Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 16 oktober 2010

Fredagsmys, allaktivitetsdag och fint besök!

Vill bara lägga upp lite smaskiga fredagsmysbilder...

Ribs med hemlig BBQ-sås, potatissallad, vitlöksoliver, inlagda vitlökar, ostfyllda chilifrukter, ostbågar, pommes pinnes och lite kallskuret.
Som vi ser här, spansk chorizo, serrano och tryffelsalami.

Ribsen!!

Oj, vad glada vi är...

Hmmm??

Gottgottigottgott!

Linnea är redo för fest!

Vilken är riktig och vilken har Theo gjort av lera.

Theos födelsedagskantareller. Nu ska de stekas.

En efter en läggs i det bubblande smöret.

Gyllene kantareller.

Lite krydda.
 Så rör vi om lite.

Färdigt!

Idag har det varit allaktivitetsdag på Casa och Linnea, Theo och Ludvig var där och hjälpte till. Labbe har ju jouren och jag är fortfarande (!) sjuk! Massa pyssel blev det.

Theo tvättar stolar på förskolan. De blir jättefina!

Skurar och skurar!

Noga, noga!

Hammaren är med.

Och Linnea fikar...

En duktig sötnos.

Ludvig gick hem till sin farfar vid 11 för han skulle följa med Ludvig på pingistävling.

På eftermiddagen ringde telefonen hemma. Det var Andreas som undrade om han, Pia och David fick komma och hälsa på en liten stund. Och självklart fick de det, så fint besök tackar man ju inte nej till! ;) Dessutom hade jag precis ställt in en kladdkaka i ugnen och det hör ju till något av det mest ovanliga, att jag bakar!!

Det var ett väldigt trevligt besök, hoppas vi kan göra om det snart igen!

Och Theo blev jätteglad när David kom och hälsade på honom!

Nu ligger nötsteken i marinaden, sallad färdig, haricots verts sjuder och potatisgratängen är alldeles strax klar. Dessutom väntar en underbar rödvinssås på att få toppa middagen!



fredag 15 oktober 2010

Äh, bilen kom ju inte med...

Här är den i alla fall!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Molly kör servicebil!!

Överlycklig liten flicka fick åka med pappan i servicebilen! Såå stolt! :-D
Published with Blogger-droid v1.6.2

Toffs-Troll

Molly är så söt idag med sina små råtsvansar!

Hon drar ur hårsnoddarna sen vill hon att nån ska sätta i dem igen. För att strax dra ur dem igen...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Trött-Troll

Det var en riktig solstråle som sprang oss till mötes när vi kom till Mammut! Och det hade hon varit hela dan! Tom när jag lämnade henne i morse körde hon en repris på gårdagens lämning=> glad och lättad mamma! Ytterligare en repris kördes idag, hon somnade på madrassen! Visserligen med bok men ändå.

Nu sitter hon i mitt knä och nyper lite, sömnen är inte långt borta. Klart man blir helt slut efter en rolig dag på Mammut. Och skulle hon sova en stund så ska nog jag försöka mig på det också! (Japp, fortfarande sjuk :-( )
Published with Blogger-droid v1.6.2

Ny bild

Under hot fick jag ta en ny bild och lägga upp ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Linnea försöker gömma sig...

Jag var tvungen att åka och handla lite och Linnea följde med och hjälpte mig. Då tänkte jag ta en fin bild på henne men...
Published with Blogger-droid v1.6.2

torsdag 14 oktober 2010

Sjuuk...

Jag är fortfarande sjuk! Försökte jobba idag men det gick sådär. Men jag har i alla fall ätit lite idag, alltid nåt! :-)

En annan jättebra grej är att Molly inte var det minsta ledsen idag när jag lämnade henne på Mammut! Hon bara struttade in och började leka, vinkade lite lojt till mig och vände sig om! Det var jättehärligt men samtidigt gick tankarna: Fattade hon att jag gick? Kommer hon upptäcka att jag är borta om 10 minuter och då bli jätteförtvivlad? Men det hade gått jättebra! Hon hade varit lite puttrig när de var ute men annars hade hon varit solstråle hela dagen!

I går hade de fått henne att somna på madrassen, när hon låg och läste en bok som en av fröknarna höll åt henne! Framsteg! Men idag var det samma gamla visa igen, sitta i famnen, snutta napp och nypas lite grann... Men som Camilla sa: nu vet vi att det går!

Linnea hämtar Theo på torsdagar, sen åker de och fikar nånstans innan det är dags att ge sig av till dansen. Just idag, när jag är sjuk, tyckte jag att det var underbart för Labbe skulle hämta upp dem i Lerum så jag skulle slippa! Men kl 15, när jag precis har hämtat Molly så ringer Linnea. Hon mår jättedåligt! Jag får plocka upp dem i Munkebäck och köra ut dem till dansen och sitta och vänta under tiden. Dessutom var vi tvugna att åka och hämta Linneas kockkläder, vilket gjorde att vi inte var hemma förrän 18.30! Men som tur var kom Sissi och förgyllde vårt sällskap en stund innan hon skulle åka till Allingsås för att hämta sitt nya pass.

Vi provade middag nr 4 från middagskassen ikväll. Currygryta med kyckling och mango och ris till. Jag skivade i ett gäng bananer också. Till detta hade vi äppletärningar. 4 av 5 stjärnor blev betyget!

Oj, jag kom på nåt fantastiskt! Det är fredag i morgon! Härligt! :-D
Published with Blogger-droid v1.6.2

onsdag 13 oktober 2010

Stackars lilla mig...

Usch! Jag är sjuk! Inte så där lagom, ligga på soffan och kolla tv- sjuk, utan sova hela dagen- sjuk! Ont, ont, ont i allt som går att ha ont i...

I går var dessutom Theo och Molly hemma också. Inte så kul att ha en mamma som bara sover. Tur då att Lisa hade kort dag i skolan och kunde hjälpa mig!

Vinterdäcksäsongen har ju kört igång så "smått" och dessutom så har ju en av killarna som kör jouren slutat, så Labbe har ju jobb upp över öronen. Visst, man ska ju vara glad för att vi har jobb men just nu när jag är sjuk??

I dag har det varit lite lugnare. Theo och Molly har varit på sina förskolor på dan och nu på kvällen är Labbe faktiskt hemma.

Jag lyckades med nöd och näppe hämta hem barnen förut. Och väl hemma sprang Theo över till Isak och Molly somnade.

Jag skulle egentligen ha varit på ett möte nu på kvällen och hade lyckats ordna barnvakt och allt och så är man sjuuk! :-(

Nä, nog med gnällande, jag blir ju säkert frisk snart!

Måste bara rekomendera boken jag läser just nu: "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" av Jonas Jonasson. Den är så kul! Man får tänka sig för när man läser den, för man sitter och småfnissar hela tiden.

Så nu ska jag sätta mig och småfnissa en stund innan jag somnar!
Published with Blogger-droid v1.6.2

måndag 11 oktober 2010

Nu börjar det släppa med simningen, även för Molly!

Theo var tillbaka på skolan idag efter en hel sjukvecka! Eftersom han fyllde 5 i lördags så var det dags för firande på skolan. Piggelin till 32 barn packades med men vi glömde helt bort årsberättelsen! Barnen får nämligen gå runt "solen", ett varv för varje år de har levt. Samtidigt läser någon av personalen upp en liten berättelse, som föräldrarna har skrivit ihop, om vad som har hänt barnen under varje år. Och i år glömde vi, som sagt, bort det... Men det löste sig ändå, jag mailade in berättelsen för senaste året, så de kunde fira honom idag ändå. Hurra för teknikens under!



Det är så kul att se Molly på simskolan nu. Hon tycker att det är såå roligt! Ringar, korvar, dyk, allt är roligt! Nja, att sitta på kanten och dyka ned i vattnet själv och ryggsim genererar fortfarande en hel del protester.



Jag hade med mig kameran idag också. Theo, Molly och jag kom lite tidigare och passade då på att ta lite bilder.










Efter lektionen följde Jenna, Benjamin och deras mammor med ut så vi kunde ta lite uv-bilder i det fina ljuset där.


I duschen märker man att mina barn är fiskar. Både Theo och Molly tvättar och duschar sig själva. Jag behöver mest hjälpa dem att tvåla in baksidan på kroppen, där de inte når. Sen ställer de sig glatt, mitt i duschen och låter vattnet skölja rent dem. Inget gnäll eller trams! Kanske bara när jag säger, efter 10 minuters duschande, att nu räcker det! ;-)

Precis när vi skulle gå, så kom Ludvig. Han tränar simning mellan 19.30 och 20.10 men brukar alltid åka ut direkt efter skolan för att få leka av sig lite.

I vanliga fall brukar vi stanna kvar ett tag med honom men idag skulle vi ju åka förbi ICA Kvantum i Landvetter för att hämta upp middagspåsen och den övriga maten vi hade beställt. GUUD VA SMIDIGT! Från att vi parkerade till att vi kunde åka därifrån med bilen fullastad med mat, tog det 10 minuter!! 10 minuter! För en full kundvagn
Och allt stämde, varorna var hela och fräsha! Nu ikväll provade vi dessutom ett av recepten ur middagspåsen, chorizo med ugnsrostade rotfrukter och pepparrotskräm. Det var ju jättegott!

Och som avslutning, både på middag och dagen, åt vi rosa prinssestårta och Theo fick blåsa ut ljus och det sjöngs och hurrades. Vi hann ju inte med tårta i lördags, så det tog vi idag!



Published with Blogger-droid v1.6.2

Lite bilduppdateringar.

Här kommer lite bilder från Theos 5-års dag!

Frukost på sängen! Mmm, den fick Theos godkännande.

 Pappan, lillayster och storebror ser förväntansfullt på.

Linnea tycker att det är så spännande att kolla på när Theo öppnar paket.

Närstudie av Nintendo DS. Lisa instruerar.

Mamman och trollet.

Lite nervös 5 åring.

Först skulle det ritas ut var hålet ska tas.

Och där skjuter vi...

Färdigt! Åh, det gjorde ju ont!

Kolla!

Efter håltagning gick vi till Liseberg där vi samlades vid slänggungorna. Först blev det lite paketöppning och massa prat. Många hade inte träffats på länge och vissa inte överhuvudtaget.

Cooling-Totte.

Paketöppning med Linnea, Frida Theo, Adam och Erika.

Ditte, mamma med Frida i famnen och Lisa.

Adam kollar in Theos eltandborste.

Theo och morfarn.

Min moster, faster och mormor.

William, Maria, mamma och Molly.

Molly vill gå dit bort och åka slänggungorna! Linnea och pappa får kämpa för att hålla kvar henne.

Theo, Sebastian och Lisa åker Lilla Lots. En typisk attraktion som jag aldrig kommer följa med i...

Marie och Mikael diskuterar, ja, vad kan det vara? Barn, jobb, fotografering...
Marie är en väldigt duktig fotograf, här är en länk till hennes blogg där hon visar upp lite prov på sin färdighet. Barn, valpar, you name it, inget är för svårt för henne!

Bus-Frida funderar på vad hon ska hitta på.

Eftersom Mollys mamma inte klarar av karuseller och annat som snurrar och gungar långsamt, så var Henrik snäll och tog med sig Molly tillsammans med Frida på alla möjliga, roliga barngrejer.
Tack Henrik!

Nu för tiden, när alla har mobiltelefoner, så är det så enkelt att vara många på Liseberg. "Stick iväg ni, vi hörs sen när vi ska äta.! Ludvig och Gabriel fick med sig Kerstin och Sissi och sen såg vi inte röken av dem...

Småtjejerna, Frida, Molly och Sofia åker karusell, tillsammans med Henrik och Marie. Vilka har roligast??

Hmm, svårt att få bra bilder när sakerna snurrar åt alla håll...
Men här är Theo, Adam, Sebastian och Lisa som åker kaffekopparna.

Mor och dotter, eller mormor och mamma, eller Mimmi och mormor eller...
Ja, kärt barn har många namn!

På Theos födelsedag brukar det vara väldigt vackert väder, samtidigt som hösten har kommit så där lagom långt, med mycket härligt färgade blad kvar på träden.
Och femårsdagen var inget undantag.

Båten är full! Linnea med Frida, Marie med Sofia, pappa med Molly och Henrik med Arvid.

Trött Arvid som har haft jättekul och åkt massor medan hans mamma roade sig med Ludvig, Gabriel.
Sebastian och Theo racear.

Theo girar undan.

Lite lugnare bilfärd. William och Maria i framsätet och Molly (gömd bakom William) och Linnea i baksätet.

Den här farfarsbilen stod uppställd bland bänkarna och vi höll på att aldrig komma härifrån. Lisebergs absolut roligaste attraktion, tycker Sebastian, Theo, William och Adam i alla fall.

Och vi vuxna tyckte att det var ganska skönt, då fick vi en chans att vila benen en stund.

En del av gänget.
Det gick inte att få med alla på en och samma bild!

Ytterligare en kaffekoppstur.

Två trötta killar snackar lite på restaurangen.

Fler trötta födelsedagsfirare.

Marie och Sofia orkade med kvällen också.

Theo fick ju bestämma helt själv vad han ville äta idag. Det blev pasta med ketchup...

Molly valde också pasta och Labbe fick smaka lite...
Jodå, de delar mat, inget pussande här inte.

Trötter och Glader

Snart kommer de vuxnas mat också.

Mmm, Libanesisk middag. Här är förrätten. Massa goda röror och bröd att få upp dem med.

Lisa, Ludvig och Maria väntar på sin mat. De skulle ju inte ha Libanesisk middag.

Men här är gänget som skulle det! Marie, Marianne och Reine funderar på vad de ska ta härnäst.

Molly gillar också libanesisk mat.

"Bäbismys"

Äntligen! Glass med raket i!


Är han lycklig eller är han lycklig?!?

Två söta men trötta killar.

Och lite vovvemys när vi kom hem. Molly jagade efter Bessington hela tiden, så tillslut fick vi honom att lägga sig ned så hon fick klappa ordentligt så han kunde få vara ifred sen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...