Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 21 april 2012

Vårt nya vardagsrum!

Klart vi inte har skinnsoffor i trädgården! Nä, det är våra små skinnsoffor (anpassade efter vårt förra, pyttelilla vardagsrum), som är på väg härifrån. I vardagsrummet har vi numera en ny, stor, härligt underbar, mysvänlig, mångagästerbekväm soffa!

Vårt nya uterum!

Så länge det inte regnar så är det jättebra! ;-)

I kväll ska vi prova något nytt!

Vi ska äta tacos!!

Vadå, inget nytt? Det är ju lördag, tacos äter man ju på fredagar!

Efterrätten går också i texmexstil, avokadofluff på tostaditos! Såååå gott!

Föräldraföreningsmötet gick bra! Det blev kaffe omgående, så jag, inte bara överlevde, jag kommer faktiskt ihåg vad som sas... ;-)

Efteråt passade jag på att handla lite, vilket resten av Göteborg med omnejd också gjorde. Suck, så mycket folk det var. Dessutom åkte jag till ICA på Allum, eftersom självscanningen är ur funktion på min vanliga Maxibutik och jag orkar verkligen inte med att krångla med allt i och urpackande men på Allum är det ju alltid fullt på parkeringen, så nu blev det takparkeringen. Åka rullband flera våningar med fullastad kundvagn är ju inte det enklaste.

Nä, usch vad gnälligt det här blev, nu byter vi spår! Dags för tacos och sedan blir det lite nyheter här hemma och då pratar jag inte om dem på TVn.

With a little help from my friends.

Lite bättre mår jag i dag och med lite hjälp utifrån, så ska jag nog fixa dagen. Barnen är hemma med farmor, Reine och Zingo, så jag behöver inte stressa hem heller. Blir nog en tur till ICA för att fylla på förrådet av blomsalamin.

fredag 20 april 2012

Sååå trött!

Ont i halsen, hostar, snörvlar, känner mig allmänt eländig... :-(

Den tänka grillningen fick utebli till förmån för ägg och bacon. Gott det med och betydligt mindre jobb.

Snart får vi nattgäster, de ska välkomnas och sedan kryper jag till kojs och håller tummar för att immunförsvaret ska ha gjort sitt yttersta under natten så att jag vaknar pigg och kry i morgon. Man måste tänka positivt!

Tupac & Snoop Dogg, live 2012

Detta är en inspelning från en konsert som gick av stapeln för några dagar sedan. Att Tupac har varit död sedan 1996 verkar inte bekymra honom något nämnvärt. Theos kommentar när han såg detta var att han ser ut som ett spöke och det har han ju faktiskt rätt i!

torsdag 19 april 2012

Kyckling med hoisinsås.

Kvällens middag blev, till Theos stora lycka, en kycklingwok. Han älskar "de där som knastrar", dvs vattenkastanjer. Han sitter och tuggar så försiktigt på dem, så knastret ska räcka så länge som möjligt.

Barnen var väldigt trötta efter den sena kvällen, så jag hämtade dem lite tidigare i dag. Klockan 13 ville Theo först art jag skulle komma men så blev han påmind om att bästa kompisen från förskolan skulle komma på inskolning och vara kvar till klockan 14. Efter en snabb överläggning slår han fast att jag ska dyka upp exakt klockan 13.50...

På eftermiddagen har vi bara slappat och kollat på Kalle och chokladfabriken. Sådana eftermiddagar är på tok för sällsynta!

Nu sover alla småtroll här och jag ska följa deras exempel. Har börjat känna mig krasslig igen och jag har varken tid eller lust att vara sjuk igen. Vi får ju besök i helgen och på lördag är det allaktivitetsdag och föräldraföreningsmöte på Casa och det vill jag helst inte missa!

Vincent Lee Harald Sofran är hans namn.

Nu har min brorson fått sitt namn!

En bloggpost som vaccinerar 95 barn

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn
Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på http://unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

UNICEF vaccinerar barn i Elfenbenskusten

onsdag 18 april 2012

För en gångs skull håller jag faktiskt med...

Eric Saade - Musik - www.gp.se En duktig kille men en väldigt ung publik. Kan tänka mig att snittåldern på publiken låg på 12 år och då är alla medföljande föräldrar inräknade. Våra små hade i alla fall helkul! Efter att den första chocken över de skrikande tjejerna nere vid scenen, började de jazza loss och de vrålade högst av alla när det var dags för "en gång till" och när Popular kom sjöng de med för full hals, alla tre. Ja, det var allt fyra som hastade med. Nej, inte jag men väl Linnea. Lite fjortis är hon allt fortfarande!

Bilder kommer (förhoppningsvis) i morgon!

Nu är det dags!



Ibland har jag lite tur...

Jag buzzade ju Gevalia Millicano för ett tag sedan och i dag fick jag ett mail där jag fick besked om att jag har vunnit en årsförbrukning av detta kaffe! Kan vinsten gå till en lämpligare person? Tror inte det!

Nu ska vi plocka upp Theo och förbereda oss för kvällens begivenheter, konserten med Eric Saade!

Receptet på laxen och gurksalladen.


Det var visst några som efterfrågade receptet på vår middag i går, så här kommer det:

Mosa ungefär 2 paket fetaost och en burk creme fraiche till en slät röra. Smörj en form och lägg i laxfiléer, 1-2 per person, krydda med salt, peppar och allround krydda. Bred smeten över och ställ in i ugnen, 225 grader i ca 15 minuter, tills täcket fått färg.

Tärna en gurka och stilla en lök. Fräs detta i ca 50 gram smör, tillsammans med. 2 matskedar sötstark senap, citronsaft från 1/2 citron. Låt puttra i 5-10 minuter och blanda sedan i 1/2 deciliter finklippt dill.

Servera detta till laxen och eventuellt potatis till.

Detta ska jag äta till lunch nu!

Smaskens!

Nu har man blivit med tandläkarförsäkring då!

Nu är allt som det ska i min mun, ja förutom att dunderbedövningen, som t om har bedövat hårbotten på mig, inte har släppt än. Så nu har jag tecknat en tandvårdsförsäkring så jag slipper de här jobbiga ekominiska överraskningarna i fortsättningen. Labbe undrade om jag inte skulle teckna en tantförsäkring när jag ändå höll på. Hmm, undrar jag, vad han menade med det...

Jag är hemma och pysslar och plockar lite, för jag har ingen lust att möta folk just nu, dreglandes, sludrandes och alldeles sned i ansiktet. (Nä, för en gångs skull blir det inga bildbevis, ni får använda fantasin!) Åker ned till jobbet, så fort bedövningen har släppt.

tisdag 17 april 2012

Lax med fetaost och varm gurksallad.

Detta blir helt klart en ny fiskfavorit i den här familjen. T om Theo, som inte är jätteförtjust i just lax, åt så han stärkande, trots att han, som belöning efter dagens läkarkoll, valde att äta mellanmål på Gyllene Måsen.

Nu är det nattningsdags här i huset, sedan ska jag försöka låta bli att tänka på det fruktade tandläkarbesöker i morgon bitti. Det som kommer innehålla både sprutor, borr och ett stort hål i plånboken. Tänk vad härligt om jag kunde bli magsjuk eller något annat trevligt en liten stund på morgonen! Fast det är klart, efter det här besöket finns det inte något mer att åtgärda i munnen, åtminstone inte på ett tag...

Lite tid på tu man hand.

Theo ska på lärarkoll och vi passar på att promenixa dit i vårvädret! Mycket finns det att klura på när man är 6 1/2 år... ;-)

Det var väl för väl att vi inte har bytt till sommardäck än!

Det har snöat nu på morgontimmarna! Typiskt aprilväder. Och eftersom lagen säger dubbdäcksförbud den 15/4 så har ju de flesta som ska ut i rusningstrafiken sommardäck på i dag. Då kan ju var och en själva räkna ut hur, den redan ansträngda Göteborgstrafiken kommer se ut i dag...

Tackolov blir ju snön inte långvarig, sol och 10 plusgrader är utlovat för dagen.

måndag 16 april 2012

Anledningen till vår bubbellycka!

Tänk att något så litet kan göra så många så lyckliga!

Tidigt i går morse föddes den här underbart, söta prinsen! Och i samma ögonblick blev jag faster för andra gången! Att han dessutom är barnbarn nummer nio i ordningen gör ju händelsen ännu mer underbar!

Min minstaste lillebror, Kristofer har blivit pappa! Och hans fantastiska Bella har blivit mamma! Och ni ser ju själva vilken perfekt kombination de utgör!

Sådär ja, hemligheten är avslöjad! Förstår ni nu varför vi är så fantastiskt lyckliga! Theo är extra lycklig, han är inte minsta killen i släkten längre.

Han är väldigt lycklig över en annan grej också. På onsdag ska han nämligen få lösa in en av sina julklappar, han ska få gå och kolla in Eric Saade på Lisebergshallen! Som han har väntat och längtat!

Nu blir det middag här, spagetti och köttfärssås är beställt, enkelt och bra när man är helt slut efter första arbetsdagen efter lovet.

Skönt att få komma tillbaka till jobbet och vila upp sig!

Efter 1 1/2 veckas påsklov med barnen behövs det verkligen lite vardag igen. Att få in lite rutiner i livet. Jag försöker visserligen hålla ganska strikt på läggningstider och annat även när vi är lediga men en liten glidning mot det senare hållet blir det allt.

Sedan har min mage sagt ifrån alldeles väldigt bestämt att vi kör sockerfritt under låååång tid framöver, åtminstone tills vi åker till Cypern.

Nej, nu måste jag fortsätta med de kilometerhöga högarna som har hamnat på mitt bord under min frånvaro. Resten av gänget har ju inte haft semester, utan verkligen jobbat häcken av sig allihop!

Lyckokänslan hänger i sig och jag kommer ganska snart berätta vad det är, kan inte göra det än men det är något alldeles fantastiskt, så mycket kan jag säga!

söndag 15 april 2012

Lycka!


Glädje!

Ibland händer det saker som man blir så bubblande glad över och det är precis så i dag! :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...