Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 18 juni 2011

STCC

Theo och Labbe hade fått VIP-biljetter av Yokohama till STCC här i Göteborg. Jag skulle egentligen ha följt med var tanken men det var ju samma dag som jag och Linnea skulle åka till Kiel på kvällen, så jag ville inte vara borta från Molly den dagen.

Lycklig kille?
Japp!

Coolingen Theo.

Theo fick ansvara för fotandet och då var han ju bara tvungen att fota den här.

Här står bilarna uppställda.

Full fart genom kurvorna.

Vaddå för stor jacka, närå, det är en långrock. ;-)

Rasmus och Theo hjälps åt.

Men han kan allt själv, vår älsklingspojke!

Ludvig var också på plats men han var där med sin pappa och de satt på annan plats men killarna har haft jättemycket att prata om. Speciellt när prinsen hade snurrat...

Theo, Erik Saade och 15 000 till!

Tusentals såg Saade på Liseberg - Musik - www.gp.se

Theo och de andra hade en superhärlig kväll tillsammans med Erik Saade och 15 000 andra! Det gick ju inte ens  att se scenen om man kom för sent. Jag såg två tjejer i 15 års åldern, med Erik Saade skrivet på varenda synlig millimeter på kroppen (och det var många synliga millimetrar) som satt och grät på en bänk för att de inte kunde se något. Han är visst väldans stor, den här killen!

Så här bra såg Theo i alla fall.

Salig över Saade!

Va?? Nej, jag tycker minsan inte att Erik Saade är varken söt eller bram jag är alldeles för cool för det men en T-shirt vill jag ha ändå... ;-)

Är det någon som vill köpa en Porsche? Labbe hjälper en kompis att sälja den här skönheten och jag har hjälpt Labbe att lägga upp annons på Blocket idag. Lite synd att den ska säljas tycker ju jag, eftersom vi har fått låna den ett tag nu. Jag gillar inte Poschar egentligen, av vissa, jobbiga anledningar men den här är fin!

Nu ska jag sätta fart och packa, för om ett par timmar kliver jag och Linnea på Stena Scandinavica och kryssar till Kiel. Ska bli så kul! Theo och Labbe har gett sig av för att kolla in STCC just nu.


fredag 17 juni 2011

Alldeles tomt på Liseberg.

En fredagskväll med fint väder! Var är alla?

Vänta lite, jag hör tusentals småtjejer och -killar skrika i falcett. Och långt bakom dessa ljud, knappt hörbart hör jag musik. Någon sjunger och spelar på Stora Scenen.

Aha, just ja, det är ju Erik Saade som sjunger. Det är han som är orsak till att Liseberg är näst intill folktomt i övrigt. Kötid Balder: 5 minuter!
Published with Blogger-droid v1.6.9

Visst är det trist

när de skickar ut en maträtt 10 minuter innan övrigas maträtter på restauranger! Riktigt, riktigt dåligt av Evert Taube restaurangen på Liseberg!
Published with Blogger-droid v1.6.9

Några glada ungar

i solen på Liseberg!
Published with Blogger-droid v1.6.9

Vår Legoland och Lalandiaresa!

Nu har jag äntligen uppdaterat bilder mm från vår Danmarkstripp. De finns under respektive datum, annars kan man hitta dem här:

Nu ska vi dra in mot Liseberg och Erik Saade!

torsdag 16 juni 2011

I dag är det 4 år sedan Lasse dog.

För 4 år sedan fick Lasse ro. Theo var bara en liten kotte då men talade högt och tydligt om för sin farfar: "Bästa farfar! Om farfar!" Strax därpå försvann Lasse in i medvetslösheten för att aldrig vakna igen.

Här visar Theo för farfar vad han vann på Lalandia.
Published with Blogger-droid v1.6.9

Tillbaka på Östra

Nu är det röntgen som står näst på schemat. Sedan får vi skynda oss till verkstan och plocka upp Theo, som Labbe fick hämta från Casa för han hade jätteont i pannan och orkade inte leka överhuvudtaget. Vi hoppas att han mår bättre till i morgon kväll, för då är ju Erik Saade på Liseberg och det vill han inte missa för allt smör i Småland!
Published with Blogger-droid v1.6.9

Paus på Marstrand

Jag fick hoppa in och hjälpa Labbe en sväng i pausen. Då hamnade vi på Marstrand! Inte helt fel, faktiskt. Och en lunch hinner vi med också, kanske en räkmacka.
Published with Blogger-droid v1.6.9

Svett-test pågår

Kolla min fina, röda arm!

Det blev bara så svårt att nå munnen nu, får ta kakan med "anna ammen".
Published with Blogger-droid v1.6.9

onsdag 15 juni 2011

Jodå, vi lever!

Jag mår inte helt ok bara och har helt enkelt inte så mycket ork över just nu.

I morgon är det Drottning. Silvias Barnklinik på Östra som gäller. Svett-test och röntgen av mage, hjärta och lungor ska Molly få genomlida under dagen. Vi ska vara där kl 8 och sista röntgenundersökningen ska vara klar vid 16-snåret, så det blir en lång dag.

Dagen har jag, till större delen, tillbringat i horisontalläge och Labbe fick åka och plocka hem småtrollen på eftermiddagen. Och här hemma så var Lisa så snäll och tog med dem ut, för de hade ofantliga mängder energi kvar, trots en intensiv förskoledag.

Nu är de dock ordentligt isängstoppade, så nu är det dags för yra mamman att göra detsamma. Jag ska bara ta en liten tur ut i trädgården först och se om jag kan få en skymt av månförmörkelsen bakom alla moln.

Och det kommer Danmarksbilder, jag lovar! ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.9

måndag 13 juni 2011

Hemma

Väskor uppackade, presenter till stora tjejerna utdelade, tvättmaskiner igångkörda, barn duschade, skolväskorna packade och just nu laddas bilderna in på webalbumet och uppivarv-troll nattas av heltslut-föräldrar...

Men oj, vilken helt fantastisk semester vi har haft! Så kul och intensivt! Och vad härligt det var att semestra med Adam och hans föräldrar! Det gör vi gärna om!

En längre uppdatering med bilder kommer i morgon, nu värker det i varenda liten del av kroppen så det är en värktablett och sängläge som gäller för mig. För Labbes del kör det igång med jobb redan nu, för nu har han gått på jouren igen. Tack snälla Chrille, som hjälpte till och tog jouren i helgen, så vi kunde komma iväg på den här resan! Du är en hjälte! :-)

Published with Blogger-droid v1.6.9

Hemfärden med bryggbesök!

Vår semester är över. 

Snyft!

Det har varit hur kul som helst men det är ju alltid skönt att komma hem igen. 

Vi packade in allt och begav oss mot Lalandia för att äta lite frukost innan vi begav oss norrut igen. Utcheckning gjordes smidigt via TVn! Kl 9 var vi så på väg igen. Resan upp gick smidigt och betydligt snabbare än nedfärden, nu slapp vi ju alla rusningsköer. Vi hann tom en liten röd pölse i Fredrikshavn innan det var dags att åka på båten igen. Det blev faktiskt en hel del väntetid, vilket våra vildingar inte tyckte var någon vidare bra idé. En halvtimme stilla i en bil full med rastlösa barn är nog den längsta halvtimme man kan uppleva. Och ut gick ju inte att gå för där öste det ned.

Där borta står båten och väntar på oss. 

Erika lyckade komma åt biljetter till bryggvisningen till oss. Det var jättespännande tyckte vi allihop. Mycket att titta på. Och att pilla på! Händerna i fickorna sa förste styrman till oss när vi kom upp. En mycket bra order, tyckte jag, då slapp mamman vara så nervös att någon av killarna skulle stänga av motorn eller så...

Ni ser ju, hur mycket spännande knappar och rattar som helst, svårt att motstå!

Här sitter de och kör båten.

Koncentrerade gossar.

Genom den här luckan ser de kajen när de lägger till. Det var lååångt ned till vattnet.

Alla blev väldigt förvånade över att ratten på en så stor båt faktiskt inte är större än så här!

Vuxen? Barn? 
Men det var faktiskt vuxna som också ville upp och titta, det var nästintill huggsexa om de få biljetter som släpptes och vissa betedde sig riktigt, riktigt illa. Men Erika stod på sig och fick tillslut biljetterna!

Kapten Adam och Kapten Theo.

Och Kapten Ludvig förstås!

Här kan man kika ned också. Här nere har de en kamera så att de kan se båda sidorna på båten samtidigt och det är väldigt bra för det är inte många centimeter tillgodo när man ska ta sig ur Fredrikshavns hamn.

En mycket lycklig Adam och en lite mer fundersam Theo.

Efter bryggbesöket var det dag för ytterligare en fantastisk buffé. Mycket och god mat blev det och när man var nästan helt proppmätt så upptäckte vi dessertbordet...  

Sedan rullade vi ned till fartygsbutiken för att inhandla lite presenter och annat smått och gott och helt plötsligt var vi framme i Göteborg igen. Och vardagen tog vid direkt, jouren kallade på Labbe redan innan han kom av båten. Men han har ju haft sin längsta semester sedan sommaren 2008, fyra dagar!!

söndag 12 juni 2011

Lalandia

Söndagen kom med solsken och stor förväntan. Det var ju detta som var den ursprungliga tanken med den här resan, att bada! Vi tycker ju om att bada i den här familjen (om nu någon skulle ha missat det) och det gäller även min moster och hennes familj.

Lalandia är ju som ett enormt Vattenpalats med massvis av aktiviteter! Fräscht och bra säkerhet, kändes det som. Det fanns aktiva badvakter överallt och de höll stenkoll på alla barn. Sedan kan jag bli lite rädd (och förtvivlad) när man ser hur föräldrar släpper sina små barn, vind för våg i ett så stort badhus, speciellt med alla klätterställningar, vågmaskiner och rutschbanor. Jag vet, av erfarenhet, hur snabb olyckan kan vara framme i sådan miljöer och det är ju föräldrarna som har huvudansvaret för sina barn, inte badvakterna, som många tycks tro. Våra barn har allihop lärt sig simma mellan 1½ och 3 år och är säkra simmare men jag skulle aldrig komma på tanken att släppa dem på det sätt som jag ser att många gör.

Även idag vaknade alla tidigt och vi tog tåget bort till Lalandia och hängde på låset när de öppnade. 

Adam, Erika och Theo hoppade i vattnet det första de gjorde när vi kom in.

Molly tyckte att det var superkul men det var nog allt lite kallt, det var ju "bara" 28 grader i vattnet...

En jättestor klätterställning som stod mitt i solskenet. Det skvättes vatten överallt, vatten uppifrån, nedifrån och från sidan och ljudnivån blev tyvärr därefter också, så man kunde knappt prata med varandra. 

Lite rådvill kille som inte riktigt vet vart han ska börja i allt det roliga.

Rutschkanor fanns i alla storlekar, från 2-3 meter långa till enorma, branta och i mitt tycke, livsfarliga kanor. Den här tyckte Labbe och Molly om, den var så där lite lagom men gick jättefort.

Och vad Theo tyckte om den syns väl!

Småtrollen klättrar på delfinerna.

Här är en av de livsfarliga kanorna. Man sitter två och två på en ring och så slänger man sig in i ett jättelångt rör som slingrar sig och sluttar brant ned.

Ända dit upp ska man om man ska åka värstingbanan. Och det är mycket högre i verkligheten än vad det ser ut på den här bilden. Labbe tyckte nog att jag borde ha åkte med dem på detta men där gick gränsen. Man sitter fyra på en stor ring och åker in i ett rör som efter några svängar stupar rakt ned och slutar som i en stor tratt där man åker runt, runt för att slutligen sugas in i röret igen i botten på tratten.

Här är vi inne i en grotta med undervattensbelysning i olika färger.

Och så bestod väggarna av stora akvarier som gränsar ut mot restaurangen utanför, så vi kunde se lunchgästerna och de kunde se oss, genom fiskarna. Tyvärr var det lite för dåligt ljus härinne för att det skulle bli riktigt bra bilder.

Jag och Molly. 
Labbe fick testa att fota under vattnet, blev ganska lyckat, speciellt med tanke på förutsättningarna.

En glad skit! ;-)

Vårt resesällskap.

Adam simmar med fiskarna.

Adam

Hej, hej alla!


Badkläder på tork utanför stugan. Efter att vi hade fått upp dem så slocknade hela gänget och sov middag en stund. Ja, eller inte alla då. Killarna som hade busat mest inne på Lalandia hade ju hittat en häftig lekplats där de kunde göra av med lite mer överskottsenergi!

På kvällen tog vi tåget tillbaka till Lalandia och skulle äta middag. Tyvärr var det många som kom på samma idé så det var svårt att få bord. Tillslut hittade vi en restaurang där det fanns bord men då fick vi vänta på att kocken skulle komma ikapp med maten men eftersom de berättade det redan när vi kom dit så gjorde det inte så mycket. Barnen sprang iväg och lekte under tiden och jag sprang iväg och handlade lite, så tiden gick väldigt fort ändå. Nu var väl inte maten speciellt bra, ok men inte mer och hade det inte varit så dyrt så hade man nog inte reagerat. Men men vi blev mätta och nöjda tillslut ändå.

Mätt och glad moster.

Och ja, danskarna föredrar fortfarande hundar i snor. 

Promenad genom stugbyn efter middagen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...