Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 15 juli 2011

Universeum

Ösregn var vädret för dagen. Tanken var vi skulle åkt till Trollhättan och Fallens Dagar med Ninna och hennes familj. Men vi fegade ur och valde inomhusaktiviteter med Kerstin och Arvid istället.


Det blev Universeum. Det blir ofta så eftersom vi alla har Science Pass, blir ju liksom billigt nöje då.


Sedan är det ju väldigt kul där och det finns hur mycket som helst att göra och att kolla på.


Man kan kolla på massa söta fiskar. Och till Mollys stora lycka, finns det både pippigajer som säger; "Iäääh, iäääh" och söta, söta drakar som man kan stå hur länge som helst och prata med sötaste, lenaste rösten med och ett saligt leende på läpparna. Att det står Kajman på skylten bekymrar henne inte det minsta.


Att klättra in och ut i det här gapet är också en sysselsättning som faller Molly-Monster i smaken.


Stora, fina grodan fungerar som stol, klätterställning och rutschkana. Mycket praktiskt tyckte både Arvid och Molly och planerade att stanna där för resten av besöket.

Helt plötsligt skönk allas blodsocker ned i tårna och vi fick skynda oss upp på takserveringen för att snabbt justera detta. Mysigt att sitta däruppe under tak, när det vräker ned utanför och kolla ned på kaoset vid Korsvägen.


Arvid blev "lite" upprörd på sin mamma när han inte fick plocka ur soptunnorna. Himla taskig mamma han har och det talade han om, högt och ljudligt att han tyckte, minsann!


Vi drog vidare och mötte upp Labbe på Le Baron för lite middag. Vi skulle ha grillat tonfisk i kväll men så fick vi höra att de hade en ny stekhäll på prov, en sådan där med stenar under så det blir nästan som grillat. Och då var vi ju bara tvugna att testa det. Plankstek och pepparbiff blev det och visst blev köttet fantastiskt gott! Så där lite, nästan karameliserad grillyta. Och saftigt och mört kött! Så vi hoppas ju på att provet ska bli bestående för det testar vi gärna igen. Många gånger!


Theo slukade en halv pizza och Molly åt pasta-pommes frites special. Och mängder med vitlöksbröd. Och självklart, glass efteråt.

Vad är det hon säger, egentligen??


Molly lyckades, på egen hand, i ett obevakat ögonblick beställa ett glas Dola (Coca Cola) och det var starkt men ack så underbart gott!


Måste bara visa vår nya granne, Nismo, 16 veckor gammal! Visst är han bara helt ljuvlig! Han är en Shetland Sheepdog, precis som vår Bessington var.

torsdag 14 juli 2011

Kusinbesök

Vi hälsar på Ninna och hennes familj. Lilla Sofia mår mycket bättre med koliken och lugnet börjar sänka sig över den lilla familjen. Så mycket lugn det kan bli med en tvååring och en tvåmånaders. Och Henrik... ;-)

Inte helt och hållet urmysigt...

...är det att gå upp på toa mitt i natten utan att tända lampan, sätta sig, bara för att bryskt upptäcka att yngste sonen varit där strax innan. Utan att riktigt ha vaknat...

onsdag 13 juli 2011

264

Antalet mördade personer i "Morden i Midsomer", enligt Linnea och Labbe.

Snart borde det väl inte finnas något folk kvar. Jag menar, de som inte mördas borde ju inse sitt eget bästa och flytta därifrån. Eller??

Avkoppling!

En lugn och härlig dag. Inte mycket har blivit gjort. Det är klart, det beror ju på hur man ser det.

Vi har ätit grönsakssoppa och pannkakor, solat, läst, plockat mogna tomater, fikat, svalkat av oss i poolen och haft det jätteskönt så det är ju egentligen en hel del vi har gjort ändå. Och barnen har lekt och lekt och lekt och lekt. Dessutom står gjutjärnsgrytan med en puttrande köttfärssås på spisen och väntar på sällskap av spagettin.

Oj, jösses vad mycket vi har gjort i dag! Bäst vi tar en lugn dag i morgon, så vi får vila upp oss!

En ny följare!

När jag kikade in på min blogg nu på morgonen, såg jag att jag har lyckats fånga en ny följare! 

Det är Anki, som skriver bloggen: Jag menar-hur fel kan det bli?

Gå gärna in och hälsa på henne, väl värt ett besök!


tisdag 12 juli 2011

Vår härliga helg!

Jag hade ju precis tänkt göra ett inlägg om vår mysiga helg med Catherine, Bertil, John, Veronica och söta, lilla Isabell, när det kom en massa jobbigt ivägen. Men nu har ju saker lugnat sig lite, så här kommer det en liten sammanfattning.

Massa roligt åkande blev det när vi var på Liseberg på lördagen. Fint väder hade vi ju också, så att jag, det första jag gjorde, blev riktigt dyngevåt när jag åkte Flumeride gjorde inte så himla mycket. Men det tog trots värmen och att jag vred ur kläderna, flera timmar innan det torkade. Det var ju först när jag föll fritt nedför Atmosfear som de torkade helt.

Isabell premiäråkte Farfars bilar och Kaninresan och tyckte att det hela var väldigt spännande. Brås hon på sina sysslingar, så kommer det bli väldigt roligt om några år när de får åka alla stora, spännande attraktioner. 

En välförtjänt paus för energiintag och kramar på Lisebergs Huvudrestaurang. 

En airhockey-turnering men mycket skratt och en del fusk. Fast fusket straffade sig direkt. John och Ludvig körde med tre puckar och när Ludvig fick in alla på en gång, så fastnade de... 

Idel solsken och glada miner. Ser ni de små, ljusa fläckarna på min blå klänning? Det är de torra fläckarna som klarade sig under Flumeride turen. Jag och Lisa satt längst fram med två småtjejer i "baksätet", så när vi kom ned för den första långa backen dök vi rakt ned i vattnet och allt vatten sköljde över mig som satt allra längst fram. Jag hade en stor pöl i knät efteråt...

På söndagen åkte vi till Lasses grav för att gratulera honom på 72 års dagen och göra lite fint med nya blommor. Och Theo hade lite nya saker att visa för farfar.


Efter gravbesöket åkte vi till Bamboo för lite Mongolian BBQ. Massa gott och massa trevligt. Sedan var det dags för våra gäster att åka hem. Det är ju en dryg resa till Märsta och Uppsala och med lilla Isabell så blir det ju en hel del pauser. Men de kom hem ordentligt mitt i natten och allt hade gått bra.

Nu hoppas vi på att vi kan hinna upp och hälsa på dem innan sommaren är slut. Labbe har ju två veckor ledigt i sommar, inte i sträck men ändå. Det är mer än han har haft på flera år!

måndag 11 juli 2011

Vår Bessington finns inte mer.

Inte här på jorden, hos oss i alla fall. Theo vet bestämt att han är uppe hos farfar, i stjärnorna. Där är de båda pigga, starka och friska och springer runt och busar så det står härliga till och bara har det alldeles fantastiskt underbart!

Min bror har nu ikväll fått komma hem från Näl i Trollhättan, en blindtarm fattigare och ett rejält, ömmande sår rikare. Han får bli ompysslad hos mamma och pappa ett par dagar.

Min syster är också hemma från sjukhuset efter sin hemska köldallergireaktion. Medicin och observation var resultatet för henne.

Och till sist. Jag behöver, tackolov, inte skriva det viktiga inlägget för Lisas skötsamma och plikttrogna vännina är hemma välbehållen igen efter att i 1 1/2 dygn varit spårlöst försvunnen. En mobiltelefon som hade stängt av sig utan att ägarinnan observerade detta resulterade i mångas oro, polisanmälan och efterlysningar. Men ett lyckligt slut på en hemsk historia, det är ju det som är det viktiga!

Sådärja, det har varit en nervpåfrestande period men mycket har ju löst sig väldigt bra.

Men med Bessington har jag svårt att känna något positivt med den lösningen just nu. Jag vet ju att han mådde riktigt dåligt och hade väldigt ont det sista och att han ändå var 12 år och hade levt ett helt fantastiskt härligt liv däruppe i Bovall! Men usch vad vi saknar honom! För att inte tala om hur Marianne och Reine har det! Så tomt utan deras lilla älskling! Så tomt!

Labbe åkte upp i morse för att kunna vara med under dagen och kunna säga adjö ordentligt. De var ute på en sista promenad och Bessington fick hur mycket godis han ville innan det var dags att ge sig av till veterinären. Där gick allt jättebra och Bessington var inte allt för orolig utan somnade in stilla omgiven av dem han tyckte bäst om i hela världen!

Bessington, vi saknar dig massvismest! Vår älskade busvovve!

söndag 10 juli 2011

Händer saker...

Lite mycket saker på en gång. Jobbiga saker. Orkar inte skriva mer just nu men kommer återkomma med ett väldigt viktigt inlägg lite senare.

Filurpåhälsning

Nu är min Filur på plats igen och ställer till det! Den här gången är det förmågan att kommentera som det mixtras med...

Jag har försökt kommentera på flera bloggar men när jag klickar på "Send comment" så hamnar jag, pangbom, på min startsida!?

Jag var nyss inne hos bla Milla och Mollan (hihi, det låter ju som en barnbokstitel, Milla och Mollan badar, Milla och Mollan går till affären ;-) )men blev raskt "utkastad" från båda... :-(

Men skam den som ger sig! Jag vet ju av erfarenhet att Filuren inte är särskilt uthållig av sig, utan snart ger upp detta för att hitta på något annat att trixa med.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...