Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 14 maj 2011

Drakkalas!

Kalasdax va're här!

Mollys 2-års kalas!

Molly hjälpte till att städa lite inför kalaset. Alla skursvampar plockade hon ut och skurade golvet, hårt. Tur att vi snart ska byta golv i köket...

Många, glada gäster kom för att fira vår lilla trollunge.

Och måånga paket hade de med sig. Och Molly blev så överlycklig över vartendaste ett. Det skrattades högt och hon skulle visa alla vad hon hade fått! Pippi och gänget, Pippi-film, drake som ryter, söta, smutsiga hundar som kan tvättas, massvis med plastfrukter och grönsaker, plastbestick, dockstol, dockskötväska, dockpotta och fina kläder. Jag har säkert glömt något men Molly var helnöjd! :-)

Av Andreas, Pia och David fick hon jättesöta kläder som promt skulle på med en gång!

Lisa blev också jättelycklig, för hon fick träffa sin yngsta kusin för första gången. Dessa båda tjejer är (än så länge) mammas och pappas äldsta och yngsta barnbarn, 20½ år skiljer det på dem.

Detta är min mormor och morfar, Doris och Erik. De har fyra döttrar, åtta barnbarn, elva barnbarnsbarn och två barnbarnsbarnbarn. Deras äldsta barnbarn har själv blivit farmor två gånger och det yngsta är Adam, 6 år. Världens bästa mormor och morfar! Och har ni varit i Mariestad någon gång, så kanske ni vet att det finns en korvkiosk på Nya Torget. Den hade morfar i många, många år och gick under namnet "Korva-Erik" och där jobbade jag också, både extra och fulltid under flera år. Kiosken blev under den tiden omskriven som ett av Sveriges bästa gatukök i tidningen Matmagasinet!

Smörgåstårtor från Smörgåstårtan! Därifrån har vi beställt smörgåstårtor i alla år! Helt fantastiskt goda och fräscha med mycket frukt och grönt!

Skönsång...

Och sedan kom kalasets höjdpunkt!

Tandlösetårta!
En stor...

och en liten.

Båda dessa tårtor är från Steinbrenner & Nyberg!

Som vi letade efter någon som kunde göra dessa båda tårtor men ingen av de vi har anlitat tidigare kunde klara av detta! Men tillslut så löste det ju sig alldeles otroligt bra!

Molly valde Tandlöses öra. Det var inga som helst problem med att hon skulle skära i tårtan och äta upp draken men när hon såg att alla andra åt av hennes drake, då blev det lite bryderier. Fast hon är ju så snäll och omtänksam, så det löste sig tillslut! ;-)

Sedan följde en massa bus och lek!

Ett i särklass lyckat kalas, var vi alla överens om! Särskilt Molly!

fredag 13 maj 2011

Casas Minikabaré

Vi har väntat, vi har längtat, vi har varit sååå nyfikna men nu, äntligen var det dags! För årets upplaga av förskolans Minikabaré! Temat i år var ju Majas Alfabetssånger, så den skivan har, utan överdrift, gått varm här hemma. Om och om och om och om igen. Varje dag... Så igenkänningsfaktorn var hög under kabarén ;-)

Molly njöt av skönsången på pappas axlar.

Barnen är fantastiskt duktiga, alla sjunger för hjärtats lust, högt i mikrofon, inför alla församlade föräldrar, syskon, mor- och farföräldrar i församlingshemmet. 

Theo hade hand om bokstaven O och var ju därför en ormbunke, grönklädd med ormbunksblad i handen, som Ludvig hade varit så snäll att snoka reda på. Det är ju precis på gränsen att de har kommit upp och slagit ut ordentligt när det bara är mitten på maj.

Efter kabarén bar det av mot förskolan för en picnic i gröngräset. Och vi hade sådan tur med vädret, solen värmde nästan hela tiden!

Linnea hade köpt fikat, så det blev mängder. Hon är en riktig liten gottegris ;-)

Bus och lek fanns det också tid för. Molly älskar ju att åka rutschkana men den här är lite högre än den de har på Mammut. Men detta med att något skulle vara läskigt, det är liksom inte Mollys grej...

Ludvig däremot, tyckte att kanan var lite i högsta laget och bad fröken Rebecka om hjälp. ;-)

Gunga är också en favoritsysselsättning men här är det pappan som tycker att det är lite läskigt.
"Inte så högt, Theo!", hörde vi hela tiden bortifrån gungorna.

Tillbaka till rutschkanan igen, där min lilla favorit Totte hängde på. Han är ju lika vild på land som han är i vattnet. Slänger sig utför utan minsta lilla tvekan!

När vi kom hem satte Linnea och Molly igång och planterade blommor så det skulle bli fint inför Mollys 2-års kalas. Och det blev verkligen jättefint! 


Jag har snusat bäbis!!!

Jag är ju nybliven moster igen. Till världens sötaste lilla Sofia Doris Annie! Jag och Molly for iväg bort till Majorna och hälsade på. Fast jag måste erkänna att jag blev förvånad när min syster föreslog att vi kunde komma och hälsa på, med Frida fick vi vänta tre veckor och då med strikta förhållningsorder om god hälsa och handhygien mm. Men numera är de ju luttrade tvåbarnsföräldrar och framförallt förskolebarnsföräldrar! ;-) 

Har ni sett en sådant litet underverk! Mosters lilla gullunge!

Molly var lite tveksam först men efter flera försäkringar om att jag var hennes mamma så godkände hon sin nya lilla kusin. Jämförde deras mjuka kinder, kollade in de pyttesmå händerna, klappade, pussade och tröttnade och sprang och lekte med Fridas leksaker istället. ;-)

Vad händer här då?

Flera inlägg är borttagna, det går inte att logga in på Blogger och ingen information någonstans??

Hinner inte med detta nu! Vi ska ju åka och hälsa på lilla nya bäbis-kusinen Sofia, sen hem och förbereda lite inför Mollys kalas i morgon, in till Casa för ytterligare en höjdpunkt:

Förskolans minikabaré, i år är temat Majas alfabetssånger och Theo gick till skolan som ormbunke i dag. Vi hoppas på uppehåll och lite värme, så vi kan ha picnic ute efteråt. Sen bär det av hemmåt för lite blomsterplantering.
Published with Blogger-droid v1.6.8

torsdag 12 maj 2011

Mollys 2-års dag!

Vi gick upp tidigt, för födelsedagsbarnet är ju den mest morgonpigga av oss alla

Paketskörden. Theo är bara liiite avundsjuk.

Detta är en drömfrukost för Molly. Salami, tomater, ostskivor, paprikakex och oliver. Kan det bli bättre?

Trött 2 åring! Vad håller ni på med, jag sover ju så skönt! Komma här och väsnas så.
Sicka fasoner!

Va! Vad har ni där?
Paket?
Till mig!

Pippiservis, en riktig önskepresent. Kompisen Hanna har en sådan och där fastnar alltid Molly. 
I timmar!

Svarta lackskor med pärlor på!

Då blir man bara så glad!

 Drakar är ju också något som står högt upp på önskelistan när man fyller 2 år.

Traktorer, lastbilar och maskiner är väldigt poppis just nu.

En egen matservis!

Theo tyckte att allt detta paketöppnande var lite jobbigt, särskilt som många av sakerna var sådant som står högt upp på hans önskelista också. Men vi hade ett litet trumfkort i bakfickan, ett av paketen var till honom, det största. Det innehöll ett par inlines som han har önskat sig länge. Då kändes allt så mycket bättre!

Fast när man är 13 år, så får man inte presenter på syskonens födelsedagar längre, så Ludvig fick nöja sig med att undersöka en drake som Molly fick.

Hmm. Frukost? Ska jag verkligen hinna med det nu? Tja, en oliv hinner jag väl med...

En mycket lycklig liten drak-tjej!

Alla drakarna bjöds på Te-party!

Födelsedagslunch på Le Baron!
Pasta och korv OCH pommes frites!
Pizzasallad till förrätt!
Kan det bli bättre?

Möjligtvis lite glass till efterrätt!

Tårta och skönsång blev det på kvällen när vi var hemma igen. Molly fick följa med och välja tårta själv. Det var inte någon lätt uppgift. Alla tårtor såg ju såå goda ut. Men efter 10 minuters väljande och funderande så fanstnade hon för denna knallrosa skapelse med en fin boll i vit choklad.

Det var kul att se hur hon reagerade när vi sjöng för henne. Hon skruvade på sig, gömde ansiktet i händerna och fnissade konstant. Speciellt under hurrandet, då visste hon inte riktigt var hon skulle ta vägen!

Ljusblåsandet gick utan problem. Hon hade ju observerat kusin Frida för bara några dagar sedan.

Och så var det då äntligen dags! Det hon tjatat om hela dagen! "Ja äta tårta, ja äta tårta!"

Men detta med bestick? Det tar ju alldeles för lång tid om man ska hålla på att pilla med sån´t trams. Går ju mycket snabbare att äta direkt från tallriken utan att ta omvägen via besticken. Och övriga familjemedlemmar lyder födelsedagsbarnet, utan att blinka... ;-)

Lite mer paketöppnande. Några som kom från kompis-Lasse och några som kom från våra favoriter, supergänget i Uppsala och Märsta.

Även Theo fick en liten present nu också. Det lönar sig att ha många syskon när man är liten ;-)

En supergullig tunika och tillhörande byxor kom däruppifrån. Så fina!
Inköpta på Next och helt plötsligt har jag fått våra semesterplaner klara! ;-)

Och nu kan glassmonstret göra egen glass!

Och ett eget tält!! Som hela familjen får plats i, enligt Molly. Nu kan vi kanske åka på campingsemester i sommar! Slippa trängas på hotellrum och så´t... ;-)

Dagen avslutades som sig bör, med vår älskade Molly.

Draktränaren...

och mys med chips i soffan, tillsammans med

favoritbrorsorna!

Övrigt löst folk bar in alla blommor vi hade köpt på Blomsterlandet under dagen. I morgon skall det planteras för glatta livet så det blir fint tills kalaset.

En mycket nöjd och mycket trött trollunge somnade gott efter en jättebra födelsedag!Vår älskade Molly fyller 2 år!

För två år sedan var det mesta tungt och jobbigt!

Men så, en solig majmorgon, kl 07.10, blev allt underbart och härligt! Trots att alarmet på min telefon körde igång, som vilken vardag som helst och spelade Jason Mraz' I'm yours på högsta volym om och om igen! Vår söta lilla plutt-Molly föddes på Special förlossningen på Östra, efter bara tre timmars värkarbete och en krystvärk. Inte ens personalen var beredda, utan stod i andra änden av rummet och grejade. Labbe sa efteråt att de såg ut som Piff och Puff som sprang runt och krockade med varandra. ;-) En pytteliten bäbis var hon, vägde bara 3790 g och det är litet jämfört med de 4,5 kilos klumpar jag har fått tidigare.

En mindre kopia av storebror. Lite som samma barn, fast nättare. Och olika kön... ;-)

Hanssonsarnas första möte. Ren och skär kärlek!

Helt plötsligt fyllde vår bäbis 1 år! Vart i hela friden tog det året vägen?

Och nu fyller hon alltså 2 år och är enligt egen utsago en "stor kicka"! En ledig dag för födelsedagsbarnet, mamman och pappan ska det bli i dag. Vi vet inte än vad vi ska fylla den med för trevligt och sen kommer syskonen ansluta efter att skolan har slutat.
Published with Blogger-droid v1.6.8
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...