Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 19 mars 2011

fredag 18 mars 2011

Lidköping

Vi är framme välbehållna i Lidköping! Resan gick bra trots snö blandat med underkylt regn.

Vi hämtade Theo på tjejernas kalas, vid 17.30 och åkte förbi verkstan för att säga hejdå till Labbe som får stanna hemma. Han hade ju lyckats bli ledig så att han skulle kunnat följt med men så har han gått och blivit så förkyld (igen!), så vi tyckte att det var bäst att han stannade hemma för att inte smitta någon :-( Så typiskt när han för en gångs skull är ledig...

Fast lite bra är det kanske, då är ju någon hemma och kan hålla lite koll på. Lisa och Linnea, det kan behövas ibland ;-)

När vi kom fram, kom Kristofer och Bella och hälsade på. Bella hade avslutat en produktion idag och hoppar på nästa på måndag och har tom fått tacka nej till jobb! Det är så skönt att höra att det går så bra för henne! Nu hoppas vi på att det ska börja rulla för Kristofer också.

Mamma och pappa hade köpt ribs och grillad kyckling! Sallad, tsatziki och klyftpotatis bjöds de till. Så gott! Fast jag har ju börjat mitt nya, hälsosamma liv och det märktes, jag orkade bara äta pyttelite. Magsäcken har krympt...

Molly vill ha mat!

Lisa kunde ju inte följa med eftersom hon håller en teckningskurs på fredagkvällar. Idag, på väg i bilen, fick jag ett mms från henne.

Akvarellpennor.

Och jag måste bara få berätta! Jag är så himla stolt över mig själv!

Jag har sytt! Jag lyckades laga ett 5 mm stort hål på min bh, där bygeln tittade ut. Helt utan minsta lilla hjälp från Labbe, som annars är den med sykunskaper i familjen! Ni som känner mig vet vilken fantastiskt stor grej detta faktiskt är! :-)

Nej, nu sover alla här utom jag. Dags för mig att sälla mig till den sovande skaran och samla välbehövliga krafter inför morgondagens kalas.
Published with Blogger-droid v1.6.2

Strax redo för avfärd

Allt är packat!

Hur länge vi ska vara borta?

Eh, vi kommer ju hem i morgon igen...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Snöföljetong, del 248

Jahapp, då var det dags igen. Lite snö. Det tycker vi ju om. Eller??
Published with Blogger-droid v1.6.2

torsdag 17 mars 2011

Ååh, kolla vad jag hittade!

Nostalgi!

Molly shoppar

Kalasmaratonshelg stundar. Tre tjejer firas i morgon, kusin Adam på lördag och kompis Simon på söndag. Många sparmärken från BR blev det. Och har man varit och fått spruta så kan man få en boll! :-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Stackars lilla pojk...

En mycket ilsk liten pojke, som inte för sitt liv kan förstå varför HAN måste bära SINA grejer...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Prickfri!

Det var inga vattkoppor! Än... Molly vaknade glad som en lärka och är på förskolan nu. :-)

Men nu är Ludvig krasslig istället. Magonda har övergått i halsont. :-(

Nu ska jag slänga i mig lite soppa innan det är dags att hämta småtroll och dra till BVC. Vi hoppas på ett OK i rumpan för båda två. ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Besök i sovrummet

Fullmånen tittade in till oss nu, kl 04.20. Och jag lovar, den lyser betydligt starkare än på bilden! Met är som att ha en av Ullevis strålkastare riktad rakt in mot oss. Och självklart ringer jourtelefonen. Så här är det full rulle just nu men vi får ju mer vakentid med barnen i alla fall ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

onsdag 16 mars 2011

Prickiga öron?

Molly var ju och pussade på Hanna i torsdags förra veckan, så vi räknade med att hon skulle få vattkoppor om ungefär en vecka. Men nu på kvällen upptäckte vi massa röda, små fläckar i ena armhålan och på ena örsnibben! Kan det vara vattkoppor? Överallt står det ju att inkubationstiden är mellan 14 och 21 dagar. Kan hon ha blivit smittad tidigare?

Vi ska ju åka till Lidköping till helgen för Adams 6 års kalas! Om hon blir sjuk nu kan vi kanske inte åka. Min mormor och morfar kommer ju på kalaset och vi vill ju inte smitta dem med bältros. Särskilt inte som mormor har legat på sjukhus den här veckan, fick åka ambulans in. :-(

Vi kan ju hoppas på att det kan vara någon allergi istället ;-) Hon åt jordgubbssylt till middagen ikväll, kanske är det hon inte tål?? Fast jordgubbar åt hon ju för bara någon vecka sedan, så då måste det vara något annat i sylten som hon reagerar på.

Men det hjälper ju inte att spekulera i detta nu. Vi märker nog om och när hon får vattkoppor. Men det vore ju himla käckt om hon kunde vänta tills på onsdag nästa vecka ;-)

Det har varit en sådan där otroligt vacker dag i Göteborg idag. En sol som vräker ned värmande strålar på oss. Jag och Labbe var iväg på lite ärenden på förmiddagen och fick sitta i solen och vänta i en kvart. Ljuvligt!

I morgon är det dags för BVC för både Theo och Molly. Sista BVC besöket för Theo. Lite vemodigt faktiskt, min lilla älsklingsplutt börjar bli stor... För Molly är det vikten som är det viktiga. ;-) Hon har ju haft jättesvårt att gå upp i vikt och har vid flera tillfällen gått ned i vikt istället. Men nu har hon rusat iväg och väger nu 11 kg och har tom blivit lite rund!

Läkaren på BVC har varit nästintill hysterisk över hennes kurvor. Hon växte ju inte direkt på längden heller. Men jag såg ju likheter mellan både Theos och min kurva och Theo gjordes ju en grundlig undersökning av, utan att visa något, så jag var inte det minsta orolig. Men hon gav sig inte, så vi gick tillslut med på att göra en undersökning på Molly också och den visade- ingenting...

Så, nästa gång vi träffar BVC läkaren, kommer jag säga: "Vad var det jag sa!"
Published with Blogger-droid v1.6.2

Direktrapport från Casa.

Tänk att det behövs så lite för att göra en glad!

Theos fröken, Rebecka, skickade den här fina bilden på Theo och fågeln som han har gjort.

En mycket stolt och glad mamma och en minst lika stolt och glad 5 åring blir resultatet!

Tack snälla, söta Rebecka! :-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

A Love Story!

Published with Blogger-droid v1.6.2

tisdag 15 mars 2011

Draknyp, hårgener och däck

Normala barn har gosedjur, snuttefiltar och andra mjuka, mysiga grejer när de ska sova.

Molly har en gummidrake... Den är så underbart skön att nypa i. Och mamman slipper få nypmärken på de mest olämpliga ställen.

Gårdagen var otroligt hektisk och jag hann inte ens fundera på att skriva något på bloggen. Fast med tanke på hur mycket trevliga (och oroliga!) samtal och mail jag har fått idag, så kanske jag ska göra några sådana här små avbrott lite då och då ;-)

Men nu kommer en resumé av både gårdagens och dagens händelser i rask takt, så håll i er!

Måndagar är "lediga" dagar för min del, mao är de sprängfyllda med tvätt, plock, telefonsamtal, viktiga saker och allt annat man inte hinner under resten av veckan. Fast eftersom Molly också är ledig på måndagar så hinns det inte med riktigt lika mycket som man behöver. Men det kommer ju en måndag nästa vecka också! ;-)

Igår var det dessutom studiedag på Casa, så Theo och Ludvig var också lediga. Men Theo kunde inte riktigt njuta av "studiolovet" eftersom han inte mådde riktigt bra, hostig och hängig :-(

Därför fick han stanna hemma med Linnea när vi åkte till Mollys simskola. Men Ludvig kunde för en gångs skull följa med och han blev mäkta imponerad över vad hans lillasyster hade lärt sig sedan sist han var med, tidigt i höstas. "Men Hon kan ju simma på riktigt nu!" ;-)

Efter lektionen ville Molly åka vattenrutschkanan, så Ludvig erbjöd sig åka med henne. De slänger sig med dödsförakt utför kanan, kommer halvvägs innan det tar stopp. De kommer ingenstans! Ludvig får dra dem ned! ;-)

Det blev bara ett åk, sen åt vi glass istället.

Lite bastande och påklädning senare, glömmer vi kvar vagnen och beger oss mot ICA i Landvetter för upphämtning av veckans Middagskasse och övriga varor jag beställde i söndags. Hem och matlagning, spagetti och köttfärssås, sen tog jag en promenad. Själv! Lagom kall och mör kom jag hem och kröp ned i varm säng med ett litet sömnigt troll och somnade antagligen 2 minuter innan henne...

Tisdagen började med en rejäl försovning men vi kämpade gärnet och tog ikapp en hel del, så barnen blev bara 5-10 minuter sena!

Jobb, jobb, jobb, handla kaffe, cola och lite andra livsnödvändigheter, jobb, jobb, lunch, jobb, jobb.

Men ute sken solen och värmde upp Göteborg till härliga 8 grader. Så det var en njutning att gå till Casa för att hämta Theo! Jag fick med mig Ludvig samtidigt för han mådde inte riktigt bra, ont i magen. Theo var inte helt pigg han heller så vi hoppade över simskolan idag :-( (Attans också, vagnen står ju kvar där fortfarande! Då måste jag åka dit i morgon och hämta den...)

Molly plockades upp på vägen hem och väl hemma blev det massa bus i snön! Tom Molly härjade runt!

Min ömma moder har en förkärlek för att slänga saker. Det gjorde hon tex med Labbes hårborste vid ett tillfälle när hon skulle hjälpa oss att städa när vi bodde på Gundla Mosse. Labbe var inte helt nöjd med detta tilltag. Mamma skämdes och köpte ny borste som sen försvann i flytten och sedan dess har Labbe varit borstlös. Tills idag!

Mamma! Kolla noga på bilden! Den här borsten är Labbes! Den ska INTE slängas! ;-)

Fast jag vet inte riktigt vad han ska med borste till, den biter ju ändå inte på hans hår...

Och Molly har ju ärvt sin pappas hår. Oj, oj, vad ilsk hon kommer vara över detta faktum när hon kommer upp i tonåren ;-)

Men just nu älskar hon sin pappa över allt annat och har kommit på hur hon ska göra honom utomordentligt lycklig. Hon hämtar en av sina böcker med bilar eller traktorer i, pekar på däcken och med ett stort leende säger 'däck"! Då smälter däckgubbepappans hjärta!

Published with Blogger-droid v1.6.2

söndag 13 mars 2011

Och livet lunkar på...

Det är så lätt att missa allt fantastiskt man faktiskt har här i livet! På något underligt vänster så är det så mycket enklare att fastna i vad man inte har, att fastna i gnället. Men vad mycket härligare livet skulle bli för många om de bara stannade upp och såg på sitt liv, istället för att hetsa vidare efter mer och bättre.

Vi har det, trots allt, så mycket bättre här i vårt lilla, trygga, fredliga hörn av världen än på många andra håll. Det är ju bara att se på den senaste tidens händelser i Japan och Nordafrika, för att få lite perspektiv.

Se det positiva i livet och njut av det! Det ska jag försöka göra!

När jag åkte från jobbet idag, tog jag vägen förbi Landvettersjön.

Det satt fult med folk och pimplade på isen. Häftigt ändå att de kan (och vågar...) göra det i mitten på mars!

Kläderna jag beställe på Me & I partyt har äntligen kommit. Theo och Molly blev överlyckliga och kröp upp i lådan och började slita i alla påsar. Jag fick snabbt stoppa dem så jag kunde få bocka av allt på följesedeln.

De provade en del av kläderna på egen hand. Här har de tagit på sig varsin cardigan men de var inte helt överens om hur ett sådant plagg ska bäras... ;-)

Molly gjorde sedan ett tappert försök att få på sig alla sina nya kläder, samtidigt. Gick väl sådär, kan jag avslöja.

Även jag fick lite nya kläder. Så snygga! Bara vi hittar vår bortsprugna kamera så ska jag ta lite ordentliga bilder på kläderna med rätt folk i men jag vet inte riktigt hur länge det dröjer... Men åh, vad nöjda vi är med våra kläder!

Jag fick förresten finbesök när jag precis slutade jobba idag. Maria och William hade tagit sig hela vägen ut till Lerum. Vi badade en stund tillsammans och hann tom med lite crawlskola med dem båda. Så nu ska William hålla koll på sin mamma, så hon har rätt teknik när hon simmar. ;-) William ska gå på Vattenpalatsets intensivkurs längre fram i vår, efter att de ordinarie kurserna har slutat, så han kommer ju bli lite av en expert på detta och då får han ju vara snäll och dela med sig lite av de kunskaperna till sin mamma...

I morgon har Casa studiedag, eller studiolov som Theo säger, så vi har faktiskt sovmorgon i morgon! Det känns riktigt lyxigt! :-D
Published with Blogger-droid v1.6.2

Paket!

Äntligen! Me & I!
Published with Blogger-droid v1.6.2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...