Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 21 juli 2012

En solig dag i Slottsskogen

Jag är helt tömd på all form av energi just nu, vill helst bara ligga och sova dygnet runt.

Fast det går ju inte an att göra när en sådan här liten sötnos kommer och lägger huvudet på sned och säger att hon vill åka och "göra något!"

Vi åkte en sväng till Slottsskogen och började med att ha picknick i Azaleadalen. Grekisk sallad, grissini, ölkorv och Blue Kongo-chips. Molly åt och åt. Sedan sprang hon lite och åt några tuggor varje gång hon kom tillbaka. Två stora portioner fick hon i sig. Sedan kom hon på att det var lördag, vilken tur att jag hade packat ned lite godis till henne!

Vi gick förbi pingvinerna, som fick mat precis då. Molly var väldigt fascinerad av de stora, simmande och illaluktande fåglarna.

Sedan stretade vi oss upp till Barnens Zoo för att klappa lite djur men Molly tyckte att getterna var väldigt läskiga och vågade bara klappa om Lisa var med och hjälpte till.

Dagens höjdpunkt, enligt Molly, var besöket på Plikta. Många saker hon skulle visa Lisa, som glatt testade det mesta ihop med Molly.

Bland annat de här musikstudsarna. Hör ljudskillnaden när Molly studsar själv, jämfört med när de studsar ihop. Vi passade på att fika lite i gröngräset vid Plikta, så mysigt!

På vägen tillbaka till bilen, hälsade vi på de här krabaterna, Slottsskogens sälar! De är så söta! Nu är vi hemma och ska strax krypa till kojs hela gänget. Om jag var trött i förmiddags, så är det inget mot vad jag är nu!

Picknick i Slottsskogen.

Det är så härligt att sitta på en filt i solen och äta sallad! Snart ska vi titta på sälarna!

fredag 20 juli 2012

Pizzalunch och bad.

Theo har bönat och bett om att vi ska göra pizza och i dag kunde vi uppfylla hans önskan. Med en färdig deg gick det snabbt och det är ju perfekt i sommarvärmen.

Värmen har lockat fram badälskarna, som har lyst med sin frånvaro större delen av sommaren!

onsdag 18 juli 2012

Kantarellfest

Lisa, Theo och Molly har rensat kantareller för glatta livet i dag. De smörstekta guldklimparna delades jämt mellan de två i familjen som uppskattar dem, Molly och Lisa. Molly slukar dem som de är medan Lisa gratinerar dem på smörgås. De njuter! Vi andra ska njuta av spagetti och köttfärssås.

Kortspel i solen.

Måstesamtal avklarade. Nu njuter vi i solen med lite fika och kortspel.

Bäst att passa på när solen är här på högst tillfälligt besök. Strax ska här rensas i skafferiet.

tisdag 17 juli 2012

Spontanbesök på Liseberg.

Fick ett välkommet sms från Maria i förmiddags, har ni lust att hänga med på Liseberg, stod det. Självklart hade vi det, särskilt som de hade varit över hos Williams farmor i USA i flera veckor.

Några trevliga timmar hade vi och till på köpet sken solen!

Dagens Mollycitat

Molly älskar Kalamataoliver... "Mamma, jag vill ha svarta oliver med hjärnor i"

måndag 16 juli 2012

Vi leker att det är sommar!

Nu ska vi gå på glasscafé!

Dessutom festar vi till det med våfflor...

... som vi gräddar själva. Hur mycket vi vill!

Här installeras det för fullt.

Vädret är ju så opålitligt, så det är lika bra att hålla på med inomhusaktiviteter. Barnen har försökt vid flera tillfällen, när solen gassar, att ge sig ut och cykla men har bara kommit till häcken innan himlen har öppnat sig och de har fått rusa in igen. Nu har de gett upp och spelar Wii istället. Jag är inte mycket för att gnälla utan brukar vara bra på att gilla läget men nu kan jag inte hålla mig längre! Det här är en riktigt, @&€¥$£ skräpsommar!! Inte har vi varit och badat eller kunnat ha picknick, sådant som vi brukar fylla våra sommardagar med. Usch, blä och tvi säger jag bara! Nu vill jag ha en riktig sommar!!

söndag 15 juli 2012

Vi har fått en liten apunge!

Vårt lilla troll har trollat. Hon trollade sig själv till en apunge!

Look! No hands! Nu får Lisa hålla sig nära, nära Molly resten av sommaren! Maximalt två timmars frånvaro i ett sträck. Något annat går inte vår lilla apunge med på!

Lite kramande och busande med pappan kan hon kanske gå med på. Vi hade ju hoppats på att Labbe skulle kunna vara ledig nästa vecka, när han inte har jouren men tyvärr blir det inte så. Det är ju det absolut sämsta med att vara egenföretagare, att ens egna önskemål alltid kommer i sista hand! Tur att vi hade veckan på Cypern, så vi fick något ledigt tillsammans. Delar av familjen i alla fall. De tre stora var ju inte med och vi hade hoppats på att kunna göra något tillsammans allihop nästa vecka. Men men det blir ju en sommar nästa år också. Typ...

Vi har verkligen anpassat oss efter sommartiden och har just nu ätit middag. Tackolov är barnen redan duschade och kan bara borsta tänderna och krypa isäng. Nu är det min tur i duschen!

Dagens Theocitat.

Mamma, du har en sådan fluffrumpa. Följt av ett unisont asgarv från övriga familjemedlemmar...

Vad kan man göra i en lekstuga?

Man kan möblera om.

Man kan städa.

Man kan bädda ned sig och sträckläsa serietidningar.

I dag tittar vi på en film om Anna Anka.

I dag leker hon att hon är prinsessa och bossar med sina vänner Sivar Sköldpadda, Kevin Krokodil.

Kunde varit ett ett annat program, på en annan kanal med en annan Anka... Solen skiner i dag. Kanske vi ska hitta på något trevligt i dag, passa på att njuta lite av det vackra vädret? Vi får se...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...