Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 6 november 2010

Allhelgonaafton

Lisa och Molly passade på att komma ut en sväng i det vackra höstvädret!
Mysigt nedbäddad i vagnen.

Fast det är ju roligare att köra själv!

Dit bort vill jag gå!

Nu fryser jag och vill gå in. 
Tänk om man kunde få henne att förstå att händerna inte blir så kalla om man går med på att ha vantarna på sig, istället för att slita av sig dem hela tiden...

William blev äntligen firad! Det är ju stort att fylla åtta år och det måste ju firas ordentligt. Vi tog svängen förbi Allum för att hitta en lämplig present till en stor kille. Theo skulle hjälpa till att välja. Han hittade massa grejer som han ville ha... Till slut kom vi (inte) överens om en trollerilåda med material till 40 tricks. William blev jätteglad och som bonus upptäckte vi när han öppnade lådan att den innehöll en instruktions-cd, där de visade, utförligt hur man skulle göra! Toppen!

Åtta år!
Tänk när jag fyller åtta år...

William tar i för kung och fosterland för att blåsa ut ljusen! 

Det bjöds på både svenska kanelbullar och amerikansk frostingtårta och alla blev väldigt nöjda. Theo och Molly älskade tårtan! Den är väldigt söt och mäktig, så en lite bit räckte för mig.
Molly tömmer sista droppen ur glaset.

När vi skulle fika tändes ett levande ljus på bordet som ändrade färg hela tiden. Hela färgskalan gick det igenom. Jättehäftigt, har aldrig sett något liknande!

Theo var otroligt fascinerad över ljuset och satt och stirrade på det hur länge som helst. Jag filmade ljuset med mobilen men bildöverföringen har bråkat med mig så jag får se om jag kan få in den filmen lite senare.

Maria fotade Molly medan jag fotade Maria.

William sitter och kollar på instruktionsvideon för att lära sig ett nytt trolleritrick. Molly och Theo gav sig i kast med att inventera Williams Legolager! Massvis med spännande bitar!

Lisa fick vara med och leka lite också!

Sen bar det av till Östra Kyrkogården och alla ljusen! Så otroligt vackert var det. Hela kyrkogården fullkomligt flödade av ljus! Nästan varenda grav hade en lykta tänd!

Vi gick först till Lasses grav. Theo vill alltid höra historien om hur han var det sista som Lasse verkligen medvetet uppfattade. På sjukhuset, när Lasse bara hade några timmar kvar, tar Theo, då 20 månader gammal, en stor besöksstol och skjuter fram den rakt in i sängen med en tjong. Lasse har då varit halvt medvetslös i ett dygn men vaknar upp, "oj, oj, oj?" Theo klättrar upp i stolen, ställer sig nära sin farfar, klappar honom på kinden och säger "om farfar, bästa farfar!" (Jag tycker om farfar, världens bästa farfar!) Lasse ler och klappar Theo på handen och sen försvinner han igen. Ungefär fyra timmar senare var han död. Vi går ofta till graven med barnen och alltid på Allhelgona, midsommar och på Lasses födelsedag. Då äter vi alltid vaniljbulle, Lasses favorit!

Sen var det dags för farmors grav.

Och Lauritz Baltzers grav.

Nää!

Nu är jag arg! Hade skrivit en långt fint inlägg, på min X10 mini, om vår Allhelgonaafton, lagt in flera bilder och var jättenöjd. Skulle bara trycka på publicera. Lyckas då nästan tappa telefonen, varvid jag fipplar och fumlar för att få tag på den. Väl i säker förvar upptäcker jag att jag i detta har raderat inlägget...

Hmpf, gör om i morgon istället. Nu är det vilopaus!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Solnedgång över Göteborg.


Från taket på Allum.
Published with Blogger-droid v1.6.2

Ravioli fylld med... krullig bomullstuss?Snabblunch idag, ravioli. Om denna mat tycker Theo inte!

"Mamma, det känns som det är en krullig bomulltuss innuti pastan!"
Published with Blogger-droid v1.6.2

Nu är det här!


Äntligen har vårt bubbelbadkar kommit!

Då återstår bara att hämta kaklet, så har vi allt på plats!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Ingen penicillinallergi!

De var väldigt nogranna på jourcentralen! Det skulle tas halsprov igen, blodprov och temp. Penicillinet har gjort verkan! Ingen feber och inga baciller kvar i halsen! Mao smittar hon inte längre! Då kanske det kan bli lite Williamfirande ikväll ändå!
Och vad som är ändå bättre är att prickarna inte visade på någon penicillinallergi! Så skönt!

Sen finns det fler goda nyheter idag! Lisa känner sig riktigt bra, så hon följde inte med till jourcentralen. Hon och Theo var hemma och åt frukost i lugn och ro. Så lugnt att Theo inte ens var färdig när jag och Molly kom hem igen.

Känns passande med så mycket trevligheter när solen skiner så fantastiskt ute idag!

Men min hals bråkar fortfarande men det är väl antagligen bara att de hann gräva så djupt i mig innan jag fick i mig antibiotikan. Och jag tar ju ingen större skada att äta lite mindre ett tag... Men det är jobbigt att vara hungrig hela tiden, jag är inte bäst på att vara hungrig. Blir lite tjurig och så då...

Nu ska jag lägga in lite ljudböcker på datorn för överföring till mobilen. Den blir Arnaldur Indridasons "Mörka strömmar" och Dan Browns "I cirkelns mitt" den här gången. "I cirkelns mitt" har jag försökt komma igenom sen Theo var liten men det kommer alltid saker ivägen så fort jag sätter på den. Sen har jag glömt bort den emellanåt och både lyssnat och läst på massvis med böcker, gjort ett nytt försök och kommit av mig igen. Den är ju väldigt spännande så jag vill ju verkligen veta hur det slutar. Så nu tar jag med den i telefonen, så jag kan passa på vid varje litet tillfälle jag får.

I eftermiddag bär det av till Östra Kyrkogården för att sätta ljus på Lasses, farmors och Baltzers grav.

Prickkoll


Nu har vi hittat till Gamlestans jourcentral och ska kolla Mollys numera bleknade prickar.

Molly är lycklig för det finns massa kul leksaker här! :-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

fredag 5 november 2010

Prickar...

Molly reagerar på penicillinet. Hon är helt prickig hela hon. Och antagligen känns de en del för hon har varit så pipig ikväll på ett sätt som vi inte känner igen.

Jag ringde 1177 (de börjar väl känna igen mig där nu, har ju varit några samtal dit den här hösten :-S) och de säger att vi ska inte ge henne mer Kåvepenin och att en läkare måste titta på henne. Men så länge inte svalg och luftvägar är påverkade så kan vi vänta till i morgon och då åka till Gamlestans jourcentral.

Så nu kommer jag ligga och lyssna på hennes andhämtning hela natten. "Låter Hon inte lite tät nu?" "Tänk om det täpper till och jag ligger och sover?" Jag tål inte penicillin själv och kommer ihåg den känslan, när allt bara sväller i munnen...

Linnea är ute med kompisar ikväll, har fått löfte att bli hämtad kl 01.00 och är överlycklig! :-D

Lisa är inte lika lycklig. Hon är så där sjuk som jag var i måndags och tisdags. Så där så man bara vill ta semester från kroppen och låta den ligga där och plågas och pinas och komma tillbaka till den när allt är över... Hon får följa med till Gamlestans jourcentral i morgon så de får ta halsprov på henne också.

En liten kul grej har hänt idag mitt i sjukstugan.! Jag hittade en sida där de sålde sån kort våtdräkt som Theo har. Den köpte vi på båtmässan för flera år sedan och den är flitigt använd av vår frusne lille pojke. Men nu har han vuxit ur den och jag har hela hösten sökt efter en större. Och nu ramlade jag bara in på den här sidan! 10 minuter senare är en likadan som den han har beställd, fast i storlek 110 den här gången. 380 kr kostade det med frakt och allt!

Nu har Labbe precis kommit hem efter att, för fyrttolfte gången den här veckan, ha jobbat med ett sånt där jättehjul på en maskin. Samma hjul!

Så nu ska jag gå och pussa lite på honom! :-*
Published with Blogger-droid v1.6.2

Världsförälder

Avlang pojkar vf

Lisas bilder

Lisa ritar och målar ju jättemycket, som de flesta vet. Jobbar som teckningslärare på olika studieförbund. Håller i teckningshörnan på Hikarikai. Mm, mm.

Här är en länk till hennes Devianartsida och här kan ni se prov på hennes bilder. Gå gärna in och kolla hennes verk!

Och så var det Lisas "tur"

Lisa vaknade i morse och hade verkligen jätteont i precis hela kroppen. Jahap, då var det dags för henne då. En tanke slog mig direkt. Lisa var på Jonatans 20-års fest igår. Runt hundratalet gamla och nya kompisar som samlades i en liten, varm lokal. Hmm, undra hur många fall av halsfluss som dyker upp i nästa vecka i Partille med omnejd?

Jag körde in Linnea till Helena, hennes psykolog, vid Kungshöjd, i morse. Sen ska hon få vara med kompisar idag! Så skönt att kunna låta henne komma iväg lite! Blir lite fika på stan och få vara en helt normal tonåring, åtminstone för en dag. Vi hoppas ju att det ska komma till det läget att man känner; nämen Linnea, nu har nu varit ute med kompisar varenda dag och helg i flera veckor, vi vill få träffa dig lite också!

När vi skulle åka idag så hade ju mamma och pappa parkerat in Toyotan så vi var "tvungna" att ta Porschen... Attans också, men man får ju offra sig ibland. Den är så fin! Vill ha!! Jag blev dock lite förbryllad när jag insåg att jag var tvungen att tanka den på väg hem och inte för mitt liv kan hitta tanklocket. Hehe, tjej och så, vet ni. Men jag var så duktig och löste. Det satt ju på framskärmen! Lyckades tom att läsa mig till att man skulle tanka med 98 oktanig bensin så det blev V-power. Duktiga mig!

Nu är jag dessutom såpass pigg så jag inte har så mycket att skylla på vad gäller alla måsten som blivit lite eftersatta. Jag började gå igenom inboxen på mailen, 208 olästa mail... Åh, suck, bara att börja nedifrån. Där fanns några beställningar på bilder från några simskoleföräldrar från uv-fotograferingen. Känner mig så hemsk när de har fått vänta så länge på sina bilder men bättre sent än aldrig. Nu har jag i alla fall fått iväg alla beställda bilder, känns såå skönt!

Nu har mamma och pappa äntligen kommit iväg på resan de skulle gjort i våras. De ska till ett hotell i Varberg och ha det mysigt ända till på söndag! Hoppas att de kommer få det precis så lugnt och avslappnat som de behöver just nu!

torsdag 4 november 2010

Med hopp om en, om än inte god, så i alla fall, nattsömn!

Jag har sovit så otroligt dåligt sen jag blev sjuk! Har haft, först ont i kroppen, sen ont i halsen. Mycket svårt att förena dessa båda med god nattsömn.

Nu har jag tagit värktabletter, sugit på baffucin hela dan, druckit te med honung och eukalyptus och avslutat med en kall milkshake. Nu borde jag kunna få sova!

Så nu släcker jag lampan, kryper ned hos en mysvarm Molly och säger:

Godnatt!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Att du kan med, Linnea!


Linnea ville inte ha mat från Gyllene Måsen, så hon gjorde lite nudlar istället. Mollys matradar satte in, trots att hon hade ätit upp nästan alla mina makaroner, en halv cheseburgare och en massa pommes och hon rusar fram till Linnea och vill äta.

Linnea som gör allt för sin lillasyster, ger henne några skedar och fortsätter sen att äta.

Men se, det skulle hon inte gjort! Ah, ah, ah, säger Molly uppfordrande och gapar stort...

Och Linnea är ju som sagt väldigt snäll! Slutresultat: mätt Molly och mindre mätt Linnea :-D
Published with Blogger-droid v1.6.2

Badrumsbygget är inlett!

Vi börjar med ett jättegrattis till William på 8 års dagen! Vi kommer och grattar dig så fort vi är friska! Hoppas att du får en toppendag!

Nu är det verkligen på G! Vårt badrum!

Men det började med ett liitet bakslag. Det fanns inget vatten draget!

De tidigare ägarna stod och orerade om hur mycket det hade gjort på huset och oj, vad de hade slitit och varit duktiga. Framför all gubben i familjen. Stod och slog sig på bröstet. Mannen the man liksom... Sen visade det sig, efter lite samtal med grannarna att det var fruns gamle pappa som hade stått för merparten av allt de hade gjort... Och vilket resultat det blev?

Gubben, mannen the man, stod och lovade oss att allt var förberett, vatten och avlopp var draget, bara att smacka upp lite kakel, in med toa, handfat och ett lyxigt bubbelbadkar, så var det klart! Men tji fick vi, nu idag har de börjat riva upp hela golvet för att kunna dra upp vatten från tvättstugan och detta kommer ta ett tag... Tur att vi lovade Theo att han skulle kunna bada till jul och inte tidigare...

Vi åkte ju till Ekmanska i dag, Theo och jag. Pratade med samma läkare som sist och det blev bestämt att lite prover kunde vara bra. Theo stelnar till direkt. "Tar de det i fingret då, mamma?" "Det vet jag inte, det får vi se" säger jag med en sträng blick mot läkaren. Den här gången går han med frivilligt in i provtagningen, sätter sig glatt i mitt knä och sträcker fram fingret. "Oj, vad duktig du är säger sköterskan men vi måste ta provet i armvecket." Då kör vi repris på sist. Vi är tre vuxna kvinnor som försöker bända ut hans armar men det går först inte alls. Han är för stark för sitt eget bästa. När vi tillslut lyckas, jag håller fast hela kroppen med mina ben och vi hjälps åt med armen, så säger sköterska att "nä, det går inte, nu har blodkärlet krypit in, vi får vänta lite."

Då frågar hon Theo om det går bra om vi tar i fingret istället, hon kommer få klämma ganska länge om det ska funka men är det ok för Theo? Och det är det ju, för det gjorde ju minsan inget ont alls att ta blodprov i fingret. Så stick i fingret blir det och en massa klämmande, två rör ska fyllas. Men Theo är verkligen superjättemassaduktig! Min lilla hjälte! 2-3 veckor innan vi får resultatet. Bara att vänta...

På väg från vårdcentralen åkte vi förbi Maxi på Allum, för jag har ju inte kunnat handla och det börjar bli lite tomt på ost och skinka och sånt. Inte för att jag kan äta sånt just nu, kan inte äta nåt med mer konsistens än vatten, men övriga familjen behöver. Beslutet att jag orkade ta svängen förbi ICA tog jag innan VC-besöket, när jag var ganska utvilad och pigg men ångrade att jag hade lovat det när jag väl var på plats. Skakig, febrig och jättetrött och med en lika trött femåring som vill visa ALLT i hela butiken... Inte någon helt optimal situation.

Handlat blev det tillslut i alla fall och vi kom hem i ett stycke och där däckar jag i sängen! Ska bara vila lite mumlar jag, Theo ville ha pannkakor, det finns i frysen och vaknar två timmar senare av att någon bankar i taket. Det var badrumskillarna som hade kommit och Lisa hade inte hjärta att väcka mig! Hur skulle jag ha överlevt denna vecka utan henne. Hon är en så underbar dotter!

Hon är faktisk på 20 års fest ikväll. En gammal klasskompis, Jonathan, från grundskolan fyller 20. Lite läskigt tycker jag nog att det är när de här småpluttarna som man hjälpte med plåster på knäna när de hade ramlat och slagit sig helt plötsligt är lika gamla som jag var när Lisa föddes. Alltså jag var ju vuxen då och hade varit det läänge men de här är ju fortfarande, ja, barn?!? Nä, det är de ju faktiskt inte. Men man vill väl kanske... Nä, nu blev det svammel och det ska vi inte ha här!

Mamma och pappa har kommit och åkt igen. Fast de är snart tillbaka igen! De skulle köra Lisa ned till Partille och sen åka förbi Gyllene Måsen och hämta med lite "middagsmat". För min del blir det milkshake och så försöker jag med en cheseburgare. Tänker att de är så mosiga och mjuka så de kanske, kanske kan gå att svälja utan tårar. Man ska vara positiv!

Sen avslutar vi med lite bilder som inte har hunnits med eftersom jag har varit sängliggande...

Mmmmm

Hummerparty!

Sån där vill jag ha!

Åh, så gott!

Va, ska jag äta det där? En halv hummer? Vi får väl se...

Efter en del pyssel och pill så åt han faktiskt upp hummern och tyckte tom att det var gott!

Tomt på faten. 9 humrar på 6 vuxna och 2 småttingar.

Halloweenförberedelser.

Trollet spökar.

Trevligt Halloweensällskap!


Labbe lånar Mollys Halloweenslöja och försöker se, eh, jag vet inte, läskig ut??

Dags för ytterligare besök på Ekmanska!

Nu ska vi strax åka till Ekmanska med Theo till Ekmanska för att kolla upp honom och alla hans infektioner och trötthet. Hoppas att det bara är vanlig hösttrötthet och inget annat...

Men vi kanske inte kommer iväg för herr Trams vill göra annat... Vad som helst utom det jag säger till honom att göra, som att borsta tänderna eller ta på sig kläder. Funderar nästan på att låta honom åka i sitt fläckiga Blixten McQueen linne, kalsonger och en strumpa som han är klädd i just nu, bara för att. Men det kommer jag inte. Det blir väl som vanligt när han är på det här humöret. Jag brottar på honom kläderna...

Visst är det bra att barnen har egen vilja, ingen som trampar på dem och allt det där men måste de alltid visa den så stark här hemma??

Mamma och pappa mår lite bättre så de tror inte att de har halsfluss i alla fall, så de kommer iväg på sin resa! Underbart! Det behöver de! Det har varit lite mycket för dem också under senaste året, både på jobben och med mammas fot. Så jag hoppas att de får en underbar resa. De kommer hit i eftermiddag, mellanlandar här över natten för att fortsätta färden i morgon.

Nä, nu måste jag ta en brottningsmatch, för på  kalsongfronten intet nytt...

Och en till följare!!


Detta är en väldigt läsvärd blogg som jag har följt länge! En otroligt intelligent och stark tjej som har gått igenom alldeles för mycket! Gå gärna in och läs här också. Väl värt ett besök!

Välkommen hit, Jenny!

En ny följare!! :-D

Jag har fått en ny följare! Jippi! :-)

Det är en 6-barnsmamma (det ni!) som skriver bloggen Flerbarnsliv som ni kan hitta här:

http://flerbarnslivet.blogspot.com/

Kika gärna in där!

Välkommen hit!

onsdag 3 november 2010

Jag har hittat världens bästa bantningsmedel!

Det stavas H A L S F L U S S. Mycket effektivt! Under ungefär en veckas tid kan du bara med stor möda och intensiv smärta möjligtvis svälja flytande föda. Minsta partikel känns förvillande likt glaskross när det letar sig ned genom den svårt sargade halsen. Vågen står redan nu på -3 kg! På lika många dagar! Rekomenderas (inte) varm! ;-)

Molly vaknade med hjärtskärande gråt i morse. Tar sig åt högerörat och skriker ännu högre. Det är en sak att inte orka ta sig till Ekmanska när det gäller en själv men såna fasoner finns inte när det gäller barnen. Men lika bra att passa på att kolla upp mig själv samtidigt som lilltrollet.

Får en tid mitt på dan. Toppen är första tanken, andra är: åh, hjälp, hur ska jag orka...
Värktabletter! Räddaren i nöden! Tryck i de som vi tror funkar bäst, en sväng in i duschen, sen känns det faktiskt ganska ok. Kanske är över nu, behöver nog inte kolla mig? Dricker lite vatten och inser direkt att det behövs nog ändå...

Lugn färd till vårdcentralen, kör ju alltid lugnt nu för tiden men idag blev det extralugnt.

Precis när jag skulle åka ringer Linnea från sjukhuset och är i upplösningstillstånd. Video EEGt är färdigt och det var som om luften gick ur henne. Hon bara grät och grät och jag kunde inte åka till henne. Hade läkarbesöket bara gällt mig hade jag nog struntat i det men nu var det ju Molly också. Men vi kom fram till att jag skulle kolla med Labbe istället. Och, såklart kunde han! Han slängde sig iväg på två röda så vi möttes tom på Delsjövägen! Min ängel! Älsklingen som det står på telefonen när han ringer!

Jag och Molly får vänta en stund innan vi får komma in till läkaren (tro det om ni vill men vi var TIDIGA!) Under tiden börjar vi prata med en otroligt trevlig dam som hette Ingrid. Hon var helt betagen av Molly. Hon beskrev hennes händer som konstverk, "titta bara på de små groparna vid kogarna, så perfekta!" Och precis så är det ju! Barn är ju som små konstverk- så perfekta och fulländade, var och en på sitt sätt! Hon var en väldigt fascinerande dam, Ingrid och vi hade ett väldigt givande samtal. Vilken tur att vi var tidiga för det piggade upp mig otroligt!

Vi fick komma in till läkaren. Han kollade i min hals, röd och väldigt svullen. Sen var det Mollys tur. Hon tyckte inte att det var nån bra idé alls att öppna munnen, så det struntade hon i men hon satt alldeles stilla och lät honom kolla i båda öronen utan ett pip!?

Sen blev det halsprov på labbet och där hade de en söt liten apa som Molly fick låna ocg då kunde hon tänka sig att öppna munnen. Lite...

Ut i väntrummet för ytterligare givande Ingrid-samtal. Tiden går så mycket fortare då.

In till läkaren igen. Jodå, det var Streptococcer, halsfluss mao. Kåvepenin till Molly och EryMax till mig som inte tål penicillin.

Men vi får INTE ÅKA TILL LINNEA PÅ SJUKHUSET!! Fy, vad ledsen jag blev och förbannade mig själv för att jag frågade. Men det är ju självklart. Det är ju så många svårt sjuka barn på hennes avdelning. Vill ju absolut inte riskera att smitta ned nån av dem. Och det leder ju mig in på söndagens arbetspass... Tänk om jag har smittat ned lilla Tua, 3 månader eller Totte som åkte till Thailand med sin mamma och pappa igår, eller David som snart ska bli storebror... Tur var det i alla fall att inte Erik kom som har sin hjärtsjuka pappa på Sahlgrenska...

Nu har vi fått i oss första dosen antibiotika så om ett par dar är vi smittfria. Jippi!

Men jag fick precis höra att min pappa har ont i halsen. Ni vet, han som var här bland alla baciller, jag menar barn i söndags... Och i morgon ska han och mamma iväg på den där resan de skulle åkt på i våras när mamma ramlade och bröt foten...

På eftermiddagen kom resultaten av video-EEGt. Inga tecken på epilepsi här heller. Toppenskönt! Men nu visar det sig att det är det enda de har kollat efter! Bara epilepsi! Det finns ju massa andra orsaker till att man kan få kramper, nåt så enkelt som kalciumbrist tex. Men inget sånt har de kollat. Och på frågan om de har konsulterat Jens eller överhuvudtaget meddelat honom om kramperna kommer svaret: det får ni göra själva!!

Jag kände redan första gången jag träffade den här läkaren, i samband med utskrivningen efter att synen försvann nu senast, att jag inte har förtroende för henne. Hon verkar inte lyssna alls på vad man säger utan har bestämt sig för hur saker och ting ser ut redan innan och sen kör hon stenhårt på det... Totalt misslyckad som läkare! Denna känska har växt sig starkare för varje gång vi har träffat henne. Hon kan ställa en fråga, vi svarar och hon upprepar nåt annat, vi rättar henne men hon upprepar samma sak ändå...

Känns som de här veckorna har varit ett sånt slöseri med tid och resurser. Vi får se till att ringa Jens så det blir lite ordning igen. Om alla läkare var som honom så skulle den svenska sjukvården fungera fantastiskt!

Men Linnea är nu utskriven utan att de eller vi har en susning om vad det är för kramper och om de kommer igen. Ska de nu nödvändigtvis göra det så vore det bra om de kunde vänta tills Jens är tillbaka ;-)

Jag och Molly hade ett litet samtal nu när hon skulle sova:
Molly: Pappa, mamma, vovve, brmbrm, pappa, mamma, vovve, brmbrm, pappa, mamma, vovve, brmbrm, pappa, mamma, vovve, brmbrm.
Jag: Nu måste du sova!
Molly: Pappa, mamma, vovve, brmbrm, pappa, mamma, vovve, brmbrm, pappa, mamma, vovve, brmbrm, pappa, mamma, vovve, brmbrm.

Mitt smycke!

http://familjesmycken.blogspot.com/
I våras på Baby- & Barnmässan beställde ju jag en förtidig 40-års present till mig själv. Det var Darling Numbers från Familjesmycken. Gå gärna in på länken ovan och kolla. De har superfina smycken.

Published with Blogger-droid v1.6.2

Video EEG


Så här söt kan man vara när man gör 24-timmars video EEG! <3<3<3
Published with Blogger-droid v1.6.2

tisdag 2 november 2010

Åh, nu är Molly sjuk också!

38.8 hann hennes temp upp i innan vi fick i henne panodil. Måste ju ge henne det vid 38.5 pga hennes feberkramper men dem slapp vi i alla fall.

Jag mår fortfarande skräp. Orkade vara uppe i 15 minuter och titta på slutet på 2 1/2 men. Och det var under inverkan av Naproxen. Sen var det sängen igen!

Linnea kör sitt video-EEG just nu. Massa trådar på huvudet och en videokamera som filmar henne. Låter som ett drömscenario för en tonåring... ;-) Det känns jättejobbigt att jag inte kan vara med henne men jag hade nog inte varit till någon större nytta.

Jag har fått boka om bankmötet jag skulle varit på idag. Vi ska ju flytta över företaget till Nordea. Det har varit på gång länge men det har varit så mycket strul med många saker, så nu skulle vi satt oss ned och fått ordning på allt, en gång för alla. Men men, det blir i nästa vecka istället.

Jag har även fått flytta på min tandläkartid som jag hade i morgon, så det blir i slutet på november.

Och nu är det klart! Mangan och Frida tar över Gundla Mosse efter bror och svägerskan, när de flyttar till sitt fina hus i Fritsla. Mangan delade ju den lägenheten med Labbe innan jag kom in i bilden. Och nu är han tillbaka, stadgad och betydligt mognare! :-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

måndag 1 november 2010

40 graders feber...

Jag är så sjuk igen. 40 graders feber och ont i hela kroppen. Dessutom är ju barnen höstlovslediga!

Tur att Labbe finns! Han har tagit ledigt hela dan för att hjälpa mig, trots att säsongen är i full gång!
Published with Blogger-droid v1.6.2

söndag 31 oktober 2010

Mormor & morfar

Mina föräldrar har varit här idag och varit barnvakt. De har varit barnvakt åt Frida hela helgen eftersom Ninna och Henrik är i Stockholm. Och eftersom det blev allt detta med Linnea så tog de med sig Frida hit och passade hela högen här hemma, så jag kunde jobba. (Fast de behövf inte barnvakta Lisa och Ludvig för de är ju fortfarande på Hikaricon.)

Vilket sjå de har haft! Två 1 1/2 åringar som hela tiden ska vara hos samma person, en 5 åring som inte vill alls och en 17 åring som bara ser på ett öga, har världens huvudvärk och närsomhelst kan ramla ihop i kramper. Lägg sen till att det var ett tag sen de hade småttingar och dessutom mammas onda fot uppe på allt...

Men med bara några smärre missöden så tog de sig igenom dagen och maten stod på bordet när jag kom hem!

Tack för hjälpen, snälla mamma och pappa! <3 Linnea har fortfarande inte haft fler kramper! Hoppas, hoppas att det håller i sig nu! Jobbet har gått jättebra idag! De allra flesta var på toppenhumör och tyckte att alla övningar var kul! Nästa söndag är jag ledig eftersom det är höstlov. Kanske går vi ut och äter då, det är ju dagen innan jag fyller 40... Jag har alltid tänkt mig att jag ska ha en stor fest med massor med folk för att fira min 40 års dag men nu har det varit så mycket det sista året, med sjukdomar, jobb, bäbisar, flytt och annat, så jag känner att jag orkar inte dra ihop något sånt nu. Känns tråkigt men så blir det ibland. Och jag fyller ju 50 så småningom...

Published with Blogger-droid v1.6.2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...