! 4395g och 52cm var han, min lille bjässe! Ludvig Åke Amadeus.

Och nu har han alltså funnits här hos oss i 14 fantastiska år! Och äntligen får vi lovligt kalla honom fjortis ;-)

Ha en massvismest bäst födelsedag, min lillplutt! <3

måndag 7 november 2011

Pannkaksmiddag!

Ludvig behövde lite tröst i dag, så det blev pannkakor till middag i kväll.

Att något så enkelt kan vara så gott!

Ludvig är lite gladare nu, även om oron ligger kvar i bakgrunden och gnager.

Vi har ju mycket trevligt att se fram emot den här veckan; Labbe är jourfri, Theo har generalrepetition på Rondo i morgon inför sin avslutningsshow i dansen på lördag då Eric Saade kommer, Ludvig och jag fyller år i morgon, Lisa kommer hem på fredag, på lördag har vi kalas och det är fortfarande plusgrader ute! Så nog ska vi kunna få upp humöret igen, trots allt!

Nu har jag slagit in sista fjortispresenten och ska plocka upp räkor från frysen (jodå, det händer att vi äter annat än färska...) till födelsedagsmackan och kanske, kanske hinna med en dusch. Labbe och småtrollen tog ett långt och busigt bubbelbad efter maten, så jag får se om det finns något varmvatten kvar till mig. Men först tänkte jag hälsa på mina cybervänner och se vad alla har haft för sig i dag och så måste jag ju wordfeudas lite, hittade en ny motståndare i min ängel Alexandra, från revisionsbyrån. Hon är skärpt den tjejen, så vi får se hur det går...

Egoistiska föräldrar!

Jag blir så ledsen på föräldrar som inte förstår (eller, ännu värre, inte bryr sig om) hur deras handlande påverkar barnen. Att de inte kan vara vuxna nog att sätta sina egna behov åt sidan för en liten stund. Att de inte kan sätta sig in i barnets känslor.

Riktigt otäckt förbannad blir jag, fast jag har lovat mig själv att inte påverkas mer av vissa personers handlande...

Vänta här nu!

Vart tog hela det långa, lediga höstlovet vägen? Swosch och så var det vardag igen! Suck!

Jag har drömt om tre olika semestrar i natt men alla tre drömmarna har haft det gemensamt att resan har gått till värmen och att jag har fått vila! Nu kör ju årets intensivaste period igång på allvar för oss, högsäsong på jobbet, nästan halva familjestyrkan fyller år inom loppet av 8 dagar, julbasar på Casa, aktivitetsavslutningar med tillhörande uppvisningar och så kommer julen!

Så det är ju bara att köra igång, inte tänka för mycket.

söndag 6 november 2011

Vår höstlovsresa till The Reef!


Theo tyckte att det kändes som evigheters evigheter som vi fick vänta innan vi kunde köra på båten men egentligen var det bara några minuter. Men allt är ju relativt, eller hur.


Vi hade bokat brunch ombord på Stena Danica, så efter att vi kört ombord (första gången jag körde på en båt själv och jag är jättestolt!) gick vi direkt till restaurangen. Det är så smidigt med buffé, finns alltid något till alla. Efter maten gick barnen lös på glassmaskinen!

Lite shopping, Nicke Nyfiken-kramning, lek och fika var vi framme i Fredrukshavn. Resan över gick otroligt snabbt, det var full fart hela tiden. Vi checkade in på hotellet (efter en liten, ofrivillig, sightseeing i byen) och packade upp lite på vårt rum innan vi tog en liten promenad längs gågatan. Barnen hade fått varsin peng som de bara var tvugna att börja göra sig av med. En obligatorisk BR-runda blev det naturligtvis. Men favoritaffären blev Tiger! Mängder med grejer för under 100-lappen, det mesta kostar 10 kr. Theo gjorde många fina fynd och Molly hittade den galna tuppen...


Man blir ju hungrig av att shoppa, så det var väldigt bra att vi hade bokat bord på hotellets bufférestaurang. Det var väldigt fräsch mat, spännande smaker och mycket frukt och grönt. Hotellet ska ju gå i karibisk stil och så även maten. Fast barnmenyn bestod av pizza och spagetti & köttfärssås, till barnens stora lättnad!


Oerhört mätta och belåtna men otroligt trötta blev vi alla av maten. För Mollys del, som bara hade sovit under vår lilla biltur från färjan till hotellet, blev det för mycket, så jag fick gå upp med henne medan Theo och Marianne var kvar i restaurangen och dess lekrum. Strax kom dock Theo på att han behövde simma, så de kom upp och bytte om och åkte ned till badet. Efter en timme var tom Theo trött och somnade på två röda efter att han lagt ned huvudet på kudden!

Morgon och mera mat och så var det dags för resans främsta syfte, BADET!


Jag har aldrig sett två barn byta om till badkläder så snabbt förut! Helt utan min inblandning fick de av sig alla kläder och på med badkläderna på mindre än 5 minuter! De tyckte att deras mamma var mer än lovligt långsam som höll på i nästan 8 minuter. Måste föräldrar alltid vara så sega?


Ljuset inne i badet varierade hela tiden, det var ofta mörkt och svårt att få vettiga bilder på långt håll med min lilla blixt. Det är inte särskillt stort inne i badlandskapet. En pool med strand som blir djup en bit ut. Där finns ett skepp på ena sidan och en brygga på andra med vattenkanoner som man kan skjuta med. När mörkret har sänkt sig helt, då går vågmaskinen igång här och det börjar blixtra och regna. Eftersom bassängen är så liten, blir det ganska beskedliga vågor. En våning upp finns en bubbelpool där man kan sitta och kika ned på vågbassängen. Dessutom fanns det en lite plaskdamm för småttingar men den ville inte mina vattendjur ens prova. Däremot hittade vi en pool med klätterberg på ena sidan och på den andra, under vattnet, fanns ett stort akvarium med fiskar och genom det såg man ut till foajen. I den poolen stannade vi ganska länge, för Theo tyckte att det var gôrskoj att klättra och Molly hittade en bra kant som hon kunde dyka ifrån!


Klättrade man allra längst upp hittade man en stor, djup tank med stora fönster ut mot vågpoolen. På botten låg det massa spännande saker som man kunde dyka ned och kolla in, om man vågade!

Allra längst in i badlanskapet hittade vi en mörk pool där det rann vatten ur dödskallar uppsatta på en påle. Längst bort i poolen fanns en öppning och nyfikna som vi är var vi ju tvugna att simma in där. Upp med Molly på ryggen och iväg. Det blev kallare och kallare ju längre vi simmade genom gången och plötsligt kom vi fram till ett hinder. Massa plastflärpar som hängde ned. Men vi är modiga och utmanar faran, så vi dök raskt under flärparna. Nu var vi inne i en låg tunnel och vattnet var ännu kallare här. Vi simmade vidare och möttes strax av ännu en rad flärpar. Dessa simmade vi rakt genom och på andra sidan slog en iskyla utan dess like mot oss. Vi var ute! Utomhus!


Vädret ute var inte nådigt, vinden var minst sagt frisk! Helt plötsligt kändes vattnet riktigt varmt. Utomhuspoolen innehöll en strömbana och sådana älskar Theo, så han hade hur kul som helst. Molly gillade också det här stället, för i mitten fanns det bänkar under vattnet där hon kunde dyka i från, utan att komma upp i kalla luften!

Men den grymma mamman tvingade upp de stackars barnen upp i iskylan för en lååång promenad på säkert 4 meter. Mamman hade nämligen spanat in en ångande bubbelpool som stod på trädäcket. Ljuvligt! Men där fick inte de plågade barnen stanna mer än kanske 10 minuter innan mamman drog upp den ur den ljuvliga värmen, för nu hägrade bastun. Det gick inte att nå bastun på annat sätt än att gå ut, den var helt fristående. Med tre olika höjder inne i bastun, fanns det temperaturer för alla smaker. Barnen satte sig tillrätta längst ned medan mamman njöt längst upp. När vi sedan lämnade bastun kändes inte luften och marken lika kalla längre, till Theos stora fascination.


Vi simmade in igen och badade och badade och Molly hittade en ny favoritsysselsättning i vattnet. Att gå! Hon har inte gillat alls att gå på botten innan men nu gick hon och gick och gick. Fram och tillbaka och ville aldrig sluta. Hon gick tills hon knappt bottnade, där vände hon och gick tillbaka igen. Mitt i allt detta lärde hon sig ytterligare en sak. Att ställa sig upp när man slinter och hamnar under vattnet...

Efter många timmars badande tröttnade barnen och ville gå upp!


Vi tog en fika med farmor och sedan gick jag och barnen på promenad längs gågatan i Fredrikshavn. Det finns massor att titta på, undersöka och leka med längs hela gatan. Theo ville absolut inte alls gå tillbaka till hotellet innan han hade undersökt allt noggrant! Vi passade på att shoppa lite till, bla köpte jag upp hela SuperBrugsens lager av Krafts italienska dressing, som jag tycker är den absolut godaste köpedressingen som finns!


Molly var helt slut efter badet och jag hade tagit med lilla vagnen och satte henne i den i förhoppning om att hon skulle somna en stund men icke då. Det fanns ju, som sagt, så mycket spännande att titta på.

Tillslut kände sig barnen färdiga med allt de skulle undersöka och vi gick tillbaka till hotellet och där valde Molly att slockna. Skönt att hon fick vila en stund men lite dålig timing med tanke på att klockan hade sprungit iväg och det strax var middagsdags.


Theo fick välja restaurang och valet föll på Los Hombres med den något udda kombinationen mexicansk-italiensk mat. Pojken lusläste alla menyer som stod längs gatorna och maten på den här restaurangen föll honom väl i smaken.


Det var ett mycket bra val av honom! Maten var verkligen fantastiskt god, fint upplagd och väl tillagad! Jag beställde bla kyckling och den var verkligen helt perfekt! Theo åt både gratinerade nachos OCH pizza och Molly satte i sig en halv hamburgare och massa pommes frites! Vi satt länge och njöt av maten och barnen busade runt med personalen när de ätit färdigt. Theo fick ju självklart gå ut i köket och inspektera, vilket han vill göra på alla restauranger. Antingen blir han krögare som vuxen eller så blir han livsmedelsinspektör...

Vi promenerade tillbaka till hotellet och kröp till kojs. På morgonen packade vi snabbt våra saker, gick ned och njöt av ännu en hotellfrukost för att sedan checka ut. Vi hade några timmar på oss innan båten gick, så vi tog en sista shoppingrunda. Jag hittade några presenter till Lisa, vilket jag blev väldigt glad för, för det är så svårt att handla till henne.

När vi kom tillbaka till bilen och precis skulle lasta in, hör jag någon komma upp bakom mig och med mycket barsk stämma hojta: "Den där bilen är det parkeringsböter på!" Det tog några sekunder innan jag reagerade på att rösten pratade svenska och i samma sekund möts jag av ett stort leende. Det var Max, från TH Pettersson med familj som kom. De var där för att fira pappa Holgers födelsedag och hade just kommit med båten! Lite synd var det att vi inte var där samtidigt. Max hade tagit kort på vår bil, innan vi kom och skickat till Labbe. De hade kännt igen den på fälgarna först. Dessa däckhandlare är verkligen ett släkte för sig!

Men nu var det dags för oss att köra bort till den väntande färjan och på den, den väntande buffén. Hur ska vi kunna vänja oss av vid att ha så många goda rätter att välja på? Molly gillar ju varken potatismos eller köttbullar och det var vad som bjöds på barnbuffén men hon hittade snabbt räkorna på vuxenbuffén och vi fick hämta mer och mer och mer till henne!


Efter maten var det lekrum som gällde. Det blev även fiskdamm, piratbesök med fixande av ballongsvärd, mer Nicke-kramande och även lite mer shopping innan vi var framme i vårt älskade Göteborg igen!

Så skönt det är att komma hem när man har varit borta, även om det bara var några dagar!


Theo packade raskt upp alla sina fynd och hämtade en stor bunke som han ställde på lekbordet i köket och släppte ned något i vattnet. Han hade köppt ett jättestort ägg som man skulle lösa upp i vattnet och han hade väntat och väntat på att få fixa det och på hotellet gick det inte. Men nu stod han spänt och väntade och till slut hade höljet och sanden innuti löst upp sig och ut kommer en 2 cm hög plastrobot... Ett sådant ägg köper han nog inte igen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...