Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 6 augusti 2011

ZTE-test

Nu ska vi se. Blogga med Labbes nya ZTE-mobil. Hmm, qwerty-tangentbord. Tar nog ett bra tag att vänja sig vid detta. Lite pekfingervals över det hela... Att sedan telefonen är betydligt större och klumpigare gör ju inte saken enklare...

Nog om det. Dagen har varit fylld av praktiskt pyssel, såsom tvätt, bilduppläggning på datorn, handling mm. Skönt när det är gjort.
Ludvig fick packa upp, bara för att packa om igen. Han åker till Ronneby för en veckas intensivt pingisläger. Det ser han verkligen ftam emot och har jobbat hela sommaren för att tjäna ihop till det!

Linnea fick övningsköra från affären och när vi åker på 50-vägen kommer det upp en idiot i arslet på vår Audi. Det kan inte varit många centmetrar mellan, trots övningskörgsskylten. Det hjälpte inte med bromslampor, varningsblinkers eller långfingret, han låg kvar. Idioter finns det gott om men man undrar ju hur vissa har lyckats få sina körkort...
Published with Blogger-droid v1.7.4

fredag 5 augusti 2011

Hemma igen

Vi är hemma igen! Det är härligt att resa men så underbart att komma hem!
Theo hade helst varit kvar några dagar till. Han har ju "hjälpt" Lelle att bygga det nya förrådet. Enormt spännande för en 5 1/2 åring att få vara med och bygga ett hus från grunden!

Vi tog vägen över Lidköping för att lämna nycklar, lakan och vattendunken. Det finns vatten i kran i Gamlegårn men det är salt, så vi måste ta med sötvatten i dunk för att dricka. Kranvattnet däremot är perfekt att koka pasta och potatis i. Vi blev bjudna på lunch av mamma och pappa på Pizzeria Lidköping. Enorma pizzor med mycket fyllning och en rejäl salladsbuffé, så egentligen hade det nog räkt med tre pizzor som vi delade på allihop.

Efter lunchen åkte vi hem till mamma och pappa så barnen fick rusa av sig lite innan vi skulle bege oss hemmåt. Jag ville inte åka försent heller, för jag är rejält trött i dag. Jag blev väckt vid 4-snåret i natt av telefonen. Det var Linnea som var på Sahlgrenska. Hon hade varit tillsammans med en kompis när hon hade fått massa och kraftiga kramper, så hennes vettskrämda kompis ringde efter ambulans.

Labbe fick åka till henne och lösa av hennes snälla vän som hade följt med henne. Hon fick ännu fler kramper som var så kraftiga så hon höll på att ramla ur sängen.

Efter en hel del undersökningar och prover, konstaterade läkarna att det var hennes vanliga krampanfall, fast de var kraftigare och hon blev utskriven vid lunch.

Skönt att det inte var något nytt men jobbigt att det inte finns något att göra åt dem.

Nu är hon i alla fall hemma och mår ganska bra.

På vägen från Gamlegårn stannade vi till vid växthusen i Hällekis och köpte med oss flera påsar av deras söta goda tomater. Randiga, gula, svarta och röda i olika former. Och när vi kom hem hittade jag dessa på altanen.

Så nu har vi tomater så vi klarar oss!

torsdag 4 augusti 2011

Giftmyror och pugor

Theo vet bestämt att myrorna i Gamlegårn är giftmyror! För det har hans älskade storebror berättat för honom...

Molly tycker myrorna är söta, pugorna däremot, de är hur läskiga som helst!

Nu, när frukosten är avklarad, ska pojkarna ut och fiska och bada medan jag måste jobba. I värmen!

onsdag 3 augusti 2011

Filmkväll

Theo har aldrig sett Skönheten och Odjuret, så nu är det dags för det. Det var en av Lisas och Linneas absoluta favoritfilmer när de var små och en av de första filmerna Lisa såg på bio.

  Molly har, hela tiden sedan vi kom hem från Skövde, struttat runt, pratat och sjungit och varit allmänt lycklig! Den lyckan har ju en otrolig förmåga att sprida sig! Under middagen kom hon dessutom på ett partytrick som hon själv skrattade väldigt gott åt (jodå, vi andra också), hon höll för näsan och gick igenom alla ord på m och n. Varje ord följt av ett asgarv med höjdpunkten vid ordet majs...

Thai-buffé i Skövde

Mycket och gott, precis som det ska vara på buffé. Favoriten var en fiskrätt i ostronsås. Nu ska jag köpa solglasögon, för mina försvann spårlöst under natten till i går.

tisdag 2 augusti 2011

Tröttisar!

Middag på en pinne

Grillspett är en fantstisk uppfinning! Alla plockar på det de tycker är gott och grillar på tills man är mätt. Ananas, äpple, zucchini, paprika, lök, champinjoner, haloumi, korv och köttbullar i lagom stora bitar blev det till kvällens spett.

Theo valde att grilla ett spett och äta ett kallt. Favoriten var lök. Rå!?

En annan grej som är väldigt kul är ju att tugga på haloumi, det gnisslar ju så härligt i munnen!

Ludvig tuggade på sin egen tumme. Kolla längst ned till vänster på bilden.

I morgon ska vi åka till Skövde och kolla lite i affärer. När jag var liten och bodde i Mariestad, så var det dit man åkte för att handla kläder. I Mariestad fanns det JC och Barnia för klädshopping...

Nu ska vi gå in och sätta på en film och mysa lite.

Världens bästa badplats!

Släta klippor som sluttar ned i sjön där man går på en underbar slät sandbotten!

Och just där är vi nu. Några av oss i alla fall. Theo och Ludvig är ute med morfarn i lilla båten och badar och fiskar. 

måndag 1 augusti 2011

Kvällsdopp och mys.

Efter att ha metat på Ugglebos brygga, var vi så varma så vi åkte ned till Björkullasand för att ta ett kvällsdopp. Vad skönt det var! Perfekt temperatur! Sedan bar det av hem igen för att grilla! Mamma fick dessutom rensa kantareller som hon och Molly hittade i skogen vid Ugglebo.

Entrecôte och majs på grillen. Klyftpotatis och sallad till.

Nedsköljt med detta goda, spanska vin!

Men Theo valde Coca Cola-snaps...

Gamlegårn!

Jag och de tre minsta ska tillbringa några dagar vid Kinnekulles fot, i Gamlegårn. Dagarna fylls av bad, fiske, båtturer på Vänern, grill och lata dagar med en bok i solen!

söndag 31 juli 2011

Dagens citat:

"I think Lady Gaga just puts glue on herself and rolls around in random items" - Orlando Bloom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...